Pomoc při výběru auta
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pomoc při výběru auta
Furt mu taky navrhujeme MX5. Kdyz ji dotahne z rakouska tak bude i za par eur.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Souča: Nemohl dovolit? Hihi, stačí chvíli posedět a počkat si na dobrou příležitost
. Já svoje koupil za 25 s víceméně drobnými vadami na které mě předešlý majitel upozornil, takže zhruba 6-tka do plného zprovoznění. Buala jsem měl za 31 auto s bezmála 200 koníky, náhonem na zadek a které nastartovalo vždy, a vždy taky jelo jak z praku
+ maximálně do 40ceti z toho mám driftuschopné auto 
Zajímavé, určitě by s trochou štěstí šlo něco takovýho vychytat, ale v BMW se nevyznám ani trochu a upřímně ta granada z toho inzerátu mi přijde jako první auto pecková
Další věcí je eko poplatek a povinný ručení - to by pro mne bylo fakt ohromný, protože mám odježděno 0 bezškodných měsíců + objem motoru + výkon. Ale podle Trinoma by to možná šlo otestovat na veterána a přitom nechat normální značky a voilá, eko poplatek by byl pryč a povinné ručení enormě menší. A to je dost velká výhoda.
Další věcí je eko poplatek a povinný ručení - to by pro mne bylo fakt ohromný, protože mám odježděno 0 bezškodných měsíců + objem motoru + výkon. Ale podle Trinoma by to možná šlo otestovat na veterána a přitom nechat normální značky a voilá, eko poplatek by byl pryč a povinné ručení enormě menší. A to je dost velká výhoda.
Nissan Primera GT P11 - studentský sleeper
E36 328i coupe - studentova zadokolka
RX-8 141kW RHD - impulsivní rozhodnutí
E46 328i daily
E34 535i drift
E46 328i daily
E34 535i drift
Povinné se dá sehnat i za značně menší peníze, než přímo na pobočkách, se poptej známých okolo aut a určitě někdo bude znát šíkovného pojišťováka. Já o jednoho přišel a na rychlo jsem musel pojistit klasicky
. Každopádně i já platím lehce přes 6-tku a to mám odježděno jen něco přes tři roky a u normální pojišťovny, nezdá se mi to jako nějaká strašlivá suma.
Btw. o bmw jsem taky věděl prd, ostatně i o předešlých autech, stačí nebýt úplně levý, umět používat internet a pořídit si knížku ,,jak na to´´
. Jednoduše se toho nebát 
Btw. o bmw jsem taky věděl prd, ostatně i o předešlých autech, stačí nebýt úplně levý, umět používat internet a pořídit si knížku ,,jak na to´´
Tak i ty 3 roky dělaj poměrně dost oproti 0. Podle kalkulačky by mě to vyšlo na 12, třeba bych měl nějakou slevu přes pojišťováka, ale furt je rozdíl platit každej rok 6-8k nebo 1500. Alespoň těch prvních pár let, než budu mít trochu normální job.
BMW bych se nebál, naopak, rád pořídim něco, co bude trochu challenge. Však jsem dřív chtěl Isuzu Piazzu a to by byla o dost větší šílenost než tohle
BMW bych se nebál, naopak, rád pořídim něco, co bude trochu challenge. Však jsem dřív chtěl Isuzu Piazzu a to by byla o dost větší šílenost než tohle
E46 328i daily
E34 535i drift
E46 328i daily
E34 535i drift
Co ten odpor k BMW a zahořklost?Beaver píše:Tak furt je tu možnost ještě koupit Bramborové Motorové Wozidlo, ale ty starý jsou nesmyslně předražený jako "klenoty" (každá shnilá E30 je prezentovaná jako něco super), nebo vylítaný E36 (a kazí se na tom fakt neuvěřitelné věci, co u Japonce nikdy nezažijete) - ty jde aspoň koupit za relativně málo peněz a pokud to nemá motor před smrtí, tak to i jede. Alternativně E46, ale to už zas cenově stoupá výš. Tak či onak aby to nějak zapálilo gumy, tak to chce šestiválec a aspoň 2.5 objem, ty čtyřválce 1.6 a 1.8 jsou bída s nouzí - k naučení s RWD by to teda asi stačit mohlo taky. Mě osobně ale to auto silně nevyhovovalo, jsem zvyklej na ovládací prvky z Japonců a najednou jsem měl zapínat světla nějakým debilním kolečkem na palubce, stahování oken bylo u řadící páky, atd.
