Výběr podvozku
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Výběr podvozku
osobne mam nejlepsi zkusenoti kvalitni tlumice kayaba agx a zakazkove tpruziny treba jen o 15mm kratsi cim vice to snizis tim vice rozjebes geometrii anprav... pro celkove lepsi chovani spise doporucuji obetovat penize za prothan silentbloky uz to bude sakra poznat a pr tim nenarusis nastavani podvozku... osobne si myslim ze je auto schopno ject s tvarnim nastaveni podvozku (zvlaste u auta tipu evo) nez s jakymkoliv levnym stelovatelnym podvozkem zvlaste kdyz blbe nastavis geometrie naprav... vetsinou pak jde je o ten pocit ze se treba auto tolik nenaklani (coz ovlivnuji hlavne stabiky) a ve finale dokaze jet na hrane rychleji...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Ne ze by AGX byly spatne, ale srovnavat to s coiloverem? To snad ne... 
myslis ze instalace lacineho d2 apd a naslednym bezmyslenkovitym "nastavenim" celeho mechanismu naprav bude fungovat lepe nez serie s agx tlumici myslimze ne... vecine zde funguje podvozek lepe jen pocitove omlouvam jestli sem se nekoho dotkl ale jestli si myslis ze tim ze dam na auto tvrdej podvozek a poslu ho o kilometr k zemi mi doda nejake lepsi vlastnosti nez na kterych banda tupcu pracovala nekolik malo mesicu tak je na omylu... soryjagy píše:Ne ze by AGX byly spatne, ale srovnavat to s coiloverem? To snad ne...
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
ale zajeď si se serii na okruh nebo na kvalitní okresku a budeš se klouzat daleko dřív než na tvrdym podvozku. Jasně serie bude luxusní na tipycký český horský okresce, ale těch už taky ubývá a od tý doby co má můj oblíbenej kopec novej povrch tak si tvrdej podvozek nemůžu vynachválit, jelikož na měkčim se ti kastle taky více kroutí a snižuje celkovou rychlost průjezdu.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
O cem to mluvis prosimte?Elviiis píše:myslis ze instalace lacineho d2 apd a naslednym bezmyslenkovitym "nastavenim" celeho mechanismu naprav bude fungovat lepe nez serie s agx tlumici myslimze ne... vecine zde funguje podvozek lepe jen pocitove omlouvam jestli sem se nekoho dotkl ale jestli si myslis ze tim ze dam na auto tvrdej podvozek a poslu ho o kilometr k zemi mi doda nejake lepsi vlastnosti nez na kterych banda tupcu pracovala nekolik malo mesicu tak je na omylu... sory
Na KYB AGX jsem slyšel samou chválu a s Elviiisem bych souhlasil v tom, že se správnýma pružinama mohou na okrsce fungovat luxusně, hádal bych že líp jak ony zmiňované D2.
Co se týče kvalitnějších coiloverů, problém je, že lidi často volí zbytečnou tuhost pružin. Já už bych si podruhé 8/6 kgmm taky nekoupil. Auto je pak sice pocitově super na hladké silnici, ale na průměrné české cestě nic moc, ty tlumiče to prostě nedávají.
Taky bych souhlasil s tím že je kravina koupit tvrdé coilovery, poslat to k zemi co to jde a myslet si že to bude fungovat.
A posedlost eliminací náklonů je další věc - stačí se podívat na Godzillu na Ringu jak se naklání. Jde prostě o účel a celkové sladění. Já bych na podvozek dobře nastaveného auta z fabriky nesahal, pokud nestavím vyloženě auto na okruh/drift, maximálně vyměnit unavené části za nové.
Co se týče kvalitnějších coiloverů, problém je, že lidi často volí zbytečnou tuhost pružin. Já už bych si podruhé 8/6 kgmm taky nekoupil. Auto je pak sice pocitově super na hladké silnici, ale na průměrné české cestě nic moc, ty tlumiče to prostě nedávají.
Taky bych souhlasil s tím že je kravina koupit tvrdé coilovery, poslat to k zemi co to jde a myslet si že to bude fungovat.
