LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Re: LJay - Honda CRX ED9 Turbo - už to jedééé
Tak tohle je z meho pohledu naprosto luxusni prace pane...
Kde ze to sidlis?
Bych se stavil se svym, libily by se mi nejake svody 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Xcriss: díky, ale mohlo to být i lepší. Ty sváry nejsou úplně vončo, protože sem na to neměl moc času, ale drží jak mají a to je hlavní. Pod autem na to nikdo koukat nebude 
www.jfperformance.cz
Teď sem ještě koukal po nějakým EBC a když sem viděl kolik za ně chce HKS nebo Greedy, tak se mi docela protočily panenky. Pokud nenajdu nějaký funkční za rozumnou cenu, tak si vyrobím svůj. Jen budu muset někde sehnat vhodný selenoid.
www.jfperformance.cz
Dneska sem ještě předělal uchycení aktuátoru WG, aby bylo pevnější, protože mi nedávno prasknula jedna z plošek přes kterou je aktuátor uchycený k tělu turba. To už by se teď snad stát nemělo.
Teď ráno mi psal Monty. Je to potvrzený a v sobotu se jde ladit
No a takhle to u mně aktuálně vypadá pod kapotou
Teď ráno mi psal Monty. Je to potvrzený a v sobotu se jde ladit
No a takhle to u mně aktuálně vypadá pod kapotou
www.jfperformance.cz
skvělá práce jako vždy LJ.
Výfuk a downpipe jsou z jinýho materiálu? (soudim jen podle barvy..)
Výfuk a downpipe jsou z jinýho materiálu? (soudim jen podle barvy..)
RedX: všechno je z nerez oceli 1.4301 jen v motorovým prostoru jsou ty trubky nastříkaný hliníkovým sprejem aby to tam tak nesvítilo.
www.jfperformance.cz
Nerozepsal by ses trochu o svařování s timhle drátem? Je to sice trubička, ale fouká se na to normálně co2, je to tak? Jak se to chová v porovnání s "běžnym" MIG/MAG svařovánim (plnej drát 0.8, čistý co2, běžná ocel)? Nebylo by nějaký detailní foto sváru? Vleze se to do kladek/bovdenu na 0,8mm drát? Ď 
RedX: jj přesně tak, je to trubičkový nerezový drát (výrobce Bohler) s kterým se dá svářet pod CO2. Je sice celkem drahý (3kg stály něco přes 1000Kč), ale zase ušetříš za flašku a Argon.
Drát má sílu 0,9, takže musíš použít špičku s 1mm průměrem. Sváří se tím fakt krásně, v podstatě jako když svářiš ocel obyč drátem.
Takhle vypadá svár. Vařil sem to rychle, takže není zrovna moc krásnej, ale snad to bude pro ilustraci stačit.
Drát má sílu 0,9, takže musíš použít špičku s 1mm průměrem. Sváří se tím fakt krásně, v podstatě jako když svářiš ocel obyč drátem.
Takhle vypadá svár. Vařil sem to rychle, takže není zrovna moc krásnej, ale snad to bude pro ilustraci stačit.
www.jfperformance.cz
jsi zbytečně sebekritickej, na MIG/MAG metodu je to velmi pohlednej a čistej svár. Nedíval ses někde blízko konce trubky jak svar vypadá zevnitř? Dělal jsi back purging?
A ještě jedna věc, ty kolínka jsi koupil jako nějakou pre-bent mandrel-bent sadu? tady v čr?
Snad neva že se tak vyptávam, ale tyhle věci mě zajímaj. Často je těžší sehnat správnej materiál a vybavit se znalostma, než samotná práce.
A ještě jedna věc, ty kolínka jsi koupil jako nějakou pre-bent mandrel-bent sadu? tady v čr?
Snad neva že se tak vyptávam, ale tyhle věci mě zajímaj. Často je těžší sehnat správnej materiál a vybavit se znalostma, než samotná práce.
Trochu sem zapomněl, hodit sem fotku auta s novým výfukem, tak to teď napravím Úsměv Z výfuku mám fakt radost, protože je vzhledově takový decentní a nijak nenarušuje zadní část auta.
Já osobně nijak extra nemusím ozdobný koncovky výfuku, takže zakončení obyč nerezovou trubkou je pro mně ideální.
Až bude odladěno, tak natočím nějaký video se zvukovým projevem výfuku.
Ještě jednou sem blejskul motorový prostor a trochu to prohnal photo shopem, tak to sem taky postnu
Já osobně nijak extra nemusím ozdobný koncovky výfuku, takže zakončení obyč nerezovou trubkou je pro mně ideální.
Až bude odladěno, tak natočím nějaký video se zvukovým projevem výfuku.
Ještě jednou sem blejskul motorový prostor a trochu to prohnal photo shopem, tak to sem taky postnu
www.jfperformance.cz
RedX: v pohodě rád odpovím, když vím. Veškerý materiál včetně kolen sem kupoval tady: http://www.nerezmaterial.cz/
Kde se dalo, tam sem svár okouknul i z vnitřní strany a vypadalo to dostatečně provařený. Zabrušovat sváry z vnitřní strany naštěsní nebylo potřeba.
Kde se dalo, tam sem svár okouknul i z vnitřní strany a vypadalo to dostatečně provařený. Zabrušovat sváry z vnitřní strany naštěsní nebylo potřeba.
www.jfperformance.cz
moc pěkný práce a provedení
Nissan Sunny SR20VE inside
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Mas to naprosto paradni, vsechno jak ma byt
Odkud ze to teda jsi? 
Xcriss: bydlím kousek od Liberce. Víc neprozradím, abych pak náhodou nenašel před barákem řadu aut na úpravu