Ne, BWM E36 v nějakém rozumném stavu bude asi jako první RWD jistotka. Hrabe to vzadu, 325 pojede snad dobře. A nakonec to je šestivál s dobrým zvukem. A před jistou skupinou lidí budeš i respektovaný a každý majitel BMW se automaticky stává nejlepším řidičem.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
-
Beaver
onsad: No jak píšeš - mrtě majitelů BMW co potkáš se chovají jako totální idioti, to mi tu značku docela znechutilo a jak říkám - ze zvědavosti jsem si jedno za dobrý peníze pořídil (taky by tam šlo za pár tisíc ty problémy pořešit a nějakou chvilku by to snad i drželo pohromadě
) a prostě Japonec je Japonec, takže jsem to zase poslal dál ani ne po roce
Plusem je, že když to člověk obouchá, tak mu to aspoň není líto 
trochu se vám tady do toho taky vybliju.. 
ad Omega: S trochou štěstí půjde za 30 sehnat nějaká pěkná MV6 a když pohledáš provedení Sport, tak dostaneš i samosvor! Na druhou stranu, je to koráb, takže nic jiného než osvojení si nějakých základních návyků se zadohnaným autem, od toho nejde čekat. Zmiňuješ u BMW vysoké povinné ručení - tady ho budeš mít taky a krom toho i vysokou spotřebu. Průser je koroze...
ad Granada: Jako sytlový veterán super, jako cokoliv jiného krávovina. Je to 30 let starý křen s prehistorickým podvozkem, který ti přinese jen frustraci z náklonů a neovladatelnosti
navíc byc ti to při běžném užívání brzo umřelo...
ad MX-5: Myslet si, že koupím MX-5 za pár tisíc € z Rakous a budu si užívat kopy srandy je zcestná. V lepším případě z ní jen budou upadávat kusy plechu nebo do ní poteče, v tom horším s ní vůbec nebude sranda. MX ze zahraničí s cenovkou do 2k€bývají v žalostném stavu!
ad Brambora: Nejlepší cesta! Sice bude taky zrezlá na kašu, ale co... Nějaká rozumná 320i se za tu cenu sehnat dá, dokoupit nějaký svor (pokud ho nebude mít) je otázkou pár tisíc. Ze všech běžných levných RWD bude mít nejvíc talentu. Beaverovy zaujaté příspěvk na adresu brambor vůbec neber v potaz
ad Omega: S trochou štěstí půjde za 30 sehnat nějaká pěkná MV6 a když pohledáš provedení Sport, tak dostaneš i samosvor! Na druhou stranu, je to koráb, takže nic jiného než osvojení si nějakých základních návyků se zadohnaným autem, od toho nejde čekat. Zmiňuješ u BMW vysoké povinné ručení - tady ho budeš mít taky a krom toho i vysokou spotřebu. Průser je koroze...
ad Granada: Jako sytlový veterán super, jako cokoliv jiného krávovina. Je to 30 let starý křen s prehistorickým podvozkem, který ti přinese jen frustraci z náklonů a neovladatelnosti
ad MX-5: Myslet si, že koupím MX-5 za pár tisíc € z Rakous a budu si užívat kopy srandy je zcestná. V lepším případě z ní jen budou upadávat kusy plechu nebo do ní poteče, v tom horším s ní vůbec nebude sranda. MX ze zahraničí s cenovkou do 2k€bývají v žalostném stavu!
ad Brambora: Nejlepší cesta! Sice bude taky zrezlá na kašu, ale co... Nějaká rozumná 320i se za tu cenu sehnat dá, dokoupit nějaký svor (pokud ho nebude mít) je otázkou pár tisíc. Ze všech běžných levných RWD bude mít nejvíc talentu. Beaverovy zaujaté příspěvk na adresu brambor vůbec neber v potaz
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Ale čistě objektivně a nezaujatě je levné BMW 325(8) nej RWD volba. Potom teda MX-5, ale nemá to koně a 6 válců.Beaver píše:onsad: No jak píšeš - mrtě majitelů BMW co potkáš se chovají jako totální idioti, to mi tu značku docela znechutilo a jak říkám - ze zvědavosti jsem si jedno za dobrý peníze pořídil (taky by tam šlo za pár tisíc ty problémy pořešit a nějakou chvilku by to snad i drželo pohromadě) a prostě Japonec je Japonec, takže jsem to zase poslal dál ani ne po roce
Plusem je, že když to člověk obouchá, tak mu to aspoň není líto
Predevsim je blbost vubec kupovat auto, kdyz resis vysi pojistky a ze na to nemas... az budes mit finance na koupi vozu a minimalne jednou tolik jako rezervu na provoz a opravy, tak do toho jdi. Jinak to skonci jen fiaskem...