A posedlost eliminací náklonů je další věc - stačí se podívat na Godzillu na Ringu jak se naklání. Jde prostě o účel a celkové sladění. Já bych na podvozek dobře nastaveného auta z fabriky nesahal, pokud nestavím vyloženě auto na okruh/drift, maximálně vyměnit unavené části za nové.
Fungovat to muze dobre, ale tezko se to dostane na uroven tovarne nastavenych coiloveru (At japonskych CUSCO, TEINU ci taiwanskych BC, XYZ aspol) ktere se ladi jako celek individualne na kazde auto. Uz jen kvuli tomu, ze se ty tlumice delaji na pruziny neurcitych specifikaci...Ano nejak tlumi, ale jak budou fungovat v kombinaci s pruzinami a desitky dalsima vecma na podvozku? Vsadit to na jednu-dve karty (moznosti nastaveni) je podle me velke riziko. Vyctes nekde na foru, ze to pepovi funguje na mx5 s podvozkovyma upravama A-B-C, reknes si mam stejne/podobne upravy, ze to bude fungovat take...sup hodis na auto, nejak to funguje. Ubehne rok dva. Pridas upravy D a E a budes potrebovat zmenit nastaveni, co ted? A tady je kamen urazu random kombinace tlumice+pruziny.
Nemas moznost manipulaci se snizenim, malo poloh tvrdosti tlumeni ci zadne, absence horniho ulozeni - u mcpherson nastaveni odklonu...zadny individualni pristup. Samozrejme pojmy jako dodatecne nastaveni komprese pruzin jsou pro tyto kombinace naproste sci-fi. Dostanes podvozek v lepsim pripade s par moznosti nastaveni a jak to nesedne tvemu stylu, ci setupu (gumy, silenty, odklony, ARB,...), tak jsi v koncich, mas temer svazane ruce a muzes kupovat jiny. Ja nevim...muselo by to stat mene nez polovinu abych si poridil takovou social edition, ale kdyz to stoji temer stejne tak je to jasne. Ono cim vice je auto upravene, tim narocnejsi to je pak na nastaveni.
Veci jako podvozek se tezko hodnoti...to neni jako motor, kde jsou hodnoty X / Y prubeh a z toho je ledacos jasne. Chci tim rict, ze se kazdy spokoji s necim jinym, je to hodne ovlivneno tim, na co byl clovek zvykly a s cim ma zkusenosti. Navic tlumice trpi unavou, pokud si nekdo mysli, ze tovarni tlumice po 100tkm jsou jako z linky, tak je na omylu. Proto se take velmi stava (samo pokrok vyvoje ma v tom taky prsty), ze starem sportaku ujede v zatacce dnesni prumerne premistovadlo.
btw: dnesni D2 neni co D2 pred 10ti lety...slysel jsem, ze ty posledni verze jsou uz ok a ze se s tim zda normalne zajezdit
Nemas moznost manipulaci se snizenim, malo poloh tvrdosti tlumeni ci zadne, absence horniho ulozeni - u mcpherson nastaveni odklonu...zadny individualni pristup. Samozrejme pojmy jako dodatecne nastaveni komprese pruzin jsou pro tyto kombinace naproste sci-fi. Dostanes podvozek v lepsim pripade s par moznosti nastaveni a jak to nesedne tvemu stylu, ci setupu (gumy, silenty, odklony, ARB,...), tak jsi v koncich, mas temer svazane ruce a muzes kupovat jiny. Ja nevim...muselo by to stat mene nez polovinu abych si poridil takovou social edition, ale kdyz to stoji temer stejne tak je to jasne. Ono cim vice je auto upravene, tim narocnejsi to je pak na nastaveni.
