Pawson - Prelude 4G ( H22A JDM )

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Pawson

Pawson - Prelude 4G ( H22A JDM )

Příspěvek od Pawson » 10 čer 2012, 09:36

Psal se rok 2009 myslím duben a já jsem si udělal zálusk na Hondu Preludu 4G v docela žalostném stavu za docela v tý době tučný obnos... Majitel vozu mi volá, že už je na cestě, že je za 3 hodinky u mě a můžu se těšit na nový vůz... Za hodinu telefon. Čoveče jedeme Ti a nějak se z auta ozývají divné zvuky, nevím co to je... Takže mě přes mobil představuje krásné zvuky a samozřejmě zaklepaný motor... Majitele vozu jsem poslal domů, až bude motor opravený nebo vyměněný, ať se staví... Samozřejmě mě bylo jasný, že auto již zaklepané bylo, byla to prostě past... Majitel po pár dnech volal, že když by sehnal jiný motor a zaplatil ho, doveze mi auto na vleku. Souhlasím, ale chci ještě 5000kč za práci za přehození motoru a věcí okolo...

Po neschopnosti najití motoru v ČR majitelem Preludy se dívám já po netu a našel jsem motor podezřele levný a to za 6000kč. Motor prodával můj známý, který mi tvrdil, že pro mě je cena taková jaká je a že motor je v největší kondici, po rozvodech a výměně oleje a kdo ví co všechno. Pepa, kterému Prelude zatím patří neváhal a naložil auto na vlek, po cestě ke mě vyzvedl motor, který ani nezkontroloval a přijel do Třebíče... Auto jsem si asi se 4 kamarádama pečlivě prolezl a bylo opravdu v super stavu co se podvozku týče, koroze jen lemů, jinak ze spodu bez kapky koroze, výborný stav, když pominu prasklý zadní nárazník a vybledlý lak... Dle dohody jsem dostal motor + 5000kč na výměnu...

Auto jsem dal známému ať mi motor přehodí, kde jsem měl nakoupené oleje, těsnení a gufera, kde i s prací mě to stálo cca 11000kč... Po nastartování se stala nemilá věc, onen motor v TOP STAVu byl zadřený jak tříska v prdeli...
Dovolal jsem se známého, který mě utišoval, že peníze vrátí ať se ničeho nebojím, že slíbil, když nebude motor OK, peníze vrátí... Pak už nikdy telefon nezvedl. Nemohl jsem ho poslat tam, kam bych sám těžko chodil... Měl jsem chuť mu motor hodit za krk a další pikantérie, ale rozdýchal jsem horší věci...

Motor byl v takové kondici, že v příloze vidíte na fotkách, že se nedal již opravit a zkušení mechanici motoráři mi s klidným srdcem pravili, že tohle snad ani není možné, neviděli to nikdy a že prosí o fotky... Klika se nenudila a hořela a hořela, až se vypálila hezky do modra holka jedna :) Po čase majitel Preludy Pepa přiznal, že jel po dálnici přes 30 minut úctyhodných 240k/h, takže motor byl plně vytížen jen 30 minut, to přece musí zvládnout, ne? Ale holt guferu na klice bylo už horko a že půjde ven a taky šlo... Motor nasál čerstvý vzduch a proto ten modrý zákal... Rána jak z děla...

Takže nezbylo nic jiného, než shánět motor H23A2. Ale v republice nebyl ani jeden, onen motor se špatně shání a holt nikdo neměl, jen taky zadřené... Po měsíci a půl denního hledání asi 3 hodiny denně jsem objevil motor v Německu za 600e ( kurz 27kč/1e ) Volám drahému kamarádovi, který umí špičkově německy, vystudoval přeci VŠ v Rakousku. Už po telefonu mi vyjednal slevu na 500e ( 13500kč ) když přijedeme. A tak jsme se vydali do Němec a to do městečka Freiberg kousek za hranicema... Vlídný pán nám zatočil klikovkou a motor syčel, takže to tlaky mělo, tak jsme ho koupili... Motor je prý v TOP stavu a jezdil jako fretka...

Po příjezdu domů po nějakých 1200km jsem se nemohl dočkat... Motor jsme odvezl jednomu pánovi do Znojma, který mi motor dal do auta a do motoru se investovalo s prací opět nějakých 12000kč... Když mi pán volal, že je vše hotovo ať si přijedu, udělal jsem tak a hned přijel... Koukám, že auto má zvedlou kapotu a kamarád mi tvrdí, že to je průser... nechápal jsem proč, ale hned mě to vysvětlil pán mechanik, že sice motor vrčí, ale že tam je zadřený ventil... To jsem ho chtěl poslat opět tam, kam bych sám těžko chodil a měl jsem chuť ho přejet a i něco více... Po chvíli se ptám, proč to neopravil? Nemá na to čas, má jiný kšefty a nechce s tím nic mít už, takže jsem vyndal vahadlo a dojel opatrně domů...

