PS: RX-8 ma hodne podobne casi na okruzich jako S2K, akorat je temer o 200 000 levnejsi a je pro 4 osoby!
PS2: Doufam ze jsem nikoho nepohorsil... Neopisoval jsem z reklamnich materialu!
http://www.mazdausa.com/
Moderátoři: Amigo, riderhenry
vsak o tom mluvim.. ten Dan ma totiz obe verzeriderhenry píše:Ono nejde o typ prevodovky, pokud vim, ale a absolutne rozdilne motory. Ale mozna kazdy mluvime o necem uplne jinem... Nicmene unas se prodava verze, ktera toci cca 7500 otacek a ta ma asi 200kobyl, potom druha, ktera toci 9000 a ma 240 kobyl...
mno ano wankel se v podstatì objemovì násobí dvìma což bez turba stále považují za malej objem... navíc wankel je hodnì podobný vtecu... výkon velkého objemu ovšem chybý kroutící moment... tyto dva elemnty jdou spolu ruku v ruce 400nm diesel ze 140koòma není žádnej zázrak a 200k auto s 200nm taky ne ale 200k a 400nm je už velice zajímavé... proto si myslím že kdyby se u rx8 drželi starého motoru s rx7 a použili na nìm inovace rx8 bylo by to opravdu zajímavé...riderhenry píše:Myslim ze porovnavas dost jina auta. Sice jsem uvazoval mezi S2K a RX-8 jednu dobu, ale stejne jsou dost odlisna. RX-8 je uzasne auto (viz. TopGear) a S2K urcite taky, kazde ma svoje vyhody a nevyhody. U S2000 je to treba mrtve rizeni, VTEC na zadokolce te muze poslat v lepsim pripade do pole (reseno nekolikrat pri faceliftech, ale nevim do jake miry se jim to podarilo eliminovat zvysenim objemu motoru a krivky kroutaku)... RX-8 je zase mekci a rekl bych, ze naladena spis jako GTcko, ikdyz v plno clancich o ni mluvi jako o ortodoxnim sportaku... To auto jsem ridil a Wankel me nadchl vic nez VTEC. Co se tyce objemu, tak wankel neni maloobjemovy motor, nemuzes porovnavat klasicky motor s rotacnim, objemy maji uplne jinou vypovidaci hodnotu. Existuje na to nejaky vypocet, podle ktereho patri RX-8 do objemove kategorie jako trilitry myslim... Rozhodne se ten motor nechova jako 1.8 atmosfera nebo 1.4TSI apod. Ve skutecnosti maji s S2000 hodne podobne prubehy vykonu. Je taky zajimave, ze S2000 ma skoro stejnou hmotnost jako RX-8 s 4 dvermi a 4 sedadly...