LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: LJay - Honda CRX ED9
blesk666: Kombinaci teploty a tlaku oleje budu dělat taky, ale nejdřív musím dotáhnout do konce tenhle teplotní budík, abych mohl použít jeho firmware jako základ pro potřebný úpravy. Kdy bude hotová druhá varianta toho budík přesně říct nedokážu, protože tu mám rozdělanou kupu věcí, který musím doděla prioritně.
Do budíku sem teď přidělal optický a zvukový varování překročení max. rozsahu. Takže pokud voda přeleze přes 120°C, nebo olej přes 145°C, tak začne příslušná LEDka blikat a když je zapnutá zvuková signalizace, tak bude budík i pískat.
Teď začínám pracovat na Datalogu naměřených hodnot. Jen přemýšlím po jakým čase mám data zaznamenávat. Zatím to vidím na 30sekundový interval s možností záznamu 60 hodnot pro každou z měřených teplot. To by dávalo nějakých 30 minut záznamu každé hodnoty.
Do budíku sem teď přidělal optický a zvukový varování překročení max. rozsahu. Takže pokud voda přeleze přes 120°C, nebo olej přes 145°C, tak začne příslušná LEDka blikat a když je zapnutá zvuková signalizace, tak bude budík i pískat.
Teď začínám pracovat na Datalogu naměřených hodnot. Jen přemýšlím po jakým čase mám data zaznamenávat. Zatím to vidím na 30sekundový interval s možností záznamu 60 hodnot pro každou z měřených teplot. To by dávalo nějakých 30 minut záznamu každé hodnoty.
www.jfperformance.cz
Kludne dorob vsetko postupne, nehori to. Ten datalog teplot je z mojho Pohladu pekna ale nie nutna hracka. Stacilo by mi tlacitko s vyvolanim max hodnoty. Ale tak ci tak to tak ajo planujes bude vyborne
Dneska sem dopsal novou verzi firmwaru pro duální budík. Přibyla tam konfigurace, zvuková (vypínatelná) a optická (blikání) indikace dosažení kritických hodnot, nabídka menu a Datalog u kterýho je možné nastavit rozlišení snímání ve dvou krocích. Buďto snímání po 30 vteřinách s celkovou délkou logu 24 minut, nebo snímání po minutě s celkovou délkou 48 minut. Poslední záznam datalogu si budík uchovává v sobě dokud není spuštěný nový datalog. Teď už mi zbývá jen přeroutovat desku, protože sem na ní musel udělat pár změn, abych tam dostal pískač a pak může jít budík do prodeje.
Tady je ukázka nových funkcí budíku:
Tady je ukázka nových funkcí budíku:
www.jfperformance.cz
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
tak takhle to vypadá už hodně promakaně, good
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
speedy_s: díky, strávil sem na tom pěkných pár desítek hodin práce, tak to snad bude k užitku i pár dalším lidem.
www.jfperformance.cz
myslim si, ze zajem rozhodne bude, mne se to libi mocLJay píše:speedy_s: díky, strávil sem na tom pěkných pár desítek hodin práce, tak to snad bude k užitku i pár dalším lidem.
93´Rx-7 FD
Aj mne - rozhodne tiez budem chciet
MeTaN, blesk666 - díky za pozitivní ohlasy. Už sem zadal objednávku na výrobu prvních 6 tištáků, až budou hotový, tak to osadím, otestuju a pak uvolním k prodeji.
Dneska sem upravoval ventilové víko, na kterym jsem zvětšoval otvor pro odvětrání na 10mm (vnitřní průměr). Teď už zbývá jen zalepit šrouby a nalakovat ho.
Dneska sem upravoval ventilové víko, na kterym jsem zvětšoval otvor pro odvětrání na 10mm (vnitřní průměr). Teď už zbývá jen zalepit šrouby a nalakovat ho.
www.jfperformance.cz
Dneska sem dolakoval ventilové víko. Z fotky to tak nevynikne, ale v reálu to vypadá celkem pěkně.
www.jfperformance.cz
Co je to za farbu a ako ai mal uoraveny ten hlinik pred striekanin?
