Time Table ( vaše časy na okruzích )

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Marfi
Kontaktovat uživatele:

Re: Time Table ( vaše časy na okruzích )

Příspěvek od Marfi » 24 črc 2013, 20:20

Kolik ma to auto koní?

Jak jezdíš ty zatáčky jednou rukou to je hnus:-)

LadaF

Příspěvek od LadaF » 24 črc 2013, 20:43

Marfi píše:Kolik ma to auto koní?

Jak jezdíš ty zatáčky jednou rukou to je hnus:-)
no když ho vyrobili, tak mělo mít cca 200koní, teď po 20letech kdo ví
ruce se snažím nějak odnaučit, ale zatím nic moc úspěch, taky jsem byl dost překvapenej, když jsem si tam poprvé dal kameru, abych na sebe viděl, co za blbiny dělám a ani si je neuvědomuju
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

Marfi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfi » 24 črc 2013, 21:35

Stopu nejedeš tak špatnou.Je to jako motokáry proste porad jezdit a clovek se ten Most naučí a pak už jen zrychluješ.Na začátku stáhneš hodně ale když už to máš najetý jde to špatně:-)

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 25 črc 2013, 07:02

kdyz uz si to sem dal z tohodle pohledu, neda mi to se nezeptat... co mas s levou rukou? jinak vlastne smekam... to drzeni volantu neni asi uplne koser ale chapu ze stim jsou spojene urcite navyky a zvyky.
93´Rx-7 FD

LadaF

Příspěvek od LadaF » 25 črc 2013, 16:58

MeTaN píše:kdyz uz si to sem dal z tohodle pohledu, neda mi to se nezeptat... co mas s levou rukou? jinak vlastne smekam... to drzeni volantu neni asi uplne koser ale chapu ze stim jsou spojene urcite navyky a zvyky.
levou ruku mám takhle od malička (dělal jsem neplechu už jako nenarozenej :mrgreen: a zamotal si prsty do pupeční šnůry), defakto mám velikostně půl klasický dlaně a pět bambulek bez kostí místo prstů, takže volant držím levou rukou jen vzepřením na tlak (na služebním autě jsem takhle prohobloval koženej volant v 90 tiscích, pak mi ho radši vyměnili :smt003 ) za roky co řídim mi volant vyklouzl jen jednou, ale to jsem ještě telefonoval :smt017 , blbí návyky mám bohužel z práce :(
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

Marfi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfi » 25 črc 2013, 23:11

Aha to sem si vubec nevsim te ruky v tom pripade beru zpet a chepu ze takhle tocis volantem.

eso

Příspěvek od eso » 05 srp 2013, 17:15

tak prosim o zmenu casu u Nordschleife BTG...cas 8:10 ,stale Bmw m3, spolujezdec, semislick, dik :wink:
tentokrat cechu nepocitane,bohuzel nekteri na NS asi zjevne poprve...teda soudim aspon podle chovani mimo trat :roll:
jinak skvely pocasi, skvely auta,skvela parta, ale neskutecnej provoz na trati...
zahledl jsem ceskou 370Z GT...ze by Imola Red?
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 05 srp 2013, 21:10

eso píše:tak prosim o zmenu casu u Nordschleife BTG...cas 8:10 ,stale Bmw m3, spolujezdec, semislick, dik :wink:
tentokrat cechu nepocitane,bohuzel nekteri na NS asi zjevne poprve...teda soudim aspon podle chovani mimo trat :roll:
jinak skvely pocasi, skvely auta,skvela parta, ale neskutecnej provoz na trati...
Hezký čas.
Byl tam i Rainbowseven, třeba sem hodí dojmy/obrazový materiál :) A pochlubí se časem ;)

Marfi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfi » 05 srp 2013, 21:14

eso:Chcem vidět video ty vejtaho:-))

eso

Příspěvek od eso » 05 srp 2013, 21:23

Marfi píše:eso:Chcem vidět video ty vejtaho:-))
neni duvod zatim se vytahovat....az to bude pod 8 min, tak jo. :wink:
NS pacient...under 8