www.jfperformance.cz
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze po tomhle te to casem stejne dostihne
Ja se ptal spis proto, ze bych to rad videl na zivo
Ale Liberec je daaalekooo
Treba na nejakem tom srazu, snad 
Xcriss: ono toho zas na autě není moc k vidění. Je to spíš jen takový neustále špinavý vozítko s trochu vylepšeným motorem, ale nic výstavního. Zítra jedu k Montymu do Velké Meziříčí na odladění ECU, ale jelikož se to musí stihnout během jednoho dne, tak to bude asi pěknej fofr.
EDIT: malinko chyba. Je to Velké Meziříčí
EDIT: malinko chyba. Je to Velké Meziříčí
Naposledy upravil(a) LJay dne 26 dub 2013, 13:06, celkem upraveno 1 x.
www.jfperformance.cz
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tyo, ted me mrzi o to vic, ze nakonec nestihnu vytahnout auto e zimniho spanku uz tento vikend
Do Valmezu bych se klidne prijel mrknout, obzvlast na ladeni ECU
To je veda, ktera se vzdycky hodi...
A co se tyce toho, co je k videni - ja mam tyhle sleepery nejradeji
Smysluplne naladene auto, ktere funguje. Tak to ma byt 
EDIT: Velmez uz je dal no
A co se tyce toho, co je k videni - ja mam tyhle sleepery nejradeji
EDIT: Velmez uz je dal no
Xcriss: sem blbec a trochu sem se upsal
Tak na sebe třeba narazíme na nějakým srazu.
Už jsou objednaný nový přední kotouče EBC TurboGroove a desky Ferodo 598 DS2500.
Časem ještě objednám pancéřované hadičky a kdyby to náhodou nestačilo, tak bych to pořešil koupí kotoučů s větším průměrem a úpravou uchycení brzdičů.
Už jsou objednaný nový přední kotouče EBC TurboGroove a desky Ferodo 598 DS2500.
Časem ještě objednám pancéřované hadičky a kdyby to náhodou nestačilo, tak bych to pořešil koupí kotoučů s větším průměrem a úpravou uchycení brzdičů.
www.jfperformance.cz
Re: LJay: Honda CRX 2G ED9 Turbo - 180+ WHP
Už je naladěno

V první řadě bych chtěl poděkovat Montymu za odvedení opravdu výborné práce a za nesmírnou trpělivost při ladění (začínali sme v 9 ráno a končili po půlnoci).
Turbo teď tlačí stabilně od nějakých 4500 až do omezovače 0,65bar. Víc sme tam pustit nemohli kvůli seriovýmu MAPu.
Motor dává přes 180koní na kolech (na klice bude kolem 210koní) a krouťák je necelých 200Nm. Je to měřený Gtechem, na stejným místě jako posledně s tím, že byla nastavená i stejná váha, ale v autě sem navíc seděl já, takže naměřený hodnoty mohou být o nějakýho toho koně nižší než v reálu. Až bude čas, tak to nechám někde odbrzdit.
Zkoušeli sme natočit i nějaký video, ale při akceleraci se nedají udržet ruce v klidu, takže na videu nebylo nic vidět. Hned jak to půjde, tak nějak uchytím kameru a něco natočím.
Jen pro představu jak to teď jede. Pro ty co vědí jak akceleruje seriový nonVTEC CRX na 3rychlostní stupeň, tak o něco lepší zátah to má teď na 5
V první řadě bych chtěl poděkovat Montymu za odvedení opravdu výborné práce a za nesmírnou trpělivost při ladění (začínali sme v 9 ráno a končili po půlnoci).
Turbo teď tlačí stabilně od nějakých 4500 až do omezovače 0,65bar. Víc sme tam pustit nemohli kvůli seriovýmu MAPu.
Motor dává přes 180koní na kolech (na klice bude kolem 210koní) a krouťák je necelých 200Nm. Je to měřený Gtechem, na stejným místě jako posledně s tím, že byla nastavená i stejná váha, ale v autě sem navíc seděl já, takže naměřený hodnoty mohou být o nějakýho toho koně nižší než v reálu. Až bude čas, tak to nechám někde odbrzdit.
Zkoušeli sme natočit i nějaký video, ale při akceleraci se nedají udržet ruce v klidu, takže na videu nebylo nic vidět. Hned jak to půjde, tak nějak uchytím kameru a něco natočím.
Jen pro představu jak to teď jede. Pro ty co vědí jak akceleruje seriový nonVTEC CRX na 3rychlostní stupeň, tak o něco lepší zátah to má teď na 5
www.jfperformance.cz
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
to by šlo pane, asi zajedu někdy na výlet 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
-
žvejk-ačka
To LJay: Jakou rozteč má ta tvoje spodní rozpěra?? 

Honda CRX Del sol swap H22A JDM front from Civic 6g 99
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Supr 
smazáno
Naposledy upravil(a) LJay dne 01 kvě 2013, 20:04, celkem upraveno 1 x.
www.jfperformance.cz
Ahoj pěkná práce i sváry. Chtěl jsem se tě zeptat kde seženu ten svařovací drát za tu cenu co si psal díky . Všude vidim za víc
žvejk-ačka: takhle z hlavy bohužel nevím. Zkusím to změřit až budu doma.
svobda: objednával sem to u Choboly pobočka Olomouc.
svobda: objednával sem to u Choboly pobočka Olomouc.
www.jfperformance.cz