evo vs reza
Moderátoři: Amigo, riderhenry
evo vs reza
premyslim a pomalu vybiram nastupce civica, takze auto bude slouzit jako daily. Neresim spotrebu a provozni naklady celkove. Zajimalo by me co je proste lepsi. Evo, nebo impreza? Co je spolehlivejsi? Ja osobne koukam po evu VII, nebo 01/02 impreze sti, eventualne wrx wagonu 03/04

Re: evo vs reza
EVO
.
Lepsi pristup k servisnim vecem aka svicky.
V pohode si pomeris komprese kdyby neco... Kdyz EVO foukne nemusis vyndavat motor a podobne... Navic Impreza aby jela jako foukly EVO vyzaduje vic prace resp. penez... A navic reza vypada............ Ale i tak ji mam rad - jsem JDM lover a nejsem zaujatej... Navic novodoby Rezy jsou nedotacivy az bych blil.
Ale flame bych zde ocekaval... Subaristu je tu vic nez dost...
.
Lepsi pristup k servisnim vecem aka svicky.
Ale flame bych zde ocekaval... Subaristu je tu vic nez dost...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
-
Beaver
Je ale fakt, že zvuková kulisa toho Subaru boxeru je dost charakteristická a nezaměnitelná
Osobně bych ovšem sáhnul radši taky po myšákovi.
Já osobně mám zkušenost s EVO IX, které bylo více méně standardní avšak včetně všech příplatků - (brzdy a podvozek) a dále s posledním modelem Imprezy (verze sedan) taktéž standardní, se všemi možnými "funkčními" příplatky a z mého porovnání jednoznačně plyne jediné... - EVO bylo pocitově mnohem lepší a funkčnější.... (Možná srovnávám blbé generace)... Ale jednoduše z EVO IX jsem byl přímo nadšen - to jak funguje na špatných silnicích je úchvatné - čím větší tnakodrom to je tím lépe vůz pracuje.... Natěšený na Subaru - jsem byl tězce ve stejných podmínkách zklamán - pocitově mi přišlo, že se auto na rozbité silnici spíše trápí než pracuje a mimo okresky to bylo nudné bezemoční žravé auto... (EVO dávalo mnohem více emocí na jakémkoli typu silnice) ...Objetivně mi je souboj těchto značek volný - je mi naprosto fuk kdo auta vyrábí jen jaký produkt je, tudíž v mém názoru není ani krapet zaujatosti k výrobci...
Já říkám jednoznačně EVO!
...a přeju dobrý výběr a hodně spokojenosti
Já říkám jednoznačně EVO!
...a přeju dobrý výběr a hodně spokojenosti
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
Jo a v EVU se lip sedi.
Je nizsi... V reze mam pocit ze jedu na kyblu.
Naposledy upravil(a) Zemi dne 22 říj 2013, 10:59, celkem upraveno 1 x.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Nekonečný souboj Evo vs. Sti, co k tomu dodat, každé má své pro a proti. Co vím, tak na Sti je problém s brzdy na špatné hrbolaté cestě, roztáhnou se ti pístky a na první zmačknutí pedálu se nic neděje... u Eva o tomto problému nevím. Když si porovnám série, tak zátah Eva mně přijde plynulejší, Sti je spíš kopanec a navíc zvuk boxeru... no je to složitý výběr, ale chyba není ani jedno, spíš natrefit dobrý kus. Hodně štěstí
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
EVO je pro holky
Jinak ti můžu řict, že jsem se svezl ve spoustě Imprez a i v několika Evech a neměnil bych.
Evo funguje dobře o tom žádná, ale na mě je to moc počítač a jede hodně lineárně, což je funkčně lepší, nicméně FUN factor v tom není.
Réza je surovější a tolik neodpouští.
Pokud by jsi volil rézu, jednoznačně bych šel do GC8 (novější jsou těžké) a jednoznačně japonskou verzi.
Líbí se mi, jak většina porovnává japonská EVA s evropskou Imprezou.
Pokud chcete srovnávat, porovnávejte buď type RA u GC8, nebo Spec C u new age Imprez.
Pokud někdo z Vás jel ve Spec C s twinscrollem a nelíbilo se, tak už mlčím

Jinak ti můžu řict, že jsem se svezl ve spoustě Imprez a i v několika Evech a neměnil bych.