Veci jako podvozek se tezko hodnoti...to neni jako motor, kde jsou hodnoty X / Y prubeh a z toho je ledacos jasne. Chci tim rict, ze se kazdy spokoji s necim jinym, je to hodne ovlivneno tim, na co byl clovek zvykly a s cim ma zkusenosti. Navic tlumice trpi unavou, pokud si nekdo mysli, ze tovarni tlumice po 100tkm jsou jako z linky, tak je na omylu. Proto se take velmi stava (samo pokrok vyvoje ma v tom taky prsty), ze starem sportaku ujede v zatacce dnesni prumerne premistovadlo.
btw: dnesni D2 neni co D2 pred 10ti lety...slysel jsem, ze ty posledni verze jsou uz ok a ze se s tim zda normalne zajezdit
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
KYB AGX nebo nejakou jejich variantu mam na aute, podle vseho jsou to origo FD3S tlumice http://www.sissk.co.jp/shock/shock2/shock2.htm kdyby chtel nekdo prelustit co o nich pisou budu rad
)) z linky jezdily FD ve dvou verzich. tzv SOFT a STIFF varianta tlumice. ja mam ty tuzsi.
kazdopadne jak se mi puvodne moc nezamlouvaly postupne si zacinam prijemne zvykat. pokud jde o rychle najezdy do zatacek tak se auto chova pekne stabilne, naklony jsou rekl bych akorat. nic velkeho. tuhost je poznat ale zase k takovemu autu se to tak nejak hodi. bohuzel nemuzu srovnavat s nejakyma jinyma podvozkama. kazdopadne souhlasim s elvisem vyse. Evo z linky bude lepe vyladene nez pak z garaze nejakeho blazna. tot muj pocit.
kazdopadne jak se mi puvodne moc nezamlouvaly postupne si zacinam prijemne zvykat. pokud jde o rychle najezdy do zatacek tak se auto chova pekne stabilne, naklony jsou rekl bych akorat. nic velkeho. tuhost je poznat ale zase k takovemu autu se to tak nejak hodi. bohuzel nemuzu srovnavat s nejakyma jinyma podvozkama. kazdopadne souhlasim s elvisem vyse. Evo z linky bude lepe vyladene nez pak z garaze nejakeho blazna. tot muj pocit.
93´Rx-7 FD
Já furt nechápu jak se u coiloverů dá předepnout pružina. To je jako tlumič v horní poloze na dorazu a maticí se ta pružina předepíná?
Jednou matkou se nastaví předpětí (stlačení) pružiny a druhou (kontra) matkou se to zajistíSilverFox píše:Já furt nechápu jak se u coiloverů dá předepnout pružina. To je jako tlumič v horní poloze na dorazu a maticí se ta pružina předepíná?
mam ted na aute vepredu KYB AGX a musim rict ze jsou o hooodne tvrdsi nez serie i na nejmekci nastaveni. kdyz vezmu ze me staly jen o 500,-Kc vic nez obyc, tak si myslim ze za ty penize je to rozhodne dobra volba 
ano infinity ted jsi uhodil na halvicku podivej se co vse jsi vypsal. Tohle be znutnych znalosti zkusenosti a prostredku nemas sanci nastavit. Proto jsem napsal to co jsem napsal a stojim si zatim. Dalsi vec je okruh kdo ze zdejsich lidi krom par kteri k tomu maji auto primarne urceno jako je peca infinty ryba jezdi na okruh? jak casto v porovnani s cestou po okreskach? Nastaveni aut na okruh je diametralne odlisne nez nastaveni na okresky to je treba vzit v potaz dobre nastaveny podvozek na okresky funguje i na okruhu nejak ale funguje podvozek vyladeny na okruh nefunguje na okreskach protoze si neni schopen poradit s nerovnostmi na ni zvlaste pak mam li poslane auto k zem jako treba ryba... verim ze jeho auto funguje na slalomu a okruhu ale jak by asi fungovalo na ve srovnani ze serii na ruznych horskych serpentinkach napriklad na jesenicku? Proto z vlastni zkusenosti rikam ze pro vetsinu lidi je nejlepsi koupit nejkvalitnejsi varinatu tovarniho podvozku zvlaste jedna li se o kvalitne nastavene auta jako je evo
doufam ze jsem neurazil nekoho ze zminenych jen vase auta se tu hodne vidaji a je to tak nazornejsi priklad co tim myslim
doufam ze jsem neurazil nekoho ze zminenych jen vase auta se tu hodne vidaji a je to tak nazornejsi priklad co tim myslim
Skoda, ze nemas zkusenosti a hazes na to spinu... hodne lidi ma XYZ podvozek (viz. typer.cz) i na bezne jezdeni. Ja mam s tim osobni zkusenost na Matesovem CTR, kde to funguje i pri 160km/h na rozbite okresce. BC Racing je jeste lepsi, ale u nas se teprve rozsiruje. Pro reference si staci vygooglovat v zahranici. Doba, kdy coilovery z Asie nefungovaly (kvuli tuhym pruzinam) uz je davno pryc. Ty firmy uz makaji samy na sebe a inovuji sve vyrobky a jdou dopredu. Svez se v necem, co jsem vypsal a pak pis, ze to je na houby...
