Pomoc při výběru auta
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pomoc při výběru auta
A co třeba šest hvězd ve znaku, turbo, AWD a kopec srandy v zimě (i v létě)? 
+1Vavris píše:Vůbec netuším, proč je hlavní favorit 3 MPS - protože to auto nemá s víkendovkou společného vůbec nic!
AWD nevim, jestli je zrovna reseni... protoze by ho porizeni a provozni naklady staly asi jako ten novy Swift.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Troufam si rict, ze pozitek ze Swiftu a Subaru bude trochu nekde jinde.....
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Pro me jako zasadni vec pri vyberu auta je pohanena naprava,proto nechapu tvuj vyber.
97' R33 GTST Mspec2

- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
někoho bavěj předo někoho zado někoho všeho kolky
já osobně jsem 4wd na chuť nepřišel a mám nejradši zado, potom předo a nakonec až 4wd
jinak impreza rozhodně neni levnej nástroj na to jezdit nějak více.
a vůbec nevim co máte proti 3MPS, je to velice schopný auto, takže podle vás asi ani EP3 nebo impreza neni schopná víkendovka... zajímavé
jinak já moc dobře chápu proč 3MPS, hodně rychlý v zatáčkách, kvalitní seriovej podvoze, samosvor a výkon do zálohy, ideální okreskový náčiní
jinak impreza rozhodně neni levnej nástroj na to jezdit nějak více.
a vůbec nevim co máte proti 3MPS, je to velice schopný auto, takže podle vás asi ani EP3 nebo impreza neni schopná víkendovka... zajímavé
jinak já moc dobře chápu proč 3MPS, hodně rychlý v zatáčkách, kvalitní seriovej podvoze, samosvor a výkon do zálohy, ideální okreskový náčiní
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
speedy: Mi 3 MPS přijde taky jako schopné auto, ale jako daily driver... Ep3 je asi tak 100x ostřejší a celkový feeling je úplně někde jinde. Docela tiché, realtivně pohodlné a velmi silné auto mi příjde ideální na denní potah, jako víkendovku bych chtěl určitě větší hardcore.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Vavris: Jel jsi v te nove 3 MPS? Ja teda taky ne, ale Jirka uz ridil kde co a byl z toho uplne vykuleny... Ma to pry dost brutalni zatah a celkove je to zatracene ostre nacini... 
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
úplně vykulený ne, ale je to jedno z mála aut ze kterých vysedám s úsměvem
jel jsem jak ve starý, tak nový, nová už neni ončo, už je to víc "civilizovaný" ale ta starší krásně tahá za volant a všechno co patří k silný předokolce
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
No vidis, a ja dokonce myslel Jirku co je v UK
Kazdopadne to musi byt fajn svezeni
A taky si vzpominam na Mirkuv BOV na stare 3 MPS... 
kazdy mame svoje subjektivne pocity a preferencie takze ak by som mal predsa dat svoj subjektivny nazor- z vlastnej skusenosti s Imprezou Sti, WRX aj starsou GT, starsiou aj novsou 3MPS, EP3, FN2, najnovsiu MX5 (2,0) aj Swiftom Sport by som to rozdelil na 2 argumentacne kategorie -
1.Rozumny kompromis zabavy/nakladov/dennej pouzitelnosti - siel by som do:
1.Swift(nakladlady na nove ktore sa netuni a mas aj pohodlie jazdy). CENA!!! ak si vybavis len 10% mas nove auto za pod 13tis Eur- za co kupis ostatne novsie auta v zozname jazdene...Vyborny podvozok, na sucastne auto pouzitelne a docela strme riadenie, negativom je ak sa porovna so starou skolou ze v riadeni moc toho necitit a reakcie na plyn su trochu letargicke (ale v ramci novych aut lepsi primer)
2. EP3- vyhody-motor, vcelku slusna denna pouzitelnost, pri dobrom kuse slusne naklady, nevyhody- vela aut s pomerne pochybnou minulostou, vyssie ceny slusnych kusov vzhladom na rocnik- inak velmi dobra volba
3.miesto medzi uzitocnymi kompromismy: 3MPS (novsiu kvoli cene a tomu ze je horsia z hladiska pocitou za volantom neuvazujme)- pocit zivelneho zatahu od 2-ky vyssie, spolahlivost Mazdy, slusny komfort, vybava, 5dveri, za 9-10tis sa daju zohnat pomerne slusne kusy. nevyhody- holt Novy Swift to z hladiska nakladov nebude, riadenie sice taha za volant- ale je uz proste skoro ako u modernych aut - (mohlo by mat trochu viac citu), Spotreba 9-13l priemerne je umerna vykonu ale proti Swiftu, MX5 to proste papa citelne viac, 1 a 2ka je pri rozjazde priskteny vykon aj krutak- mne osobne to vadi- na rozbeh akoby to nemalo tolko vykonu ako to ma.
