ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Grumble

Re: ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

Příspěvek od Grumble » 27 srp 2013, 19:55

Takže čiště teoreticky by tam šel udělat dodatečný spínač :wink: jezdí s tím totiž občas mladá 8) Jinak taky děkuji. A sraz je 27.9 a nebo tento týden ve čtvrtek v Brně na okruhu :wink:
Nissan 350z - White FAIRLADY Z

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 27 srp 2013, 20:09

Grumble píše:Takže čiště teoreticky by tam šel udělat dodatečný spínač :wink: jezdí s tím totiž občas mladá 8) Jinak taky děkuji. A sraz je 27.9 a nebo tento týden ve čtvrtek v Brně na okruhu :wink:
Joo určitě se spínačem nebude problém... - dost lidí to tak řeší..

Se srazem 27.9 uvidím tj. daleko a čtvrtek Brno určitě nee.. - práce to nedovoluje a celkově letos po velmi velmi vydatném nasycení mnoha dní na Nordschleife jsem dookruhoval :mrgreen:
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES

Grumble

Příspěvek od Grumble » 28 srp 2013, 06:37

Jo to si někdo žije :smt003 Tak kdyžtak toho 27ho...zatím dík :wink:

Grumble

Příspěvek od Grumble » 24 zář 2013, 21:59

Tak spínač hotov, viz. muj topic v show room...ještě jednou díky :)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 31 říj 2013, 17:01

Přípravička na zimu, kterou ještě minulou zastávalo BMW M3 :)

Kola Brock B21 CS
8x18 ET 43
9x18 ET 15
(totožné s origo 18")

Pneu Michelin PA4
225/50
245/45
(origo rozměr pro 18")

Obrázek
image hosting 20mb

Obrázek
greenshot

..už se moc těším na ty hutné sněhové vločky ...vykuchané ESP a VLSD přenášející výkon na ty traktoristické pneu :D
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:31, celkem upraveno 2 x.

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 31 říj 2013, 17:44

Rád vydím že je někdo další kdo si bude užívat auto i v zimě :-)
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]

jagy

Příspěvek od jagy » 31 říj 2013, 17:47

Nechtel si nejake vice JDM kola, treba 18" Raysy z 350z? :)

Zetko ma VLSD? Mel jsem za to, ze ma uz mechanicky...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 31 říj 2013, 20:19

OndraS13 : samozřejmě :) ...aby ne - auto je od toho aby bylo mým miláčkem, ale i otrokem - tudíž nějaká sůl v případě vůle jít vyhazovat řiť po okreskách apod., nemůže být brzdou proč ne ...na druhou stranu o vůz pečuju - dostává vosk od Swissvax - na zimu odolný Shield a na kola Autobahn, po prosolení je co nejdříve omyt podvozek přímo před garáží a pak zas týden dva tři než vyjede je v suché nevlhké střídmě oteplené garáži, takže myslím, že si na vjemy zimy nemůže pekáč jeden stěžovat :D

Jagy: tyhle kola se mi líbily dost (vzhledem k účelu zimáků o to víc), dle výrobce je jejich lak na zimu vhodný, a mimo to byly za supr cenu a v nachlup přesném rozměru pro 370Z - Brock je vyrobil přímo jako náhradu pro tento vůz jako náhradu origo... vzhledem k poměru cena / kvalita / novota nebylo co řešit :wink: ...jo a další poznatek - nevím sice kolik přesně váží, ale jsou pocitově dost lehoučká... no ať už byly pro jakákoli a proti taky - na účel zimáků mi přišly perfektní, osobně moc hezký, za supr peníze a z referencí k značce od známých určitě v střední kvalitové kategorii (narozdíl od břeček - např. většiny značek od Alcaru - za stejnou či vyšší cenu)

Zetko pokud vím, tak má samosvorný diferenciál mechanického typu (i tak pocitově pracuje jako jiné mechanické samosvory v jiných vozech) k tomu má v rámci ESP funci BLSD (přibržďování zadních kol - v případě hodně rozdílného prokluzu obou kol či variování s plynem) - to nejde vypnout s ESP, ale já mám komplet odpojen G sensor, tudíž je to "vykuchané" komplet. U zetka vždy udávali údaj VLSD - diff s viskózní spojkou, resp. to snad není "mechanický" resp. jeden z druhů "mechanických typů" ?
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 01 úno 2015, 13:00, celkem upraveno 1 x.

