ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

ImolaRed

ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

Příspěvek od ImolaRed » 04 lis 2012, 17:29

Ahoj, tak se mezi Vás přidám s vozem i já :)

Vybíral jsem po několika letech spolužití s BMW M3 E46 něco opět sportovního na radosti stylu - okresky / výlety / okruhy. V úvahu připadaly převážně lehce jeté vozy od Porsche popř. opět BMW, též i nad Lotusem či zase z jiného soudku, tj. vozy Corvette připadala úvaha...., no a samozřejmě tenhle Nissan 370z - který byl i dle ceníkové ceny v kategorii nových vozů velmi lákavou volbou... V úvahu hrála především otázka toho - kolik muziky v ohledu sportovních vlastností dostanu za 0,7-1,3 mil Kč - mám rád různé vozy a věc jako značka automobilu mě nic moc neříká, jen konkrétní produkt, a tak byl výběr dosti velký a v úvahu připadala spousta lehce jetých nebo i nových možností... Nissan 370Z jsem několikráte ozkoušel v podmínkách jak na silnici, tak i na okruhu, přičemž mě příjemně překvapil, a to i v kontrastu legendární šestiválcové M3, které se v souhrnu vyrovnává, což se třeba o 350Z, o které jsem kdysi uvažoval říci nedá. Plán byl koupit vůz až na jaře, po prodeji BMW, ale rychlý sled událostí, resp. objevení nového skladového kusu v plné specifikaci s mnohaset tisícovou slevou mě donutil neváhat ani časově ani věcně a ihned si udělat radost :) Zatím mě opět jen pozitivně překvapuje a doufám, že budeme spolužít ku vzájemné mnohaleté spokojenosti. Ušetřené peníze se odrazí v mnoha úpravách, nadstandardním servisu a hlavně na mnoha sadách pneu v budoucnu podlehlých Nordschleife :)

Na jaře vůz dostane pořádné náplně jako motorový olej 10w-60, olej do diferáku 75w-140, no a závodní brzdovku, jinak následně přijdou úpravy, které jsou již předem jisté:
- catback výfukový systém Akrapovič popř. Supersprint
- náporový chladič motorového oleje
- spojka + setrvák ..něco na styl Southbend nebo JWT ...buď něco jako stage 3 nebo keramika (po životnosti stock)

další úpravy jsou možné a nebo taky ne - podle toho jak moc mě to chytne :))

- karbonové díly jako haupna, blatníky či dveře
- stavitelný podvozek a stabíky, něco na styl KW var.3
- upgrade brzdového systému - kotouče asi určitě, popř. komplet s brzdiči ...něco na styl AP či Brembo
- nějaký jiný samosvor (pokud se někdy vysype)
...buh ví co mě ještě napadne

zde pár prvních obrázků

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

image hoster
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:09, celkem upraveno 4 x.
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES

svobyrider

Re: ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

Příspěvek od svobyrider » 04 lis 2012, 18:15

Paráda další 370tka, tak ať slouží a třeba někde příští rok na srazu. :smt006
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 04 lis 2012, 19:42

Pěkný, další auto do videa :lol: Na přiští rok to vypadá na hodně kvalitní materiál :D
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 04 lis 2012, 21:14

Cerna ji sekne, to jsem zvedav na tento projekt. Plany zatim vypadaji slibne :)
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 04 lis 2012, 21:36

Jj, koukal jsem na akce a je to zajímavý co vše se pořádá od pasivních až po velmi aktivní styl akcí :) ...ještě přidat aspoň 2x do roka to Nordschleife a už není co dodat :)) ...jistě někam rád zavítám

Moc pěkný stroje tu vesměs máte - takový, který se i moc nevidí...

Jinak k té mé barvě - je to takové spíše tmavě fialové (i v tp je fialová :)) ) (black rose nebo jak se tomu nadává), vypadá tépe než klasická černá co se dělaly na GT Edišny, škoda jen, že je na tom vidět jakákoli špína vzkutku ranec. Jinak projekt bude nenásilný - má to téměř vše co má mít, až na ten zvuk, ale je mi jasný, že to prostě bude taková ta nemoc ...stavebnice XD ...na to jsou japonský auta jak dělaný ...aneb proč to nechat sériové, když to mohu vylepšit.

