Woyta - Proton C9 (Satria,Persona 416, ....)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Re: Woyta - Proton Persona 416
Pocta byt prirovnan ke kentoyovi

Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
-
Idaho von Věšín
svobyrider píše:Jestli někdo bere poctu že někdo udělá komplet rebuild motoru kterej potom najede 100km a umře tak to je pecka i na český poměry, ale víc by mohl napsat Koudy.
Vždy se muže vyskytnout nejaká chyba, tento případ neznám, ale duležeté je spíše vedet jak se k tomu Kentoya postavil - což já třeba nevím, Kentoyu jsme osoben znal X let zpet a vím co delal a jak. Mohly bysme tu mít x stránek toho co doslova posrali "renovované" a zde opjevované dílny jako "nejlepší JDM dílna v CR" a podobně - každej proste udelá chybu ale soudit človeka podle jednoho vadného motoru po té co se jimi zabývá x let a má za sebou desítky povedených projektů je hodně přízemní.
Mylsím každopádne že téma se zvrhlo trosku nepatřičným směrem..
moc pěkný přibližovadlo,
měl jsem v Lenceru tu silnější 83kW variantu a lítalo to neskutečně a bylo to hlavně nesmrtelný - nalítáno přes 300tisíc a necvakal, nežral olej
jednu dobu jsem uvažoval jako dayli o Protonu 418 LSR Coupé, ale moc jich tu není a hnijou ještě rychlejš než ty Persony
měl jsem v Lenceru tu silnější 83kW variantu a lítalo to neskutečně a bylo to hlavně nesmrtelný - nalítáno přes 300tisíc a necvakal, nežral olej
jednu dobu jsem uvažoval jako dayli o Protonu 418 LSR Coupé, ale moc jich tu není a hnijou ještě rychlejš než ty Persony
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07
Subaru Impreza 2,0R, MY07
ja myslím že kdo chce rozklikne to a podívá se a je jednop jestli je to jpn auto nebo kolik má kw... já třeba koukám se zájmem
.... a uplně mimo otk kentoyovi... kdo skládal motor ví jak jednoduche je udělat chybu a kdo jich skládá někkolik za sebou je jednoduché třeba otočit píst a už je to v pytli....(osobní zkušenost)
takže kvuli jednomu motoru bych nikoho nezatracoval...
BTW nevite nahodou o nekom kdo se chysta Colta/Protona likvidovat? ze bych o ocesal o par drobnosti nez pujde do srotu. (kompletni interier, zadni tlumice, viko kufru, svetla, blinkry ...) 
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Od Kentoyi sem viděl X motorů a bohužel sem i jeden měl v autě. Neznám motor, který by od Kentoyi fungoval a všem lidem, kteří měli motor od Kentoyi, tak umřel a poměrně brzo. Např. motor který sem měl od něj v autě. Po prvním nastartování motor rachtal, motor sem vypnul a volal a posílal video (http://youtu.be/9aTorVuXZqQ), odpověď byla: "Motor dlouho stál, asi tam zůstala nějaká vazelínka, je to potřeba zajet.". Tak jsem s motorem opatrně najel 400km, zvuk se spíš zhoršoval a i přesto, že mi Kentoya říkal, abych to nerozebíral, tak jsem otevřel spodek a nestačil sem se divit. Motor měl kombinovaný 2. (uložení kliky) a 3. výbrus kliky (ojniční část), bohužel všechny ojniční i hlavní ložiska byly pro 2. výbrus. Odpověď: "I mistr tesař se někdy utne.". Foto jak to vypadalo: http://s369.photobucket.com/user/sidewa ... t=4&page=1Idaho von Věšín píše: Vždy se muže vyskytnout nejaká chyba, tento případ neznám, ale duležeté je spíše vedet jak se k tomu Kentoya postavil - což já třeba nevím, Kentoyu jsme osoben znal X let zpet a vím co delal a jak. Mohly bysme tu mít x stránek toho co doslova posrali "renovované" a zde opjevované dílny jako "nejlepší JDM dílna v CR" a podobně - každej proste udelá chybu ale soudit človeka podle jednoho vadného motoru po té co se jimi zabývá x let a má za sebou desítky povedených projektů je hodně přízemní.
Mylsím každopádne že téma se zvrhlo trosku nepatřičným směrem..
Motor jsem složil, zajel a už to vypadalo celkem vpohodě. Měl sem od Kentoyi potvrzeno, že motor je připravený na 1bar tlaku, z turba které Kentoya doporučil. Po zajetí, výměně oleje motor vydržel cca 250km a fouklo těsnění pod hlavou. A jediný co pro mě za to Kentoya udělal je, že ode mne vykoupil za zlomek ceny a ještě sem mu ho zadarmo přivezl 300km (dohromady 600km).
Celkově si myslí, že umí věci udělat líp než konstruktéři Nissanu, repasuje nerepasovatelný díly a ještě se tím chlubý. Např kamarádovi poslal olejové čerpadlo, které "zrepasoval" a čerpadlo nebylo schopné na volnoběh natlačit 1bar.
Nehledě na to, že znám minimálně 5 motorů od něj, který dosral tak (nevydrželi ani 500km), že ty motory byly pak dobrý akorát tak na výkup kovů.
Sorry, že zasírám tohle téma, ale když vidim jak někdo chválí toho patlala, tak sem reagovat musel.
Mam v S13 motor od Kentoyi. Mam najeto asi 7000km. 2x jsem varil (jednou diky me blbosti, podruhe praskla hadicka). Motor bezi krasne hladce.
Ja si nemuzu stezovat.
Ja si nemuzu stezovat.
-
Idaho von Věšín
Je to divné, ja v tomto topicu poprvé slyším negativní recenzi na kentoyou a mě osobně nekolikrát pomohl.
Tak jsem trochu opravoval a dostal se i k odchlipujicimu tmelu pod svetlem.
No byla ho slusna vrstva 11mm. Tak jsem odpoledne stravil rovnanim rohu do tvaru ktery se blizil puvodnimu tvaru vice.
Na fotkach uz srovnano.

