za posledni dobu jsem toho resil hodne, hlavne kolem naladeni ECU. Po zprovozneni auta mi pripadlo ze slysim detonace mezi 3-4 tis. otackami, takze jsem resil jak upravit mapy. Rikal jsem si mam tam e-manage to bude snadne...
1. USB port na e-manage neni USB standart, takze musim mit specialni USB kabel nebo si vyrobit COM port kabel
2. neni vubec jednoduche stahnout software, po dlouhem hledani jsem nasel posledni vezi, ktera podporuje jen USB kabel, neni tam zadne nastaveni ani connect, soft ceka az na pripojeni kabelu
3. vyrobil jsem si doma kabel co dum dal s MAX232 a pracne nasel soft u nejakeho kluka na webu
4. kabel bezel napoprve, kliknu na stahnout data z jednotky a napise mi to ze chce heslo nebo jestli chci vymazat vsechna data
5. dal jsem si tu praci na vyplodil email na greddy a napsaly mi ze to neumi upravovat predstih (to jsem vedel) a ze to funguje tak jak to naladili oni
takze greddy je pro me velke zklamani, vubec neresili zmenu predstihu u prestavby na twinturbo a kdyz jsem je pozadal o pristup do jednotky (ktera jim byla zaplacena v ramci turbo kitu) nebo zaslani base map tak me poslali nekam
Vcera po prijezdu z Plzne jsem si pekne makl a povedlo se zapojit budik boost, teplota oleje a HKS AFK2. Protahnout vsevhny vodice do kabiny a k budiku a neznicit pritom palubovku neni prace na 5 minut. Asi v 9 vecer vsechno fungoval a jezdil jsem autem se sluchatky na hlave poslouchajice zvuky motoru.
Detonace nejdou slyset kontinualne mezi 3-4 tis. otackami ale sem tam neco cinkne, pak nejake cinknuti nastane v 6 tis. Je mozne ze dochazelo k nejake rezonanci ve 3 tis. a neco se rozvybrovalo a pripominalo to detonace.
Puvodne jsem mel strach ze po instalaci DECAT pipe prefukuji turba ale to se nepotvrdilo, turba tlaci 0,4-0,46 bar tak jak pise greddy.
Dnes probehne dalsi analyza chodu motoru a uvidim co dal. Nechce se mi to doho ted investovat. Bud musim koupit UpRev Osiris 15.000Kc coz neni nic moc reseni, protoze to ma omezene moznosti . Dalsi reseni Haltech ne AEM, cena 60.000Kc, coz je dost penez a takovo jednotku bych si chtel nechat do dalsiho auta coz umoznuje jen AEM, Haltech ma konektor primo v krabicce, neni univerzalni. U AEM mizase vadi ze nepodporuje cruise control.