Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Bubaak

Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar

Příspěvek od Bubaak » 27 dub 2014, 15:41

Ahoj,

Když už jsem byl přemluven, abych se k Vám připojil, dovolím si představit svojí MRšku :)
Předem upozorňuji, nejsem žádný tuner, ladič a nic podobného, takže se nejedná o žádný zajímavý kousek.

Proč: SW20?
Po zkušenostech s Hondou Accord 6. generace jsem si řekl, pokud opět předokolku, tak jedině opět Accuš, takže nový auto mohla být jedině zadokolka, případně čtyřkolka.... Takže v nejužším výběru byl Lex IS200, Mazda MX5 NA, a MR2 mkI a MKII. Lex byla sázka na jistotu, takže poslední příčka
Na druhý straně byla AW11 Toyota. Lehké obratné auto, který pomohl zprovoznit Lotus, ale tu sehnat v nějakým stavu.... téměř sebevražda a pak by mi bylo líto sní jezdit :roll:
Zůstala nejnepovedenější generace MR2, první byla lehčí a starší, logicky zábavnější, W3 naopak opět lehčí a dospělejší, ale je hnusná, fakt hnusná.
Takže MX5 NA. Když jsem si jel pro MX, majitel se jen zeptal zda už jsem v ní někdy seděl... ne... tak si sedněte... hm děkuji, omlouvám se a nashle :roll: Přebejval mi asi metr ve výšce...

Takže MRcha, měla být bez turba (nechtěl jsem žádný náruživosti, co nikdo neví, kdy to začne fungovat... zkušenosti s ostrýma VTECem a ruznýma turbo naftama mi bohatě stačí, když sešlápnu plyn, chci mít jistotu).

Tak jsem si jednu koupil, byla zasažena tunerem, takže "sportovní" podvozek, výfuk který byl slyšet na 2km daleko a dalo by se pokračovat..... no s autem rozhodně zábava byla, chovala se trochu jak motokára, takže chování dobrý, dokud nepřišlo na nerovnosti a po zvednutí na hever jsem zjistil, že to moc dobrá koupě nebyla.... tak jsem jí vyměnil za jinou, tentokrát už původní stav :mrgreen:

Jedná se tedy o Toyotu MR2 SW20 T-Bar 1.revize
Motor: 3S-GE, 2.0, 115Kw/156k
Hmotnost: tragických 1250kg

Proč jí milovat?
Je sní sranda, už mě asi 4x vypekla, pokud nepočítám vybitou baterku :lol:
Prvně to bylo ještě s červenou, jel jsem sní za deště pro povinný na vysočinu, a když se předemnou zjevily tři krásný vlásenky, plyn šel k zemi a hurá se přetočit :D
Podruhý to bylo v cementárce Radotín, opět za vlhkého počasí, poslední zatáčka při sjezdu dolu, je dlouhá krásná táhlá zatáčka a když celou cestu dolu jsem pořád kontroval, tak jsem si řekl že to zkusím, nechal jsem jí lehce poutéct a najednou bylo pozdě, jentak tak jsem jí chytnul, zadek přeletěl na druhou stranu a v ten okamžik vyskočil zadek na kopec a posekal jsem jim trávník :)
Třetí bylo jak jinak, než za deště :lol: můj milovaný sjezd z jížní spojky do nákupního zony černý most, dlouhá táhlá, pěkně rychle, rovinka, a na konci pravoúhúlá pravá, těsně předtím jsem předjel fabii, tak jsem si řekl, že jí nesmím ohrozit, takže jsem sundal v zatáčce nohu z plynu a v ten okamžik hodiny a koukám čelně jak ke mně jede ze zatáčky fabie, on koukal na mě, usmál se a zavrtěl hlavou, takže zpátečka a hurá couvačka až na odbočku do ikei :)
A zatím poslední, za sucha a tepla, to mě vypekla v Mostě, sjel jsem od matadoru dolu, doleva, pak už je jen mírná pravá, tak jsem jí pěkně zařizl, mírná levá, retardér zadek uskočil tak hned kontra, asi 5x jsem přehodil prdel zleva doprava a zpět a pak jsem se na to už vyprdl a poslal MRchu v hodinách do trávy :)
Takže otázka zní proč ji spíš nemilovat :)
Je to absolutně hodný a příjemný auto, miluju její chovaní, kdy si povyskočí zadkem, ale ne do přetáčivosti, jen aby se srovnala a mohla se krásně zakousnout do další zatáčky. Miluju i její mrchoidní chování na vodě, kdy ji člověk musí trochu hlídat a nenechat jí dělat vylomenin :)
Věřím že bude hodná a příjemná společnice, málem bych zapoměl, to jak komunikuje, ježiš, už se těším na užší gumy :D