4.MX5- skvele auto po kazdej stranke - okrem toho ked chces nico vic odviest
2. Cisto z hladiska zabavnosti:
1.Sti - impozantny rozjazd, brutalne prejazdy zakrut, velka zabava na klzkom povrchu- podminkou seriovy podvozok, alebo rally podvozok (Ohlins, Protlum, Proflex...). nevyhoda- ten kto nema gule, schopnosti a o kolecko menej si to auto patricne neuzije a ani nebude vediet docenit. Vyzaduje ale vacsie nadsencov skor sklzu ako Gripu- na okruhu to neni tak dobre pocitovo aj casmi ako na horsom klzkom povrchu a okreskach, naklady vsetkeho druhu- su proste najvyssie z uvedenych aut
2.EP3-medzi japonskymi predokolkami ktore sa daju kupit jasna volba
3.MX5- medzi japonskymi zadokolkami jasna volba- nemusis sa prizabit ani byt extremne spickovy pilot aby si sa bavil
pozn:
1.RX8 som nejazdil- tak som nezaradil
2.uvedene plati len pre jednoznacnu podmienku ze to musi byt auto povodom z Japonska
1.Rozumny kompromis zabavy/nakladov/dennej pouzitelnosti - siel by som do:
1.Swift(nakladlady na nove ktore sa netuni a mas aj pohodlie jazdy). CENA!!! ak si vybavis len 10% mas nove auto za pod 13tis Eur- za co kupis ostatne novsie auta v zozname jazdene...Vyborny podvozok, na sucastne auto pouzitelne a docela strme riadenie, negativom je ak sa porovna so starou skolou ze v riadeni moc toho necitit a reakcie na plyn su trochu letargicke (ale v ramci novych aut lepsi primer)
2. EP3- vyhody-motor, vcelku slusna denna pouzitelnost, pri dobrom kuse slusne naklady, nevyhody- vela aut s pomerne pochybnou minulostou, vyssie ceny slusnych kusov vzhladom na rocnik- inak velmi dobra volba
3.miesto medzi uzitocnymi kompromismy: 3MPS (novsiu kvoli cene a tomu ze je horsia z hladiska pocitou za volantom neuvazujme)- pocit zivelneho zatahu od 2-ky vyssie, spolahlivost Mazdy, slusny komfort, vybava, 5dveri, za 9-10tis sa daju zohnat pomerne slusne kusy. nevyhody- holt Novy Swift to z hladiska nakladov nebude, riadenie sice taha za volant- ale je uz proste skoro ako u modernych aut - (mohlo by mat trochu viac citu), Spotreba 9-13l priemerne je umerna vykonu ale proti Swiftu, MX5 to proste papa citelne viac, 1 a 2ka je pri rozjazde priskteny vykon aj krutak- mne osobne to vadi- na rozbeh akoby to nemalo tolko vykonu ako to ma.
4.MX5- skvele auto po kazdej stranke - okrem toho ked chces nico vic odviest
2. Cisto z hladiska zabavnosti:
1.Sti - impozantny rozjazd, brutalne prejazdy zakrut, velka zabava na klzkom povrchu- podminkou seriovy podvozok, alebo rally podvozok (Ohlins, Protlum, Proflex...). nevyhoda- ten kto nema gule, schopnosti a o kolecko menej si to auto patricne neuzije a ani nebude vediet docenit. Vyzaduje ale vacsie nadsencov skor sklzu ako Gripu- na okruhu to neni tak dobre pocitovo aj casmi ako na horsom klzkom povrchu a okreskach, naklady vsetkeho druhu- su proste najvyssie z uvedenych aut
2.EP3-medzi japonskymi predokolkami ktore sa daju kupit jasna volba
3.MX5- medzi japonskymi zadokolkami jasna volba- nemusis sa prizabit ani byt extremne spickovy pilot aby si sa bavil
pozn:
1.RX8 som nejazdil- tak som nezaradil
2.uvedene plati len pre jednoznacnu podmienku ze to musi byt auto povodom z Japonska
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za reakce, jelikož se blíží konec roku, tak i zužuji výběr. Poháněná náprava není hlavním faktorem pro výběr. Pro někoho bohužel, 3 MPS tam stále zůstává. Ztotožním se s tím, co k MPS napsal speedy_s: já moc dobře chápu proč 3MPS, hodně rychlý v zatáčkách, kvalitní seriovej podvozek, samosvor a výkon do zálohy, ideální okreskový náčiní
Neřekl jsem, že chci jen brutální víkendovku. Mám rád kompromisy, a 3 MPS jich má dost.
