objednávka ze států MX-5 Flyin Miata
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
Bingii
objednávka ze států MX-5 Flyin Miata
Zdravím zdejší osazenstvo, dost silně zvažuju objednávku turbo kitu pro MX-5tku od Flyin miata. Zatím teprv teda zjištuju co to obnáší objednávat zboží ze zámoří. Flyin Miata tedy přímo posílájí do ČR, ale počítám že pošta, clo nebude zanedbatelné. Proto se chci zeptat, zda by někdo neměl taky zájem o nějaké věci od nich. Případně zkušenosti s čím počítat, jelikož to bude větší zásilka.
Jinak jsem se nemohl přihlásit pod starým nickem Bingi, respektive mohl, ale nevidel jsem zadne fora. Komu prosím napsat, rad bych mel aktivni stary nick.
Díky všem
Jinak jsem se nemohl přihlásit pod starým nickem Bingi, respektive mohl, ale nevidel jsem zadne fora. Komu prosím napsat, rad bych mel aktivni stary nick.
Díky všem
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Re: objednávka ze států MX-5 Flyin Miata
FlyingMiata posila jen velice draze, doporucuji vyuzit nejakou prepravni spolecnost (napr. Shipito.cz). Da se pak kouzlit i se clem a DPH, navic lze posilat veci i lodi...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
A můžeš mi prosimtě hodit nějaký nástřel s čím počítat? Já jsem jim psal mail, ale přišla mi automatická odpověď, že mají ted sezonu a nestíhají odepisovat, tak čekám. Ty jsi od nich něco bral?
Kouzlit se clem DPH myslíš přes ty shipnito.cz? A jak je to s pojištěním zboží přes tyto služby?
Kouzlit se clem DPH myslíš přes ty shipnito.cz? A jak je to s pojištěním zboží přes tyto služby?
-
Idaho von Věšín
clo a dph delá zhruba 26-27% částky kteoru zaplatíš za nákup a přepavu dohormady. ( př. nakoupíš za 80dolsu k tomu 20dolsu posta = 100dolsu, clo bude cca 5% ze 100USD to jest 5doslu, celkem 105 dolsu se clem a DPH se počítá z částky vč cla - tzn DPH bude 21% ze 105 USD .. vylsedek si pak jen vynásob kurzem a víš max částku co te to bdeu stát. pod 150usd je to nepřesné prootže jeste se plati přes 100 kč za vyřízení papíru - celní deklaraci.. )
Jinak kouzlit s DPH a celm se dá vždy i když to jde přímo z US, stačí trosku přemýšlet - prodejce chce určité peníze a je mu jedno v kolika platbách je poslete, celníci chtejí dokald o platbe a neví kolik plateb jste poslali
paa to chce jen hrát roztrčpeného jaký jsou ti amící idioti že tak přecenujou hodnotu balíku, dyt z výpisu z banky/paypalu je jasne videt kolik jsi platil....
Duležité je napsat jim at nepřikládaj fakturu do balíku, i když me za nekolik let ( a desítky balíku ) otevřeli dva balíky...
Jinak kouzlit s DPH a celm se dá vždy i když to jde přímo z US, stačí trosku přemýšlet - prodejce chce určité peníze a je mu jedno v kolika platbách je poslete, celníci chtejí dokald o platbe a neví kolik plateb jste poslali
Duležité je napsat jim at nepřikládaj fakturu do balíku, i když me za nekolik let ( a desítky balíku ) otevřeli dva balíky...
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Idahuv zpusob je zajimavejsi minimalne z hlediska pojisteni - vzdycky mas pojistene zbozi jen do vyse deklarovane castky, kterou pak danis (a dokladas k ni vypisy). Ja pouzival Shipito predevsim kvuli cene za postu, moznosti lodni dopravy a spojovani baliku. Bral jsem od FM hodne veci, delal jsem mensi hromadny nakup. Bylo to celkem tak odhadem 50kg, doprava lodi. Strasne nervy, znovu bych to delat nechtel, ale zase jsem dost usetril... Musim ale rict, ze jsou to uz snad dva roky, takze se mohlo dost veci zmenit. Je dobre si predem zjistit dopravu do CR primo z FM, pak rozmery a vahu baliku + dopravu v ramci USA do Shipita a spocitat si, co je pro tebe lepsi.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
hmm, jak to tak čtu, tak z toho mám nervy už ted. Takže ta doprava je nakonec to nejmenší jak tak sleduju. Řekněme, že obejdám zaklaní stage cca 3500$, to je doprava a pijisteni 250$. clo 5% 190$, 830$ DPH = 4770$. celkem cena zbozi teda cca 70t a preplatim navic 25t. to je dost krute. To se fakt musi nejak vyspekulovat a priznat a pojistit jen cast ceny.
