Mates - Honda Civic Type-R gr. N

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Mates

Re: Mates - Honda Civic TypeR

Příspěvek od Mates » 24 říj 2012, 22:36

blesk666 píše:si vlastne dojazdil na bajocko zbiehavost, ci tam maju aj geometriu?
geometrie se nedělala, sbíhavost tak nějak jak se to zavařilo :wink: ale ono stejně dost házelo přední pravé... od toho vydrbaného tlumiče (však víš, jak jsem psal), takže tohle už to moc pokazit nemohlo :lol:
LastV8 píše:no ano...tu cast poznam...da sa tam pekne spravit priamka medzi apexikmi, len potom sa prudsie stoci do pravotocivej...niektori (aj wtcc) si ju trosku zvyknu nadbehnut oblucikom tu druhu a potom maju viac casu v priamke brzdit pred tou pravotocivou....mne sa tiez zda ta priamka(prva verzia) kratsia, ale tiez sa mi stane, ze zoskocim z obrubnika do jemneho zatacania, tak sa podsmyknem...brr, zly pocit :-)
Byl jsem tam poprvé a jezdil jsem to tak, jak jsem to cítil. Příště když by byla možnost opět měření, tak bych vyzkoušel více verzí stop. Dost jsem taky koumal tuto pasáž a nebyl jsem si úplně jistý, že to chodím dobře...
Obrázek
Patricius135 píše:Zajazdil si úplne super čas, podobné výsledky dosahujú K1-ky attack. Inak pozerám , že pri tej jazde ani nestíhaš dávať medziplnyny čo je trošku škoda , ale zas na predokolke to až tak vevadí :o
To snad musí záležet, kdo tam sedí, ale tipoval bych, že normální dobrý řidič, by s K1 attackem měl zajet mnohem lépe... Meziplyny nedávám no, ale ani nemám pocit, že by byly nějak extra třeba.
Peca píše:Ty starty jsou tam hrozně kreténsky udělané, taky jsem minule zaspal :)
A ta pravá kde ti to uklouzlo krutě trestá lift-off..jak jsi zjistil :) Zvládl jsi to hezky :)
Čas je pecka
Start byl hodně divný, pokud tam jsi poprvé, ale naštěstí jsem už další jízdu věděl :D jinak díky :) aspoň nebyla nuda :D
MajoHclubSK píše:Starty zial "organizuje" priamo ring,tvrdia,ze su standardne..nabuduce si dame na to pozor a lepsie poucime kazdeho startujuceho,snad sa este vidime na Ringu na jar..
Aha, no každopádně stejně s každým mluví, tak jim stačí zdůraznit, že se bude startovat okamžitě, jak nikdo nebude stát na trati. Pak už bych věděl, já opravdu čekal, že bude třeba cedule za kolik sekund se startuje nebo něco takového. SKRing se mi fakt líbil a určitě se tam ještě potkáme :wink: btw. potkali jsme se tam tu sobotu nebo ne?
Vavris píše:Já to říkám furt, že je Mates pan řidič... no, furt, od té doby co mě poprvé vezl a barva mých trenek se změnila :lol:
Přeháníš... dělám, co mě baví :wink:
dvoricp píše:čas, je hodně dobrej, kolik si tam měl maximálku?
díky, maximálku fakt přesně nevím, ale mohlo to být tachometrových 210, 220? Nevím... Zkusím se ještě podívat na onboardy, jestli tam něco jde vidět...
Hayabusa píše:Krásná práce... chtěl jsem se zeptat na meziplyny... nejsou tam potřeba ? netáhá ti to volant nebo tak ? :D
A jakou používáš helmu ? dík
Nic extra nepociťuju, takže mi tak nutné nepřijdou. Ale třeba mě někdo přesvědčí, že to mám začít dělat se Civicem :) Helma obyč OMP Star (asi za 1500,-)
Obrázek
Method píše:Pecka, to muselo bejt parádní ježdění. Smekám před tebou, taky bych rád jezdil jako ty :smt023
Ježdění bylo opravdu parádní. Všechno vyšlo na jedničku - počasí, auta, lidi, organizace... Jinak díky, ale je spoustu lepších jako já :wink:
Honda Civic Type-R Gr.N

