Toyota MR2 (W20/MK2)

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
nerikej

Toyota MR2 (W20/MK2)

Příspěvek od nerikej » 22 lis 2017, 09:07

Dobrý den, ahoj,

Rozhodl jsem se po delším uvažování o koupi "nového" auta, které mi přinese i trochu zábavy. Nicméně bych se rád ještě poradil a nechal poučit předtím, než udělám chybu :lol: Je to z mé strany trochu úlet, ale chtěl bych pořídit zábavné auto do té doby, než budu mít nějaké závazky a na dvě auta bohužel není místo.

Volba padla na Toyotu MR2 druhé generace s atmosférickým motorem (nejspíše 156 koní). Už mám něco o autě načteno a šel bych do rev2 nebo rev3 z důvodu jiné zadní nápravy.

Problém je v tom, že bych auto chtěl jako daily (práce, výlety atd.). Nejezdím žádné velké dálky. Mohl by mi nejlépe nějaký majitel tohoto auta hodit info o tom, jak je to s prov. náklady a servisem u nás? Také jsem zaslechl, že nejběžnější verze MR2 má střechu s panely a díky tomu do auta zatéká. Je to pravda?

Máte někdo zkušenosti s dovozem tohoto auta? Je to daily, takže pouze LHD.

Moc děkuju za každou radu

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Re: Toyota MR2 (W20/MK2)

Příspěvek od Trautenberg » 22 lis 2017, 16:48

nerikej píše:Už mám něco o autě načteno a šel bych do rev2 nebo rev3 z důvodu jiné zadní nápravy.
Nápravu mají všechny revize stejnou. U Rev2 jen přišli s tužšíma pružinama a "civilnější" geometrií (+ ještě několik věcí), která to auto tolik neroztáčela... :D
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

nerikej

Příspěvek od nerikej » 22 lis 2017, 17:03

Špatně jsem se vyjádřil :| Ano, máš pravdu.

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 10 pro 2017, 19:43

Přední náprava má rozdílná ramena a jejich kotvení od určité revize, takže ano, nápravy se trosku liší ale nic co by te nemělo zajímat dokud nezačneš honit díly..

Rozdílná zadní náprava je až u MK3 před a po face ..

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 19 pro 2017, 16:52

Idaho, mám zato že i u mk2 od rev II je zadní náprava trochu jiná, má delší zadní ramena, kterýma se seřizuje geo. narozdíl od rev. 1

Ale pokud jde "nerikej" o jízdní vlastnosti, pak je menší hravostí dosaženo hlavně volbou pneu, nikoliv nápravama.
Ano do MR2 může téct, uplně stwjně jak do každýho cabrio/targa/spideru, těsnění stárne, vymačká se a pak se nějaká kapka může na koleni pasažera objevit

Provozní náklady se 156k jsou 10l/100km na 98 benzinu, jde jezdit i za 6,3l, ale to mě fakt nebaví, když jezdím tak, abych se i pousmál tak prostě 10l. Jezdím hlavně město a okresky.

Servis, přetěsnění motoru, rozvody, 2x altík, brzdy, olej... škrtá mi převodovka na dvojku, ale když člověk s tím počítá, tak neškrtne. Auto je spolehlivý, v rev.1 na origo 14" je příjemně komfortní a zároveň umí do zatáček. Vždy když pak řídím ksichtohrab (Ochta III, C3, Megan III, civic 6 až 9....), tak nadávám jak malej, že auto vůbec nechce do zatáčky. Naopak jsem se díky ní naučil posílat i Citrona C3 pěkně do zatáček, že i motorkáři mě pouští :D

Servis, Idaho, nikoho jinýho bych nehledal

Výlety - není problém, jeli jsme se ženou na 14 dní do italie, měli jsme spacáky, stan, oblečení, nějaký vody.... a v interieru byl jen baťoh a karimatky. Jen je to trochu tetris a musíš počít s tím, že v autě není místo, kde by si mohl vozit něco chlazeného (čumák má chladič, zadek má výfuk a motor).

S autem určitě párkrát na okruh, jak tě při rychlé jízdě bude lákat krásně čitelným chováním, tak když ji trošku víc začneš věřit, tak tě zakousne, vykastruje a hodí do škarpy a to vše během jediný vteřiny. Jinak je to poslušná holka a když nejsi debil, tak tě nikdy nenechá ve štychu. Jen nesmíš zneužít jejího milého chování :)

Proto bacha při koupi, dost jich je rozstřelených.

Další problém je, třeba já už bych nikdy nechtěl auto, který nemá motor za zády...
Toyota MR2 SW20

Odpovědět