A nechapu teda kam to prijde, kdyz budou chtit to clo a DPH?
A nechapu teda kam to prijde, kdyz budou chtit to clo a DPH?
Předem se poptej i na placení, kdysi přijmali platby kreditkou nebo paypalem jenom z USA, ale to už teď asi nehrozí.
Veškeré balíky z ciziny chodí na hlavní poštu v Praze, kde se nejprve proclí... když je tam malá částka (pár euro), tak ti ho rovnou pošlou. Když ne, tak ti přijde dopis se žádostí o dodání dalších informací (fakturu, co to je atd) a plnou mocí aby to za tebe vyřídili... jinak tam musíš osobně.
Nějaké tyhle finty s rozfakturováním na více částí, nepřiznání plné ceny, nepojištění... můžou být v USA v rozporu se zákonem a pravděpodobně k tomu nebudou ochotni (s FM zkušenost nemám, ale s firmami z USA na ebay ano a nikdo mi to nechtěl zařídit), je potřeba se předem dobře domluvit.
Mohl bys zkusit kontaktovat nějaké jejich kontakty v neměcku nebo anglii, třeba by ti pomohli.
http://www.flyinmiata.com/us/international.php
Veškeré balíky z ciziny chodí na hlavní poštu v Praze, kde se nejprve proclí... když je tam malá částka (pár euro), tak ti ho rovnou pošlou. Když ne, tak ti přijde dopis se žádostí o dodání dalších informací (fakturu, co to je atd) a plnou mocí aby to za tebe vyřídili... jinak tam musíš osobně.
Nějaké tyhle finty s rozfakturováním na více částí, nepřiznání plné ceny, nepojištění... můžou být v USA v rozporu se zákonem a pravděpodobně k tomu nebudou ochotni (s FM zkušenost nemám, ale s firmami z USA na ebay ano a nikdo mi to nechtěl zařídit), je potřeba se předem dobře domluvit.
Mohl bys zkusit kontaktovat nějaké jejich kontakty v neměcku nebo anglii, třeba by ti pomohli.
http://www.flyinmiata.com/us/international.php
MX-5 NB 1.8, LSD, 1999, http://mx-5.biz/viewtopic.php?f=19&t=663
SPS Motorsport můžu jen doporučit
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
Postu do cla a DPH nepocitejte. Plati se ze zbozi. Ne z dopravy.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
-
Idaho von Věšín
klidne jim to říkej, oni ti ho tam stejne započítaj .) pokud je to necháš delat automaticky ( nezajdes si na celnici to vyřešit sám ) udelají to bud podle proklamované ceny balíku nebo te vyzvou doložit kolik jsi zapltail a bude je zajímat celková cena - sotva nekdo platí tak že zapaltí nejdřív díl a potom druhým řpevodem postovnéWoyta píše:Postu do cla a DPH nepocitejte. Plati se ze zbozi. Ne z dopravy.
v reálu by to počítat neměli ale pokud je na to upozorníš mužeš s edočkat jako kolega také uplného rozbalení balíku, přizvání znalce a ohodnocení vačky jako "přesného obrobku pro strojírenský prumysl" s celním tarifem 20-30% ...
nebo s emužeš odovat apožáadat amíka ta toi vystaví papíry správne a zatím to bude ležet na celnici atd atd ..
-
Idaho von Věšín
přesne tak, pokdu se zboží poskodí při přeprave ( je teřba hlásit hned při převzetí ) vždy se muže "objevit" druhá platba a udelat opravná celní deklarace, jmse přeci jen lidé chybující.....riderhenry píše:Idahuv zpusob je zajimavejsi minimalne z hlediska pojisteni - vzdycky mas pojistene zbozi jen do vyse deklarovane castky, kterou pak danis (a dokladas k ni vypisy). Ja pouzival Shipito predevsim kvuli cene za postu, moznosti lodni dopravy a spojovani baliku. Bral jsem od FM hodne veci, delal jsem mensi hromadny nakup. Bylo to celkem tak odhadem 50kg, doprava lodi. Strasne nervy, znovu bych to delat nechtel, ale zase jsem dost usetril... Musim ale rict, ze jsou to uz snad dva roky, takze se mohlo dost veci zmenit. Je dobre si predem zjistit dopravu do CR primo z FM, pak rozmery a vahu baliku + dopravu v ramci USA do Shipita a spocitat si, co je pro tebe lepsi.
