Lady_z - Nissan 280zx Turbo

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Reinwald

Re: Lady_z - Nissan 280zx Turbo

Příspěvek od Reinwald » 09 lis 2012, 13:44

Luxus, myslím že až to bude hotový tak nebude nikde na světě 280zx který bude v lepším stavu :)
shatsu.cz

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 09 lis 2012, 14:51

Moc pekne do toho dupes, tohle je projekt ktery stoji za to sledovat. Uz se tesim az nekam vyjedem ....
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 09 lis 2012, 15:11

super pristup, takto to ma sancu zostat na dlhe roky rovnako pekne ako tesne po renovacii, na rozdiel od toho ked to niekto len poflekuje. Ako si daval cistit tie drobne diely pred zinkovanim? (pieskovanim urcite nie bolo by to matne)

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 09 lis 2012, 15:17

je to paradni, hazej sem hromady fotek, podle toho jak to zacina to bude fakt nadherne finale.
93´Rx-7 FD

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 09 lis 2012, 15:55

he, krasne finale bych si opravdu pral ale zatim jsme tak v 1/4 procesu :-D Jinak ty dily pred zinkovanim? Nahazet do orezovace, michat, michat, michat... ono sleze i ta povrchovka a i vsechna rez. A pak to prolejt vodou aby se to omylo od odrezovace a pak to soupnout do galvaniky. Kazdopadne oni to davaj jeste pred zinkovanim do sveho roztoku aby to docistili a odmastili. Takze vysledek sice neni takovej jako kdyby to bylo uplne nove ale je to tak 90%. Preci jen je na vsech dilech zub casu. Ale sroubky vypadaj jako nove :-)

Kazdopadne me tedka ceka jeste odvezt palivove trubky, ktere jsou na motoru a na sani do jedne galvaniky a nechat si udelat novou povrchovou upravu. A to proto aby se ta uprava dostala i dovnitr trubek. Jelikoz kdyz se to hodit do toho roztoku tak to sezere vsechnu povrchovku. A tohle je fabrika ktera umi udelat i povrchovou upravu uvnitr trubek. Ale predem upozornuju ze je to herozne drahy ( spis teda ta doprava tam protoze to mam 100km od baraku :-D - mam to spocitane cca na 150kč za všechny trubky)
Steering Media

Obrázek
Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím :-)
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti ;-)

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 10 lis 2012, 12:41

Tak sem přihodim ještě staré záběry ho jak to vypadalo. Jak se vyndaval motor a v jakém stavu byl. Neni zatim složenej ale až bude tak přihodim fotky pro porovnání. Při vyndavání se nám stala taková věc že ten motor je tak trochu těžší tak se nám otevřelo oko na řetězu :-D Ale naštěstí se stalo až po tom co se připevnil na držák motoru.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A tady už je na držáku. Žádnej krasavec co? (zatim) Ale na to že motoru je 26 let ;-)
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tady je ten šnek. Vypadá v pohodě a i se tak chová. Tak ještě aby nebyl když je to T3 a v serii má 0,4 baru max.
Obrázek

Náprav se renovace také dotkne
Obrázek

A vejfuk bude nejpíš postavez znovu od svodů z nerezu. Tak snad se zlepší i trochu ten zvukovej projev ;-)
Obrázek
Steering Media

Obrázek

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 10 lis 2012, 12:49

Lady_z píše:vejfuk bude nejpíš postavez znovu od svodů z nerezu. Tak snad se zlepší i trochu ten zvukovej projev ;-)
Jo - bude to totalni masakr :lol:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

theodorik

Příspěvek od theodorik » 10 lis 2012, 12:59

tyjo tak zakroucené výfukové potrubí? :D jsem na první pohled myslel ,že ho někdo ze srandy poohýbal když už nebude potřeba, pak jsem si vyjel o obrázek výše a ono to tak zkroucené má fakt být :lol:
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 10 lis 2012, 13:58

No bohužel je to tam tak divne kroucené kolem zadní nápravy. Ale tak uvidíme. Třeba se rozhodnu a vyvedu to v blatníku předním :-D Ale jelikož to bude bile auto tak by mohl bejt opalenej lak :-D ne, uvidime jak to vsechno bude. Vejfuk je jedna z tech poslednich veci ;-)
Steering Media

