Ritchma - Mitsubishi Lancer EVO VI

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Ritchma

Ritchma - Mitsubishi Lancer EVO VI

Příspěvek od Ritchma » 01 kvě 2014, 12:19

Nevím jestli to bude někoho zajímat, jelikož auto není a nebude v čr/sk, ale na zkoušku tu téma založím. Nikde jinde jsem téma nezakládal, uvidíme jaký bude mít auto úspěch.
Jelikož se snažím zůstat v zahraničí a do čr se už nevrátit, mám díky tomu celkem velké finanční výdaje a na auto nezbývá kolik bych si přál. Takže jde vše pomalu.
Když jsem přijel do Sydney, dlouho jsem se rozhodoval co vlastně koupit. Pomalu se zvětšoval obnos na účtu a já začal vybírat.
Jelikož pracuju v mercedes benz showroomu a lidi nám dávají protiúčtem opravdu všechno, měl jsem možnost se svézt v opravdu hodně aut, což výběr zjednodušilo.
Původně jsem uvažoval o staré impreze wrx (v čr gt), kterou jsem už kdysi chtěl v čr koupit. Svezení pro mě bylo celkem velké zklamání, stejně tak staré sti mě zrovna nenadchlo.
Pak jsem málem koupil pulsara GTI-R, nakonec ale majitel prodal auto někomu jinému a koupit pěkný kus je celkem nemožný, takže se hledalo dál. Po svezení v evu VII jsem konečně chytil ten správný směr. Zkusil jsem ještě VIII, která je pocitově ještě trošku dál, ale po svezení v VI bylo jasno. Žádný auto mi nikdy nesedlo tak dobře a tak už zbývalo jenom vybrat ten správnej kus. To se ukázalo jako velkej problém, ale nakonec se podařilo. Sice auto nakonec stálo o cca 5000aud než byl původní rozpočet, ale vybíral jsem tak dlouho, že se mezi tím na účtu nahromadilo dost.

První fotky auta během testovací jízdy. Pár minut a bylo jasno. Hned jsem dal zálohu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Lak byl sice v celkem úcházejícím stavu, nicméně jelikož se živím jako detailer, bylo jasný co následuje.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Auto bylo na V&E rigoli dyno day, ale na brzdu se nedostalo
Obrázek

První výlet do národního parku (něco jako český okresky uprostřed lesa s luxusním povrchem a všude zatáčky)
Obrázek
Obrázek

Po pár dalších výletech do národního parku bylo jasný co autu nejvíc chybí. Řadící páka byla celá upatlaná a nešlo to vyčistit. Volant neni teleskopický a pro mě byl moc daleko, takže předsazenej volant a bohužel i brzdy.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Od začátku na autě byl nárazník z eva V, kterej se mi nelíbil a vypadalo to zvláštně, nemluvě o tom, že lak na nárazníku byl celkem KO. Hledalo se dlouho a nárazník z šestky nikde. Nakonec se mi podařilo nějakým zázrakem vydražit komplet TME nárazník za ani ne třetinovou cenu než se běžně prodává. Jen tak pro info se dá prodat za cca 1500$.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Moc se to nezdá, ale TME nárazník je trošku víc dopředu a trošku delší, takže je s tim občas problém někam zajet či vyjet...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Na cestě na WTAC 2013 prasknul chladič a tak bylo jasný co následuje
Obrázek
Obrázek

Pak už se jen dělal běžný servis a vyměnila se značka za bílou.
Obrázek
Obrázek

CP squad 1st year anniversary meet
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A auto mám akorát rok, takže znovu V&E Rigoli dyno day, tentokrát 2014
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Teď je v plánu vyměnit lifters, jelikož je to slabina ev a cvakaj, což je dost nepříjemný. Dál se budou lakovat brzdy a když už bude rocker cover dole, tak se hodí do stejný barvy. Mobil to moc nepobral, je to fluro yellow.
Obrázek

Pak se trošku přebrousila mřížka co je v kapotě, jelikož byla celá opálená. Až se trošku vyčistí motorák a bude víko v barvě, asi jí sundám, jelikož auto až tak často v dešti nejezdí a hlavně trva dvě minuty jí nasadit zpět.
Obrázek
Obrázek

svobyrider

Re: Ritchma - Mitsubishi Lancer EVO VI

Příspěvek od svobyrider » 01 kvě 2014, 12:43

Hezký to máš!Přidej spec list...;)
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

