Time Table ( vaše časy na okruzích )
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Time Table ( vaše časy na okruzích )
Kolik ma to auto koní?
Jak jezdíš ty zatáčky jednou rukou to je hnus:-)
no když ho vyrobili, tak mělo mít cca 200koní, teď po 20letech kdo víMarfi píše:Kolik ma to auto koní?
ruce se snažím nějak odnaučit, ale zatím nic moc úspěch, taky jsem byl dost překvapenej, když jsem si tam poprvé dal kameru, abych na sebe viděl, co za blbiny dělám a ani si je neuvědomuju
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07
Stopu nejedeš tak špatnou.Je to jako motokáry proste porad jezdit a clovek se ten Most naučí a pak už jen zrychluješ.Na začátku stáhneš hodně ale když už to máš najetý jde to špatně:-)
kdyz uz si to sem dal z tohodle pohledu, neda mi to se nezeptat... co mas s levou rukou? jinak vlastne smekam... to drzeni volantu neni asi uplne koser ale chapu ze stim jsou spojene urcite navyky a zvyky.
93´Rx-7 FD
levou ruku mám takhle od malička (dělal jsem neplechu už jako nenarozenejMeTaN píše:kdyz uz si to sem dal z tohodle pohledu, neda mi to se nezeptat... co mas s levou rukou? jinak vlastne smekam... to drzeni volantu neni asi uplne koser ale chapu ze stim jsou spojene urcite navyky a zvyky.
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Aha to sem si vubec nevsim te ruky v tom pripade beru zpet a chepu ze takhle tocis volantem.
tak prosim o zmenu casu u Nordschleife BTG...cas 8:10 ,stale Bmw m3, spolujezdec, semislick, dik
tentokrat cechu nepocitane,bohuzel nekteri na NS asi zjevne poprve...teda soudim aspon podle chovani mimo trat
jinak skvely pocasi, skvely auta,skvela parta, ale neskutecnej provoz na trati...
zahledl jsem ceskou 370Z GT...ze by Imola Red?
tentokrat cechu nepocitane,bohuzel nekteri na NS asi zjevne poprve...teda soudim aspon podle chovani mimo trat
jinak skvely pocasi, skvely auta,skvela parta, ale neskutecnej provoz na trati...
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion
Hezký čas.eso píše:tak prosim o zmenu casu u Nordschleife BTG...cas 8:10 ,stale Bmw m3, spolujezdec, semislick, dik![]()
Byl tam i Rainbowseven, třeba sem hodí dojmy/obrazový materiál
eso:Chcem vidět video ty vejtaho:-))
neni duvod zatim se vytahovat....az to bude pod 8 min, tak jo.Marfi píše:eso:Chcem vidět video ty vejtaho:-))
NS pacient...under 8
takze video nemas:-)
nemam, staci mi stopky spolujezdce...spis to bylo tak ze zvedavosti....byl desny provoz a jezdill jsem casy kolem 8.20 ale pak mi jednu jizdu pul kola cistilo cestu jiny bmw a povedlo se tohle zajet.
uvidime priste,treba bude volna trat a dostanu to pod 8...to to pak uz i natocim, kdyz uz jsem si na to koupil kameru
uvidime priste,treba bude volna trat a dostanu to pod 8...to to pak uz i natocim, kdyz uz jsem si na to koupil kameru
NS pacient...under 8
eso: Nesmis byt linej a rano si musis privstat (resp. nesmis tolik predchozi noc kalit 
S tim setupem a vzhledem k rozdilu mezi nama v Brne by tech 8 melo jit relativne "snadno"
S tim setupem a vzhledem k rozdilu mezi nama v Brne by tech 8 melo jit relativne "snadno"
Ahoj, Jj já to byleso píše:tak prosim o zmenu casu u Nordschleife BTG...cas 8:10 ,stale Bmw m3, spolujezdec, semislick, dik![]()
viděl jsem minimálně 2 český M3 E46, který na první pohled byly podvozkově a brzdově vskutku ostrý - tedy adepti na ten čas co píšeš
Jezdilo se opět skvěle, až na pátek kdy bylo vskutku vedro a bylo to znát na všem... Sobota narvaná toť pravda, ale zas to občas k tomu přidávalo ten závodní spirit
Čechů opravdu hromada oproti víkendu 12.7-14.7 ...na trati jsem však současně to štěstí neměl (mimo snad každovíkendového štamgasta s RS 4.0 2AV 0906, se kterým bohužel ligu nehraju
Copak máš vše uděláné na té M3, že s ní sázíš takovéto časy??
Jinak mě to spolujezdkyně iniciativně změřila, tak můžete zapsat - ImolaRed + spolujezdec / Nissan 370Z GT / road tyres = BTG 8:42:19 ...samozřejmě se tam vždy nějaká "brzda" našla...