Auto jsem vezl dalšímu mechanikovi, který sliboval, že je takový machr, že vše objedná a hned složí za pár chvil... Auto tam bylo skoro 2 měsíce, protože ten kretén nebyl schopen sehnat těsnění pod hlavu. když mu říkám, že to umím a to do druhého dne, naznačoval mi, ať se mu do toho nepletu, že on je profík na světě v životě ze všech a já nic neumím... Seřval jsem ho jak financ kozu a oznámil mu, že si těsnění zítra donesu a tak jsem taky provedl... Nepochopitelně ještě 14 dní skládal motor a pak si řekl 5000kč za nic a já dal za díly dalších 5000kč za repas makovice s těsněníma...

Takže jsem byl už tak rozladěný, že mi mohla udělat jen projížďka v Preludce... Po 3 dnech vožení mě nechalo autíčko stát na semaforu v pátek ve 14:00... Po odtažení kamarádem k baráku auto nastartuji a zase jedu pryč. Po chvíli opět škub a už stojím na křižovatce... takhle mě tahali dobře 6x, než jsem pochopil, že auto má nečekaně poruchu...

Vezu ho k mechanikovi, který mi slíbil, že do dvou dnů vše opraví... Už po týdnu denního chození k němu jsem věděl, že to je další idiot, co nic neumí a chce vydělat... Prý rozdělovač... Objednal mi díly za 8000kč do rozdělovače, kterým to nebylo... Nevěděl si rady skoro 2 měsíce a vzal si celkově 10000kč a ještě mě sprostě nadal ať si s tou mrdkou jdu jinam, že takový mrdy dělat nebude...

Tyhle ty panáčky jsem měl chuť vyskládat vedle sebe a nakopat je do rozkroku... Jednoho vedle druhýho. Auto jsem už chtěl zapálit a jezdit na kole..
Ale poslední šance na opravu se dostavila a auto se vezlo za Montym, který je odborník na Hondy a auto taky opravil... Pitomá kostra termostatu a auto jezdííííííí. Jezdí do teď a to přes 40000km a myslím si, že auto od začátku nějak nešetřím... Spolehlivost Hondy je velká, pokud Vám auto neservisují uplní idioti...

Tyhle opravy mě vyšly na 60000kč a to nepočítám, že to trvalo 8 měsíců.

Zítra vložím co se dělalo a potom časem co se chystám autu provést :smt003
Přílohy
PrelPrelude1.jpg
PrePrelude.jpg
Prelude na vleku.jpg
Naposledy upravil(a) Pawson dne 31 říj 2012, 22:52, celkem upraveno 4 x.
Sold: Honda Prelude H22A JDM VTEC 200+hp, weight 1060kg
Now: Citroen C2 VTS, brutal žabrožroutích 92kw, Federal RS-R, KONI fáhrwerk...

Koudy

Re: Pawson - Prelude 4G ( vykuchaná Ludra )

Příspěvek od Koudy » 10 čer 2012, 09:57

Nevěřím svým očím :shock: . Už sem se těšil jak pojedu příští víkend do Třebíče :lol: .

Qvale

Příspěvek od Qvale » 10 čer 2012, 10:21

A ty kravo, tak to jsem necekal..... :lol:

Ludra je v showroomu.... to je masakr, to se asi planeta zeme zacala otacet na druhou stranu..... :smt043
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S

WotanMitUns
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WotanMitUns » 10 čer 2012, 12:01

pak ti sem přihodím nějakou fotku.

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 10 čer 2012, 12:14

a druhý v řadě je Qvale :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Pawson

Příspěvek od Pawson » 12 čer 2012, 21:29

Klikovka + blok
Přílohy
klika4.jpg
klika2.jpg
klika1.jpg

Pawson

Příspěvek od Pawson » 12 čer 2012, 21:30

Hoříííííííí :lol:
Přílohy
hořící klika.jpg

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 12 čer 2012, 22:07

Tyo ta klika a ložiska to je hustý....to dostalo zle na prdel :|

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 13 čer 2012, 07:27

tyvole takovy pribeh :D neprisel sis pro ty mechaniky pozdeji ala dexter? :D
93´Rx-7 FD

Pawson

Příspěvek od Pawson » 13 čer 2012, 10:34

Nepřišel Peťo :lol: Ale řekni co je tohle za lidi a colkově celý přístup? Co si neuděláš sám nebo s pomocí kamarádů, nemáš a ještě o všechno rychle příjdeš... No teď už budu dávat fotky a věci co se s autem dělo, děje a bude dít... Něco jako stáž 2 :lol: :lol: :lol:

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 13 čer 2012, 12:18

to je brutal....toto ja by som nezvladol... :oops:
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 13 čer 2012, 12:31

taky bych na toto asi neměl nervy, máš můj obdiv..
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 14 čer 2012, 07:05

Wau, šíkovní mechanici. Ještě, že jsi to s nervama vydržel :wink: tak hlavně, že 40tis km jezdí bez problémů.
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

theodorik

Příspěvek od theodorik » 14 čer 2012, 11:29

čtu a hledím co se může stát :shock: za to tě uznávám že ses nato nevysral, já bych po tomhle už asi nechtěl auta ani vidět :lol:
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 15 čer 2012, 23:39

Kua to jsem netušil že jsi s tím měl takové radosti! :)
Je vidět že není nad to mít šikovné známé u kterých víš že tě neodrbou ;)

Jinak do Hond moc nevidím, ale už tehdy tady přece muselo jít např. přes Honda fórum sehnat kontakt na nějakého šikovného člověka co tyhle auta dělá, ne?

Wanix

Příspěvek od Wanix » 16 čer 2012, 18:24

jedním slovem OBDIV
to by jeden blil z těch mechaniků, zas mě to jen utvrdilo v názoru že auto nikomu nedat z ruky a všechno si dělat sám :?
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Pawson

Příspěvek od Pawson » 08 črc 2012, 20:42

Všem díky :) Nebylo to fakt lehký, ale zvládlo se to, za to si to teď docela užívám a snažím se ji trošku udělat k světu :) Už budu mít volněji časově, začnu to sem všechno sázet :)

PS: Co si neuděláš ( nebo Tvoji dobří kamarádi ) to nemáš a jen všude draze 3x platíš... Něco ve stylu hlášky Qvaleho... ,,Kup dva a zaplať tři" :lol:

Pawson

Re: Pawson - Prelude 4G ( H22A JDM )

Příspěvek od Pawson » 31 říj 2012, 23:34

A tak nastal opět čas hodit sem drobnou aktualizaci. Letos se naskytla možnost koupit celou Prelude 4G importovanou z JPN. Když jsme zjistili, že je tam motor H22A JDM 200ps, moc jsme neváhali a sedali jsme do Felicie :lol: I přesto, že to byl automat. Po vyndání motoru z kastle jsme chvilku váhali, kdo by udělal GO motoru. Nakonec jsme zvolili cestu dalekou až do Karviný, kde jsem dostal jedinečnou nabídku od ZITECe, že když odeberu díly, motor mi poskládá... no to je tajemství za kolik :smt003 Motor byl strašlivým způsobem zakarbonovaný. Zde si ZITEC fakt zobnul, vyčistil vše opravdu prezicně. Motor se kompletně přetěsnil, srovnala se hlava a snížila o 0,1mm, nové šálky ojniční, instalace KAIZEN KITu a mechanického napínáku od rovodů. Moc mu děkuji za trpělivost a složení. Nastalo pár problémů, ale vše se podařilo odstranit. Motor do auta dával Tomáš z Japanese Cars Nebovidy, kterému taky moc děkuji, je hodně šikovný :) Všechny fotky zdokumentuji do pár dní. zatím se motor zajíždí, jede opravdu velmi slušně.

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 01 lis 2012, 12:10

Tak doufám, že se dojedeš ukázat!

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 01 lis 2012, 15:41

Congrats Pawson, škoda že se to nestihlo před koncem sezóny...

jagy

Příspěvek od jagy » 01 lis 2012, 21:05

Gratulace, tohle bude hodne zajimave. :) Doufam, ze se potkame...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Oli

Příspěvek od Oli » 01 lis 2012, 21:21

good luck :smt023

theodorik

Příspěvek od theodorik » 03 lis 2012, 10:13

hezky pěkně co nějaké fotky z natáčení? :)
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

Pawson

Příspěvek od Pawson » 03 lis 2012, 23:34

Všem díky moc za podporu, určitě se ukážu, jen jsem teď pořád v práci a bohužel budu ještě nějakou chvíli...
Takhle jsme ji dovezli od kamaráda z Valtic :) Na tu jízdu nezapomenu, opravdu ne, mohl jsem přijít asi o 45 bodů, ale zvládlo se to...
Přílohy
01.jpg

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 04 lis 2012, 12:07

To byla cesta tehdy :lol: Nezapomenutelný zážitek o půlnoci :lol:

Jinak se můžete těšit na řádnou dokumentaci. Jen se k tomu majitel musí dokopat, zatím se moc nechce, samý kafíčko na SVA místo toho zatím :lol:

Zamčeno