Lancer

Příspěvek od Lancer » 01 kvě 2014, 12:45

Krásný čistý EVO VI :smt023

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 01 kvě 2014, 12:59

Žádnej neni, je to opravdu holá série.
Je tam
kakimoto cat back
turbosmart dual kompact BOV
apexi boost gauge
OMP WRC volant
X3E motorsport přední dvoudílný a zadní jednodílný kotouče, kryogenicky ošetřený a maj directional vanes + carbon metallic desky
EVO VIII enkei, 235/45 Kumho KU36
Všechny i jenom lehce upravený eva byly vylítaný a já bohužel na auto nemám tolik času ani peněz co bych si představoval. Teď je v plánu pořádnej servis a pak až úpravy. Teď musím dořešit klepání od pravýo předního kola. V sobotu beru auto do práce abych na to mrknul na zvedáku. Jakmile se udělá servis, jsou na řadě coilovers a pak pomalu dávat dohromady díly na motor. Nemá smysl dávat na auto cokoliv protože bez naladění bych tomu spíš uškodil. Co mám v plánu je combo od Maperformance což jde od turba až za katalyzátor se screamer pipe, hot side intercooler pipes, přehodit baterku a airbox a přivézt vzduch z nárazníku, 1050cc vstřiky, pal pumpu, boost controller a bouchnout to na brzdu. Pokud bude dost peněz, tak i vačky. Pokud budou i vačky, mělo by to dát extra 100awkw. Otázka je jestli se mi na to podaří ušetřit..

Beaver

Příspěvek od Beaver » 01 kvě 2014, 13:10

Tisícovky vstřiky ? To budeš jezdit na E85 nebo plánuješ 600 koní ? A už mi tam konečně někde vyfoť JZA70, není možný, aby tam nebyly sakra ! :smt003

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 01 kvě 2014, 13:13

E85, 600 koní opravdu v plánu nemam. Byl jsem v evu co má 365awkw a to už je šílenost... Až nějaký uvidim, tak ti to vyfotim :wink:

Tohle si chtěl? Je jich tu opravdu málo a tyhle fotky stojí za velký hov... tak jsem je nikam nedával
http://i.imgur.com/3cQ7ymt.jpg
http://i.imgur.com/y54Z3pA.jpg

Beaver

Příspěvek od Beaver » 01 kvě 2014, 13:40

Jj, JZA70 jako vyšitá. Nevím, kde jinde by už teda mohly být (krom Japonska samozřejmě). V zásadě stejnej motor jezdí v JZX90, ale to tam hádám nikdo moc neimportuje (Toyota Chaser, Mark II) a v JZZ30 (Toyota Soarer). Soarerů tam možná pár bude taky.

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 01 kvě 2014, 13:44

Soarer ani ne, ale chaserů je tu celkem dost. Pro mě ale tak nezajíamvý auto, že jsem ho snad nikdy nevyfotil :D

Beaver

Příspěvek od Beaver » 01 kvě 2014, 13:58

No nedivím se, není to žádný eye catcher :smt003 Foť co je pod kapotou, pak to dává větší smysl :D

onsad

Příspěvek od onsad » 01 kvě 2014, 14:15

Promiň za OT, nemáš nějaký blog o tom jak se žije v Sydney atd.?
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

frogyn

Příspěvek od frogyn » 01 kvě 2014, 14:23

Nádherný EVO :smt007 já bych jen nechal nárazník z pětky ale to už je pouze otázka vkusu :wink: tak mnoho dalších kilometrů za volantem týhle krásky :smt001

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 01 kvě 2014, 14:47

To jsem už slyšel hodněkrát že nechat nárazník z pětky, ale kdokoliv to viděl na živo okamžitě změnil názor. Ten nárazník z pětky vypadá dobře jenom z dobrýho úhlu a to je na každý fotce tady, jinak je otřesnej a auto s nim vypadalo o pět let starší.

onsad - nemám, ale pokud tě cokoliv zajímá, tak pošli sz...

