Den otevřených dveří Autodrom Most 25.10.2014
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Den otevřených dveří Autodrom Most 7.9.2014
Sakra mě mrzí, že jsem nejel, ale vracel jsem se teprve z Moravy, škoda
Zemi : na GTRu se pořád pracuje, a momentálně je na něm jeden technický problém z brzdama co se koupily nové, tak se to teď řeší, tak tohle měla být jen taková projížďka na okruhu
Zemi : na GTRu se pořád pracuje, a momentálně je na něm jeden technický problém z brzdama co se koupily nové, tak se to teď řeší, tak tohle měla být jen taková projížďka na okruhu
Tak jsem si Most taky konečně poprvé zkusil a akorát můžu brečet, že to mám 460km daleko
Bohužel jsem nějak nepočítal s tou polední Mustangovou pauzou, takže jsem stihl jen 2 stinty a odjel v momentě, kdy jsem si okruh sotva osahal.
GT-R a Supra boží! Markusova Integra nechutně rychlá, speedyho FC mě nepřestávalo fascinovat těma liškama
Dal bych si to znova...
GT-R a Supra boží! Markusova Integra nechutně rychlá, speedyho FC mě nepřestávalo fascinovat těma liškama
Dal bych si to znova...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Díky, Vavris! Ještě tam je hodně, co pilovat na mě a zlepšovat na autě...
Každopádně menší update - podle videa 2:00:36, takže jsem se akorát nasral
Stejně za ty tři desetinky může Dominik, auto odlehčený a pak si mi tam sedne takový závaží 
Každopádně menší update - podle videa 2:00:36, takže jsem se akorát nasral
99' Integra Type-R DC2 / 234 hp / 196 Nm
Nahod video. 
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Tak uz jsem se ze vcerejska taky trosek vzpamatoval, tak pridam report. Na casy jsem jeste nekoukal, ale ocekavam, ze to bude stat za hovno 
Pocasi vyslo az moc dobre a to tak, ze jsem mel poprve s mazdici problem s chlazenim -- teplota vzduchu 22-24 st. ve spojeni s primym sluncem znamenaly,
ze po prvnim stintu jsem prohral auto natolik, ze v ostatnich stintech mi po prvnim zahrivacim neuplnem kole zacaly pipat budiky na teplotu vody a oleje.
Puvodne jsem je mel na 100 st, tak jsem je posunul na 105, ale to nepomohlo. I kdyz jsem je obcas trochu ignoroval, voda sla az na 108 a to se mi vubec
nelibilo -- takze vubec poprve jsem musel uprostred rozjetych kol zvolnovat -- no hruza.
A to jsem v patek instaloval jinou vodni pumpu (nemela by kavitovat ve vysokych otackach) a hlinikovou olejovou vanu s vetsi kapacitou. Takze problemy
s teplotama me opravdu trosek zaskocily. Rikam si, jakej podil na tom muze mit fakt, ze jsem taky zvedl tlak oleje v systemu z maximalnich 5 bar na 8.6 bar, jak
je obvykle na starsich RX. Nikdo netusi, proc Mazda na 1. generaci RX-8 pouzila nizsi tlaky nez na vsech predchozich RX (vcetne NA RX-7), prestoze redline ma RX-8
ze vsech predchozich seriovych RX nejvys. Faktem je, ze 2. generace RX-8 ma maximalni tlak skoro dvojnasobny.
Lepsi bylo pozdni odpoledne -- vypadalo to, ze prijde poradnej slejvak, slunce zalezlo, vzduch se trosek ochladil a zacal foukat trochu vitr. V 6. stintu jsem
dal topeni v aute na max, pootevrel okynka a uz si jen parkrat na chvilku pipnul budik od oleje. V 7. (poslednim) stintu jsem taky odrazoval o neco driv (tak
v 8000 rpm misto 8500+) a uz se teploty drzely kolem 100 st, coz byla parada (az na to horke topeni do xichtu), takze posledni 2 jizdy jsem si uzil asi nejvic.