Hlavně mě baví, říct někomu že vlastním Toyotu: "Ježiš, to japosnký nudný, praktický, rodinný auto?" Jojo přesně to :smt003

Co už je hotovo:
- Nový Aku
- Opraveno dobíjení
- Opraveno ovládání okna u spolujezdce
- Sehnán uživatelský manuál a sehnány OEM tašky na střešní díly
- Objednány OEM šrouby na OEM 14"
- Obuta na originální 14" ,16" odloženy na lepší časy...
- Vyměněny plast pod volantem a na středovém tunelu, který někdo provrtal, aby tam mohl narvat ledky :roll:
- Rozebráno a vyčištěno OEM rádio
- Vyštípal jsem alarm
- Vyštípal jsem RDS-TMC přijímač
- Repasovány a namontovány brzdy, co na auto patří
- Čirý přední blinkry
- Tacho 142 000km - Srovnána hlava, vyměněny výfukové ventily, seřízeny vůle ventilů,
-- Srovnán blok motoru, nové šály, nový pístní kroužky, přehonovány válce, přebroušena a převážena klika
-- kompletně přetěsněn a vyčištěn motor, repasovaná olejová vana, nový rozvody, nový vodní a olejové čerpadlo, náplně......
- Kat nahrazen dekatem, ale nejpíš kat vrátím....
- Kat vrácen
- Uložení předních tlumičů

Co nás čeká a nemine:
- Vyřešit převodovku
- Přelakování kapoty a světel (nějaký pes se po ní proběhl)
- Přečalounit volant
- Chrastí repro, takže asi přeházet z novších generací
- a miliarda drobnosti :smt003

Cíl: Originální stav a MRška, co bude dělat radost :oops:
A hlavně jí nerozštípat :oops:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Bubaak dne 23 úno 2016, 21:20, celkem upraveno 10 x.
Toyota MR2 SW20

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Re: Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar

Příspěvek od Trautenberg » 27 dub 2014, 15:52

Pěkná MR-DvojKA. :) Taky jim víc a víc začínám přicházet na chuť. Jsou to super auta a hlavně i nebezpečný. 8)
Nejsi náhodou z Honda-Clubu ? Mám pocit, že jsem tvoji přezdívku již někde viděl. :)
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 27 dub 2014, 16:01

Díky
Ona je celkem bezpečná, dokonce mě překvapilo, o kolik líp zatočí v krizovce kde potřebuješ rychle uhnout, než auto s motorem vpředu :)
Jen sní člověk nesmí dělat nezbednosti, je tak trochu: Ty chceš blbnout? Fakt, tak si to užij....
Aldooo, jojo jsem, ale od tý doby, co jsem poslal Accuš do světa, se tam citím jak vetřelec :)
Toyota MR2 SW20

Domczek

Příspěvek od Domczek » 27 dub 2014, 16:14

Moc pěkný kousek, sériových se moc nevidí. A krásně napsané představení, řekl bych,že asi nejlíp co jsme četl :) Snad se nikdo neurazí :)
Bývalý majitel Rotační Babičky RX-7 SA
MX5 se šnekem...