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 24 říj 2012, 23:23

skromnost je sympaticka, ale medzi amatermi (ak to tak mozem nazvat) si na tom dost dobre:-)
co sa tyka medziplynov- ja som sa ich rozhodol vypustit z dvoch dovodov- 1. neni cas:-) 2.vaznejsi dovod- ze sa tak da lepsie vyuzit brzdny ucinok motora

dvoricp

Příspěvek od dvoricp » 25 říj 2012, 08:01

Já meziplyny při podřazování nikdy nedával, ale čím víc šlapu na brzdy a podřazuji z větší rychlosti, tak si všímám na videích jak se trochu bloknou kola při podřazení, takže už se učim podřazovat a brzdit jednou nohou zároveň a docela to jde (v provozu) uvidíme na závodech
viz video čas 0:25s první písknutí ze 4 na 3 a druhý ze 3 na 2 http://www.youtube.com/watch?v=BbFR11uvDdk&feature=plcp

Jinak ten úsek co popisuješ, bych řekl že jsi projel dobře, možná malinko na výjezdu z tý první ostrý levý jsi mohl zůstat víc vlevo, abys do toho pravého apexu nemusel ubrat ten plyn a tím pádem byl o něco rychlejší, ale to je úvaha dle videa, protože jsem tam nikdy nejel.
Nissan Sunny SR20VE inside

jarka

Příspěvek od jarka » 25 říj 2012, 08:54

Myslím, že bez meziplynu (pěkně na hulváta :) ) je to u fwd rychlejší, ale nikdo mi nevymluví, že technika při tom trpí víc než když se udělá meziplyn dobře. Druhá věc, že pokud se má dobře meziplynovat na velkých brzdách, tak už to je opravdu vyšší dívčí a je potřeba hodně tréninku, aby se to negativně neprojevovalo na nestejnorměrným tlaku na brzdu.
Hairdresser car

Patricius135

Příspěvek od Patricius135 » 25 říj 2012, 10:33

Vo všeobecnosti platí že medziplyni je vhodné dávať netrpí tak technika a pri extrémoch si v podstate tým "autoškoláckym" škubnutím nerozhodíš zbytočne auto na limite. U FWD dajme tomu že sa to dá "odpustiť" ale pri RWD je to nutnosť!!!!

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 25 říj 2012, 11:14

no medziplyn...takto...skutocny medzi plyn nedavam, davam rev sync, t.j. heel toe zrovnanie otacok pri podradovani...rychlo som sa to naucil, lebo v tom momente ako som to nedaval, smrdela spojka este dva dni po zavode v kabine aute...a teraz uz je mi to uplne prirodzene, aj na novych neoverenych autach uz to davam nejak automaticky....

a co sa tyka tej zakruty, nemozem pozriet video, som v praci, ale co mi radil instruktor na ringu, ze je dobre prvu tu ostru brat sirokym oblukom(pravy obrubnik) cez vnutorny stred zatacky na trojke,takze ju malicko vypustit, s tym, ze potom ziskam rychlost(hlavne plynulost) na tie zvysne dve, ktore dam cez apexy na priamku(vnutorne stredy tych dalsich dvoch zatacok)...aj by som to nakreslil, ale nemam priestor...ja som to zvykol tlacit tu prvu na dvojku, ale to bolo drsne, kedze stale zatacam, tak na dvojku uz sa vo vysokych otackach presmykovali kolesa (nemam este LSD) a ked som tam uprostred daval trojku a jednou rukou drzal volant, tak ma to slusne rozkyvalo :-) takze na radu to cele davam na trojke, asi jemne pod 100 sa da brat ta prva (mozno 90) a plynulo to vytiahnem na trojke az po koniec toho useku...je to plynule....
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

Vavris

Příspěvek od Vavris » 25 říj 2012, 12:10

Patricius135 píše:Vo všeobecnosti platí že medziplyni je vhodné dávať netrpí tak technika a pri extrémoch si v podstate tým "autoškoláckym" škubnutím nerozhodíš zbytočne auto na limite. U FWD dajme tomu že sa to dá "odpustiť" ale pri RWD je to nutnosť!!!!
No, netrpí tak technika... ono to nejde jednoznačně říci...

