Chtěl bych vám představit moji Mazdu 323F Ba, je to poface verze s motorem DOHC 1.5i 65kW.
Její příběh se začal psát už v lednu roku 1998, kdy jako nová se stala naší součástí rodiny. Prvních cca 5 let se s ní jezdilo pouze v létě a přes zimu se pěkně hřála v garáži. V té době se na autě vubec nic nedělo, jen pravidelný servis a roční nájezd cca 5000km. První designový prvek byl až v roce 2004, kdy se s mazdou začlo jezdit i v zimě a bylo potřeba koupit druhé kola, byly to Alu kola AEZ Icon 5 R14" s pneu Goodyear Hydragrip. V roce 2007 jsem ji oficiálně převzal a začla se psát historie trochu rychleji, začly první designové upravy, jako prahové slzy z verze GT, přední podspojler, neony a nějaká ta hudba, dále se pokračovalo s vložkou filtru KaN, čirýmy zadními světly a laděný výfuk Sebring přímo na toto auto. Tím skončil rok 2007 a ja už přemýšlel co dalšího by se dalo udělat, musím říct, že mě hodně omezovaly peníze, jelikož jsem byl pořád student.
Byl začátek roku 2008 a ja už měl v hlavě par drobností, co bych udělal a začlo to přídavnám voltmetrem, výměna zadní mlhovky za anglickou couvačku, pořízení DO a udělání airbrushu na víčko nádrže. Poté se mi povedlo sehnat olejové víčko Mazdaspeed a jelikož jsem byl hodně ovlivněn tuningem, naskytla se mi možnost koupi zakazkový přední nárazník, tak ja neváhla a už byl na cestě ke mě domů. Poté jsem si řekl, že by mohlo skončit zkrašlování a taky něco upravit či vylepšit, začlo to brzdami, pořídil jsem kotouče Turbo Grow od EBC a k tomu desky EBC Black Stuff (stage 1) a pořídily se pancéřove hadice Goodridge. Dale jsem sehnal přední rozpěru tlumičů, taky z verze GT a trošku jsem si hral s barvami, zároveň jsem začal s výměnou potřebných věcí. Tím končí rok 2008.
Na začátku roku 2009 jsem se rozhodl, že by si Mazda zasloužila vědší kola, tak jsem sedl na net a hledal, co by si mi libilo, nakonec jsme vybral to co už doma bylo a volba padla na kola AEZ Icon 5, ale tentokrát v rozměru R16 s pneu 205/45. Poté jsem se rozhodl pro trošku větší upravu a to byla odstranění brzdových bubnů a předělání na kotoučovou, dlouho jsem patral co a jak použít, po nastudování jsem se rozhodl do toho jít a nakoupil jsem potřebné věci a brzo bylo předěláno. Chvíli se jezdilo a za nedlouho byla opět Mazda rozdělaná, tentokrát přišla na řadu přední náprava, čepy, tyčky stabíku atd, ale hlavně TUhostně stavitelné tlumiče Kony Sport a použily se pružiny z verze GT, ktere jsou o kousiček nižší, ale hlavně tuhší, samozdřejmě jsem vyměnil i zadní pružiny. Sehnalo se polyuretanové uložení předního a zadního stabilizátoru a také uložení výfuku.
Na začátku roku 2009 jsem se dostal na hodnotu 90 000km a tudíš přišla řada na rozvody a věci okolo, poté se mi podařilo sehnat poface kožený interiér, sice trošku poničený, ale to mi vůbec nevadilo, nechal sem ho opravit a bylo. tuto sezónu se moc na autě nedělo, spiš se sháněly veci na další sezónu, jen koncem roku se mi podařilo sehnat volant z Mazdy Mx-5 i airbagem a elektrické vyhřívané zrcátka, tím skončila sezona 2010.
V 2011 se začátkem dodělalo pár věcí do kůže v interiéru ale hlavně přišla na řadu další uprava brzd, tentokrát se předělávalo na vědší kotouče, přišly tam tehlice a třmeny z Mazdy f Ba ale 1.8, kde jsou kotouče 257mm (původní 235mm), použily se opět kotouče od EBC turbo grow a tentokraát desky EBC Green Stuff (stage 2), při této upravě jsem se rozhodl i vyměnit celou nápravnici, tu jsem použil z verze GT, nebot je vyztužená a má navíc ještě spodní výztuhu. Poté se sehnalo pár drobností do interiéru. Někdy v srpnu se mi podařila neskutečná věc a to sehnání uplně nového originálního plastového bodykitu, který jsem sháněl 3 roky. Koncem roku se mi povedlo ještě sehnat laděné svody a tím skončil rok 2011.
Rok 2012 je rokem spíš nahazování, nebot bodykit ani svody na autě ještě nejsou, snad už brzo budou, co bude dále ještě nevím, to se časem uvidí.
A ted nějaké foto:

11. července 2007

13. července 2007

16. července 2007

17. srpna 2007

6. října 2007

31. ledna 2008

27. února 2008

29.února 2008

5.května 2008

12.května 2008

28.května 2008

2.července 2008

4.srpna 2008

9.října 2008

31.prosince 2008

21.ledna 2009

1.února 2009

28.února 2009
Par fotek od Nightmara ze srazu v rožnově

5.dubna 2009

10.dubna 2009

12.dubna 2009

16. května 2009

22. května 2009 - těsně před Mazdasrazem

8. srpna 2009

Poliuretanove silentbloky stabilizátorů

A uz na aute

Zadní tlumiče

Přední tuhostně stavitelné tlumiče s GT pružinamy

A už také na autě

25. října 2009

11. ledna 2010

29. listopadu 2010

9. ledna 2011

23. března 2011

Nová nápravnice z verze GT, která ma navic vzpěru a je cekově vyztužená oproti obyč...

...samozdřejmě nesmí chybět polyuretanové uložení stabilizátoru

stará a nová..

porovnání starých a nových kotoučů..

opravený výfuk a nastříkány i krycí plechy..

a uz práce na autě..

nápravnice a pár věcí už na místě..

nové manžety na kloubech, klouby v barvě, v těhlicích nové ložiska KOYO, v ramenech nové silentbloky

a nové brzdy už na místě..

23. května 2011

8. srpna 2011

9. listopadu 2011

Snad se vám bude líbit a splňuje podmínky showroomu.