Na úvod napíšu proč vlastně Mx-5? Už když mi bylo 15 let tak se mi zalíbili Japonci, i proto že brácha vlastnil Nissan Sunny SR. Pak jsem začal zjišťovat něco více o JPN autech, a nějakým zázrakem jsem skončil tady na fóru (asi 2009). Čím víc jsem prolejzal fórum tím víc jsem byl odhodlaný pořídit jako první auto japonce. Nejvíce mě to však táhlo k Hondě Civic EG6, Mazdě MX-5 a ITR. No Pak jsem se vydal na střední dopravní školu a jelikož v mém oboru autotronik byla nulová praxe tak jsme s tátou pořídili Renault 5 GTE jako "učební pomůcku" na občasné kutění a znalostí funkce v praxi. No nakonec mě to auto chytlo tolik že jsem zapomněl na Japonce a 3 roky jsme tvrdě makali na "učební pomůcce" a vzniklo z toho komplet zrenovované auto které jsem si zamiloval. Ale jelikož nemám garáž a auta mi bylo líto s ním rychleji jezdit a nebylo moc bezpečné, tak jsem se rozhodl jej prodat a dodnes jsem na jednu stranu šťastnej a na druhou stranu jsem se zbavil super auta které bylo udělané k mé dokonalosti
Hned po prodeji jsem už na netu obhlížel svůj obzor a věděl jsem že moje další auto bude právě jedno z těch 3 na výběr. No po nějaké době hledání u nás nesehnatelné (ITR) jsem se jel kouknout na pár 5g civiců s nic moc stavem. A pak o dva týdny později se objevil na netu inzerát který byl čerstvý a jednalo se o (nyní už mojí) MX-5 NA 1.6 85kW z roku 1994 s nájezdem 96tis, dá se říct v téměř sériovém stavu. Byla mechanicky i co se týče koroze v top stavu, nějaké ťukance a ďůlky od krup to má ale nikde nic neteklo, jenom jeden malinký puchýřek na levém prahu a po projíždce bylo rozhodnuto!
Nyní už jí vlastním cca 2měsíce a za tu dobu už zvládla jednu návštěvu v Mostě a výměnu oleje a několik dalších prkotin. A momentálně je u doktora kvůli špatný kompresi na 3. válci
Jedná se o Mazdu MX-5 NA 1994, 1.6 16v 85kW/115k
Spec list:
Podvozek
- Wheels Konig Helium 6,5x15 5,26kg
- Tires Nankang NS-2R 180TW 195/50/15
- Coilover BC- Racing BR RS 6/5mm
- Adjustable anti-roll bar set Eibach 25/19mm
- Full sway bars Polyspeed shore 80
- Frame rails
- Homemade Sway bar end link set
- Muteki nuts purple
- HKS Braided Brake Line Kit