Evo funguje dobře o tom žádná, ale na mě je to moc počítač a jede hodně lineárně, což je funkčně lepší, nicméně FUN factor v tom není.
Réza je surovější a tolik neodpouští.
Pokud by jsi volil rézu, jednoznačně bych šel do GC8 (novější jsou těžké) a jednoznačně japonskou verzi.
Líbí se mi, jak většina porovnává japonská EVA s evropskou Imprezou.
Pokud chcete srovnávat, porovnávejte buď type RA u GC8, nebo Spec C u new age Imprez.
Pokud někdo z Vás jel ve Spec C s twinscrollem a nelíbilo se, tak už mlčím
Naposledy upravil(a) GeorgePB dne 22 říj 2013, 12:22, celkem upraveno 1 x.
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999
GeorgePB: Jenze to neni nas problem, ze se tu prodavaji horsi Rezy, nez v Japonsku...
Kazdopadne Rezu jedine CG8 RA a kdyz EVO, tak 7-9. A ja bych sel do EVA, vuci vetsi porizovacce to ma lepsi podvozek, schopnejsi motor a vetsi vydrz.
Kazdopadne Rezu jedine CG8 RA a kdyz EVO, tak 7-9. A ja bych sel do EVA, vuci vetsi porizovacce to ma lepsi podvozek, schopnejsi motor a vetsi vydrz.
V dnešní době není problém sehnat a nebo si nechat postavit RA Imprezu s tím, že pořizovací cena bude oproti Evoluci pořád poloviční.jagy píše:GeorgePB: Jenze to neni nas problem, ze se tu prodavaji horsi Rezy, nez v Japonsku...
Navíc všichni víme, v jakém stavu jsou auta, která se v anglii moc neohřáli, nebo šli rovnou z JPN. Jsou to voňavky.
Hlavně pro to je lepší nechat si přestavět. Dle mého názoru.
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
jak psali nade mnou Imprezu nejlíp GC8 a dovoz z japanu + přestavba
imprezy od 01 jsou opravdu dost nedotáčivý, ale lék na to je a není to nic hroznýho
subarka jsou takový hrubší a na hraně opravdu moc neodpouštěj, ohledně případných dalších úprav mi přijde, že se s nimi dá hrát mnohem líp a není to zas tak drahý, hrát si s ní na 100% budeš
Evo 7 a výše mi přijde už hodně ovlivňovaný různejma elektronickejma blbůstkama (pro někoho + pro mě -) jinak když EVO tak jedině 5 nebo 6
a mam obavu, že 7 a 8 u nás seženeš horko těžko ve slušným stavu (většinou sloužili jako tréninkový auta) takže taky dovést z venku
subarka jsou takový hrubší a na hraně opravdu moc neodpouštěj, ohledně případných dalších úprav mi přijde, že se s nimi dá hrát mnohem líp a není to zas tak drahý, hrát si s ní na 100% budeš
Evo 7 a výše mi přijde už hodně ovlivňovaný různejma elektronickejma blbůstkama (pro někoho + pro mě -) jinak když EVO tak jedině 5 nebo 6
a mam obavu, že 7 a 8 u nás seženeš horko těžko ve slušným stavu (většinou sloužili jako tréninkový auta) takže taky dovést z venku
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07
Jestli jde postavit V3+ za 150tis. tak je to fajn... vim, ze ty auta jsou casto vonavky - videl jsem na vlastni oci a bylo to super (auto jako celek).
Kazdopadne nekdo do prestaveb jit nechce z vice duvodu a muze ho to odradit.
PS: Nedelejte z EVO7+ playstation...
Kazdopadne nekdo do prestaveb jit nechce z vice duvodu a muze ho to odradit.
PS: Nedelejte z EVO7+ playstation...
Naposledy upravil(a) jagy dne 22 říj 2013, 12:54, celkem upraveno 1 x.
Ja osobne porovnavam EU verze obou aut.... Nevim proc se tu opet zminujou importy...
Samozrejme za me jedine import.
Samozrejme za me jedine import.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Za me nabizim atmosku gc8 jako darce organu :DD ..
