MeTaN píše:sakra to je rodeo
pak mi jeste natoc ten tlak oleje vs otacky... sem zvedav jestli bude ukazovat stejne jako muj.
Konecno hotovo, sic spokojen nejsem. Jeste mi par dratu zbyva umravnit ale bucici uz meri
Lepsi nazivo, mam nejake klepave ruce a fotak to ve tme take nedava, snad z toho neco vylustis Po nastartovani kolem 3 BAR a u 5t RPM se rucicka dotkla 8 BAR.
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
- opet HP+ na vsechny kola
- Ferodo 2500 na vsechna kola
- Ferodo 3000 predek, 2500 zadek
- neco jineho?
Jezdim spise okresky s cca 2 navstevami okruhu rocne. Budou i nove kotouce ale OEM Mazda (v rozmeru co chci je dela jen Project m:ju a jsou drahe jak cistokrevnej cokl ).
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
petan_250 píše:To jsou dilemata, nove brzdove desticky:
- opet HP+ na vsechny kola
- Ferodo 2500 na vsechna kola
- Ferodo 3000 predek, 2500 zadek
- neco jineho?
Pokud nezmenis vzajemny pomer velikosti prednich/zadnich kotoucu, dal bych stejnou smes vsude.
Osobne bych dal HP+, brzdi jak cert a vyjdou na polovic co Feroda
Mel jsem HP+ a najely pres 50 kol v Brne, neco v Myte a okresky... na kotoucich ani mala drazka, takze jsou vuci nim i setrne. Ucinek zhruba jako DS2500, ktere jsem taky mel. DS3000 uz dost zerou kotouce.
ja by som siel do HP+, brzdi do dobre, mam to na aute a som spokojny. Maju uz za sebou 1.5 time attackovej (tam som ich vobec nesetril) a slalomovej sezony a stale brzdia paradne. Ked budem zase menim platnicky a pojdem zase do HP+, stoja to iste co Mazdacke a brzdia ovela lepsie.
Dalsi tema jsou silace podvozku. Od doby co jsou na kolech AD08 je citit unava silacu (auto se jakoby zhoupne). Natvrdo nic davat nebudu preci jen pro nase silnice je to sebevrazda. Suma sumarum, SuperPro, SuperFlex, PowerFlex a nebo proste OEM?
Mate nekdo zkusenosti s polyuretany? Jaka znacka, tvrdost atd?
Diky
Dalsi tema jsou silace podvozku. Od doby co jsou na kolech AD08 je citit unava silacu (auto se jakoby zhoupne). Natvrdo nic davat nebudu preci jen pro nase silnice je to sebevrazda. Suma sumarum, SuperPro, SuperFlex, PowerFlex a nebo proste OEM?
Mate nekdo zkusenosti s polyuretany? Jaka znacka, tvrdost atd?
Diky
Polyuretany jsou rozhdoně lepší na sportovní auta jako série, zvlášť je pak cítit rozdíl mezi cca 20 let starýma siláčema a pak když dáš PUR. Ale na některý ramena bych se unibalů nebál, neni to tak hrozný.
speedy_s píše:SuperPro, hezky zpracovaný, trochu dražší, má je metan a možná o tom ani neví
JJ vi o nich, sak take bojuje s uskakovanim auta na pricnych nerovnostech (toho bych se chtel vyvarovat). Viz jizda kolem Temelina v lete, vic jak 100km/h nemohl dat ....
Awatar píše:Polyuretany jsou rozhdoně lepší na sportovní auta jako série, zvlášť je pak cítit rozdíl mezi cca 20 let starýma siláčema a pak když dáš PUR. Ale na některý ramena bych se unibalů nebál, neni to tak hrozný.
Na ten rozdil se fakt tesim, mazdice dela pri zataceni (u slalomu je to znat nejvice) takovou "osmicku". A u Mazdy 3 je reakce na pohyb volantem mnohem primejsi, FD zataci "nadvakrat".
Co jsem vycetl po forech nejvice je znat zmena rizeni kdyz se vymeni silace u predniho stabilizatoru a kosti (toe link) na zadku pricemz u kosti dat natvrdo resp unibal.
po trech letech se superpro bych nemenil, je to tvrdsi, na nerovnostech musim pomaleji ale mozna jsem se diky tomu jeste nezabil
ja mam v haji ty ultra tvrde tlumice nebo jsou to nevhodne pruziny, tezko rict ale melo by to fungovat trochu lepe.
na hladke ceste je to ovsem nirvana
Ryba píše:no voni ty brzdy vypadaj s tema kolama maly i v predu celkem ale pekny pekny, ty predni brzdice by se mi na miate libili
Budou k mani
Awatar píše:A co použít ten 4-pístkový brzdič + adeptéry + větší kotouče?
Nakonec jsem sel do FD3S 99+ SPEC brzd. Oproti stavajicim maji vetsi prumer kotoucu (294mm -> 314mm) a u predni kotouc je o 10mm tlustci (22mm -> 32mm), tj museli se sehnat nove trmeny (timto diky Georgemu za vyhranou akci na Yahoo) ale nemusi se menit brake boost master cylinder
Predek:
a zadek:
Ted jen pockat na nove brzdove desticky a udelat ducting k prednim brzdam.
presne tak.. to bude podle mne vice nez ten narust prumeru, bude tady lepsi moznost absorbce tepla, vic masa
a nebo to bude cele k hovnu a petan to hodi ze skaly