Az stahnu videa, tak je nahodim na YT -- mel bych tam mit Svobiho i DaveMaxovo lisky. DaveMax jezdil paradne, musel pojet kde co, az jsem se stydel
Jinak se nas tam seslo opravdu dost, rad jsem poznal nove a znovou videl stare tvare
A Fabi je master fabricator 
Pocasi vyslo az moc dobre a to tak, ze jsem mel poprve s mazdici problem s chlazenim -- teplota vzduchu 22-24 st. ve spojeni s primym sluncem znamenaly,
ze po prvnim stintu jsem prohral auto natolik, ze v ostatnich stintech mi po prvnim zahrivacim neuplnem kole zacaly pipat budiky na teplotu vody a oleje.
Puvodne jsem je mel na 100 st, tak jsem je posunul na 105, ale to nepomohlo. I kdyz jsem je obcas trochu ignoroval, voda sla az na 108 a to se mi vubec
nelibilo -- takze vubec poprve jsem musel uprostred rozjetych kol zvolnovat -- no hruza.
A to jsem v patek instaloval jinou vodni pumpu (nemela by kavitovat ve vysokych otackach) a hlinikovou olejovou vanu s vetsi kapacitou. Takze problemy
s teplotama me opravdu trosek zaskocily. Rikam si, jakej podil na tom muze mit fakt, ze jsem taky zvedl tlak oleje v systemu z maximalnich 5 bar na 8.6 bar, jak
je obvykle na starsich RX. Nikdo netusi, proc Mazda na 1. generaci RX-8 pouzila nizsi tlaky nez na vsech predchozich RX (vcetne NA RX-7), prestoze redline ma RX-8
ze vsech predchozich seriovych RX nejvys. Faktem je, ze 2. generace RX-8 ma maximalni tlak skoro dvojnasobny.
Lepsi bylo pozdni odpoledne -- vypadalo to, ze prijde poradnej slejvak, slunce zalezlo, vzduch se trosek ochladil a zacal foukat trochu vitr. V 6. stintu jsem
dal topeni v aute na max, pootevrel okynka a uz si jen parkrat na chvilku pipnul budik od oleje. V 7. (poslednim) stintu jsem taky odrazoval o neco driv (tak
v 8000 rpm misto 8500+) a uz se teploty drzely kolem 100 st, coz byla parada (az na to horke topeni do xichtu), takze posledni 2 jizdy jsem si uzil asi nejvic.
Az stahnu videa, tak je nahodim na YT -- mel bych tam mit Svobiho i DaveMaxovo lisky. DaveMax jezdil paradne, musel pojet kde co, az jsem se stydel
Jinak se nas tam seslo opravdu dost, rad jsem poznal nove a znovou videl stare tvare
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
- Emvique
- Kontaktovat uživatele:
Pallas:
Pri 24°C by ty teploty nemely lezt takhle nahoru... Mne se neco podobnyho stalo jeste se seriovym naraznikem s tim debilnim umisteni SPZ v mrizce, ale to bylo venku 35°C a parilo slunko primo na auto a az po asi 17ti minutach... Zkusim vyjmenovat modifikace, ktere vyrazne pomahaji:
-Jiny naraznik - otevrenejsi nebo v seriovem prodiravet tu mrizku a SPZ dat jinam
-VFAD disable, dostat vic studeneho vzduchu do sani
-vyrezat v plastu za olejovymi chladici vetsi diry -> http://www.rx8club.com/series-ii-diy-16 ... 25-168650/
-nevozit sebou na motoru ten kryci plast, pokud ti to nevadi tak vyskubat vsechny izolacni hmoty v motorovem prostoru(neni to o moc hlucnejsi pak).
-jestli nemas kat tak odinstalovat secondary air injection pumpu
-> silnejsi vodni pumpu mas.. takze by to melo byt v pohode.. pripade zkusit chladici kapalinu lehce riznout destilkou... naredit na cca -30°C
Pri 24°C by ty teploty nemely lezt takhle nahoru... Mne se neco podobnyho stalo jeste se seriovym naraznikem s tim debilnim umisteni SPZ v mrizce, ale to bylo venku 35°C a parilo slunko primo na auto a az po asi 17ti minutach... Zkusim vyjmenovat modifikace, ktere vyrazne pomahaji:
-Jiny naraznik - otevrenejsi nebo v seriovem prodiravet tu mrizku a SPZ dat jinam
-VFAD disable, dostat vic studeneho vzduchu do sani
-vyrezat v plastu za olejovymi chladici vetsi diry -> http://www.rx8club.com/series-ii-diy-16 ... 25-168650/
-nevozit sebou na motoru ten kryci plast, pokud ti to nevadi tak vyskubat vsechny izolacni hmoty v motorovem prostoru(neni to o moc hlucnejsi pak).