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
nechci na daily GC8 uz je to veteran, GC8 je sice nejhezci, ale tu bych si koupil jen pro zabavu. chci auto od roku 2000. osobne sem vzdycky preferoval EVO, navic konkretne sedmicka je krasna. Ale narazim u nej na zasadni problem a to je dostupnost vetsich karosarskych dilu. U takovyho auta je precijen docela riziko, ze to clovek nekam posle. kor na kacirku, nebo na snehu. U toho mi prijde lepsi prave impreza. WRX se da slepit i z dilu z klasicky imprezy.
Momentalne se mi docela libi tahle: http://www.sportovnivozy.cz/46262-subar ... wrx-vsetin sice si myslim, ze ma lakovanej predek, ale taky to momentalne neni vubec aktualni
eventualne tahle http://www.sportovnivozy.cz/44222-subar ... tion-praha
Momentalne se mi docela libi tahle: http://www.sportovnivozy.cz/46262-subar ... wrx-vsetin sice si myslim, ze ma lakovanej predek, ale taky to momentalne neni vubec aktualni

pokud by to mělo sloužit opravdu jako daily na nákupy, dovolený a každodenní cesty do práce, tak by asi nejlíp vycházelo WRX s batohem, to tě nesežere (benzín, servis, náhradní díly)
doporučil bych pak MY04-07 máj hezčí interiér
doporučil bych pak MY04-07 máj hezčí interiér
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
ked to chceš na daily tak je zbytočné pomýšľať na evo alebo sti... wrx by bolo plne postačujúce 
taky si rikam. ale ten prodrive se mi fakt libi. to bych i tu spotrebu zkousnul
ale primarne budu spis koukat po EVU.
ale taky sem myslel ze to tu pojmete, jako soupis faktu co je lepsi a proc a co jsou chyby jednotlivejch aut.
ale taky sem myslel ze to tu pojmete, jako soupis faktu co je lepsi a proc a co jsou chyby jednotlivejch aut.

Ako daily by som sa drzal co najviac seriovky. Wrx je dost velky kompromis proti Sti a aj rozne prerabky z toho Sti nespravia. STI v serii ma presne ten podvozok ktory by som chcel mat na daily a hlavne na co to auto je postavene. sotolina, blato, sneh, mokro- vtedy sa ukaze ako to auto funguje. Kasna stoji a pracuju len kolesa s odpruzenim- poddajne ale velmi isto. Pokial uvazujes Evo alebo Sti na WRX by som zabudol. Pre mna osobne pri prakricky kazdodennom ponahlani sa za povinnostami kedy su minuty cenne a nie je cas sa s tym nejak cukrovat. Cim seriovejsie a v lepsom stave. Inak budu vysoke naklady u oboch. Ale hlavne by ma sralo nicit to auto na aftermarket podvozku ked nie je cas a priestor vyhybat sa vsetkym dieram a vliect sa.
Pokud to bude sloužit jako auto na každej den a bude skoro serie tak si myslím že na spolehlivost je to jedno.
Často jezdim a servisuju jak Stí r.v 2004 tak EVO IX , řídil jsem je obě sice jen parkrát . A je to kdo co preferuje po přesednutí z jiných aut je to sakra rozdíl u obou.
Každé má svoje charisma a pokud to bude převážně jako rychlá daily tak to vydrží dost dlouho .
U Subaru se zas líp dělá spojka a scháněj věci kolem převodů ,které jsou pořádné jak tank a vydrží nesmysl . . A dvoulitr celkem taky drží a neni snim moc problém.
Spotřebou se říká ,že je na tom lépe evo,ale dle mých zkušeností s kámošovo Sti z Alp umí i Sti jezdit za málo . Dá se dostat i k 9 litrům , normální průměr 12 ,ale auta jsou přelazené
U eva pokud nebudeš zběsile tlačit výkon tak motor je nesmrtelnej akorát zas diferák občas klekne a to je docela drahý a dělat na tom spojku je omrd - vše ostatní je snad geniálně řešený a dělá se tam daleko líp než na všech trapných a jednoduchých autech..
A impreza mi přijde možná pro každej den praktičtější . Ale evo v nouzi zkousne i LPG v pohodě a bez problému kdyby tě náklady nebavily. Evo je preciznější na řízení asi jak říkají všichni(zas nemohu soudit na hraně jsem je neřídil) ,ale Subo ma charisma.