Marfi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfi » 05 srp 2013, 21:27

takze video nemas:-)

eso

Příspěvek od eso » 07 srp 2013, 02:57

nemam, staci mi stopky spolujezdce...spis to bylo tak ze zvedavosti....byl desny provoz a jezdill jsem casy kolem 8.20 ale pak mi jednu jizdu pul kola cistilo cestu jiny bmw a povedlo se tohle zajet.
uvidime priste,treba bude volna trat a dostanu to pod 8...to to pak uz i natocim, kdyz uz jsem si na to koupil kameru :D
NS pacient...under 8

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 07 srp 2013, 08:37

eso: Nesmis byt linej a rano si musis privstat (resp. nesmis tolik predchozi noc kalit :)

S tim setupem a vzhledem k rozdilu mezi nama v Brne by tech 8 melo jit relativne "snadno"

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 07 srp 2013, 10:12

eso píše:tak prosim o zmenu casu u Nordschleife BTG...cas 8:10 ,stale Bmw m3, spolujezdec, semislick, dik :wink:
Ahoj, Jj já to byl :wink:

viděl jsem minimálně 2 český M3 E46, který na první pohled byly podvozkově a brzdově vskutku ostrý - tedy adepti na ten čas co píšeš :D - jedna červená Imola a druhá světle modrá něco jako Laguna Seca, ale přišla mi neorigo ta barva..., kterápak jseš Ty? nebo ještě nějaká další? :D

Jezdilo se opět skvěle, až na pátek kdy bylo vskutku vedro a bylo to znát na všem... Sobota narvaná toť pravda, ale zas to občas k tomu přidávalo ten závodní spirit :lol:

Čechů opravdu hromada oproti víkendu 12.7-14.7 ...na trati jsem však současně to štěstí neměl (mimo snad každovíkendového štamgasta s RS 4.0 2AV 0906, se kterým bohužel ligu nehraju :lol: ) ale pohodička, sem tam se našli dobří jezdci odkudkoli jinud v příslušné "kategorii" se kterými se "soupeřilo" výborně s banánem od ucha k uchu. Samozřejmě sem tam obecně děs běs :roll: ....zejména ti chytráci co se rozhodnou horlivě předjíždět než se jim otevře Adenauer Forst a pak si tam s chutí lámou podvozky :roll:

Copak máš vše uděláné na té M3, že s ní sázíš takovéto časy?? :?: a kol máš natočeno?

Jinak mě to spolujezdkyně iniciativně změřila, tak můžete zapsat - ImolaRed + spolujezdec / Nissan 370Z GT / road tyres = BTG 8:42:19 ...samozřejmě se tam vždy nějaká "brzda" našla...
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES

eso

Příspěvek od eso » 07 srp 2013, 11:26

ta cervena imola je moje
kol mam lehce pres sto, ale nejvic mi pomohla ta skola sportovni jizdy na ringu.jinak bych se ucil stopu a figle jeste ted :D
NS pacient...under 8

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 07 srp 2013, 12:08

eso píše:ta cervena imola je moje
kol mam lehce pres sto, ale nejvic mi pomohla ta skola sportovni jizdy na ringu.jinak bych se ucil stopu a figle jeste ted :D
Tu jsem si musel vyfotit, abych ji ukázal kamarádovi, kterému jsem prodal svou červenou M3 E46 - jak by to mělo "vypadat" :)

Já mám najeto cca 50 kol a mám za sebou lehkou instruktáž v rámci jedné akce KSA, ale jelikož to bylo úplně první totálně neznalé NS a mokrá trať k tomu, dalo to spíše varování jak se hned nezabít než jak sekat limity :lol: ...taky něco ještě podstoupím, trať již (v " ") znám, teď už ty fígle a detaily stopy budou mít význam

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 07 srp 2013, 14:18

Možná se mnou nebudete souhlasit, ale po základním "zvládnutí" NS je imho klíčem k dobrému času odvaha "to tam poslat". Chci tím říct: na co mi je, že vím kudy se jede Fuchsröhre a že moje auto to zvládne ve 230ti, když mám koule na to poslat to tam max ve 200? Takže training určitě ano, ale s rozumem, nevyhazovat zbytečně prachy za drahé instruktory když postačí zkušenější kamarád, raději to vrazit do ježdění. Stejně tak s upgradama, od kterých často automaticky čekáme lepší latime a ono nic....