Ať Vám to všem slouží

Charger

Příspěvek od Charger » 04 lis 2012, 22:56

Čáu Honzo,

koukám, že už jsi zavítal i sem, no musím se za tebou zase stavit a kouknout, jak to Zetko vlastně vypadá :D Jinak je to fakt pěkná věc...ty víš, že já jsem věčný pochybovač, ale je skvělé, že ti to auto dělá radost :))
Nissan Sunny GTI 5D N14
Opel Omega A 2.6i Dual Ram

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 04 lis 2012, 23:12

Charger píše:Čáu Honzo,

koukám, že už jsi zavítal i sem, no musím se za tebou zase stavit a kouknout, jak to Zetko vlastně vypadá :D Jinak je to fakt pěkná věc...ty víš, že já jsem věčný pochybovač, ale je skvělé, že ti to auto dělá radost :))
Ahoj Ondro - já se spletl už v tolika věcech v životě, ale ve výběru auta ještě nikdy... ...stav se někdy... pokud adhezní podmínky dovolí, rád tvé pochyby odeženu měrou alespoň minimálně lehce překvapivou :)) Jinak budu pomalu ale jistě potřebovat ten revanž za ten zachráněnej řidičák tý kámošky - aneb... jedna poctivá opečovávaná bavorská vrtule hledá v cca březnu páníčka ....je hodná, moc nekouše, umí krásně štěkat, hodí se na zahradu a na to kolik měří v kouhoutku ani moc nežere :))

Charger

Příspěvek od Charger » 04 lis 2012, 23:47

Počítám s tím, jistě si najde nového páníčka :) No až bude hezky, tak se ozvu :D
Nissan Sunny GTI 5D N14
Opel Omega A 2.6i Dual Ram

malakai

Příspěvek od malakai » 05 lis 2012, 14:00

No moc pekne auto :) ale abych se priznal, nekteri me tady za to ukamenuji :), vic me bere ta M3. Uz ji mas prodanou? :lol:

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 05 lis 2012, 15:07

malakai píše:No moc pekne auto :) ale abych se priznal, nekteri me tady za to ukamenuji :), vic me bere ta M3. Uz ji mas prodanou? :lol:
:D Díky, co si budeme povídat :)) M3 je M3 a ukamenovat za její oblibu by mohl jen člověk myšlenkově dogmaticky omezený a sportovních vozů neznalý :lol: ...ale já si ji prostě užil už skoro 5 let a 60 tis km a kdyby se daly sehnat zánovní tak bych klidně koupil to samý a kdyby byly nový tak 2,4mil bych na ni neměl :) (současná E92 už je stylem toho co nabízí úplně jiná) ...tato charakterem má nejlepší šestiválec na světě (jedině snad po motoru Porsche GT3) a má též jeden z nejlepších driftovacích potenciálů co lze od auta čekat.

bude na prodej v březnu cena může jít i krapítek pod 300k při rychlém jednání ....základní údaje r.v.2001, 159k najeto, plná výbava, 19" kovaný origo příplatkový kola, úpravy: keramická spojka Sachs. Stav na najeté km velmi dobrý - dostávala nadstandard servis - možno doložit serviskou popř. vyžádáním faktur z mého servisu, všechny klíče, 3. majitel (prvních 90tkm patřila Miloši Bychlovi, což mluví co do péče samo za sebe) ...není to žádná "topovka" či muzejní kousek, ale za ty peníze je to naprosto fér... - nabízím rozumnou cenu, než z toho mít ležák a zabraný místo v garáži..

Na obhajobu Z zase musím říci, že už jsem se v některých zatáčkách přistihl se Z rychlejší a že generuju větší boční přetížení... ...Avšak praktičnost, charakter řadového šestiválce co točí víc než 8000, driftovatelnost a použitelnost i na horších silnicích hraje přecejen ve prospěch M3

FairladyZ

Příspěvek od FairladyZ » 06 lis 2012, 18:22

Ahoj bracho vitej, konecne tu nejsu sam :)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 06 lis 2012, 22:28

FairladyZ píše:Ahoj bracho vitej, konecne tu nejsu sam :)
:smt006

Tmowe

Příspěvek od Tmowe » 07 lis 2012, 17:53

Vítej, vítej. Hezký kousek a to mě 370Z moc nebere :)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 21 lis 2012, 22:42

Obrázek

První úpravička na oslavu 3tkm - stačil na ní šroubováček XD ...odpojen tzv. yaw sensor pod středovou konzolou, což má za příčinu, že nejen funkce ESP je vyplá
"defaultně" a nejde zapnout, ale její součást, resp součást TCS - tzv. ABLS (active brake limited slip) je vyřazeno také, což normálně není možné (standardním stisknutím ESP Off u 370Z/350Z - .... v některých drift chvílích se k samosvoru připojuje přibržďování zadních kol - tedy veškerá elektronická limitace je trvale vyřazena... zbývá jediné co má samostatný modul - ABS... Né že by ABLS požitky z drift chvílí kazilo nějak příliš - průměrný jedinec ani nic nemusí poznat, ale rozdíl pro ortodoxnější vyznavače je jasný :)) ...jsem zvědav jak dlouho mi vydrží zadní pneu :))
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:19, celkem upraveno 2 x.

