Vyčištění turbíny kompresoru

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Christo

Vyčištění turbíny kompresoru

Příspěvek od Christo » 28 úno 2014, 21:43

Zdares koupil jsem si v podstatě nový kompresor kit Stillen,problem je ten že jsem to koupil od borce co zrovna nejak extra nedbal na zakrytí turbíny jak vstupu tak vystupu.Bylo to jete 700km než mu bouchnul motor špatnym naladěním.Pak už to nechtěl :D Potřebuji pradit jak vyčistit turbínu neni nijak špinava (je to novka) jen je na ni takovy jemný prach.Uvažoval jsem vyvoukat to vzduchem.Nebo rozebrat? Nechce se mi pak do toho schanět těsnění pokud tam je a není to na konusu.Nechce se mi to rozebírat pokud to nebude nutne.Děkuji za postřehy
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012

Swamp

Re: Vyčištění turbíny kompresoru

Příspěvek od Swamp » 01 bře 2014, 17:38

My jsme čistili kompresory, tak že se odpojily přívody a nahodil se motor. Do sací strany se pak fouklo čistidlo, buď petrolej, nebo čistič na brzdy odmašťovač a tak. Takhle vyčistíš sání a zároveň se většina vyfouká ven, takže to nikam nezateče. Dělám to samé i s kompresorovou stranou u turba když žere Tdi olej a nikdy nebyl problém.

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 01 bře 2014, 17:41

je to určitě chytrý, když bude uvnitř prach a bůhví co dalšího, jestli nebyl kompresor delší dobu zakrytý?
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

Swamp

Příspěvek od Swamp » 01 bře 2014, 18:29

Může samozřejmě sundat housing a vyčistit to poctivě, ale přijde mi to zbytečný, tolerance kompresorovýho kola a housingu by tam neměla pustit bordel takovýho rázu, že to zničí těsnění nebo zadře hřídel. Sám píše, že jde hlavně o jemnej prach, kterej by spíš uškodil zbytku motoru, ale je to na každym a jeho uvážení.
Edit. beru to tak že se jedná o odstředivej komp, ne o šneka...

Christo

Příspěvek od Christo » 01 bře 2014, 18:53

No vpodstatě bych to rad vyčistil dukladně.Ten pitomec co to mněl to sice dal do krabice ale prostě nezalepil sani a vystup..leželo to pul roku,no je tam prach..Mam strach aby tam nic nebylo.Taky jsem uvažoval to vystřikat ale zase nevim co na to poví gufera ložesek jestli to tam nějak je,at to ty čističe nerozleptaji.Je to moje prvni foukatko takže zkušenost žadna :D nechci nic zadupat je to skoro fungl:) dale jsem uvažoval to vyfoukat vzduchem to by mohlo byt s čističem asi vyhovující a dostatečné ne? chci to mit čisté před montaži na auto..
Přílohy
obrázek.JPG
obrázek.JPG (30.88 KiB) Zobrazeno 2836 x
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012

Beaver

Příspěvek od Beaver » 01 bře 2014, 23:38

Jestli je na tom jen prach jak to leželo v krabici, tak to stačí ofouknout. Problém by byl, kdyby do toho napadal písek, nebo nějakej sajrajt.

Christo

Příspěvek od Christo » 02 bře 2014, 14:33

Tak jsem to vyfouka čističem a pak pořadně vzduchem,snad to bude Ok.No bylo to v krabici ale nikdy nevíš :) pořadně jsem to profoukal tak snad to bude ok nikde nic nedrhe jde hezky čistě...Nechapu ty pitomce jak takhle nekdo muže tyto věci skladovat stačí paska a 2min prace.
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012

Beaver

Příspěvek od Beaver » 02 bře 2014, 21:46

To říkej těm, co skladovali takhle můj "novej" motor s otevřenýma turbama, sacím potrubím, atd. ... Snad to u mě nebude mít nějaké zásadní následky, napršet do něj doufám nikdo nenechal...

Odpovědět