s par lidma z fora jsem se seznamil uz na trebicskem srazu, ale predstavim sebe i auto i takto oficialne. David, rocnik 89, Praha... Ted k autu
Auto (prvni) jsem zacal shanet cca rok a pul zpet. Postupne jsem koukal na Mercedes SLK, BMW E46 cabrio az jsem narazil na Mazdu RX-8. V prvni rade me zaujal vykon vzhledem k objemu motoru, vyborne vyreseny zadni sedacky a vzhled. Zacal jsem postupne zjistovat detaily o RX-8, wankelu jako takovem a udrzbe. S tim, jak jsem daval dohromady finance, jsem si vytipoval par kusu a urcil si priority: 170kW, cerna nebo modra barva, kuze, audio BOSE. Ceny vybranych kusu se pohybovaly kolem 200tis., coz jsem byl ochoten investovat, i kdyz bych pak nemel asi ani na benzin
Zhruba mesic pred planovanou koupi se na inzeratu objevil kousek za 169tis., o ktery jsem puvodne moc nemel zajem, jelikoz se jednalo o slabsi verzi (141kW). Po par doporucenich a zjisteni blizsich informaci jsem nakonec slevil z pozadavku na motor a dal prednost jinym vyhodam (vyroba, barva, stav) ... a poridil
Moje Mazda RX-8 je rok 2007 v tmave modre barve (Stormy Blue Mica). Motor ma vykon 141kW(7000ot) a kroutak 220Nm(5000ot). Jsem druhy majitel a v dobe koupe mela najeto cca 54tis.km. Spotreba se pohybuje kolem 11,5-14,5 (mesto dava zabrat).
Co se tyce uprav, tak mam pomerne dost planu, ale minimalni znalosti z oblasti montaze. Vzhledem k tomu se mi to RXka nechce moc sahat a fyzickou praci spis prenecham zkusenejsim. Ucit se muzu na necem levnejsim
Hotove upravy:
- Pettit Racing catback + race pipe
- AEM Cold Air Intake
- Kola XXR 527 18" (ET35, 8,75")
- Gumy Federal RS-R 595 (235/40)
- Stavitelný podvozek BC Racing BR-RS (8/6kg)
- Polyuretanové silenbloky Energy Suspension/Whiteline
- Stabilizatory Hotchkis
- custom splitter
- custom canardy
- Kamikaze Ignition kit
- kotouce DBA T3 4000 ClubSpec
- brzdove desky HAWK HP+
- pancirky Racing Brake
- Skořepina RECARO Pole Position (ABE)
- 4-bodové pásy TAKATA Race 4
- Volant Personal Grinta Suede 350mm + nába NRG + 50mm extender Speedpro
- Přídavný budík DEPO RACING 4in1 (teplota/tlak oleje, teplota vody, napětí)
- MP3 přehrávač G10 (USB/AUX)
- nabarvene brzdice
Upravy planovane behem sezony:
ZIMA 2016:
- odhlehceni (zavodni baterie, izloace pryc, dalsi casti interieru... BOSE zustava!)
- aero prvky (undertray, difuzor)
- COBB?
Zatim pouze jedna fotka, dalsi budou brzo