Když už jsem byl přemluven, abych se k Vám připojil, dovolím si představit svojí MRšku
Předem upozorňuji, nejsem žádný tuner, ladič a nic podobného, takže se nejedná o žádný zajímavý kousek.
Proč: SW20?
Po zkušenostech s Hondou Accord 6. generace jsem si řekl, pokud opět předokolku, tak jedině opět Accuš, takže nový auto mohla být jedině zadokolka, případně čtyřkolka.... Takže v nejužším výběru byl Lex IS200, Mazda MX5 NA, a MR2 mkI a MKII. Lex byla sázka na jistotu, takže poslední příčka
Na druhý straně byla AW11 Toyota. Lehké obratné auto, který pomohl zprovoznit Lotus, ale tu sehnat v nějakým stavu.... téměř sebevražda a pak by mi bylo líto sní jezdit
Zůstala nejnepovedenější generace MR2, první byla lehčí a starší, logicky zábavnější, W3 naopak opět lehčí a dospělejší, ale je hnusná, fakt hnusná.
Takže MX5 NA. Když jsem si jel pro MX, majitel se jen zeptal zda už jsem v ní někdy seděl... ne... tak si sedněte... hm děkuji, omlouvám se a nashle
Takže MRcha, měla být bez turba (nechtěl jsem žádný náruživosti, co nikdo neví, kdy to začne fungovat... zkušenosti s ostrýma VTECem a ruznýma turbo naftama mi bohatě stačí, když sešlápnu plyn, chci mít jistotu).
Tak jsem si jednu koupil, byla zasažena tunerem, takže "sportovní" podvozek, výfuk který byl slyšet na 2km daleko a dalo by se pokračovat..... no s autem rozhodně zábava byla, chovala se trochu jak motokára, takže chování dobrý, dokud nepřišlo na nerovnosti a po zvednutí na hever jsem zjistil, že to moc dobrá koupě nebyla.... tak jsem jí vyměnil za jinou, tentokrát už původní stav
Jedná se tedy o Toyotu MR2 SW20 T-Bar 1.revize
Motor: 3S-GE, 2.0, 115Kw/156k
Hmotnost: tragických 1250kg
Proč jí milovat?
Je sní sranda, už mě asi 4x vypekla, pokud nepočítám vybitou baterku
Prvně to bylo ještě s červenou, jel jsem sní za deště pro povinný na vysočinu, a když se předemnou zjevily tři krásný vlásenky, plyn šel k zemi a hurá se přetočit
Podruhý to bylo v cementárce Radotín, opět za vlhkého počasí, poslední zatáčka při sjezdu dolu, je dlouhá krásná táhlá zatáčka a když celou cestu dolu jsem pořád kontroval, tak jsem si řekl že to zkusím, nechal jsem jí lehce poutéct a najednou bylo pozdě, jentak tak jsem jí chytnul, zadek přeletěl na druhou stranu a v ten okamžik vyskočil zadek na kopec a posekal jsem jim trávník
Třetí bylo jak jinak, než za deště
A zatím poslední, za sucha a tepla, to mě vypekla v Mostě, sjel jsem od matadoru dolu, doleva, pak už je jen mírná pravá, tak jsem jí pěkně zařizl, mírná levá, retardér zadek uskočil tak hned kontra, asi 5x jsem přehodil prdel zleva doprava a zpět a pak jsem se na to už vyprdl a poslal MRchu v hodinách do trávy
Takže otázka zní proč ji spíš nemilovat
Je to absolutně hodný a příjemný auto, miluju její chovaní, kdy si povyskočí zadkem, ale ne do přetáčivosti, jen aby se srovnala a mohla se krásně zakousnout do další zatáčky. Miluju i její mrchoidní chování na vodě, kdy ji člověk musí trochu hlídat a nenechat jí dělat vylomenin
Věřím že bude hodná a příjemná společnice, málem bych zapoměl, to jak komunikuje, ježiš, už se těším na užší gumy
Hlavně mě baví, říct někomu že vlastním Toyotu: "Ježiš, to japosnký nudný, praktický, rodinný auto?" Jojo přesně to
Co už je hotovo:
- Nový Aku
- Opraveno dobíjení
- Opraveno ovládání okna u spolujezdce
- Sehnán uživatelský manuál a sehnány OEM tašky na střešní díly
- Objednány OEM šrouby na OEM 14"
- Obuta na originální 14" ,16" odloženy na lepší časy...
- Vyměněny plast pod volantem a na středovém tunelu, který někdo provrtal, aby tam mohl narvat ledky
- Rozebráno a vyčištěno OEM rádio
- Vyštípal jsem alarm
- Vyštípal jsem RDS-TMC přijímač
- Repasovány a namontovány brzdy, co na auto patří
- Čirý přední blinkry
- Tacho 142 000km - Srovnána hlava, vyměněny výfukové ventily, seřízeny vůle ventilů,
-- Srovnán blok motoru, nové šály, nový pístní kroužky, přehonovány válce, přebroušena a převážena klika
-- kompletně přetěsněn a vyčištěn motor, repasovaná olejová vana, nový rozvody, nový vodní a olejové čerpadlo, náplně......
- Kat nahrazen dekatem, ale nejpíš kat vrátím....
- Kat vrácen
- Uložení předních tlumičů
Co nás čeká a nemine:
- Vyřešit převodovku
- Přelakování kapoty a světel (nějaký pes se po ní proběhl)
- Přečalounit volant
- Chrastí repro, takže asi přeházet z novších generací
- a miliarda drobnosti
Cíl: Originální stav a MRška, co bude dělat radost
A hlavně jí nerozštípat