Obrázek

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 10 lis 2012, 14:05

koleno uprostřed auta :lol:
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

seatik

Příspěvek od seatik » 21 led 2013, 20:57

Sice sem moc nepisu,ale ty fotky renovace doslova hltam a tesim se na kazdou novou fotku. Tady se mi objevila nejaka fotka,na tom aute proste ujizdim :smt006
Snad to potesi :smt006
Přílohy
datsun.jpg
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, LSD torsen type II, C Package - prodáno
Subaru BRZ sport 2.0i , my 2015 , manual -new
Subaru Forester xt 2.5T MY 2007

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 25 led 2013, 08:49

díky za sledování. Teď se nic moc nedělo. Ale už mám připravené nápravy na odvoz a repasy. Bude to trochu jiná repase takže uvidíme jak to dopadne. Samozřejmně to bude vše nafocené. Jinak tady 2 fotky aut které jsou z fabriky a maj najeto cca 0 km. A k tomu ještě jednu fotku když si trošku člověk hraje s autem. Škoda, že nemám 2 sic :-) jinak by to byla jasná volba :-D

Obrázek

Obrázek

bohužel tohodle auta mám jedinou fotku :-( a nemohu dohledat zda to je někde nafoceno třeba i jako projekt
Obrázek

Jo a abych nezapomněl, tak po usilovném ročním shánění znaků na auto jsem uspěl. Nakonec jsem sehnal znaky 280zx turbo na blatníky a znak Datsun 280zx na kufr (evropskej znak je jinej než americkej a je prakticky k nesehnaní) z Ameriky. Nevim teda co dělal ten znak v americe :-D

Obrázek

Obrázek
Steering Media

Obrázek

jaykay

Příspěvek od jaykay » 25 led 2013, 15:04

to tvoje auto by som rad videl nazivo ked bude hotove, inak super a viac fotiek viac :-)
Suzuki Swift 1.3 (2005) - minulost
Nissan 350Z (2004)

jara

Příspěvek od jara » 25 led 2013, 21:44

zdravim panove,vlastnim taky 280zx-bohuzel klasika¨bez turba a pomalu se poustim do repase :twisted:. Rad bych se pripojil do Vaseho fora a dozvedel se treba neco o moznostech nakupu dilu-ty tezko sehnatelny znaky by se zrovna hodily.Rad bych taky podebatoval o problemech pri renovaci.Jinak obdivuju precizni pristup k praci Pisatele prizpevku Lady-z--takhle natvrdo do toho asi nepujdu.Zatim to vypada takhle...
1.JPG
Přílohy
3.JPG
aktualni stav
4.JPG

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 26 led 2013, 12:04

Super, tak nekdo dalsi kdo ma hezke vozidlo. I kdyz takhle je to zatim takove trosku osklive kacatko ale to moje bylo podobne. Takze je treba na nem neco malo zapracovat. Jinak listy na bok by to chtelo urcite, chtle oby to ty znaky, mozna jine kola. Kazdopadne kdyz budes neco potrebovat tak dej vedet a budem zkouset shanet. Par veci se da sehnat v CR a je tu celkem velka flotila. Je to i par servisu co ty Ztka delaj ;-)

Kazdopadne kdyby jsi chtel ruzne veci resit ci servis, tak dej vedet a domluvime se co kdy kde a jak :-) Díky!

PS: odkud jsi? :-)
Steering Media

Obrázek

jara

Příspěvek od jara » 26 led 2013, 18:47

Zdravim,ja jsem z Holoubkova u Rokycan a muj mazel pochazi z nemecka kde zisal od mistnich renovatoru krasnej garazovej lak a prisel o zrcatka-zato dostal znak jaguar na predni kapotu.Me se zatim podarilo zprovoznit motor-byl kompletne zanesenej palivovej system-porad to neni ono ztraci vykon a bezi nepravidelne-asi ucpany vstriky-necham to na pozdejs-hlavne ze bezi.Jinak jsem menil spojku a brzdy-jenom na vyzkouseni a ted prijde na radu to nejhorsi.Mam v planu nechat auto na kolech-motor asi zustane kde je a zbytek odstrojim,starou barvu mechanicky odstranim,vyvarim a necham udelat lak-puvodne byl takovej bronzovo-zlatej a tak asi stejnej-neni to zrovna ten nejkrasnejsi odstin ale proste takovej byl a tak ho udelam stejne.Vim ze muj pristup neni idealni,ale z casovejch duvodu nemuzu jinak.Ta tvoje prace na aute je moc pekna ale ja toho mam nejak moc a mam strach abych ho za rok neprodaval rozebranyho jako nesplnenej sen.