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 22 lis 2012, 08:26

jen tak dal, pekne sroubovak na ne! :D
same elektronicke sragory :)))
93´Rx-7 FD

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 22 lis 2012, 09:51

Styl 8-) Takle ze na ty Ztka musi :mrgreen:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

theodorik

Příspěvek od theodorik » 22 lis 2012, 10:41

jo to mu říkám zpět ke kořenům :twisted:
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 22 lis 2012, 11:07

Ještě prodat interiér a zažne mít i šťávu. :P

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 22 lis 2012, 11:30

Jo jo, ta elektrika je svinstvo.... zde pokud byl člověk na plynu, mohl i variovat, nebyl celkem problém, ale jakmile ubral moc, nebo třeba vůz se začal rovnat tak ten šmejd do toho zasahoval a i byly situace, kdy by jakoby odpojil plyn - což se z doslechu doneslo, že se třeba děje na velmi kluzkém povrchu jako je sníh a led... Nechápu proč tam ten systém dávaj, jako běžně nevypínatelnej... - chápal bych to u těch base US verzí co nemaj samosvor, ale tady je to jako dát na jednu nohu sjezdovou lyži a na druhou běžku :mrgreen: ....nedokážu si vysvětlit jejich demenci u 350Z / 370Z jinak, než, že základní Z primárně pro US trh, stejně jako jiné vozy Nissan co mají to jejich "VDC", tak, že jsou bez samosvoru a prostě a jednoduše po dání samosvoru do vyšších (nebo všech EU verzí) Z se na to prostě líně vykašlali tam udělat jakoukoli změnu... Ohled na bezpečnost v tom nevidím protože pokud člověk neprotáčí kola a ma vyplou stabilizaci a něco posere, tak todle nijak nezasahuje - je to jen kazič driftu, který to auto jakoby dá ochutnat, ale nikdy ne normálně vychutnat... ...jak říkám, nedovedu si to vysvětlit jinak, než věcí užitečnou pro base US verze a leností to jakkoli řešit u samosvorové verze...

Sklenk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sklenk@ » 27 lis 2012, 07:08

Zdravim, nadherny Zettooooooo .... podle poseldni fotky jsem ted trohu zmatenej co mas za prevodovku :-) ..... nicmene at je to at/mt jak jsu na ni nazory?

:smt001
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!

Honis kone, jezdis rovne?....

"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 27 lis 2012, 19:03

Sklenk@ píše:Zdravim, nadherny Zettooooooo .... podle poseldni fotky jsem ted trohu zmatenej co mas za prevodovku :-) ..... nicmene at je to at/mt jak jsu na ni nazory?

:smt001
Ahoj, díky :)

Ono to snad ani dle otáčkoměru poznat nejde... (nepletu-li se) ....ukazatel zařazeného kvaltu má AT i MT a co se týče toho yaw sensoru / potažmo stabilizace, tak též bez rozdílu ...jistě i co se týče toho vyřazení šroubovákem :) ,ale já mám samozřejmě MT, jelikož nejsem u sportovních aut obecně zastáncem ničeho jiného a spousty vozů bych si nekoupil už jen kvůli absenci MT v nabídce... (což jistě čím dále do budoucna bude problém) :cry:

Zatím mám s autem natočeno málo asi jen něco přec 3300 ...ani ještě není plně zajetý, ale s jeho MT jsem náramně spokojen - kulisy tuhé a krátké, šaltpáka akorát do ruky a je pěkně nízká, přesnost drah je perfektní, no a moc se mi líbí ty automatické meziplyny co to hází..., což u jiného vozu s manuálem - než u 370Z a nově u Porsche s Chrono Packetem + běžně není.... samozřejmě meziplyny je běžné si dávat sám, ale je to supr při extra ostré jízdě, kdy na meziplyn není čas (při brždění) - typicky okruhový styl... - já osobně to využiju, protože sekvenci brzda + meziplyn jednou nohou nedělám z několika důvodů - přijde mi to nebezpečné - noha může z brzdy sklouznout, nebo dávkování není tak citlivé - když kope ABS do pedálu, zejména za mokra, dále nikdy není meziplyn tak přesný, a třetí věc je čistě zdravotní, a to, že po výronu právé nohy mě pokusy o tuhle sekvenci vykroucení nohy od té doby bolí = shrnuto podtrženo, je to perfektní věc, která na "papíře" není tak dobrá než si ji člověk otestuje. Tudíž v úplně celkovém souhrnu si převodovku jak mechanicky, tak elektronicky nemohu vynachválit... ...i zpřevodování a délka kvaltů mi přijde ideálně nastavená.