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 16 led 2014, 14:21

Pomalu s příchodem nové sezóny přichází i další náměty na nové funkční modifikace vozu.

Rozpor mezi výběrem stabilizátorů Eibach vs. Whiteline byl vyřešen ve prospěch Eibachu :smt002

Největší radost však mám, že jsem sehnal kosti stabilizátorů od SPL PRO SUSPENSION, kteří prakticky jako jediní dělají kosti i pro přední stabík a hlavně na rozdíl od OEM kostí či Whiteline pro zadní stabík mají 100% reference, bez jakýchkoli problémů se životností i při nejtvrdších nastaveních a čistě závodním použití... Jejich cena je trochu úlet ale nedá se nic nělat... :smt002

kontejner tu bude do dvou měsíců a bezprostředně po přezutí na letní kola to tam hned půjde :D

zde srovnání OEM a těchto parts:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

screen shot pc

...dále uvidíme co by bylo vhodné udělat dále... kompletní spojka CM stage 3 + setrvačník přijde asi až příští rok - současná je ještě plně ok, jen trošku hlučnější, ale takový Stillen brake cooling kit by nemusel být od věci, i když brzdy prakticky při rozumném chlazení na track days nemají vůbec problém a jde se na ně plně spolehnout... no budu své choutky asi dále řešit operativně a spontánně :D

vůni benzínu a spálených gum zdar!
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:33, celkem upraveno 2 x.

Kejmlmix

Příspěvek od Kejmlmix » 09 úno 2014, 14:11

Ahoj kámo :D Kde já na tebe všude nenarazím. Jsem zvědav jak suprově to bude fungovat. V nejbližší době mě musíš zase pěkně svézt. :smt023
...jsem včas na správném místě

Jason

Příspěvek od Jason » 09 úno 2014, 17:28

jsem zvědavý, jak dlouho ty kosti vydrží, když jsou bez jakýkoliv ochrany proti prachy, štěrku atd.. :)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 09 úno 2014, 18:30

Kejml: Ahooj :D ...neboj, něco zase provedeme :D

Jason: Vzhledem k drtivému užití těchto kostí za mořem a praktickému nenalezení žádných negativních zkušeností - jen výlučně pozitivních, nějak nemám zvláštní obavy....

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 09 úno 2014, 18:50

Kejml: zde nový válečky :D

Obrázek
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 08 bře 2017, 18:23, celkem upraveno 2 x.

CaHY

Příspěvek od CaHY » 09 úno 2014, 20:04

Takový salámy :shock:
Mitsubishi Lancer Evolution IX MR

lukyto85

Příspěvek od lukyto85 » 09 úno 2014, 20:28

Pozeram ze mas pilot supersporty.tiez ich mam doma a uz sa neviem dockat az ich obujem.
WRX STI 2015

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 09 úno 2014, 21:35

Yes :D ..jsou to docela už válečky, pneu pro mě best UHP co znám, už se na ně taky moc teším... zejména když zima není zima, zimáky a driftování si pak moc neužívám ...už takhle je mám potrhaný až až :mrgreen: , ptáci zpívaj a předzvěst sezóny je na spadnutí... Pneu už jsou obuty, jen přehodit kolesa :D

lukyto85

Příspěvek od lukyto85 » 09 úno 2014, 22:00

No ja dufam ze budu poriadne drzat na ceste
WRX STI 2015

Kejmlmix

Příspěvek od Kejmlmix » 13 úno 2014, 11:41

to zas bude pěkně dřepět a já zas budu řvát blahem :D doufám že se mi letos poštěstí ten výlet na nurburgring s tebou
...jsem včas na správném místě

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 11 dub 2014, 17:49

Konečně po dlouhém čekání na zaseklý kontejner v Hamburku namontovány stabilizátory Eibach a kosti SPL Pro... ...ozkoušeny na okreskách i okruhu v Mostě.