jagy precti si poradne muj post ja nehazu spinu na ty coil overy jako takove ale na jejich setup kterej pozuivaji lide jez si jej na auto daji... osobne sam uvazuji na xyz nebo bc az prijde rada na aw11 ale ja se bavim o tom ze kdyz vezmes nejaky s techto podvozku i kdyby to protlum cokoliv a das jej na svoje auto zvlaste je li to neco jako evo tak to proste fungovat nebude lepe nez seriovej podvozek ani kdyby se na nudlicky rozkrajeljagy píše:Skoda, ze nemas zkusenosti a hazes na to spinu... hodne lidi ma XYZ podvozek (viz. typer.cz) i na bezne jezdeni. Ja mam s tim osobni zkusenost na Matesovem CTR, kde to funguje i pri 160km/h na rozbite okresce. BC Racing je jeste lepsi, ale u nas se teprve rozsiruje. Pro reference si staci vygooglovat v zahranici. Doba, kdy coilovery z Asie nefungovaly (kvuli tuhym pruzinam) uz je davno pryc. Ty firmy uz makaji samy na sebe a inovuji sve vyrobky a jdou dopredu. Svez se v necem, co jsem vypsal a pak pis, ze to je na houby...
To je fajn že se to šroubuje ...Peca píše: Jednou matkou se nastaví předpětí (stlačení) pružiny a druhou (kontra) matkou se to zajistí
Abych tu pružinu stlačil tak by vrchní uložení a matice pod pružinou musela bejt pevně spojená, tedy pístice tlumiče by musela bejt opřená ve vrchní poloze a teda plně vytažená. Takhle to funguje?
Pístnici do toho vůbec nepleť, nastavení předpětí pružiny probíhá zcela nezávisle - prostě ji jednou matkou zespoda stlačíš a druhou zajistíš. Výška se pak šteluje povolením spodní matky (celkem jsou tedy na coiloveru 3 matky - 2 na nastavení předpětí a jedna na nastavení výšky) a zašroubováním pístnice do základny (base) tlumiče.SilverFox píše:
Abych tu pružinu stlačil tak by vrchní uložení a matice pod pružinou musela bejt pevně spojená, tedy pístice tlumiče by musela bejt opřená ve vrchní poloze a teda plně vytažená. Takhle to funguje?
A vůbec, mrkni na tohle a bude ti to jasný http://www.youtube.com/watch?v=3yryChmQ ... 1&index=13
Co je předepnutí? Pokud chci předepnout tlačnou spirálovou pružinu tak potřebuju aby se mi neroztahovala na volnou délku. Třeba jí na závitovce stáhnu mezi dvě podložky. Tim mimo toho že se zmenší dosáhnu toho že pro další stlačování bude potřeba vivinout větší sílu. Je tohle předepnutí? Tak jak je sakra možný předepnout pružinu na autě když logicky se vždycky natahne na volnou dýlku tim že se auto zvedne. Teda ne na volnou, ale na tu samou odpovidajci momentalni vaze auta.