U shipito atd ( používal jsem dve společnosti kdysy ) bylo fajn dříve když nemuseli dávat faktury do balíku, ted jsou ty firmy tak profláklé že celníci jak je vidí tak už prudí. Navíc odmítají nepřikládat faktury do balíku což ve finále znamená že platíš jak mourovatej za jejich clužby, které ti ve finále profit nepřinesou, protože pokud nejaký dodavatel neposílá do Eu kaslu na nej a najdu si jiného co do eu posle ...
tak jsem právě dostal odpověď od SPS Motorsport a Voodoo 2 kit chtějí 3650 Euro(oproti 3350$) + 150Euro pošta. Takže to je uplně mimo. Ale mohl bych jej mít za 14 dní doma
Bohužel to už je na ceně Turbo kitu s Hydrou
nevim jak v CR, ale v SR sa splati DPH len z ceny tovaru a clo z ceny tovaru a postovneho. A je to odstupnovane do tusim 20€ sa neplati nic (ani DPH ani clo), do 100€ sa plati iba DPH a nad 100€ vsetko. Ked je to maly balik tak to rovno poslu a nic neriesia, ked je to vacsie tak tam treba ist. Z osobnej skusenosti viem, ze vacsinou colnici kukaju jak balik velky, nez kolko to stalo.
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
-
Idaho von Věšín
o žádném rozfakturování atd není řeč, s amikem v podstate vubec nejednáš. oni vyfakturují plnou částku, ty je požádáš aby fakturu poslal bud el postou ( není v rozporu s ezákonem ve většine statu US ) nebo at ji poslou postou na adresu .... ( tedy mimo balík ). američn je z obliga, on zákon neporuší , koza se nažere a vlk zustane celej..Radep píše: Nějaké tyhle finty s rozfakturováním na více částí, nepřiznání plné ceny, nepojištění... můžou být v USA v rozporu se zákonem a pravděpodobně k tomu nebudou ochotni
Nemám to vyzkoušené jendou, vozím takhle už nekolik let a v nekterých letech to byly i desítky balíku měsíčně:)
kamarad taha veci z US pres: http://www.amhk.cz/o-nas , hodi se spise na objemnejsi veci ale je s nimi spokojen (objednava dily na pontase)
Jinak staci se domluvit s prodejcem, zaplatit napr pres paypal zbozi nadvakrat (napr 60% a 40%, vetsinou s tim nemaj problem) a vykazat jen jednu platbu. Sice to neni uplne koser ale nehodlam prispivat kocourkovu, uz takhle nas drou z kuze pro nic ....
Jinak staci se domluvit s prodejcem, zaplatit napr pres paypal zbozi nadvakrat (napr 60% a 40%, vetsinou s tim nemaj problem) a vykazat jen jednu platbu. Sice to neni uplne koser ale nehodlam prispivat kocourkovu, uz takhle nas drou z kuze pro nic ....
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

Tak hlavně nevím proč řešit fakturu... prioritní je to co je na balíku, tzn požádat je aby do něho nic nedali a ideálně ani nenapsali cenu (což asi musí), nebo nižší na balík. A celníkům už můžete poslat naprosto cokoliv... jako například screenshot platby z webu paypalu...
Jinak samozřejmě... když se to celníkům bude zdát podezřelé, tak balík rozbalí, nacení si ho sami do svých tabulek
//edited
Jinak samozřejmě... když se to celníkům bude zdát podezřelé, tak balík rozbalí, nacení si ho sami do svých tabulek
//edited
Naposledy upravil(a) Radep dne 29 kvě 2013, 20:35, celkem upraveno 3 x.
-
Idaho von Věšín
Tak jednoduché té není, po mě třeba vždy chteli prokázat že taplatba s tím souvisí ( naezev příjemce, email, firma, cokoliv ), a vzhledem k tomu že jsem totoálne psoranej z toho neco fikslovat ve fotoshopu a vystavovat se tak riziku obvinení z cíleného podvodu, tak radeji platbu poslu 2x, nic to nestojí a práce to také žáná není. Věř mi s celníkam jednám v praze na Smichove minimálně jednou týdněRadep píše:Tak hlavně nevím proč řešit fakturu... prioritní je to co je na balíku, tzn požádat je aby do něho nic nedali a ideálně ani nenapsali cenu (což asi musí), nebo nižší na balík. A celníkům už můžete poslat naprosto cokoliv...