FairladyZ

Příspěvek od FairladyZ » 27 lis 2012, 19:55

Koukam ze se stim moc nemazlis auto neni zajete a uz odpojujes esp :), tady je nekdo drifter to chvalim. Asi mas zkusenosti s predesleho auta.

V lete na srazu me musis svest a ukazat jak se delaji drifty s zetkem :D

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 27 lis 2012, 22:20

FairladyZ píše:Koukam ze se stim moc nemazlis auto neni zajete a uz odpojujes esp :), tady je nekdo drifter to chvalim. Asi mas zkusenosti s predesleho auta.

V lete na srazu me musis svest a ukazat jak se delaji drifty s zetkem :D
No ani ne tak přímo, že bych se orientoval na drifty, jakože spíše nesnáším ESP, které není problém vypnout, ale přecejen zejména za mokra či nižší adheze si rád vyhazuju řití :lol: ...no a tadle serepetička mi to pocitově kazila.... Joo rád si zajezdím bokem ale téměř výlučně za mokra, kluzka, sněhu či ledu - za sucha to nekurvim - pneu jsou moc drahý a diferáky to za sucha taky moc nemusej - hlavně, když za oněch horších adhezních podmínek mám stejnou zábavu a naprosto nenásilně :D ...no když už to mělo 100km najeto, tak jsem si hodil první bůčky za zmoklé silnice a v 2000km to již pořádně protočil.. ...za té menší adheze to není nic co by tomu v rámci několika sekund mělo ublížit ani u čerstvého auta... - nízké otáčky motoru i rozvodovky..... na pár seknund, bez přilšného hrnutí hybných sil jako za sucha..

Jinak se spíše orientuju na perfektní adhezní podmínky a čistou stopu ....drift prostě vyhledávám jen pokud to podmínky nedovolují, resp. si o drift přímo říkají..

Zko v tom nastavení 245/40/19 v předu a 275/35/19 vzadu není moc ideální na drifty - je cítit, že člověk pracuje příliš s velkým rozměrem, který se hůře trhá a hlavně ladnost a přesnost korekcí není taková jako by měla být čistě někam na drift competition.... na grip je to však ideální ... díky valivému odporu a neodpružené hmotnosti bych však nikdy na tohle auto nedal víc než 245 předek / 285 zadek ....to už pak není nic ku prospechu, leda zvrhlou parádu :D Jinak určitě supr bude dobré to základní nastavení s 225/50/18 předek a 245/45/18 zadek - s podobnou šíří a nižším profilem, byť na 19kách (225/40) / (255/35) jsem byl drifovat v Německu s BMW M3 a byla to supr lítačka (v driving center Gross Dölln) ...tento rozměr si na Z pořídím na zimáky, ale v oné 18ce a bude to naprostá pecka! Nejen, že ovladelnost a kontrování ve driftu je úplně jinde (stejně jako se stejou šíří ale 18kou rozměrem na M3 na zimácích), ale právě rozdíl nejen v šíři, ale v profilu mezi 19 a 18 činí větší "smykovou vláčnost" na oné trošku vyšší gumě a pak to je poslušný, nezáludný a perfekně hravý.... BMW M3 má na drift lepší diferenciál, ten v Z nepůsobí tolik hravě - v "zamčené" podobě - spíše tenduje k většímu sevření, nebo naopak většímu otevření - prostě viskózák no :)

Jistě se někde při nějaké příležitosti setkáme a svezení je vzájemně přece jasné :mrgreen: - odvyklé co do stylu jen dle místa a adhezních podmínek :)
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 01 úno 2015, 13:03, celkem upraveno 1 x.

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 28 lis 2012, 19:05

Libi se mi Tva autova filosofie :D Jde videt, ze vis, co od toho auta chces a jak toho dosahnout, tak to ma byt 8-)
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 17 led 2013, 11:05

Příprava na jaro :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

image upload no ads
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:25, celkem upraveno 3 x.

Zamčeno