Vyzera to vyborne
Vyzera to vyborne
Díky, hliník sem nijak neupravoval. Jenom sem pomocí acetonu sundal starou barvu. Pak to ještě pro jistotu odmastil techničákem a pak už sem to rovnou nastříkal tímhle sprejem http://www.motipdupli.cz/dep/213-super- ... rna-barva/
Až bude čas, tak to ještě nechám vypálit a bude cajk.
Až bude čas, tak to ještě nechám vypálit a bude cajk.
www.jfperformance.cz
Dneska dorazilo olejové čerpadlo, tak hned jak bude čas, tak se pustím do jeho úprav.
www.jfperformance.cz
Konečně se mi povedlo zafinišovat práce na duálním budíku pro měření teploty oleje a vody. Takže kdyby jste měl někdo náhodou zájem, tak tady je odkaz na inzerát ve kterém je nabízím http://www.jdm-meeting.cz/forum/viewtop ... 159#p57159
www.jfperformance.cz
To viko vypada naprosto suprove. 
jagy: Díky, ona to ta trocha červený barvy strašně nakopla. Bez ní do bylo takový fádní.
www.jfperformance.cz
Dnešní úprava kanálů olejového čerpadla pro zvýšení jeho průtoku.
www.jfperformance.cz
Tak v pátek sem si dovelz domů motor od p. Kasla, takže už stačí jen nechat převážit kliku, sehnat ložiska, gufega, štefy kliky a budu to moc začít skládat dohromady Je to tam.
Dost mně potěšilo, že je povrch kliky naprosto v pořádku, takě nebylo ani potřeba dělat přebrus a na klice tak zůstalo původní nitridování.
v týdnu až bude čas, tak postnu fotky obrobenýho bloku a hlavy. Teď sem na to neměl moc čas, protože sem celý víkend strávil návrhem svých webových stránek http://www.jfperformance.cz
Když budete mít chuť, tak tam jukněte. Zatím tam toho moc není, ale časem to budu doplňovat.
Dost mně potěšilo, že je povrch kliky naprosto v pořádku, takě nebylo ani potřeba dělat přebrus a na klice tak zůstalo původní nitridování.
v týdnu až bude čas, tak postnu fotky obrobenýho bloku a hlavy. Teď sem na to neměl moc čas, protože sem celý víkend strávil návrhem svých webových stránek http://www.jfperformance.cz
Když budete mít chuť, tak tam jukněte. Zatím tam toho moc není, ale časem to budu doplňovat.
www.jfperformance.cz
Ty budiky kdyby se povedly olej tlak/teplota tak mam zajem. Budu sledovat progress, odkud jsi kdyz chodis ke kasslovi, zajimalo by me pak kde budes davat vyvazovat kliku a drobnosti kolem stavby. Zatim
stqeno: na kombinaci tlak / teplota oleje už pracuju, když to bude dobře, tak by mohla být do měsíce hotová. Bydlím kousek od Liberce u p. Kasla sem to měl kvuli tomu, že sem si chtěl být jistý provedením práce. Kliku si nechám vyvážit u p. Brzáka, je to příbuzný.
www.jfperformance.cz
Tak tady jsou dvě fotky motoru potom co sem si ho dovezl domů od p. Kasla.
www.jfperformance.cz
Dneska sem konečně našel čas na kompletaci olejového čerpadla a připravení pár dalších komponent.
www.jfperformance.cz
Včera sem vyrobil zátku s hadičníkem co příjde nasadit do otvoru pro odvětrání klikovky, abych ho mohl napřímo propojit s OCT. Jelikož nemám soustruh a nechtělo se mi kvuli tomu otravovat člověka co mi soustruží věci, tak sem to musel vybrousit růčo pilníkem. Byla to sice trochu pakárnička a ze soustruhu by to vypadalo určitě líp, ale účel to splní a to je hlavní
Jinak vnitřní průměr ahdičníku je 11mm, tak doufám, že to na odvětrání bude stačit.
Jinak vnitřní průměr ahdičníku je 11mm, tak doufám, že to na odvětrání bude stačit.
www.jfperformance.cz
Co nevidět budu lakovat blok. Chtěl bych použít nějakou hliníkovou tepelně odolnou barvu. Nemáte nějakou osvědčenou značku?
www.jfperformance.cz
hodně lidí používá alkynton, ale osobní zkušenost nemám