-jestli nemas kat tak odinstalovat secondary air injection pumpu
-> silnejsi vodni pumpu mas.. takze by to melo byt v pohode.. pripade zkusit chladici kapalinu lehce riznout destilkou... naredit na cca -30°C
2004 Mazda RX-8 Velocity Red Mica (170kW 6-port MT)
youtube.com/user/emviquedroid
- Emvique
- Kontaktovat uživatele:
Pallas:
btw. budik na teplotu vody si klidne posun az na nejakych 115°C... ale vys to fakt nezen... nad 110°C je to uz tak dost alarmujici... a pokud ti hreje olej, tak nalej 5w 40(oproti 30ce).. nebude to takova voda pri vysoke teplote
btw. budik na teplotu vody si klidne posun az na nejakych 115°C... ale vys to fakt nezen... nad 110°C je to uz tak dost alarmujici... a pokud ti hreje olej, tak nalej 5w 40(oproti 30ce).. nebude to takova voda pri vysoke teplote
Jeden onboard ode me, druha nejrychlejsi jizda dne
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
No spoustu z toho co pises uz mam, proto me to samotneho prekvapilo:
na chladic se vede tou dirou pod "usmevem"

Taky jsem si rikal, ze 22-24 st. by nemel byt problem -- ona teplota vzduchu se zas tak moc nezmenila kdyz to vypadalo, ze zaprsi, ale zacal foukat vitr a zalezlo slunce. Mozna jsem jen moc opatrnej, ted koukam, ze napr. BM meli pro seriovou RX-8 nastaveny varovani na 110 st. pro vodu a 140 st. pro olej (https://www.youtube.com/watch?v=ZBGaqLQBnUM&t=4m40s), ale me to prijde strasne moc a v rozporu s tim, na jake hodnoty cili lidi, co s RX-8 zavodi (http://www.rx8club.com/series-ii-diy-16 ... ost3372067).
SPZ sama o sobe nevadi -- ten plast za ni neni deravej a i kdyby byl, tak je tam traverza a za ni steny od airboxu a baterky. Veskerej vzduchEmvique píše: -Jiny naraznik - otevrenejsi nebo v seriovem prodiravet tu mrizku a SPZ dat jinam
na chladic se vede tou dirou pod "usmevem"
VFAD jeste mam, zrusim ho az jestli poridim RacingBeat airbox s naporovym sanim. I tak je ale stock sani v podstate cold air.Emvique píše: -VFAD disable, dostat vic studeneho vzduchu do sani
To jsem tusim delal na prelomu 2010/2011, spolu s mrizkama na olejaky a instalaci budiku.Emvique píše: -vyrezat v plastu za olejovymi chladici vetsi diry -> http://www.rx8club.com/series-ii-diy-16 ... 25-168650/
Kryt jsem nechal doma, zvukove izolacni hmoty jeste mam, asi casem pujdouEmvique píše: -nevozit sebou na motoru ten kryci plast, pokud ti to nevadi tak vyskubat vsechny izolacni hmoty v motorovem prostoru (neni to o moc hlucnejsi pak).
Kat momentalne mam, ale az zase pujde ven, tak pujde i pumpa.Emvique píše: -jestli nemas kat tak odinstalovat secondary air injection pumpu
Chladici kapalina byla z patku nova (puvodni jsem uz asi 2x daval zpatky, takze kdyz jsme delali tu pumpu, tak jsem dal novou). Destilkou jsem ji ale neredil.Emvique píše:-> silnejsi vodni pumpu mas.. takze by to melo byt v pohode.. pripade zkusit chladici kapalinu lehce riznout destilkou... naredit na cca -30°C
5w40 uz jezdim od te doby, co jsem dal budikyEmvique píše:btw. budik na teplotu vody si klidne posun az na nejakych 115°C... ale vys to fakt nezen... nad 110°C je to uz tak dost alarmujici... a pokud ti hreje olej, tak nalej 5w 40(oproti 30ce).. nebude to takova voda pri vysoke teplote
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
U teploty oleje bych se řídil požadovanou minimální viskozitou se kterou jsi ochotný ještě jezdit, jsou na to tabulky.