Bez meziplynu trpí spojka, s revsync (jednoduchý meziplyn) trpí synchrony a při doubleclutch (dvojitý), ač je nejšetrnější, tak zase je dvojnásobně namáhán spojkový mechanismus a ložisko. V konečném důsledku si člověk nevybere :D
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

jarka

Příspěvek od jarka » 25 říj 2012, 13:09

Vavris: tak spojka a její mechanismus je to poslední co jsem měl na mysli. Jednou mě vezl kluk s CTR co podřazoval rychle bez meziplynu a fakt drsně pouštěl při podřazování spojku a auto dostávalo takový kopance, že mě ho bylo až líto. Nechápu jak to poloosy a převodovka mohly dlouhodobě vdržet. Spojka to je takový spotřebák, ale převodovka a poloosy to už je trochu jiná cenovka... Za mě tedy jednoznačně doubleclutch.
Hairdresser car

Vavris

Příspěvek od Vavris » 25 říj 2012, 18:11

Tak to je zas extrémní případ. I bez doubleclutch jde podřazovat tak, aby to nekopalo s celým autem... Já většinou taky dávám poctivé meziplyny, jen když jde o čas, tak na to rezignuju, protože i po mnoha letech tréninku to neumím tak, aby mě to nebrzdilo :(
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Miata

Příspěvek od Miata » 25 říj 2012, 18:41

Myslím že dvojité vymáčknutí spojky nejde udělat bez ztráty na okruhy velmi cenný pár desetin...

jarka

Příspěvek od jarka » 25 říj 2012, 18:57

Souhlas, proto i na okruhu na čas většinou rezignuju a radši to šetřím, bo žádný wtcc stejně nejezdím (a aspoň má výmluvu :) ) .
Hairdresser car

MajoHclubSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajoHclubSK » 27 říj 2012, 22:13

Mates píše:

Aha, no každopádně stejně s každým mluví, tak jim stačí zdůraznit, že se bude startovat okamžitě, jak nikdo nebude stát na trati. Pak už bych věděl, já opravdu čekal, že bude třeba cedule za kolik sekund se startuje nebo něco takového. SKRing se mi fakt líbil a určitě se tam ještě potkáme :wink: btw. potkali jsme se tam tu sobotu nebo ne?
Nabuduce si dame na tie starty pozor.Mala fungovat LED tabula kde bolo odcitavanie,ale bola pokazena ako sme sa dozvedeli neskor.
Urcite sme sa stretli,len sme o sebe nevedeli,pobehoval som tam v RacingWheels veste,nabuduce si ta "odchytim" ;) ak prides znova..

Na jar chceme robit aj velke JDM stretko.
www.HondaClub.sk

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 07 dub 2013, 11:39

Mě to auto bylo hned povědomé už když sem ho z dálky viděl na první rz :D
Pak sem mával a ukazoval go go př výjezdu do kopce před lesem (nevim ktera rz) když udělali jenom volný průjezd a začal si se smát :D ...
Jinak to auto jede fakt hezky a de vidět že ho máš v ruce;) Doufám že ste v pořádku dojeli;)

Obrázek
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

Mates

Příspěvek od Mates » 07 dub 2013, 16:35

V pořádku jsme dojeli :D ale byli jsme jednou hodně venku, naštěstí díky divákům jsme se vrátili na trať a pak jsme měli ještě pár výletů mimo trať... Bylo to opravdu šílené v těch podmínkách! Navíc jsme díky nezkušenosti měli technický problém a málem jsme nestihli dojet na startovní rampu a dostali jsme hned ze startu penalizaci 2min 30sek kvůli pozdnímu příjezdu. Výsledek 6. místo ve třídě nebyl nějak oslnivý, ale jsme rádi, že jsme svůj první závod v rally vůbec dojeli. Malou cenou útěchy byly 2 vyhrané RZ ve třídě.