Bohuš

Příspěvek od Bohuš » 01 kvě 2014, 15:21

Moc pěkné. Btw mě se třeba ten 5kový nárazník líbí s krytkama přes světla.
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.

r4ms3s

Příspěvek od r4ms3s » 01 kvě 2014, 16:17

"čuměl jsem s otevřenou pusou" na něj tuším když jsi to dal na TuningForum (když jsem tam ještě chodil) a žasnul jak nádhernej je... a teď když vidím zase další fotky tak se nemůžu "vynadívat", je prostě nádhernej, fakt nádhernej :)

doufám, že budeš dávat víc fotek, chci vííííc fotek! :smt006

onsad

Příspěvek od onsad » 01 kvě 2014, 20:08

Ritchma píše:To jsem už slyšel hodněkrát že nechat nárazník z pětky, ale kdokoliv to viděl na živo okamžitě změnil názor. Ten nárazník z pětky vypadá dobře jenom z dobrýho úhlu a to je na každý fotce tady, jinak je otřesnej a auto s nim vypadalo o pět let starší.

onsad - nemám, ale pokud tě cokoliv zajímá, tak pošli sz...
Aha, tak to tě asi nebudu obtěžovat, protože bych měl hodně otázek. :lol:

Každopádně auto máš nádherné a čekal jsem na tvé představení. Tvoje příspěvky mají vždy smysl, ať už tady, nebo na TF. :)
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

svobda

Příspěvek od svobda » 01 kvě 2014, 22:13

Krásnej kousek zachovalej . Šestku tu já můžu
Když už jsme u toho designu tak bych ji dal černý světla jako má kámoš na jeho VI
Přílohy
IMG_20140322_172211.jpg

hasa

Příspěvek od hasa » 02 kvě 2014, 08:20

Ritchmo krásný Evo, ale to už jsem ti psal dřív :smt023
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Toyota Celica GT4 ST205 - SOLD
Mazda MX-5 1.8 NBFL - SOLD
Mitsubishi Evo 6 RHD - SOLD

Ritchma

Příspěvek od Ritchma » 02 kvě 2014, 09:48

Díky za kladný ohlasy.

Tyhle černý světla se mi naživo nelíbí. Něco se svýma udělat musím, jelikož jsou trošku zažloutlý a nejde to už víc rozbrousit. Spíš seženu jiný a nastříkám je zevnitř. Navíc se při instalaci těhle černejch musí řezat do blatníku a to se mi upřímně moc nechce...
Co se dělá s kamarádovou že nemá mřízky kapoty a zrcátka?

svobda

Příspěvek od svobda » 02 kvě 2014, 10:32

Kamos co ji mel předtím tam mel folii a jak se sundavala tak se někde strhl lak . Tak rovnou opravuje drobnosti a poškozene místa. Jinak je taky v super stavu jen se ted bude dávat kompletně novej mezinapravak starej umřel. Je to dovoz Japan a prestaveno a přihlášeno. Z japonska došla tenkrát na stavitelnem podvozku co ted jezdí na jeho IX (tu ma poladenou a na vrchy)a sem šel Bilstein z IX s nejakyma pruzinama ta bude na nějaký to hopsani.

ThomasSK

Příspěvek od ThomasSK » 02 kvě 2014, 19:58

Krásna japonská klasika...klobúka dole, a hlavne nech poslúcha :)
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe= 1bar, Tial Bov

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 03 kvě 2014, 19:15

vyzera skvelo, gratulujem...

Skrblík

Příspěvek od Skrblík » 03 kvě 2014, 19:21

velká paráda, ať slouží :)
Obrázek

CaHY

Příspěvek od CaHY » 03 kvě 2014, 21:49

Čumim jak puk :shock: Nemám slov :smt007
Úplně jiný auto po tom detailingu, za mě TM nárázník je naprostá pecka. Škoda, že to nikdy neuvidím...
Mitsubishi Lancer Evolution IX MR

biscuit

Příspěvek od biscuit » 04 kvě 2014, 16:37

skvely :-) uprimne musim rict, ze se mi ten origo naraznik libi vic, ale zas na druhou stranu znacka na stranu a volnej vstup pro zajice do intercooleru je uz takova lancerovska klasika (joke) :-D at slouzi! jinak fotek neni nikdy dost, tak se cin, vsichni si tady radi pustime slinu :-)
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW
Obrázek

Beaver

Příspěvek od Beaver » 04 kvě 2014, 18:27

No když to vezmeme do důsledku, tak TME je origo :D

Odpovědět