Další v pořadí jsou:
350 Z (určitě bych chtěl 221kW verzi) - sice dvě dveře, ale super GéTéčko, krouták, zvuk, komfort
RX-8 (170kW) - exotika, moje dlouhodobá tajná láska
, čtyři dveře, super podvozek, zvuk
na čtvrté místo sem šoupnul FN2 Championship Edition - protože jsou zatím moc drahé a moc jich není k dostání, jinak k problematice CTR se krásně rozepisuje blesk
Neřekl jsem, že chci jen brutální víkendovku. Mám rád kompromisy, a 3 MPS jich má dost.
Další v pořadí jsou:
350 Z (určitě bych chtěl 221kW verzi) - sice dvě dveře, ale super GéTéčko, krouták, zvuk, komfort
RX-8 (170kW) - exotika, moje dlouhodobá tajná láska
na čtvrté místo sem šoupnul FN2 Championship Edition - protože jsou zatím moc drahé a moc jich není k dostání, jinak k problematice CTR se krásně rozepisuje blesk
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Zetko nebo RX-8 
ja mel kratkou zkusenost s FN2 a musim rict ze podvozek je pro me zklamanim.
bejt tebou tak si vyberu STi, nebo MPS

A co třeba takovej Lexus IS? Jak novvější generace tak třeba i starší která je třeba teď naprodej IS300. Zadohrabka, spolehlive auto, nenapadne, vzhledove super. (http://www.sportovnivozy.cz/32815-lexus-is-300-zelovce) a jeste ke vsemu je s manualem. Jinak 3MPS je super.
Steering Media

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti
po akej stranke?Winie píše:ja mel kratkou zkusenost s FN2 a musim rict ze podvozek je pro me zklamanim.
pre mna naopak 3MPS sa javi ze nevie preniest papierovy slusny vykon na cestu- pocitovo v priamke ano (okrem 1-ky kde je elektronicky obmedzeny) ale prave v zatackach proti FN2 nie- napriek samosvoru a roadenie FN2 sa mi tiez viac paci pre jeho vacsiu strmost a komunikativnost
blesk: na nerovnostech zadni naprava nestiha a odskakuje. obcas je to chovani pomerne necitelny

http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda ... oFrom=list
Asi drahe, ale fakt pekne kousky EP3 pod 200tis. nepujdou.
Ten je parádníLady_z píše:A co třeba takovej Lexus IS? Jak novvější generace tak třeba i starší která je třeba teď naprodej IS300. Zadohrabka, spolehlive auto, nenapadne, vzhledove super. (http://www.sportovnivozy.cz/32815-lexus-is-300-zelovce) a jeste ke vsemu je s manualem. Jinak 3MPS je super.
rad pozuju na pumpe 
Cena 255tis Kc za EP3-ku je uz podla mna znacne nezmyselna.jagy píše:http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda ... oFrom=list
Asi drahe, ale fakt pekne kousky EP3 pod 200tis.
Pise 245tis.
Na EP3 se muzes podivat i do Nemecka a levnejsi nejsou, kdyz to ma byt serie, s malo km a facelift.
- svobyrider
Cena podle mě Ok, já loni prodal svojí EP3 za 280K 67t najeto, rok 2005 a serie.Jako píše Jagy, slušnej facelift pod 200 asi nepůjde.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
ja to nerozporujem, ked niekto nutne musi mat EP3:-) len si myslim ze pri tych cenach je lepsie ist do Clia alebo FN2.
Aspon moj nazor
Aspon moj nazor
200tis Kc za takuto top EP3 by bolo este ok (pre toho kto je z CR kedze nemusi platit Ficov registracny poplatok) Viac ale nie
Tak tento inzerat je hodně podivný, protože tam jsou přes 2 roky staré fotky CTR. Tohle auto nabízely před více jak 2 roky u Hasíků (byl jsem se tam na něj podívat, jen sem byl až druhý zájemce) a nakonec skončilo myslím u uživatele BigJohna. A tehdá ho myslím nabízeli za 240kKč. Chlápek bude asi trochu "obchodník".jagy píše:http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda ... oFrom=list
Hairdresser car
proc podivny? pouzil stare fotky a neco zainvestoval do auta, tak se cena zvedla...
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion
1st czech Nordschleife penzion