A u vody bych řekl že neexistuje nějaký konsenzus co je maximální hodnota, záleží na spoustě proměnných, zejména typu kapaliny a tlaku pod kterým proudí v systému. Víčko chladiče pro zvýšení tlaku máš? Je to blbost ale nějaký rozdíl to udělá a stojí to pár kaček.
A u vody bych řekl že neexistuje nějaký konsenzus co je maximální hodnota, záleží na spoustě proměnných, zejména typu kapaliny a tlaku pod kterým proudí v systému. Víčko chladiče pro zvýšení tlaku máš? Je to blbost ale nějaký rozdíl to udělá a stojí to pár kaček.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem konečně douploadoval všechny moje onboardy ze včerejška
Pár dalších místních aut mám v záběrech
Tady je playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... ilGmbP5psN
Pár dalších místních aut mám v záběrech
Tady je playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... ilGmbP5psN
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
- BMarcellus
S chlazením neměly problémy jen Mazdy jak tak koukám,ale i Toyoty a Nissany.V jedný primeře GT to podchytili včas mnou inspirováni,ale já na konci jízdy profoukl těsnění pod hlavou u almery GTi
A to sem už byl na čtvrtý akci.
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně

- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Mě se naštětí problémy s chlazením vyhly.
Podle dat z telemetrie jsem se při jízdě pohyboval stále kolem 85-92°C(jen při zastavení to vyskočilo kolem stovky)
Taky je dobře vidět na teplotě sání, jak se během dne oteplovalo. (rozdíl mezi prvními a posledními jízdami cca 10-15°C) IAT 32°C už je celkem dost

Podle dat z telemetrie jsem se při jízdě pohyboval stále kolem 85-92°C(jen při zastavení to vyskočilo kolem stovky)
Taky je dobře vidět na teplotě sání, jak se během dne oteplovalo. (rozdíl mezi prvními a posledními jízdami cca 10-15°C) IAT 32°C už je celkem dost

Naposledy upravil(a) Deri dne 08 zář 2014, 23:06, celkem upraveno 1 x.
Nojo, ale u nasich mixeru olej neslouzi jen k mazani, ale hodne taky k odvodu tepla a teplota oleje je s teplotou vody/chladici kapaliny dost provazana. To bylo videt jak v tom Best Motoring videu, tak u me na budikach - teplota chladici kapaliny a oleje jdou v podstate ruku v ruce. Takze pokud bude mit olej 110 st, chladici kapalina bude nekde pobliz, ale nejspis bude mit vic (kdyz jsem vyhnal chladici kapalinu na cca 108, tak olej se drzel u 106), takze si nedovedu predstavit, ze by olej mel treba 120 nebo dokonce 140 st jako u pistaku. U wankelu by na tom byla chladici kapalina stejne, resp. hur, a to uz jsou teploty, ktere (alespon podle vseho co jsem ruzne cetl) wankel zabijou.Peca píše:U teploty oleje bych se řídil požadovanou minimální viskozitou se kterou jsi ochotný ještě jezdit, jsou na to tabulky.
Seriove vicko chladice je tusim na pretlak 0.8 nebo 0.9 bar, tj. u vody by byl bod varu 117-118 st. Ja mam jako chladivo FL-22 (ethylene glycol; ethanediol), ktere ma pri normalnim tlaku bod varu 109 st, takze pri pretlaku 0.8 baru by to mohlo byt mezi 125 a 130 st, coz je asi vic nez dost na to, aby mel clovek sanci zvolnit nez mu vystrika chladivo z trubek, ale motor uz nemusi zachranit
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
- Emvique
- Kontaktovat uživatele:
Pallas: btw. 5w 40.. kterej tam konkretne lijes?