Dival ses na to video??SilverFox píše:Co je předepnutí? Pokud chci předepnout tlačnou spirálovou pružinu tak potřebuju aby se mi neroztahovala na volnou délku. Třeba jí na závitovce stáhnu mezi dvě podložky. Tim mimo toho že se zmenší dosáhnu toho že pro další stlačování bude potřeba vivinout větší sílu. Je tohle předepnutí? Tak jak je sakra možný předepnout pružinu na autě když logicky se vždycky natahne na volnou dýlku tim že se auto zvedne. Teda ne na volnou, ale na tu samou odpovidajci momentalni vaze auta.
Díval a asi bude problém v tom že špatně chápu pojem preload nebo nevim. Nechci se přít o kravině. Můžeš mi teda prosím vysvětlit o co de, co se s čim dělá a proč. Díky
jednou me vezl kentoya po olomouci v 200sx s KYB AGX + tein pruziny a musim rict ze se to auto chovalo skoro dokonale.
Cela amerika ma na 300zx KYB AGX, s origo pruzinama nebo aftermarket, je ti co stavi auta na okruh maji BC, v americe naji dost penez i na drazsi sety ale na okrsky voli KYB AGX protoze jsou dobre!!!
Cela amerika ma na 300zx KYB AGX, s origo pruzinama nebo aftermarket, je ti co stavi auta na okruh maji BC, v americe naji dost penez i na drazsi sety ale na okrsky voli KYB AGX protoze jsou dobre!!!
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Nestava se to casto, ale tentokrat souhlasim s elvisem.
Jinak Avo je zpet z reklamace a pruziny ted jsou 6/4 tak uvidime. Nejak jsem to probiral na UK foru a nechapou oni ani ja
. Oni jezdi bezproblemu 8/6. Nakonec jsme se shodli ze na nase cesty bude lepsi jeste mekci. Tak uvidime
Jinak Avo je zpet z reklamace a pruziny ted jsou 6/4 tak uvidime. Nejak jsem to probiral na UK foru a nechapou oni ani ja
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Já bych se koupě "obyč" tlumiče oproti coiloveru nebál, hlavní je totiž jak vypadá vevnitř a ne zvenku. Jel sem s několika podvozkama na jednom autě a hodně tvrdý coilovery sou pěkně čitelný při skluzu (8/6kgmm Greddy na 950kg), ale měkčí setup s Bilstein tlumičema (s oddělenou high speed a low speed kompresí) a 3 a něco kgmm pružinama byl ve výsledku o hodně rychlejší, i když se auto sklouzávalo o poznání míň čitelnějš (tzn. že to bylo víc vo držku
). Je třeba podotknout, že tlumič v Greddy coiloveru má logicky o poznání kratší chod než longstroke Bilsteiny. Jo a pro pořádek, všechno to bylo na normálních gumách, na poloslicky a slicky jsou samozřejmě lepší tvrdší podvozky.
A ještě k těm KYB AGX, ve Státech byly na každý druhý Corolle dokud před cca rokem nepřišli na trh coilovery od Stance, takže na tom asi taky něco bude. Hodně lidí je používalo jako základ pro stavbu vlastních coiloverů pomocí Ground Control kitu.
A ještě k těm KYB AGX, ve Státech byly na každý druhý Corolle dokud před cca rokem nepřišli na trh coilovery od Stance, takže na tom asi taky něco bude. Hodně lidí je používalo jako základ pro stavbu vlastních coiloverů pomocí Ground Control kitu.
- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
Trochu to zde oživím.
Dost by mě zajímalo zda-li je vůbec k něčemu mít 30 možností nastavení tuhosti (BC), či stačí bohatě 16, potažmo 14 možností nastavení (HSD MT a DT).
Co se týče koncepce tlumiče, důležitý je průměr pístnice? Více jak mono tube or twin tube koncepce?
Díky
Dost by mě zajímalo zda-li je vůbec k něčemu mít 30 možností nastavení tuhosti (BC), či stačí bohatě 16, potažmo 14 možností nastavení (HSD MT a DT).
Co se týče koncepce tlumiče, důležitý je průměr pístnice? Více jak mono tube or twin tube koncepce?
Díky