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
ta cervena imola je moje
kol mam lehce pres sto, ale nejvic mi pomohla ta skola sportovni jizdy na ringu.jinak bych se ucil stopu a figle jeste ted
kol mam lehce pres sto, ale nejvic mi pomohla ta skola sportovni jizdy na ringu.jinak bych se ucil stopu a figle jeste ted
NS pacient...under 8
Tu jsem si musel vyfotit, abych ji ukázal kamarádovi, kterému jsem prodal svou červenou M3 E46 - jak by to mělo "vypadat"eso píše:ta cervena imola je moje
Já mám najeto cca 50 kol a mám za sebou lehkou instruktáž v rámci jedné akce KSA, ale jelikož to bylo úplně první totálně neznalé NS a mokrá trať k tomu, dalo to spíše varování jak se hned nezabít než jak sekat limity
Možná se mnou nebudete souhlasit, ale po základním "zvládnutí" NS je imho klíčem k dobrému času odvaha "to tam poslat". Chci tím říct: na co mi je, že vím kudy se jede Fuchsröhre a že moje auto to zvládne ve 230ti, když mám koule na to poslat to tam max ve 200? Takže training určitě ano, ale s rozumem, nevyhazovat zbytečně prachy za drahé instruktory když postačí zkušenější kamarád, raději to vrazit do ježdění. Stejně tak s upgradama, od kterých často automaticky čekáme lepší latime a ono nic....
Zakladne veci podla mna bez instruktora neni dobre "prebijat odvahou"
Pre mna bol posun (rada od skuseneho jazdca) drzat cely chrbat az po lopatky oprety tym ze sa "vonkajsou" rukou odtlacas od volantu. Tym sa ziska jednak citenie zadku auta celym chrbtom a jednak lahke drzanie volantu namiesto tahania sa za volantom. Zaroven sa robi menej zbytocnych pohybov a je priestor na jazdu s viac "chladnou" hlavou aj na limite a vznika tak viac priestoru v krizovke nieco ako tak s kludom korigovat...
Pre mna bol posun (rada od skuseneho jazdca) drzat cely chrbat az po lopatky oprety tym ze sa "vonkajsou" rukou odtlacas od volantu. Tym sa ziska jednak citenie zadku auta celym chrbtom a jednak lahke drzanie volantu namiesto tahania sa za volantom. Zaroven sa robi menej zbytocnych pohybov a je priestor na jazdu s viac "chladnou" hlavou aj na limite a vznika tak viac priestoru v krizovke nieco ako tak s kludom korigovat...
Ano, proto jsem psal po základním zvládnutí - ideálně s instruktorem, aby se budovalo na dobrém základu..
NS potřebuje hodně moc odvahy, resp. jak výše uvedeno "to tam poslat", mě po základním zvládnutí úskalí trati a jejím (relativním) naučení dost pomohlo studium různých skript ideálních stop, brzdných bodů, apexů a komentářů... ...v kombinaci se sledováním různých instruktážních i profi jízdních videjí... Je to v jistém smyslu zavádějící, ale k tomu practisingu této konkrétní trati mi to bodlo. Samozřejmě dobře instruovaná jízda od zkušených kamarádů nebo různých ještě více profi instruktorů pilování dokonalosti taky velmi pomůže... Vše je to kouskem skládanky...
Vše to chce nějak vyváženě kombinovat a ať už je člověk na jakékoli úrovni naučení jízdy i trati či zhůry-dána talentu, nikdy neztratit respekt i když pud sebezáchovy je trvale od výroby mozku v poloze off
- jelikož střelců co to tam čistě jen "jdou poslat" je spousta - a díky nim je každý den trať mnoho minut, ba přímo hodin zavřená, než tam odtud jejich kousky seškrábou...
Vše to chce nějak vyváženě kombinovat a ať už je člověk na jakékoli úrovni naučení jízdy i trati či zhůry-dána talentu, nikdy neztratit respekt i když pud sebezáchovy je trvale od výroby mozku v poloze off
Podle me to na Ns tréninkem dostaneš z 9minut na 8:30 a pod 8:30 už je to o velké odvaze:-)
Marfi píše:Podle me to na Ns tréninkem dostaneš z 9minut na 8:30 a pod 8:30 už je to o velké odvaze:-)
Z psychologického hlediska určitě... - první záklopka = zda jedu s autem co nechci zničit nebo se závoďákem od sponzora
To o Walterovi jsem ještě nikde nečetl, hodně to taky vypovídá o tom proč jsou časy profi jezdců o tolik lepší než to co se jezdí "normálně". Mě hrozně moc pomohl simulátor na naučení se trati (konkrétně m3challange), prakticky od druhýho kola jsem už netápal. K hlavnímu zrychlení mi ale pomohl zkušenější kolega, který mi v pár místech poradil kde se to nechá podržet. Pokud bych měl tyhle limity objevovat sám, tak by to bylo o dost dražší (a potřeboval bych sakra víc kol).
Marfi: co Most?
Marfi: co Most?
Hairdresser car
Ano, Walter taky říká, že na kolo nad 8 minut si ani nedává helmuImolaRed píše:W. Röhrl sám říkal, že běžně s ostrými Porsche zajíždí časy kolem 7:45, nicméně že když má zajet testovací čas, tak si musí přepnout "záklopku" v mozku, aby těch 15-20s ještě ukrojil...
Mat odjazdene to co Walter Rohl hlavne na Rally tratiach s Audi Quatro ci Kadet C a pod tak si na nase jazdy (tske to domace zuvanie) helmu nedavam vobec:-). Resp jeho meno a schopnosti by som vobec nedaval do suvisu s amaterskym jazdenim