+ menší náklony karoserie a potlačení body rollu
+ zlepšení neutrálního chování, resp. mírná redukce nedotáčivosti ve prospěch přetáčivosti, která však je velice čitelná předem a korigovatelná...
+ mnohem větší citlivost řízení kolem středové polohy oproti sérii, i zlepšení citlivosti v celém spektru rejdu
+ absolutně diametrální snížení rázů do volantu a jeho rozhození na příčných nerovnostech
+ prakticky neznatelné změny na funkci odpružení a "té dobré" funkci podvozku auta na horší silnici

= Poměr value for money jedna z nejvíce funkčních modifikací pro Z ....pozéři asi moc neocení, ale jinak doporučuju i pro běžné použití nikoli extrémní... často vytýkaná nepřesnost řízení (zejména kolem středové polohy) u Z tím prakticky zmizí a ty nepříjemné rázy a rozhození volantu v rámci příčných nerovností taktéž... určitě stojí za to :wink:

...V extrému v Mostě jasně patrná větší neutralita chování na limitu, ...než finito odešly přední pneu a začalo hrnutíčko hrnutí :lol:

Jednoznačně doporučuju

Obrázek

Obrázek

img
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:34, celkem upraveno 2 x.

jagy

Příspěvek od jagy » 11 dub 2014, 20:22

Pecka! :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Grumble

Příspěvek od Grumble » 12 dub 2014, 06:31

Super! Hledím co všechno kladného to přineslo...asi nad tím taky zauvažuji :wink:

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 12 dub 2014, 13:30

Takto si představuju zhodnocení upgradu, good job (i čas) :smt023

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 12 dub 2014, 16:47

Jj díky :)

...všichni Zetkaři z USA si o tom na diskuzích medili, tak jsem rád, že tahle změna byla tak výrazná :D I jak jsem tu řešil varianty Whiteline vs. Eibach, tak nakonec se to na "komfortu" prakticky neprojevilo - ani tato z těch dvou výrazně tužší varianta, což byl trochu otazník, aby z toho nebyla uskákaná koza... Myslím, že i trochu pomohly ty kosti, které jsem sice bral hlavně kvůli odolnosti, ale mají mnohem omezenější úhly pohybu v tom masivnějším uniballu, tak tomu zřejmě i něco možná přidají...

Problém v Mostě byl dvojí, a to v prvních jízdách přední pneu před smrtí a v druhých již po smrti, ...druhá věc je ten origo samosvor co prostě v utáhlých zatáčkách na dvojku, resp. za retardérem a ve vracáku neuzamyká dostatečně... takže tam ztráty obrovské... Na rychlejších okruzích jako je Brno či Nordschleife je to ok - ve vyšších rychlostech je jeho (ne)schopnost včas a pevně svírat O.K. ale jakmile je to pomalá "dvojková" utahovačka = ztráta určitě v řádech sekundy na výjezdu z každé takové... I bez ohledu na užití či neužití na okruhu silně uvažuju o výměně za Quaife, Carbonetics, OS Giken nebo Drexler...

Uvidimé :D ..pokud by se mi podařilo rychleji realizovat svou náhlou touhu na Caterham CSR, tak by mě možná i takovéto úvahy o swapu diffu přešly

turbo32

Příspěvek od turbo32 » 12 dub 2014, 20:36

a v com je rozdiel ked su klby tyciek ulozene takto bez gumiciek? je to tuhsie? nevadi ze tam nieje mazivo?
Obrázek

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 12 dub 2014, 21:18

turbo32 píše:a v com je rozdiel ked su klby tyciek ulozene takto bez gumiciek? je to tuhsie? nevadi ze tam nieje mazivo?
Pohyb těchto tyček v kloubech tužší více méně není, jen narozdíl od původních se nepohybují v tak velkých úhlech výkrutu - jak jsem psal, je možné, že i to může na "tuhosti" přidat, ale porovnání nemám. To zda vadí či nevadí, že nejsou v gumičkách nedokážu posoudit... Vycházel jsem při jejich výběru ze zkušeností majitelů Zetek v USA a nenašel jsem žádné negativní zkušenosti, že by s tím, i s čímkoli jiným byly problémy, každý je jen chválil - a narozdíl od jiných s nimi neměli problémy, že by praskaly při závodním užití, snížených vozech, apod... To byl důvod proč jsem je zvolil... více říci nedokážu. Obecně však v USA mají uživatelé s produkty SPL Pro Suspension výborné reference, tak mě nějak víc než ty reference nezajímalo.

Zamčeno