Vybíral jsem po několika letech spolužití s BMW M3 E46 něco opět sportovního na radosti stylu - okresky / výlety / okruhy. V úvahu připadaly převážně lehce jeté vozy od Porsche popř. opět BMW, též i nad Lotusem či zase z jiného soudku, tj. vozy Corvette připadala úvaha...., no a samozřejmě tenhle Nissan 370z - který byl i dle ceníkové ceny v kategorii nových vozů velmi lákavou volbou... V úvahu hrála především otázka toho - kolik muziky v ohledu sportovních vlastností dostanu za 0,7-1,3 mil Kč - mám rád různé vozy a věc jako značka automobilu mě nic moc neříká, jen konkrétní produkt, a tak byl výběr dosti velký a v úvahu připadala spousta lehce jetých nebo i nových možností... Nissan 370Z jsem několikráte ozkoušel v podmínkách jak na silnici, tak i na okruhu, přičemž mě příjemně překvapil, a to i v kontrastu legendární šestiválcové M3, které se v souhrnu vyrovnává, což se třeba o 350Z, o které jsem kdysi uvažoval říci nedá. Plán byl koupit vůz až na jaře, po prodeji BMW, ale rychlý sled událostí, resp. objevení nového skladového kusu v plné specifikaci s mnohaset tisícovou slevou mě donutil neváhat ani časově ani věcně a ihned si udělat radost
Na jaře vůz dostane pořádné náplně jako motorový olej 10w-60, olej do diferáku 75w-140, no a závodní brzdovku, jinak následně přijdou úpravy, které jsou již předem jisté:
- catback výfukový systém Akrapovič popř. Supersprint
- náporový chladič motorového oleje
- spojka + setrvák ..něco na styl Southbend nebo JWT ...buď něco jako stage 3 nebo keramika (po životnosti stock)
další úpravy jsou možné a nebo taky ne - podle toho jak moc mě to chytne
- karbonové díly jako haupna, blatníky či dveře
- stavitelný podvozek a stabíky, něco na styl KW var.3
- upgrade brzdového systému - kotouče asi určitě, popř. komplet s brzdiči ...něco na styl AP či Brembo
- nějaký jiný samosvor (pokud se někdy vysype)
...buh ví co mě ještě napadne
zde pár prvních obrázků

image hoster