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 srp 2013, 16:59

Zakladne veci podla mna bez instruktora neni dobre "prebijat odvahou"
Pre mna bol posun (rada od skuseneho jazdca) drzat cely chrbat az po lopatky oprety tym ze sa "vonkajsou" rukou odtlacas od volantu. Tym sa ziska jednak citenie zadku auta celym chrbtom a jednak lahke drzanie volantu namiesto tahania sa za volantom. Zaroven sa robi menej zbytocnych pohybov a je priestor na jazdu s viac "chladnou" hlavou aj na limite a vznika tak viac priestoru v krizovke nieco ako tak s kludom korigovat...

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 07 srp 2013, 17:04

Ano, proto jsem psal po základním zvládnutí - ideálně s instruktorem, aby se budovalo na dobrém základu..

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 07 srp 2013, 19:30

NS potřebuje hodně moc odvahy, resp. jak výše uvedeno "to tam poslat", mě po základním zvládnutí úskalí trati a jejím (relativním) naučení dost pomohlo studium různých skript ideálních stop, brzdných bodů, apexů a komentářů... ...v kombinaci se sledováním různých instruktážních i profi jízdních videjí... Je to v jistém smyslu zavádějící, ale k tomu practisingu této konkrétní trati mi to bodlo. Samozřejmě dobře instruovaná jízda od zkušených kamarádů nebo různých ještě více profi instruktorů pilování dokonalosti taky velmi pomůže... Vše je to kouskem skládanky...

Vše to chce nějak vyváženě kombinovat a ať už je člověk na jakékoli úrovni naučení jízdy i trati či zhůry-dána talentu, nikdy neztratit respekt i když pud sebezáchovy je trvale od výroby mozku v poloze off :D - jelikož střelců co to tam čistě jen "jdou poslat" je spousta - a díky nim je každý den trať mnoho minut, ba přímo hodin zavřená, než tam odtud jejich kousky seškrábou...

Marfi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfi » 07 srp 2013, 19:55

Podle me to na Ns tréninkem dostaneš z 9minut na 8:30 a pod 8:30 už je to o velké odvaze:-)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 07 srp 2013, 20:28

Marfi píše:Podle me to na Ns tréninkem dostaneš z 9minut na 8:30 a pod 8:30 už je to o velké odvaze:-)
:D W. Röhrl sám říkal, že běžně s ostrými Porsche zajíždí časy kolem 7:45, nicméně že když má zajet testovací čas, tak si musí přepnout "záklopku" v mozku, aby těch 15-20s ještě ukrojil...

Z psychologického hlediska určitě... - první záklopka = zda jedu s autem co nechci zničit nebo se závoďákem od sponzora :lol: , druhá záklopka = být nebo nebýt připraven na "bolest" a být či nebýt s tím srozuměn :lol:

jarka

Příspěvek od jarka » 07 srp 2013, 20:39

To o Walterovi jsem ještě nikde nečetl, hodně to taky vypovídá o tom proč jsou časy profi jezdců o tolik lepší než to co se jezdí "normálně". Mě hrozně moc pomohl simulátor na naučení se trati (konkrétně m3challange), prakticky od druhýho kola jsem už netápal. K hlavnímu zrychlení mi ale pomohl zkušenější kolega, který mi v pár místech poradil kde se to nechá podržet. Pokud bych měl tyhle limity objevovat sám, tak by to bylo o dost dražší (a potřeboval bych sakra víc kol).

Marfi: co Most?
Hairdresser car

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 07 srp 2013, 22:24

ImolaRed píše: :D W. Röhrl sám říkal, že běžně s ostrými Porsche zajíždí časy kolem 7:45, nicméně že když má zajet testovací čas, tak si musí přepnout "záklopku" v mozku, aby těch 15-20s ještě ukrojil...
Ano, Walter taky říká, že na kolo nad 8 minut si ani nedává helmu :D Ale to už jsme jinde....

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 08 srp 2013, 00:57

Mat odjazdene to co Walter Rohl hlavne na Rally tratiach s Audi Quatro ci Kadet C a pod tak si na nase jazdy (tske to domace zuvanie) helmu nedavam vobec:-). Resp jeho meno a schopnosti by som vobec nedaval do suvisu s amaterskym jazdenim

Odpovědět