Nakonec doslo i na mne

Puvodne jsme mel objednano KTM ale to bohuzel je zrale do srotu takze jsem vzal za vdek R8
Trochu jsem zavidel kolegovi ktery jel s GT-R na druhou stranu proc ne? Opet me prekvapilo jak jsou supersporty "male"

Ma to svou vyhodu, clovek je jakoby srostly s autem, vi kde ma cumak a kam az mu saha zadek s V8 FSI

Zaujalo mne zpracovani interieru, hold je o Audi a je to znat

Moc se libila palubka, grafika super a hlinikove spinace jojo
Mel jsem verzi s 4.2l motorem FSI s automatickou prevodovkou. Auta maji jiz nenapadne zbarveni ve vojenske khaki, pry kvuli stiznostem lidi z okolnich vesnic

Po kratkem seznameni se spolujezdcem jsme vyrazili do silnicniho provozu. Nejdriv jsme jeli na NORMAL mod prevodovky a kdyz instruktor videl muj vyraz soupnul tam SPORT mod. Prevodovka byla zklamanim, razeni probihalo na muj vkus moc dlouho. Pripadal jsem si jak zfetovany hip-hoper, porad jsem kyval hlavou dopredu a dozadu

Rychlost razeni se moc nezmenila ani po zmene modu. Neveril jsem ale je super radit plynem, zalezi jak jej clovek razantne seslapne a dle toho prevodovka podradi o jedec ci vice stupnu dolu

Kazdopadne pak prisla na radu padla a to uz bylo neco jineho

Preci jen nemam rad kdyz mi nekdo do rizeni keca. Motor ma linearni zatah v podstate od 2t RPM a vse se deje v klidu jakoby samozrejme. Clovek cumi na silnici a najednou tam ma 140km/h. Podovozek se snazi, zadne odskakovani a auto sedi jak pribite i na ceskem tankodromu pri vyse zminenych rychlostech

A to vse pri neuveritelnem tichu. Na cestovani super ale proc porad cumet na otackomer? Jedine kde podozek prestal stihat bylo letiste pri top-speed, otacky motoru kratkodobe poskakovaly nahoru jak byla ranvej rozbita a odskakovaly kola. Vic jak 240km/h jsem z toho nedal na to uz jsem nemel koule.
Suma sumarum. R8 mi pripada jako GT, rychle, pohodlne, ovladaci sily jak pro zenskou (posilovac se az moc snazil, pedal plynu jsem temer necitil), tiche zadna rvouci bestie. Auto vas nevtahne do deje, ridit R8 je to jako pocitacova hra. Jako celek mi pripadalo takove sterilni
PS Bavil jsem se s instruktorem a jeho nej je GT-R