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman » 27 dub 2014, 16:16

Vítej Bubaaku !
koukám že se ti nepodařilo odstranit šum z fotky z chodova :-D
jinak jak jsem ti říkal je moc hezká a jede hezky :)

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 27 dub 2014, 16:48

Tu zatáčku na černáku mám taky rád, kdykoliv tam jedu beru ji jako výzvu :)

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 27 dub 2014, 19:08

Tož vítej, krásně sepsaný úvod :wink:
Jestli se na H-C cítíš jako vetřelec, tak tady budeš jako doma :lol: :twisted:
Kára super, a lepší fotky časem budou, až se dostaneš(neme) před ty správné objektivy :wink:

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 27 dub 2014, 21:05

Shaman, upravil jsem tvojí fotku jen jednou, pak už jsem byl liný :D Musíme někdy ukecat NAčkáře ať jede fotit ve dne :oops:
Idaho, a všiml sis, že v té pravoúhlé v pravým pruhu je asfalt celkem dost hladký? Když s tím počítaš, při ostřejším nájezdu, ti to krásně utrhne zadek, když nepočítáš tak, čumák :)
Libas: Díky i tobě, tak uvidíme, H-C.cz je super klub a funguje suprově, vy tu zas ale máte taky krásný seznam dobrých a hlavně spolehlivých lidí :D snad nebudete takový Auto rasisti jak Hondaři :smt003
Toyota MR2 SW20

krak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krak » 27 dub 2014, 21:09

Jé..moje NAčko na fotce z Chodova :D.. super kára, snad se tam příště potkáme..ať slouží!
NA6CE  MASTER

biscuit

Příspěvek od biscuit » 27 dub 2014, 21:38

ta zatacka na cernaku je trapna, vzdycky tam mam pocit, jako ze umim jezdit :-)
bubaku: bezva, ze jste se tak zkamaradili ;-)
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW
Obrázek

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 27 dub 2014, 21:53

Jee biscuit tobě dlužím stále pivo :oops: Mnohokrát děkuji za morální podporu s MRškou :oops:
No sjzed trapný je, ale není, mám ho rád, je dost široký a příjemná kombinace zataček a rovinky, že se tam dá jet docela ostře a stále relativně bezpečně :oops:
Celkově, někdy mám pocit že sjezdy navrhuje nějaký srdcař :D vždy široký, správně točeny a když to není jen jedna zatáčka i příjemně kombinovaný :oops:
Toyota MR2 SW20

biscuit

Příspěvek od biscuit » 28 dub 2014, 09:00

tak treba se nase holky mrkaci nekde potkaj :-) s tou trapnosti jsem to myslel tak, ze neumim moc jezdit, ale tam jsem vzdycky kral (myslim tu 90°, tam ujedu vzdycky vsemu - vsichni maj asi plny kufry nakupu :-) )
Obrázek

cendler

Příspěvek od cendler » 29 dub 2014, 22:27

pěkný kousek, taky mám jednu, musím taky udělat nějaký report až bude čas, jen mám trochu výkonější originál verzi

stěma zatáčkama vím o čem mluvíš, tak se mi už párkrát vysmála a otočil jsem to, ale je to pro mě hrozně návykové

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 30 dub 2014, 23:01

Cendler, už složeno, nebo pořád hlava dole? :)

Dnes jsem vyměnil po měsíci brzdy na zadku, na předek přišly špatný destičky... :roll:
A abych měl pro denšek jooo radost, můžu shánět nový zadní třmený :smt017

Obrázek
Obrázek
Toyota MR2 SW20

cendler

Příspěvek od cendler » 06 kvě 2014, 05:02

teď jsem byl pár dní mimo, takže nebyl čas, ale snad ve čtvrtek ji tam budu dávat, všechno je na to přichystané, i kovové těsnění pod hlavu, takže jen to tam naházet všechno na stejné místo, snad si to všechno budu pamatovat.

brzdy pěkný, koupil bych ale GreenStuffy, na tohle ježdění budou lepší a nepráší na kola

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 03 čer 2014, 09:20

Cendler: Musím s výběrem destiček souhlasit, ty EBC co jsem koupil jsou strašný sra :smt017
Pískaj jak kdybych tam měl hřebíky, praší se z ní jak z Etny... alespoň že brzdí :smt003

Dnes mi konečně přišly třmeny z Budějovic, tím by se měl vyřešit problém se zatuhlým pístkem pravého zadního kola (ta destička na plech) a konečně vepředu budou dvoupístky co tam maj být (dosud jednopístky z předhozí generace, neptejte se, taky nevim....).

