Sicny
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- svobyrider
Re: Sicny
někde jsem viděl test a nic moc...Já bych si to do auta nedal...

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Zalezi kde je ukotveny bezpecnostni pas (primo podlaha nebo sedacka a pak podlaha), ten podrzi v pripade narazu "na miste", nikoliv sedacka pokud je bezp pas ukotven primo v podlaze. Pak uz zalezi na hmotnosti sedacky tj momentu setrvacnosti zda se sedacky vyda na cestu smerem kupredu ci zustane ukotvena na podlaze.
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

Bral jsem v potaz jen naraz na cumak, zezadu zalezi na sedacce / operce hlavy z boku uz jen na stesti kam se druhy ucastnik trefi.Mickael píše:Kdyz to do tebe placne X5ka zezadu,tak ti pasy nepomuzou.
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

Ryba: Záleží co by se našlo, ale zájem bych měl. Čas je do jara.
Pri nehode necestujes jen smerem dopredu. Po prvodnim narazu se telo vraci zpet. A sedacka ktera se urve te muze zabit.
Nemluve o narazu zezadu.
https://www.youtube.com/watch?v=EkeFAZf7J9E
Nemluve o narazu zezadu.
https://www.youtube.com/watch?v=EkeFAZf7J9E
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
-
Beaver
A co teprve když na tebe spadne kontejner z náklaďáku !Mickael píše:Kdyz to do tebe placne X5ka zezadu,tak ti pasy nepomuzou.
Zase bych to nehnal do extrémů. Netvrdím, že ty sedačky budou hypersuperultramega kvalita, na druhou stranu tady padla např. značka Bimarco a ti taky dělají "tuningové" sedačky a lidi s tím jezdí v upravených autech a zatím jsem nezaregistroval, že by někoho taková sedačka prošpikovala (pokud někdo to info máte, tak sem s ním, docela by mě to zajímalo už jen proto, že mám nějaké ty obyčejné trubkové polohovatelné "skořepiny" od podobné značky). A samozřejmě rovnou teda bude nutný vyházet i laminátové a karbon kapoty a vrátit se k originálům, protože ty jsou součástí předních deformačních zón a tím pádem se taky ohrožujete...
- svobyrider
pokud to má nějakou ofiko značku, tak to bude muset projít nejakými testy.Což kopie Bridu asi těžko, ale je to každého věc co si dá do auta.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
v podstatě jakákoliv skořepina má dostatečnou pevnost pro absorbci kinetické energie těla. Třeba v NHRA používají sedačky svařované z 2 mm Al plechu s pevností cca 40 - 50 kg/mm, přičemž karbon kevlar je mnohem pevnější. Slabé místo jsou úchyty a v případě polohovacích opěradel mechanismus kloubů. Při dopředném nárazu pohlcují energii pásy uchycené do karoserie, když je náraz větší, pěkně natvrdo s helmou na hlavě a bez HANS safety bazmeku, krční obratle to mají sečteno a podtrženo.Nismo200 píše: Nejsem zastance kopii, ale kdyz ma sedacka monolitickou konstrukci, jaky tam je rozdil napr oproti originalu pri bouracce? Nekdo nejake prakticke zkusenosti, popr odkaz, kde by byly popsane rozdily? Kdyz se to tak vezme, z meho pohledu je zcela putna jestli to je kopie nebo low cost znacka.
Při nárazu zezadu je vhodná určitá pružnost opěradla, působí jako tlumič, co zkolabuje jsou právě ty úchyty v podlaze, případně sedačce, záleží na konkrétním provedení. Otestováno. Pevnost sedačky (v podstatě kokpitu) je důležitá hlavně pro formulové vozy. Pro "plechovky" je odpovědí na otázku být či nebýt především pevnost skeletu auta a odolnost překážky, kde boční náraz je ten nejhorší a žádná sedačka není schopna suplovat nízkou rezistenci vnitřních orgánů a hlavy na rázové přetížení v daném směru, viz např letošní rallye Krkonoše nebo loňský 24h LM.