Je na tobe abys prokázal hodnotu zboží a pokud s ejim cokoliv nebude zdát, nebudou se te opetovne ptát a chtít po tobe další doklad ale sjedou to podle svých "tabulek" jak s ejim to zrovna bude hodit a ne vždy je to zrovna vhodné, bohužel odvolání sice jde ale řeší se i 3 mesíce a stejne to musíte nejdříve zaplatit ..
Já to neřeším, protože jim pošlu fakturu na tolik, kolik je napsané na balíků - žádného podvodu se nedopouštím.
btw tak jednoduché to je, ta faktura z paypal jim stačí... já ji jenom celou nezveřejňuj, kvůli soukromí... ale je v ní naprosto vše, adresy obou, zboží, ceny. Ověřeno z praxe...
//edited
btw tak jednoduché to je, ta faktura z paypal jim stačí... já ji jenom celou nezveřejňuj, kvůli soukromí... ale je v ní naprosto vše, adresy obou, zboží, ceny. Ověřeno z praxe...
//edited
Naposledy upravil(a) Radep dne 29 kvě 2013, 20:33, celkem upraveno 1 x.
-
Idaho von Věšín
To co delám já, není prokazatelný podvod, v tom je rozdíl, hlavne to umožní deklarovat častku nízkou. S prodejcem absolutne nic neřeším ( krom ceny protože tu vždy dojednávám po melu nekupuji na ebayi
takže jim proste odelsu danou částku ) nebudu se hádat, delejte si to jak chcete, cpete tomuhle státu kterej se o vás odmítá jakkoliv starat další peníze které on daruje ruzným tmavým spoluobčanum, místo aby s nima zatočil. Postupu který používám mě osobně ani jednou nepřehodnotili a bežne platím clo a dph max z 25% částky co jsem reálne zaplatil. Komunikace s US stranou je bohužel mnohdy vratká a i když napíšou že fakturu nedaj většinou tam je, nebo poste jakmile jim přijdou peníze přestanou komunikovat a jeji vse sumák.
To co tu popisuji mě ( a dalším ) funguje již nekolik let a nemám duvod to delat jinak, chtel jsme lidem poradit. Nevim kolik balíku už proslo tobe, a v jaké hodnotě, ale věř že me nechodí balíky za pár stovek ale mnohdy i hodne přes deset tisíc dolaru stejne tak jako nejde o deset nebo dvacet balíku co proslo
Dal do tohoto topicu připzívat, protože narozdíl od jiných nemám duvod si tu honit triko jak je moje rada jediná správná - dal jsme vyzkoušený trik, který umožní díl v hodnote itřeba i 5tis usd proclít do hodnoty 500usd protože si myslím že každá rada dobrá. Zduvodnění proč to nedelám jinak je to že je to z mého v rámci legálnosti, maximální uspory aminimální námahy
EDIT . k rozbalení balíku : pokud se jim cokoliv nebude líbit a rozhodnou s ebalík otevřít a přehodnotit podle svého , tak faktura, výpis banky a cokoliv dalšího je vám dobré tak k použití na toalete, protože na to absolutne nemusí brát ohled...
To co tu popisuji mě ( a dalším ) funguje již nekolik let a nemám duvod to delat jinak, chtel jsme lidem poradit. Nevim kolik balíku už proslo tobe, a v jaké hodnotě, ale věř že me nechodí balíky za pár stovek ale mnohdy i hodne přes deset tisíc dolaru stejne tak jako nejde o deset nebo dvacet balíku co proslo
Dal do tohoto topicu připzívat, protože narozdíl od jiných nemám duvod si tu honit triko jak je moje rada jediná správná - dal jsme vyzkoušený trik, který umožní díl v hodnote itřeba i 5tis usd proclít do hodnoty 500usd protože si myslím že každá rada dobrá. Zduvodnění proč to nedelám jinak je to že je to z mého v rámci legálnosti, maximální uspory aminimální námahy
EDIT . k rozbalení balíku : pokud se jim cokoliv nebude líbit a rozhodnou s ebalík otevřít a přehodnotit podle svého , tak faktura, výpis banky a cokoliv dalšího je vám dobré tak k použití na toalete, protože na to absolutne nemusí brát ohled...