Hlavní rozdíl je v ceně ovšem a to je znát . Kámoš teď má na prodej to Sti 2004 , komplet EBC brzdy, hadice,rozvody,oleje,gumy RE70 , ECUtek ještě z Německa na 330 PS , Prodrive výfuk asi za 80 000 kč. A já mu na to dával podvzek BC z důvodu klepání origo tlumičů (časté u Sti) zachována origo tvrdost pružin a zbytek seřídíš na tlumičích chová se to super a komfortně. Chtěl by za to něco málo přes 300 chce zkusit po dvou letech EVO , nikdy stim nejel žádné závody krom sosny na subaruclub srazu .. Celkově nesprasený auto používané jak ho budeš používat asi ty.
Často jezdim a servisuju jak Stí r.v 2004 tak EVO IX , řídil jsem je obě sice jen parkrát . A je to kdo co preferuje po přesednutí z jiných aut je to sakra rozdíl u obou.
Každé má svoje charisma a pokud to bude převážně jako rychlá daily tak to vydrží dost dlouho .
U Subaru se zas líp dělá spojka a scháněj věci kolem převodů ,které jsou pořádné jak tank a vydrží nesmysl . . A dvoulitr celkem taky drží a neni snim moc problém.
Spotřebou se říká ,že je na tom lépe evo,ale dle mých zkušeností s kámošovo Sti z Alp umí i Sti jezdit za málo . Dá se dostat i k 9 litrům , normální průměr 12 ,ale auta jsou přelazené
U eva pokud nebudeš zběsile tlačit výkon tak motor je nesmrtelnej akorát zas diferák občas klekne a to je docela drahý a dělat na tom spojku je omrd - vše ostatní je snad geniálně řešený a dělá se tam daleko líp než na všech trapných a jednoduchých autech..
A impreza mi přijde možná pro každej den praktičtější . Ale evo v nouzi zkousne i LPG v pohodě a bez problému kdyby tě náklady nebavily. Evo je preciznější na řízení asi jak říkají všichni(zas nemohu soudit na hraně jsem je neřídil) ,ale Subo ma charisma.
Hlavní rozdíl je v ceně ovšem a to je znát . Kámoš teď má na prodej to Sti 2004 , komplet EBC brzdy, hadice,rozvody,oleje,gumy RE70 , ECUtek ještě z Německa na 330 PS , Prodrive výfuk asi za 80 000 kč. A já mu na to dával podvzek BC z důvodu klepání origo tlumičů (časté u Sti) zachována origo tvrdost pružin a zbytek seřídíš na tlumičích chová se to super a komfortně. Chtěl by za to něco málo přes 300 chce zkusit po dvou letech EVO , nikdy stim nejel žádné závody krom sosny na subaruclub srazu .. Celkově nesprasený auto používané jak ho budeš používat asi ty.
Ved napísal že v každom prípade by to zostalo ako sériovka. A pri každodenom využívaní v premávke zas taký rozdiel medzi STI a WRX určite nebude. Nerob z neho hned rally jazdca iba pretože chce ostrejšiu štvorkolkublesk666 píše:Ako daily by som sa drzal co najviac seriovky. Wrx je dost velky kompromis proti Sti a aj rozne prerabky z toho Sti nespravia.
a s hľadaním toho Eva v pôvodnom to bude dosť oriešok kedže ich tu moc nieje
nečekal bych, že evo, sti jsou z hlediska komfortu podvozku, řazení a projevu motoru zajímavý na daily
...
BMW E36 318is M42
Do EVO7 se myslim rikalo, ze to je zabijacke auto kvuli ostremu prevodu rizeni (pro normalni provoz ne zrovna sikovnemu).
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
tak uvidime. urcite bych si rad vyzkousel obe, respektive vsechny tri varianty a to ktery me oslovi, tak si poridim. jak tu nekdo psal. chci ostrejsi ctyrkolku se kterou pojedu pilu maximalne 10% casu, zbytek budou dalnice - nuda v cemkoliv a mesto, obcas nejaka sotolina a v zime hory. primarni duvod proc chci neco jako je evo, nebo impreza je pro me osobne vysoka uzitna hodnota a hlavne nestandartnost toho auta. Nechci si proste jako kazdej druhej koupit naftovou octavii a cekat na smrt. Puvodne sem chtel na daily GT86, ale bohuzel je mimo rozpocet.

Sice to není Evo ani Reza,ale co tak Celicu ST205 ? Nad tím si neuvažoval ?