Takže jinak auto už nemá setup z úvodní stránky a teď je to čistokrevné "N"ko dle homologace.
Honda Civic Type-R Gr.N

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 07 dub 2013, 16:53

Hezky! Celekm sem čuměl když sem tě tam zahlídl hned na první RZ ;) Jinak ty podmínky byly opravdu šílené, ani se nedivím že někteří nechtěli startovat...
SeeJ. Photography

jančo

Příspěvek od jančo » 10 dub 2013, 21:08

Nazdar majstro, na Hrabovku pri Trenčíne 4-5.5. sa nechystáš?

Vavris

Příspěvek od Vavris » 29 dub 2013, 07:56

Musím to tu na něj prásknou - Mates je strašné poleno. V Rally Lužické hory se mu povedl ekvilibristický kousek hodný zapsání do dějin JDM fóra. Prohrál o 1 sekundu :D

A teď vážně. 2. rally, 2. místo ve skupině, myslím, že dalších slov netřeba

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 29 dub 2013, 10:10

wow, skvele ;)
93´Rx-7 FD

dvoricp

Příspěvek od dvoricp » 29 dub 2013, 11:43

hezky,...se ani nepochlubí kluk jeden. Nějaký foto a videa?

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 29 dub 2013, 16:54

:smt023
SeeJ. Photography

Mates

Příspěvek od Mates » 29 dub 2013, 20:41

Taková drbna ten Vavris :lol: Dobrá tedy inu, zde je něco... jinak díky :wink:

btw Jančo: ten víkend tak možná zkontrolujeme auto a další víkend nás čeká další závod, takže se tam nechystáme...

onboard:

nějaké foto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Honda Civic Type-R Gr.N

dvoricp

Příspěvek od dvoricp » 29 dub 2013, 20:56

ty voe hodně hezký, lítáš si vzduchem :-) To auto musí podvozkově na těch silnicích trpět jako kráva.
Co jsi dělal za úpravy?

wlko

Příspěvek od wlko » 29 dub 2013, 21:13

dvoricp píše:ty voe hodně hezký, lítáš si vzduchem :-) To auto musí podvozkově na těch silnicích trpět jako kráva.
Co jsi dělal za úpravy?
tiež by ma zaujímalo čo je to čistokrevné "N"ko dle homologace :)

Mates

Příspěvek od Mates » 29 dub 2013, 21:19

tiež by ma zaujímalo čo je to čistokrevné "N"ko dle homologace :)
dvoricp píše:ty voe hodně hezký, lítáš si vzduchem :-) To auto musí podvozkově na těch silnicích trpět jako kráva.
Co jsi dělal za úpravy?
Těch úprav bylo opravdu spoustu, měli jsme to auto rozebrané v podstatě do posledního šroubku... a teď je to opravdu čistokrevné Nko, z těch původních úprav toho moc nezbylo... nové sériové brzdy, nový celý brzdový systém, nový podvozek, sériové vačky a svody, nový výfuk, karbon šel pryč, atd atd atd atd atd... bylo toho opravdu kotel, co udělat, aby to splnilo homologaci a prošlo to všude...
Honda Civic Type-R Gr.N

jarka

Příspěvek od jarka » 29 dub 2013, 21:22

Super, vidět takhle vývoj od kopců po rally je moc pěkný.
Ad. Nko: jo ten carbon, sedí a fakt vypadá pěkně ;) . Jinak jaký máš stálý převod, to vypadá na 6.xx ?
Hairdresser car

Odpovědět