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne 28 kvě 2013, 20:37, celkem upraveno 1 x.
Já se za prvé nikoho na nic neptal. Za druhé nikoho neotravuju, snažím se vám poradit, jak se můžete vyhnout nepříjemné komunikaci s obchodníkem z USA, kteří moc vstřícní nejsou. A nabízím vám řešení situace, kdy komunikace selže. Ale jak myslíte...Idaho von Věšín píše:Věřím že máe ale své lepší zpusoby tak zbytečne neotravujte s dotazy o radu když vlastně vše víte sami nejlíp
Některá témata by neměla být veřejně přístupná... Rady jsou fajn, ale... všeho s mírou, neb se také klidně může stát, že se mantinely opět zúží.
-
Idaho von Věšín
S komunikací nemám problém, jakmile komunikace selže a obchodník nekomunikuje jdu jinamRadep píše: Já se za prvé nikoho na nic neptal. Za druhé nikoho neotravuju, snažím se vám poradit, jak se můžete vyhnout nepříjemné komunikaci s obchodníkem z USA, kteří moc vstřícní nejsou. A nabízím vám řešení situace, kdy komunikace selže. Ale jak myslíte...
Každý máme svuj postup.
to Nismo - mantinely se tu u ž zužovali nekolikrát a všichni víme kam to vedlo..
JJ tohle byla posledni kapka. U jedne zasilky, clo a DPH mne vyslo na cca 60% ceny baliku vc postovneho, argumenty neakceptovany takze jsm zaplatil (hodte kamenem TED) a prizpusobil seIdaho von Věšín píše:EDIT . k rozbalení balíku : pokud se jim cokoliv nebude líbit a rozhodnou s ebalík otevřít a přehodnotit podle svého , tak faktura, výpis banky a cokoliv dalšího je vám dobré tak k použití na toalete, protože na to absolutne nemusí brát ohled...
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

Pointa byla, že celníkům stačí doložit fakturu... je jedno jakým způsobem si to zařídíme.
Btw příspěvky zítra zedituju, neplánoval jsem to tady nechat takhle vyvěšené veřejně
//edited
Btw příspěvky zítra zedituju, neplánoval jsem to tady nechat takhle vyvěšené veřejně
Z toho mám právě vždycky strach, takže se snažím to nelámat přes koleno... když je na balíku napsaná cena, tak hold smůla.petan_250 píše:JJ tohle byla posledni kapka. U jedne zasilky, clo a DPH mne vyslo na cca 60% ceny baliku vc postovneho, argumenty neakceptovany takze jsm zaplatil (hodte kamenem TED) a prizpusobil se
//edited
Naposledy upravil(a) Radep dne 29 kvě 2013, 20:34, celkem upraveno 1 x.
-
Idaho von Věšín
práve že ne, pokud máš v ruce fakturu je nadřazená, me vždy stačilo říct že nevím co tam ten pitomec napsal, že to asi nadhondotil kvuli pojistení že vím co jsem platil ( a dokládám co jsme paltil ) a dál to neřešili a proclili dle dokladu výpisu z banky nebo paypalu..
jeste jeden pruser muže nastat - osobní zážitek - kurz usd 17.80 nakoupeno za 6,5tis usd , když balik dorazil byl kurz 20,35 odmítli uznat výpis z paypalu jelikož jsme na nem mel uložené dolary a odmítli přijmout doklad o transferu na pypalový učet z czk konta ( prevod z czk na usd za výše zmínený kurz ) apočítali kurz aktuální - vyšší. od té doby nepřevádím peníze na paypalový učet a platím přes ten učet rovnou z CZK učtu v bance abych mel reálnou aktuální hodnotu v czk ..
jeste jeden pruser muže nastat - osobní zážitek - kurz usd 17.80 nakoupeno za 6,5tis usd , když balik dorazil byl kurz 20,35 odmítli uznat výpis z paypalu jelikož jsme na nem mel uložené dolary a odmítli přijmout doklad o transferu na pypalový učet z czk konta ( prevod z czk na usd za výše zmínený kurz ) apočítali kurz aktuální - vyšší. od té doby nepřevádím peníze na paypalový učet a platím přes ten učet rovnou z CZK učtu v bance abych mel reálnou aktuální hodnotu v czk ..