Pak uz jen odrezit, vytmelit, nabarvit a vypada to vcelku rozumne.

Pak se auto polepilo na Plech cup polepilo, od Jagyho sehnali slicky a stahovackama pridelal chladic z S13 protoze puvodni rupnul.
A hlavne nafotilo, protoze takhle ciste uz nikdy nebude.
Galerka: https://plus.google.com/photos/11263045 ... 9726449073

Na Sosnove se ukazalo jako velmi zabavna hracka, takze prodavat se asi nebude a bude z nej okruhova hracka.
Jezdeni na mokru:
Plech cup casovka - 00:56.58
http://www.autickar.cz/clanek/driving-d ... deno-jest/
Dalsi plany oprav jsou nedostatky v elektrice, nejake to zatekani vody, chladic a horni ulozeni praveho zadniho tlumice. Kdyby to nekomu doma prekazelo. Vubec bych se nezlobil.
No byla ho slusna vrstva 11mm. Tak jsem odpoledne stravil rovnanim rohu do tvaru ktery se blizil puvodnimu tvaru vice.
Na fotkach uz srovnano.
Pak uz jen odrezit, vytmelit, nabarvit a vypada to vcelku rozumne.
Pak se auto polepilo na Plech cup polepilo, od Jagyho sehnali slicky a stahovackama pridelal chladic z S13 protoze puvodni rupnul.
A hlavne nafotilo, protoze takhle ciste uz nikdy nebude.
Galerka: https://plus.google.com/photos/11263045 ... 9726449073
Na Sosnove se ukazalo jako velmi zabavna hracka, takze prodavat se asi nebude a bude z nej okruhova hracka.
Jezdeni na mokru:
Plech cup casovka - 00:56.58
http://www.autickar.cz/clanek/driving-d ... deno-jest/
Dalsi plany oprav jsou nedostatky v elektrice, nejake to zatekani vody, chladic a horni ulozeni praveho zadniho tlumice. Kdyby to nekomu doma prekazelo. Vubec bych se nezlobil.
Naposledy upravil(a) Woyta dne 03 zář 2014, 21:44, celkem upraveno 1 x.
-
Idaho von Věšín
Mohu jmenovat nekolik lidí kteří byly smazáni, mimo jiné proto že meli 323F bg GT s tím že to není auto které by se zde melo prezentovat ( to jen tak pro upřesnění do čeho Honza naráží ) ale pravidla se zřejmě zmenila tak proč do toho dále vrtat, co bylo, bylo..Woyta píše: Mame tu v showroomu 323, MX3, Cuore, Pulsar, atd ... Ani nase milovana AE86 nemusi mit pres 90kw.
Ale tohle tema je prvni kde vidim, ze to nekdo resi.
Jestli se toto tema smaze nebo ne je mi jedno. Hlavni je, ze sedim za volantem a uzivam si jizdu.
Re: Woyta - Proton C9 (Satria,Persona 416, ....)

- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tomu rikam Hooning
Fajne
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Tak jsem resil zatekani celnim sklem. Nejakej debil sklo prilepil jen univerzalnim silikonem. Divim se, ze nevypadlo pri brzdeni.
Dale jsem z jedne zdrave dutiny vyndal 3 kyble montazni peny.
Sem tam najdu nezaizolovanej 12v drat blizko kostry, dvoulinka napojenou smotanima a zaizolovanou hlinikovou paskou (prakticky jen lepidlem),....
Blbost lidi je fakt nekonecna.
Dale jsem z jedne zdrave dutiny vyndal 3 kyble montazni peny.
Sem tam najdu nezaizolovanej 12v drat blizko kostry, dvoulinka napojenou smotanima a zaizolovanou hlinikovou paskou (prakticky jen lepidlem),....
Blbost lidi je fakt nekonecna.
V sobotu byl COI trackday v Hradci tak jsem si byl trosicku zaradit.
Auto slo malem na strechu, 5x bylo mimo trat, uvaril brzdy, fouklo tesneni pod palici a prohnal par silnejsich a modernejsich aut .
Tedy sobota za vsechny prachy.
Takze ted budu chvilku opravovat. Ale objevil se jeden bouranej Lancer s vykonejsim motorem. takze mozna budu brzo plnit i minimalni pozadovany vykon.
Jauvajs.
Auto slo malem na strechu, 5x bylo mimo trat, uvaril brzdy, fouklo tesneni pod palici a prohnal par silnejsich a modernejsich aut .
Tedy sobota za vsechny prachy.
Takze ted budu chvilku opravovat. Ale objevil se jeden bouranej Lancer s vykonejsim motorem. takze mozna budu brzo plnit i minimalni pozadovany vykon.
Jauvajs.
Jelikoz si tu nekteri stezovali na nedostatecny vykon a japonsky puvod, tak bylo treba tuto situaci napravit.
Pri shaneni dilu na upravu /opravu stavajiciho motoru jsem narazil na nabouraneho Lancera. Majitel nechtel moc a tak se ocesal o potrebne dily + neco navic.
Zatim jsme s Trinomem prohodili motory. Ted jeste zbyva naucit spolupracovat jednotku z Lancera na kabelazi Protona.
Pri shaneni dilu na upravu /opravu stavajiciho motoru jsem narazil na nabouraneho Lancera. Majitel nechtel moc a tak se ocesal o potrebne dily + neco navic.
Zatim jsme s Trinomem prohodili motory. Ted jeste zbyva naucit spolupracovat jednotku z Lancera na kabelazi Protona.
pat a mat hadr
no at se vam to podari bez komplikaci.
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW

Proc Pat a Mat? Motor je v aute a vrci. Tedy se starou ridici jednotkou.
neber to hned v tom negativnim smyslu. proste dva pajdulaci ve slusivych overalech, kteri se snazi sec mohou
proste docela vtipny video.

Hádám, že ty taky nenosíš sako, když děláš na autě 
to je dobrý swap video a pěknej zvedáček
video fakt luxus! 
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL
Mazda MX-5 1,8 NBFL
trinome, na me by ses nechtel divat, kdyz delam neco na aute
tvl, date sem takovy video intimni a pak se chovate, jak kdyz vam vadi legrace 

Pohoda, prdel 
škoda, že tam Vojta dal tuhle hudbu. Ten Pat a Mat by tomu slušel víc, to máš recht
škoda, že tam Vojta dal tuhle hudbu. Ten Pat a Mat by tomu slušel víc, to máš recht