Kam po evropě za svezením?
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Kam po evropě za svezením?
Přemýšlím o nějaké dovolené po Evropě, kde by se dalo užít krásných cest a trochu se svézt - Alpy apod. Občas kluci v Top Gearu narazí na něco moc hezkého, ale nechce se mi to hledat. Takže pokud o něčem víte co by stálo za trochu spálenýho benzínu a gum tak se podělte. Pokud nemáte osobní zkušenost, nevadí. Stačí hodit nějaký odkaz, mapu, fotky, popis z jiného webu, cokoliv. 
Re: Kam po evropě za svezením?
Google -> Grossglockner Hochalpenstrasse, z Davosu do Stelvia. Ty jsi viděl v tom Top Gearu 
EDIT: Google -> 5672 Fusch an der Großglocknerstraße, Okres Zell am See, Salcbursko, Rakousko
EDIT: Google -> 5672 Fusch an der Großglocknerstraße, Okres Zell am See, Salcbursko, Rakousko
Eat, sleep, JDM.
Tak to vypada brutalne! Nevis v jakym dile to bylo? Jinak koukam ze ma google hooodne dobre udelany prochazeni mapy na fotografiich, jak se prolina jedna fotka do druhy, to nema chybu naprosto.
Obě silnice jeli s GT3 RS, V8 Vantage a Superleggerou. Jak projeli půl Evropy. GB -> Itálie -> Švýcarsko -> Lichtenštejnsko a zpátky. Díl ti přesně neřeknu.
Eat, sleep, JDM.
Passo Dello Stelvio
Furka Pass
Francouzska riviera
okruh Arabba-Corvara-Passo Pordoi-Arabba
Transfagarasan Highway
Prvni ctyri muzu doporucit z vlastni zkusenosti a obecne receno to muzou bejt cely Dolomiti a Alpy, protoze to autem, nebo na motorce opravdu stoji za to. Mam to v podstate projety autem a na kole a rekl bych ze jsou to ty nej kouty evropy. Jedinej problem je, ze je to proste tak moc oblibeny, ze musi clovek pocitat s vetsim poctem aut, motorkaru a cyklistu...
Zase je na co se divat, protoze se tam pohybujou zajmavy kousky...
No a Transfagarasan Highway je neco neskutecnyho, kam bych nekdy rad zavital.....
Furka Pass
Francouzska riviera
okruh Arabba-Corvara-Passo Pordoi-Arabba
Transfagarasan Highway
Prvni ctyri muzu doporucit z vlastni zkusenosti a obecne receno to muzou bejt cely Dolomiti a Alpy, protoze to autem, nebo na motorce opravdu stoji za to. Mam to v podstate projety autem a na kole a rekl bych ze jsou to ty nej kouty evropy. Jedinej problem je, ze je to proste tak moc oblibeny, ze musi clovek pocitat s vetsim poctem aut, motorkaru a cyklistu...
Zase je na co se divat, protoze se tam pohybujou zajmavy kousky...
No a Transfagarasan Highway je neco neskutecnyho, kam bych nekdy rad zavital.....
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
na tohle budou odbornici kluci z mx-5 fora. jezdej ruzne po eu
http://www.forum.mx-5.biz/viewforum.php?f=3

Nekolikrat jsem taky narazil na onboardy z Francie... Gorges du Tarn. Silnice uzasna, priroda uchvatna. Ja osobne bych to dal radsi nez Stelvio.
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

- RainbowSeven
ja mám už dloho v oblíbených mapách natipovanou tuhle trasu.¨
bohužel mi to pořád finančně nevychází
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... e7&t=h&z=6
bohužel mi to pořád finančně nevychází
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Smel-li bych mit nejakou pripominku, tak bych pozmenil cestu Praha- Bologna a v Italii bych se ponoril vic na jih, nekam k Firenze, Arezzu, Siene a Montepulcianu, je to krasna vinarska krajina, kde jsou krasny cesty a hodne co k videni a ochutnani. Ten sever me osobne celkem zklamal...RainbowSeven píše:ja mám už dloho v oblíbených mapách natipovanou tuhle trasu.¨
bohužel mi to pořád finančně nevychází![]()
Cesta z Genovy az do Grenoblu je rekl bych dobra volba, jenom na riviere, zvlast kolem Cannes a Nice je treba se obrnet trpelivosti....
Kdyz tam ale clovek tuhle trasu projede nekdy v tydnu a mimo sezonu, tak je to ok...
Z Grenoblu bych to mozna vzal do Geneve, nebo spis pod masivem Mont-Blanc, dal pres Svycarsko a pres Andermatt zpatky do Milana... Do Innsbrucku je to ok a pak dal uz je to naprosta dalnicni nuda...