Tak jsem natahl do Circuit Tools datalogy ze Speedyho jizdy v moji Mazde (cervena), sve nejlepsi jizdy (modra, bohuzel uz vic jak rok stara) a DaveMaxovo nedelni jizdy (zelena, sice ne jeho nejlepsi, ale furt lepsi nez moje
. Je zajimave, jak se mi v prvni pulce dari stahovat Speedyho naskok, ale od srdcovky to se mnou jde do hajzlu. Daveho auto v nekterych zatackach da o 0.1G vic, takze misty se mu v druhe pulce dari stahovat rozdil casu na Speedyho, ale obecne je druha pulka okruhu ve Speedyho podani nedostizna 
Kdyz jsem spojil vsechny nase jizdy do jednoho souboru, tak idealni cas, ktery by se z toho dal poskladat vysel na 2:04.31
Kdyz jsem spojil vsechny nase jizdy do jednoho souboru, tak idealni cas, ktery by se z toho dal poskladat vysel na 2:04.31
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Mi přijde, že chodíš jen moc brzo na brzdy a nebrzdíš optimálně. I přesto máš na výjezdech z většiny zatáček a následně v navazujících úsecích podobnou rychlost, takže průjezd je v pohodě. Moc pěkně tam je vidět, že i když máš nižší nájezdovou rychlost, tak na výjezdu jsi na tom dost podobně, protože můžeš jít brzo na plyn.
Naposledy upravil(a) jarka dne 09 zář 2014, 21:23, celkem upraveno 1 x.
Hairdresser car
Něco hoooodně málo fotek, ale skutečně nebyl čas
https://plus.google.com/112368790862216 ... sRrBsbbrJT
https://plus.google.com/112368790862216 ... sRrBsbbrJT
Toyota MR2 SW20
Koukal jsem na fotky a byla to pěkná akce, lituju že jsem nedorazil.
Odkaz na fotky od kámoše:
https://www.flickr.com/photos/99751302@ ... 002511717/
Odkaz na fotky od kámoše:
Zdravim ve spolek 
Omlouvám se, že se vám sem přisírám
Nemáte náhodou někdo video z auta co jelo za mnou ? Myslim, že bylo na youtube, ale pak někam zmizlo.
Kdyby jo, tak bych o něj docela stál, ta rozmázlá moucha na kameře mi nevadí
díky
Omlouvám se, že se vám sem přisírám
Kdyby jo, tak bych o něj docela stál, ta rozmázlá moucha na kameře mi nevadí
díky
Naposledy upravil(a) CLK dne 10 zář 2014, 06:11, celkem upraveno 1 x.
Ta cervena je moja ex. Bola to jej premiera v CR, cerstvo po prihlaseni. Na jednej strane som rad ze bude jazdit to na co som ju ja a byvaly majitel postavili (okruhy,kopce) a strane druhej mi je luto ze som tam s nou nebol uz ja:-(Libas píše:Ty jsi jezdil s tou červenou Almerou GTi??
Tak jsem hodil videa do playlistu na YT, vesmes pro archivni ucely, nebo kdyby se tam chtel nekdo najit. Moje casy z toho dne jsou hrozne.
Sem davam jen video ze 6. stintu, pri kterem uz teploty vody/oleje vykazovaly rozumnejsi chovani a kde Svobi rozjel pekny ohnostroj, nekde kolem 4:10
Sem davam jen video ze 6. stintu, pri kterem uz teploty vody/oleje vykazovaly rozumnejsi chovani a kde Svobi rozjel pekny ohnostroj, nekde kolem 4:10
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Pár slušných fotek od xenona z H-C (snad to tu není ještě):
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Pallas: Na tvoje videa jsem čekal
Hlavně na to pátý, kde před tebou jedu skoro 2 kola
Škoda, že si měl takový problémy s těma teplotama a nemoh si jezdit na plno.
Libas: Na tý první fotce ten drsoň co neumí počítat do šesti
Škoda, že si měl takový problémy s těma teplotama a nemoh si jezdit na plno.
Libas: Na tý první fotce ten drsoň co neumí počítat do šesti
Tady je pár fotek od škodovkářů:
http://skoda-virt.cz/cz/fotogalerie/zav ... zari-2014/
http://skoda-virt.cz/cz/fotogalerie/zav ... veri-most/
Nissaňáci: http://uloz.to/xmHWKUfV/nissan-sraz-201 ... -okruh-rar
heslo: nissannassin
A jedno video pro zasmání
http://youtu.be/ZGdl-Bg07PE?t=7m1s
http://skoda-virt.cz/cz/fotogalerie/zav ... zari-2014/
http://skoda-virt.cz/cz/fotogalerie/zav ... veri-most/
Nissaňáci: http://uloz.to/xmHWKUfV/nissan-sraz-201 ... -okruh-rar
heslo: nissannassin
A jedno video pro zasmání
Naposledy upravil(a) Bubaak dne 12 zář 2014, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Toyota MR2 SW20