privod vzduchu
Moderátoři: Amigo, riderhenry
base map už je na miatu odladìna a bude pøímo nahrána v jednotce. Je to Plug And Play verze, takze opravdu bude stacit jen vymenit a "jet". Kamárádi ladí normálnì za chodu, jak to jejich lazení pøesnì probíhá zatim nevim. Pøedpokládám, že hodnì ladìj pomocí LC-1 aby dosáhli ideálního AFR. Jak øikám, mám tu k ty jednotce na internetu strašnì moc ètìní, takže zatim jen takhle. Je to zatim i velká neznámá i pro mì, ale chci dotoho proniknout abych prostì vìdìl co se jak má a byl si pak schopen odladit i ètyøklapku. Jinak u map je dobrý, že je jich na miatu strašnì moc, vìtšina lidí ty mapy na internetu zdílí a ochotnì poradí 
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Trochu do toho vztoupim - treba mi jeste nekdo poradi (myslim ted puvodni tema).
Nejvetsi problem MX-5 jsou podle vseho svody sani, ktere prave zpusobuji absenci klasicke "spicky" atmosferickeho motoru u MX-5, coz je skoda. Osobne toto slysim poprve a vubec nevim, jestli je tohle resitelna vec?
Nejvetsi problem MX-5 jsou podle vseho svody sani, ktere prave zpusobuji absenci klasicke "spicky" atmosferickeho motoru u MX-5, coz je skoda. Osobne toto slysim poprve a vubec nevim, jestli je tohle resitelna vec?
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
svody sání. tim myslíš intake manifold? To slyšim poprvý, že by zrovna u mx5 byla tohle nejvìtší brzda... Nevim jak na mx5 ale na hondy je to øešitelný spoustou aftermarket intake manifoldu...riderhenry píše:Trochu do toho vztoupim - treba mi jeste nekdo poradi (myslim ted puvodni tema).
EDIT: tak na tvou miatu se to dìlá: http://siteground207.com/~protegeg/prod ... ts_id=1090
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
ty a není to na turbo upgrade Miaty? nebo to je jen nápisRyba píše:EDIT: tak na tvou miatu se to dìlá: http://siteground207.com/~protegeg/prod ... ts_id=1090
jinak Intake Manifold = sací komíny nebo sací potrubí
CAI (Cold Air Intake) je sací potrubí od klapky
Když vidim kolik hadièek vede do normálního sání a kolik dírek má tohle performance, tak nevim nevim:)riderhenry píše:Slysel jsem to a i mi to zni logicky, rozhodne je to dobra investice spolecne se sanim. Ale zase to neni zadarmo, no... Myslis, ze k tomu neni nic jineho potreba a jde to zapojit do seriovych dilu?
BTW jak se preklada intake manifod?
Jak se preklada netusim, ja kdyz se o tom s nekym bavim tak normalne rikam "manifold" a zatim kazdej chapal:)
ten nápis mì taky trochu zmátl, ale nevidim dùvod proè by to nemohlo bejt i na NA miatu. Každopádnì než rvát prachy do tohodle tak bych raèi pošetøil na ITB nebo webryLibas píše: ty a není to na turbo upgrade Miaty? nebo to je jen nápis![]()
jinak Intake Manifold = sací komíny nebo sací potrubí
CAI (Cold Air Intake) je sací potrubí od klapky
Webery jsou to nejlepší co mùžeš pro ten motor udìlat.
pokud ovšem mas auto i k normálnímu užívání radìji na nì zapomeò. Znají jen dva stavy. 0 a 100% nic mezi.
ovšem když se ty klapky otevøou.... Hezèí zvuk neznám.
zároveò s tím ale poèítej se spotøebou. Mám je na 2.5l motoru a spotøeba dle stylu 40-50litrù 100oktanu.
a je jim úplnì jedno jestli saji teplý nebo studený vzduch
a drahé taky nejsou. Pár použitých se dá sehnat již kolem 9000.
Naposledy upravil(a) Libor12 dne 28 lis 2008, 21:27, celkem upraveno 1 x.
hehe solidní spotøeba, ale ten zvuk to je prostì uaaa no však víš...Libor12 píše:Webery jsou to nejlepší co mùžeš pro ten motor udìlat.pokud ovšem mas auto i k normálnímu užívání radìji na nì zapomeò. Znají jen dva stavy. 0 a 100% nic mezi.
ovšem když se ty klapky otevøou.... Hezèí zvuk neznám.
zároveò s tím ale poèítej se spotøebou. Mám je na 2.5l motoru a spotøeba dle stylu 40-50litrù 100oktanu.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Tak mam dalsi update - dle kluku z FlyingMiata (v USA maji hodne dobrou reputaci, ne-li nejlepsi mezi majiteli MX-5) je originalni sani "to nejlepsi". Jedina vec, kterou se da autu pomoct, je prostupnejsi vlozka filtru a snizovani teploty nasavaneho vzduchu (at uz odizolovanim svodu a/nebo sani, tak i system privadejici studenejsi vzduch do originalniho airboxu - puvodni ma trubku za svetlem, takze to asi taky nebude fungovat uplne sptane...)
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.