Jeste se timto omlouvam, nechci ti to nijak kazit, jenom jsem chtel predat nejakou zkusenost a doufam, ze to nebudes brat ve zlem...
few S2K wrecks
pridám sem pár slov aj ja:
Transfagarasan Highway môžem len odporučiť, málo áut a pokoj, celkom dobrý asfalt a dá sa tam takmer hocikde zastaviť a urobiť si malý piknik. Ochranárov je tam málo
len cesta do Rumunska resp. po Rumunsku je hrozná otrava.....
Transfagarasan Highway môžem len odporučiť, málo áut a pokoj, celkom dobrý asfalt a dá sa tam takmer hocikde zastaviť a urobiť si malý piknik. Ochranárov je tam málo
V létě tam se známejma plánujem zajet.maxking píše:pridám sem pár slov aj ja:
Transfagarasan Highway môžem len odporučiť, málo áut a pokoj, celkom dobrý asfalt a dá sa tam takmer hocikde zastaviť a urobiť si malý piknik. Ochranárov je tam málolen cesta do Rumunska resp. po Rumunsku je hrozná otrava.....
musím ti povedať, že Rumunsko je vcelku civilizovaná krajina. Navyše je aj lacná. Ubytovať sa dá za pár šupov....ale zoberte si so sebou riadne veľa trpezlivosti resp. si naplánujte dosť času na jazdu po Rumunsku. My sme 300 km išli asi 5,5 hodiny...a to nebol na ceste problém.
ja myslel ze v rumunsku na kazdym rohu ciha nejakej tmavej obcan, co te obere min o penezenku a nejlip o auto...to jsem slysel jen pohadky?
a abych pridal svou troskou do mlyna tak muzu doporucit:
madarsko:oblast kolem Balatonu-hezky cesty, 4 hvezdickovy hotely za ceny jakou nas kdejaky motel, hrady, zriceniny a vsechno hrozne levny a vsichni "domorodci" mluvi nemecky nebo anglicky,takze neni problem s domluvou
no a pak samozrejme cela oblast kolem nurburgringu: bez ohledu na samotny okruh a racing "naboj" v okoli, jsou v teto oblasti super silnicky s dokonalym povrchem, krasny penzionky, restaurace,vinice, atd atd...ale s cenama je to trosku jinde holt no
a abych pridal svou troskou do mlyna tak muzu doporucit:
madarsko:oblast kolem Balatonu-hezky cesty, 4 hvezdickovy hotely za ceny jakou nas kdejaky motel, hrady, zriceniny a vsechno hrozne levny a vsichni "domorodci" mluvi nemecky nebo anglicky,takze neni problem s domluvou
no a pak samozrejme cela oblast kolem nurburgringu: bez ohledu na samotny okruh a racing "naboj" v okoli, jsou v teto oblasti super silnicky s dokonalym povrchem, krasny penzionky, restaurace,vinice, atd atd...ale s cenama je to trosku jinde holt no
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion
1st czech Nordschleife penzion
to som si pôvodne myslel aj ja, ale Rumunsko ma prekvapilo ozaj milými ľuďmi...nemal som tam ani najmenší problém. A rto som, žiaľ, tam zažil dosť vážnu nehodu.....
...dokonca poznám ľudí, ktorí sa do Rumunska radi vracajú. Kamarát mi dokonca povedal, že cigáni sú tam presne opační ako u nás. Znie to neuveriteľne, ale boli milí, ale toto odskúšané nemám.
...dokonca poznám ľudí, ktorí sa do Rumunska radi vracajú. Kamarát mi dokonca povedal, že cigáni sú tam presne opační ako u nás. Znie to neuveriteľne, ale boli milí, ale toto odskúšané nemám.
Taky bych rád zavítal na Transfagarasan, a jestli ne letos, tak v 2013 určitě
GXE10
Transfagarasan vyzerá skvele, ale ak sa mi podarí tento rok zohnať financie, skôr by som išiel buď
- pozrieť Stelvio Pass a okolie: http://goo.gl/faCaG (1800km)
- alebo až po Col de Turini a Monte Carlo: http://goo.gl/hkTLQ (2600km)
- pozrieť Stelvio Pass a okolie: http://goo.gl/faCaG (1800km)
- alebo až po Col de Turini a Monte Carlo: http://goo.gl/hkTLQ (2600km)
...
... On the street, fun is better than speed...MX-5 1.6 | VEMS ECU | Garrett GT17 | A.M.A. | Exedy Stage 1 | Hawk HPS | Prothane PU | XYZ SS | ROTA Group N | Toyo R888
Stelvio tento rok taky planuju snad to klapne ... kazdopadne to Rumunsko je neskutecny, tam bych se chtel taky nekdy vydat ..
Mam tady takovou nabidku, hledame jednoho cloveka co by jel na Nurburgring. Termin doladime, ale bude to urcite behem dubna. Cena odvozu na odtahovce tam a zpet je 3500Kc, mel by nekdo zajem?