Teď dotaz, až je očistím, natřít, nebo nechat? :smt017
Barvu bych volil decentní (modrá, zelená...)
Toyota MR2 SW20

biscuit

Příspěvek od biscuit » 03 čer 2014, 09:33

co myslis, trmeny?
Obrázek

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 03 čer 2014, 09:36

Jojo, samozřejmě třmeny. Kotouče, destičky a pístky lakovat nechcu :oops: :mrgreen:

Jedná se mi spíš o účelnost, to co se natírá je masivní litinový "odlitek" tudiž "nekoroduje", naopak se bojím, že když ho natřu, nebude tak dobře odvádět teplo :oops: Nebo je to blbost a moc nad tím přemýšlím :smt003
Toyota MR2 SW20

biscuit

Příspěvek od biscuit » 03 čer 2014, 10:18

covece k zamysleni to je, ale proc tedy vsichni vyrobci trmeny lakuji, to mi teda pak neni jasny :-)
Obrázek

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 03 čer 2014, 10:22

černej alkyton a máš vyhráno :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 12 čer 2014, 21:49

Než je zamatlám barvou, tak je budu muset repasnout, pístky jsou trošku chycený a pár prachovek ma větrací otvory.... :)

A dnes se mi pěkně zakouřilo z altíku, takže chudák šel do servisu :(
Ale musím uznat, bez altíku MRcha jede jak střelená.
Vyndal jsem ho ven, abych se podíval co sním může být (20km od domova) a už jsem ho nevracel, na cestě zpět mi z elektroinstalace fungovalo jen vyklápění světel, ukazatel paliva, el. motoru. Jinak vše ko (od okýnek, blinkrů, vnitřní ventilaci.... až po otáčkoměr, teplotu motoru..... ) ale jak holka šla za plynem :oops:
Jen doufám že mi nevyhořelo ještě něco krom altíku :roll:
Toyota MR2 SW20

Beaver

Příspěvek od Beaver » 12 čer 2014, 23:17

Zkontroluj pojistky, všechno by mělo totiž fungovat i bez alternátoru, akorát to jede na baterku.

Beaver

Příspěvek od Beaver » 13 čer 2014, 16:36

Doporučoval bych - předek vypadá potom líp: http://www.ebay.com/itm/JDM-Toyota-SW20 ... 20e7142875

Obrázek

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 13 čer 2014, 21:03

Beaver - Tyhle světla jsou určitě na "plánu dne", chtěl bych do nich nabastlit decentně denní svícení, aby nepoškodilo vzhled vozidla.
Jen nejdřív finance budu utrácet do techniky, než do vzhledu a pokud každy měsíc budu repasovat altík, tak asi budu investovat jen do altíku :lol:
Snad nové zaměstnání, co teprve čeká, bude lepší pro stav MRšky, zaslouží si to :oops:

Tak altíku vyhořel rotor, jediná věc co se snad nerepasovala :smt017
A vzal sebou 120A pojistku, zkusil jsem jí na dobytka překlenout, tak blinkry naskočily (víc jsem nezkoušel), takže to snad bude vše ok, když jí tam dostanu...
A konečně se mi vrátil objektiv ze servisu (ano, když se kaká, tak všechno)... tak tady je odborná demontáž pojistky :lol:
15 min. ničení, 7min. naběhnutí PC (starý PC u kámoše v "garáži/dílně"), 1min internet, 4 min demontáž :smt017

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Toyota MR2 SW20

Beaver

Příspěvek od Beaver » 13 čer 2014, 21:15

Bohužel tu hlavní pojistku mám spáchanou podobně - někomu vyhořela a nenapadlo ho nic lepšího, než to tam rozklepat a zbastlit dohromady.

Odpovědět