Idaho, mám zato že i u mk2 od rev II je zadní náprava trochu jiná, má delší zadní ramena, kterýma se seřizuje geo. narozdíl od rev. 1
Ale pokud jde "nerikej" o jízdní vlastnosti, pak je menší hravostí dosaženo hlavně volbou pneu, nikoliv nápravama.
Ano do MR2 může téct, uplně stwjně jak do každýho cabrio/targa/spideru, těsnění stárne, vymačká se a pak se nějaká kapka může na koleni pasažera objevit
Provozní náklady se 156k jsou 10l/100km na 98 benzinu, jde jezdit i za 6,3l, ale to mě fakt nebaví, když jezdím tak, abych se i pousmál tak prostě 10l. Jezdím hlavně město a okresky.
Servis, přetěsnění motoru, rozvody, 2x altík, brzdy, olej... škrtá mi převodovka na dvojku, ale když člověk s tím počítá, tak neškrtne. Auto je spolehlivý, v rev.1 na origo 14" je příjemně komfortní a zároveň umí do zatáček. Vždy když pak řídím ksichtohrab (Ochta III, C3, Megan III, civic 6 až 9....), tak nadávám jak malej, že auto vůbec nechce do zatáčky. Naopak jsem se díky ní naučil posílat i Citrona C3 pěkně do zatáček, že i motorkáři mě pouští
Servis, Idaho, nikoho jinýho bych nehledal
Výlety - není problém, jeli jsme se ženou na 14 dní do italie, měli jsme spacáky, stan, oblečení, nějaký vody.... a v interieru byl jen baťoh a karimatky. Jen je to trochu tetris a musíš počít s tím, že v autě není místo, kde by si mohl vozit něco chlazeného (čumák má chladič, zadek má výfuk a motor).
S autem určitě párkrát na okruh, jak tě při rychlé jízdě bude lákat krásně čitelným chováním, tak když ji trošku víc začneš věřit, tak tě zakousne, vykastruje a hodí do škarpy a to vše během jediný vteřiny. Jinak je to poslušná holka a když nejsi debil, tak tě nikdy nenechá ve štychu. Jen nesmíš zneužít jejího milého chování
Proto bacha při koupi, dost jich je rozstřelených.
Další problém je, třeba já už bych nikdy nechtěl auto, který nemá motor za zády...