-
Beaver
Objektivně je to pro naučení nejzajímavější, protože těch aut je tu dostatek a tudíž relativně dostupné díly (něco je levný, něco ne). 325 bez Vanosu bude taková nejvíc odolná, s Vanosem se ti pokazí Vanos (majitelé BMW říkají že ne, ale téměř všichni potom na BMW fóru opravu Vanosu řeší
). 328 je fajn, pokud ji seženeš. 320 bych nebral, sice je to šestiválec, ale podobně jako moje IS200 to výkonu na rozdávání nemá a kromě zvuku tak nezískáš oproti těm 316/318 nic moc navíc. Možná jako pozitivum by šlo brát i fakt, že to trochu drží hodnotu a dá se to pak zase dobře prodat, až budeš chtít 200/240SX 
Pojistka jde přes různé pojišťováky uzavřít dobrá, nicméně pokud máš s pojistkou celkově problém tak je otázka, jestli chceš živit takové auto...
Pojistka jde přes různé pojišťováky uzavřít dobrá, nicméně pokud máš s pojistkou celkově problém tak je otázka, jestli chceš živit takové auto...
i ta usmrkaná 320i má mnohem lepší průběh momentu, než čtyřválcové sranky... Nemůžu si pomoct, ale loňská winter kára 320i letěla jak píchlá svině na ty koně!
R6 je základní předpoklad pro olítané bawo
R6 je základní předpoklad pro olítané bawo
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
jinak jagy +1
No, mít a nemít peníze. Např. ekovýpalný se těžko platí, když to jsou prachy vlastně za nic. Za to můžu mít nový olej, svíčky apod. Prostě chci s financemi nakládat efektivně. I když bych na to třeba měl.
Aké auto kúpiť ti radiť nejdem, ale dobre si rozmysli tie financie - najprv príjem, potom auto, nie naopak. Ako tu už padlo, pri starom aute za pár tisíc potrebuješ ešte raz toľko rezervu na opravy, inak skončíš s nepojazdným a tým pádom aj nepredajným autom pred domom. A dlho stojace auto, to sú len ďaľšie problémy a výdavky. Ak ide o poistky, mne v poisťovni PZP nacenia na 150€ ročne, ale od makléra mám za 86€ na rok (1.6ka a bez preukazovania beznehodovosti).
...
... On the street, fun is better than speed...MX-5 1.6 | VEMS ECU | Garrett GT17 | A.M.A. | Exedy Stage 1 | Hawk HPS | Prothane PU | XYZ SS | ROTA Group N | Toyo R888
tak ještě změna..
po dnešní diskuzi s tátou jsem si vyčlenil 220 tisíc na nákup auta a 30 tisíc na úpravy (prodám motorku)
celkem by mě zajímalo, jestli by se dalo sehnat nějáký pěkný Zetko nebo S2K? díky za odpovědi
celkem by mě zajímalo, jestli by se dalo sehnat nějáký pěkný Zetko nebo S2K? díky za odpovědi

- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel taky kulove, poridil jsem si 240SX (to prvni) a byl jsem vysmatej jak leco. Zadnym fiaskem to nedopadlo. 
Nicmene lepe se s autem zije, kdyz je prijem, o tom zadna... To bawo bude na start mozna nejlepsi.
Kdyz se tady resi to pojisteni... Ma nekdo nejaky kontakt? Budu muset resit na jare
Nicmene lepe se s autem zije, kdyz je prijem, o tom zadna... To bawo bude na start mozna nejlepsi.
Kdyz se tady resi to pojisteni... Ma nekdo nejaky kontakt? Budu muset resit na jare
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
No taky jsi s tim autem nebyl nikde jezdit na akce a i tak si najel nejspis hodne smesny pocet km.
A to ze jsi mel stesti a koupil jsi obecne spolehlive auto a dobry kus je jen nahoda...
A i tak mas v aute minimalne 2x vic nez porizovaci cenu, takze bez penez to opravdu nejde. Jestli se na to chce jen divat, tak ok.
A i tak mas v aute minimalne 2x vic nez porizovaci cenu, takze bez penez to opravdu nejde. Jestli se na to chce jen divat, tak ok.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Mluvim o svem PRVNIM 240SX
Na to, ze to bylo moje prvni auto a byl jsem mladoch tak jsem si ho uzil dost, rad na nej vzpominam... 