Mně osobně je fuk, jestli má židle jméno či ne, důležité je, jestli má správný tvar, dostatečně brání pohybu těla v laterálu a není příliš hořlavá. Uchycení řeším zásadně sám a bezpečnost přenechávám rámu + 3" belts, dvoupalce po ráně docela bolí. Pokud sicna nemá "uši" a HANS na ochranu krční páteře, pak je to jen obyčejná sedačka s jedinou funkcí - udržet chlapa u volantu, případně ho při nárazu vlastní vahou nezabít. Nic víc.
svobyrider píše:někde jsem viděl test a nic moc...Já bych si to do auta nedal...
Díky za objasnění. Takže primárně nejdůležitější je uchycení sedačky k podlaze, co však úchyty na sedačce, tam je asi to hlavní riziko těch kopií, či no name sedaček? Lepší jsou zřejmě boční úchytné body, že?xxx píše: v podstatě jakákoliv skořepina má dostatečnou pevnost pro absorbci kinetické energie těla.... .
Ja nevim proc spousta lidi vidi karbon a hura bomba. Je treba si uvedomit, ze ty kopie byvaji na obsah uhliku hodne smeleny, stejne jako na tloustku materialu.
Nikdy se to nikde neosvedcilo, ani na kole: jako fejkovy riditka, nebo sedlovka. Neni nic lepsiho, nez kdyz se po doskoku zlomi riditka - uplne stejnou duveru bych mel v tu sedacku.
Pokud se za stejny penize da sehnat neco co plni fia tak bych sel urcite timhle smerem+ 3" fia homologovane pasy. Sice to nebude tak cool jako kombo bride+takata, ale...
Nikdy se to nikde neosvedcilo, ani na kole: jako fejkovy riditka, nebo sedlovka. Neni nic lepsiho, nez kdyz se po doskoku zlomi riditka - uplne stejnou duveru bych mel v tu sedacku.
Pokud se za stejny penize da sehnat neco co plni fia tak bych sel urcite timhle smerem+ 3" fia homologovane pasy. Sice to nebude tak cool jako kombo bride+takata, ale...
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Pletou se tu jabka s hruškama, nejde o značku, ani o to být kůl, ale o co nejlepší poměr váha/cena. Osobní zkušenosti s fejkovejma - nemusí nutně znamenat našité "Bride", ale stači jen koncept - či low cost sedačkama nemám, tak mne zajímají věcné názory a praktické zkušenosti.
Pridej si do rovnice u tuhost konstrukce.
Levny sidej na poctu vrstev, na tkanine, dodatecnem vyztuzeni a na pryskyrici.
https://www.youtube.com/watch?v=zzQlj0zZiC4
https://www.youtube.com/watch?v=U13Bb4rTGPs
Myslim, ze Fabi by nejakou za rozumnou cenu zvladnul.
Levny sidej na poctu vrstev, na tkanine, dodatecnem vyztuzeni a na pryskyrici.
https://www.youtube.com/watch?v=zzQlj0zZiC4
https://www.youtube.com/watch?v=U13Bb4rTGPs
Myslim, ze Fabi by nejakou za rozumnou cenu zvladnul.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Tak prakticky rozdil ve skorepine pri sednuti nepoznas. Pokud to neni nejaky uplny blato, co se krouti uz kdyz se o to opres zadama (takovy jsem zazil asi 2)
Pak uz jde jen o to si do sedacky sednout a vyzkouset pocitove, protoze kolikrat je ten posez fakt na bliti. Napr. tahle hruza Tam nemas ani pocit, ze te ta sedacka drzi na miste.
Jestli jdes po cene, tak bych asi volil polaky no, dobrou zkusenost mam ze sedackou Mirco RC: Umej udelat i s Fia homologaci, tak mozna nebudou mit v umyslu te rovnou zabit s levnejsim modelem. Kazdopadne otazka co to udela pri rane - fakt netusim

Pak uz jde jen o to si do sedacky sednout a vyzkouset pocitove, protoze kolikrat je ten posez fakt na bliti. Napr. tahle hruza Tam nemas ani pocit, ze te ta sedacka drzi na miste.
Jestli jdes po cene, tak bych asi volil polaky no, dobrou zkusenost mam ze sedackou Mirco RC: Umej udelat i s Fia homologaci, tak mozna nebudou mit v umyslu te rovnou zabit s levnejsim modelem. Kazdopadne otazka co to udela pri rane - fakt netusim

"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D