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 27 led 2013, 13:03

Ahoj, no to se muze stat. Nez jsem se poustel do renovace, tak jsem premejslel ze auto prodam. Taky jsem ho inzeroval. Ale nakonec jsem zjistil ze to muze bejt jedno z nejlepsich a nejfunkcnejsich Ztek se "starym" vzhledem. Tak jsem se do toho s kamosem pustil, sami jsme opravili a zjistili problem proc auto jelo celou dobu na 5 valcu - vstrik jeden byl poskozenej a daval 150% benzinu, takze motor byl ulitej.

Kazdopadne zalezi jestli je tvuj prolem cas a nebo penize. Ja mel spis to druhe ale nakonec se povedlo neco, s cim se to da celkem zvladnout. JInak cas me taky tizi protoze do toho clovek musi pracovat. Ale doufam ze se podari a uz to nebude trvat dyl jak do sezony 2014. Letos to chci z casti dodelat a prez zimu doladit detaily a na jare to jet projet :-) Uvidíme.

Kazdopadne takoveho Jaguara nikdo jeste nevidel :-D Jinak kdyztak do SZ ti poslu kontakt na cloveka co mu proslo rukama uz minimalne 20 Ztek od 240Z az po 300ZX ;-)

Drzim palce a klidne tu rozjed dalsi tema. Budu rad sledovat a kdyz budes mit problem o kterem byj si nevedel dej vedet. Treba jsem se s tim setkal. Tehle Ztek tu je v CR celkem dost a informace o nich taky jsou stejne tak jako dily.

Tak renovaci zdar!
PS: je videt ze nemci jsou opravdu prasata!!!
Steering Media

Obrázek

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 04 úno 2013, 08:26

Tak jsem se pustil do rozebírání náprav. Musím ještě sehnat nové čepy řízení a kuláky, protože ty už to maj zasebou. Rozebral jsem tedy nápravy, zadní náprava půjde do zinku a pak nalakovat - nastříkat komaxitem, nejspíš všechny silentbloky půjdou vyměnit za lepší, když se podaří sehnat lepší stabilizátory tak ty se taky vymění, brzdy sháním ze skylina GT-R R32 (tak kdyby jste o nějakých věděli tak dejte vědět prosím). Jinak dneska vezu tlumiče do Protlumu ;-) Ať mi řeknou co se s tím dá dělat.

A tady jsou fotky jak to vypadá teď.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

chladič diferenciálu
Obrázek
Steering Media

Obrázek

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 04 úno 2013, 08:43

až na nejaky ten čep to vypada vcelku dobre.
ten chladic diffu je frajerina
93´Rx-7 FD

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 05 úno 2013, 19:22

Chladič diffu je celkem fajn věc bych řekl. Kor když tam bude teďka samosvor. Jinak chladič přijde trochu vyčistit a poupravit. Trubky budou nové. Teda staro - nové.

Tady je ještě pár fotek, než se do kastle zakousla fleksa :-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Steering Media

Obrázek

svobyrider

Příspěvek od svobyrider » 05 úno 2013, 19:34

těšim se až vyjedeš, bude to pecka.
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 05 úno 2013, 22:09

svobyrider píše:těšim se až vyjedeš, bude to pecka.
zabiram si prvni jizdu na sedadle spolujezdce :)
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

Scott

Příspěvek od Scott » 06 úno 2013, 15:26

Pěkně to postupuje ;) Kdy bude hotová kastle? Půjdeš před lakem do tý Zingy, nemá proti ní lakýra nějaký důvod proč by jí nechtěl dělat?
Subaru Impreza WRX STI Type R Version V
Subaru Impreza GL Wagon 1998

Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lady_z » 06 úno 2013, 19:13

No asi do ní nepujdu. Lakýrovi se to nějak nelíbilo. Tak to nechám na něm. Zvolili jsme dvousložkovou zakladovou barvu s nějakou příměsí - nevím jakou. Aby byl základ zpravně ošetřen. Nakonec po rozhodování spodek auta budetaktéž v barvě (žádný plastyzol a podobné věci), zespod na tunelu bude toto a na podlaze trochu a na firewallu to bude taktéž. Ještě musím pořešit koberec na firewall pod palubku.

Jinak denska budou všechny silentbloky z ramen venku, zítra či pozítří půjdou nápravnice opískovat a znova nalakovat. Stejně tak všechyn šroubky co mi ještě zbývají, tak přijdou do zinkovny, ať je to čím skládat už :-)

Obrázek

Obrázek
Steering Media

Obrázek

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 06 úno 2013, 19:35

nesmysl drahá 3M nebo něco cenově dostupnějšího?
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Odpovědět