Koupil bych si hodně pěknou MX-5.Skrblík píše:tak ještě změna..po dnešní diskuzi s tátou jsem si vyčlenil 220 tisíc na nákup auta a 30 tisíc na úpravy (prodám motorku)
ja osobně bych o Z nebo s2K jako vubec prvnim autě neuvazoval. Případnej karambol tě bude stat moc peněz a věrím že nějakej na 99% přijde. Chce to nějaky auto na vyježdění nebo to mít v hlavě opravdu velice dobře srovnané.
Jinak obě jsou to parádní auta (muj nazor) Ztko by se sehant dalo i když taky bude potřebovat nějakou udržbu aby jsi měl nachvili klid. S2K už to bude za tyhle peníze horší.
Jinak obě jsou to parádní auta (muj nazor) Ztko by se sehant dalo i když taky bude potřebovat nějakou udržbu aby jsi měl nachvili klid. S2K už to bude za tyhle peníze horší.
350Z bude také náročné na servis, 30k Kč tam padne jak nic. Teda můj odhad.
Nebude, na Ztku není nic extra co by se sralo pokud si bude hlidat olej aby mu nezaklepal motor.
napln motor oleje 5L + filtr (millers + hks) 3000,-
rozvody (řetězem udajně se nemění ale občas odejdou vodici lišty nebo hydraulickej napínák) z USA komplet kit i s vodní pumou včetně dopravy a cla 8000,-
spojka od JWT kit z USA včetně dorpavy a cla cca 24000,-
pneu komnplet obutí od federalu cca 8000,-
desky a kotouče sem zatím neřešil ale nebude to ranec
spíš bych měl strach že to dřív někde rozstřelí sice to neni podle zdejších žádnej divoch ale podle mě to neni zrovna mrtvola a dokáže i slušně překvapit (někdy mile někdy nemile)
napln motor oleje 5L + filtr (millers + hks) 3000,-
rozvody (řetězem udajně se nemění ale občas odejdou vodici lišty nebo hydraulickej napínák) z USA komplet kit i s vodní pumou včetně dopravy a cla 8000,-
spojka od JWT kit z USA včetně dorpavy a cla cca 24000,-
pneu komnplet obutí od federalu cca 8000,-
desky a kotouče sem zatím neřešil ale nebude to ranec
spíš bych měl strach že to dřív někde rozstřelí sice to neni podle zdejších žádnej divoch ale podle mě to neni zrovna mrtvola a dokáže i slušně překvapit (někdy mile někdy nemile)
Nekoupil bych si auto, kdybych neměl rezervu a stálý příjem. Už jsem psal, že kdybych měl třeba 70k (+ stálou práci), tak koupim auto max do 30k, právě aby bylo na další věci. Povinný ručení jsem zmiňoval proto, protože vysolit 12k jen tak je prostě dost.
Chápu, že Opel je koráb a není to nějaká sportovní zadokolka, ale zároveň to taky není nudná fábie nebo civic s 50 kW a o to mi přesně jde.
Podvozek u granady jsem nezkoumal, na to bych asi přišel při zkušební jízdě, že to není to, co hledám. A proč by mělo umírat? Má to dost věcí společných se scorpiem, takže prý náhradních dílů je dost a za levno.
BMW se bránit nebudu a zařadim ho do vyhledávání
E36 325i by byla pecka, upřímně jen pomyšlení, že bych měl za pár měsíců něco takovýho, mi vytváří úsměv na tváři 
Chápu, že Opel je koráb a není to nějaká sportovní zadokolka, ale zároveň to taky není nudná fábie nebo civic s 50 kW a o to mi přesně jde.
Podvozek u granady jsem nezkoumal, na to bych asi přišel při zkušební jízdě, že to není to, co hledám. A proč by mělo umírat? Má to dost věcí společných se scorpiem, takže prý náhradních dílů je dost a za levno.
BMW se bránit nebudu a zařadim ho do vyhledávání
E46 328i daily
E34 535i drift
E46 328i daily
E34 535i drift
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na Mighty car mods jak "Blue turd" zavodilo s nejakym australskym V8 sracem, toliko k Civicu vs. Omega
Aby ses nedivil
Kdybys to chtel brat jo zodpovedne, koupis toho Colta co je tady v inzerci od kohosi & "drive the s#!* out of it"
Kdybys to chtel brat jo zodpovedne, koupis toho Colta co je tady v inzerci od kohosi & "drive the s#!* out of it"