asimo - Subaru Impreza GT Turbo "WRC99" PRODÁNO
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: asimo - Subaru Impreza GT Turbo "WRC99"
Diky, takze to same, co ma Nissan ve svych AWD.
tak.. dnes bol krasny dnik.. tak sme vybrali masiny a sli sa kus vyblaznit!
kamos a jeho STi:
ja a moje GT:
out takes
kamos a jeho STi:
ja a moje GT:
out takes
je videt jak jezdite oba jinak.. nebo se mi to zda.. ty to mas hodne nedotacive ze zacatku kdezto on do zatacky jde uz skoro s kontra 
fajne... tez bych to chtel zkusit ale jaksi neni zimni vybava
fajne... tez bych to chtel zkusit ale jaksi neni zimni vybava
93´Rx-7 FD
No ja bych t ospis videl rozdil v differakach hlavne.
ale jinak dobre... mozna by to chtelo vetsi rychlost a delsi zatacky... rychlost tak cca kolem 80km/h
- 100
Steering Media

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti
Presne tak, je to rozdilnyma diferakama. Pokud je to nedotacive, tak je potreba tomu pomoct a pred zatacku si to rozhodit. Jinak moc pekne jezdeni, jen tak dal. 
rozdíl nemusí bejt jenom v diffu..... stačí blbý zimáky, jinej nájezd do zatáčky, moc nebo málo plynu atd atd, dá se jet líp i s blou justynou......když to umíš....
Mazda RX-7 ,,black edition" is waiting......
o GT je zname ze je viac nedotacave ako akekolvek Sti. inak fajn
kazde auto je len tak nedotacave, alo ho vyladis (az do urcitej miery a podla stupna uprav):) tak je to aj u 4 koliek.. mozes spravit aj imprezu pretacavu zmenou geometrie a nastavenim podvozku.. samozrejme ze su diferaky dolezite.. ale to len pri zmacknuti pedalu.. ak ide auto volne, bez plynu, tak je to rozlozenim vahy a nastavenim podvozku a samozrejme pneu.. ja som vyladil podvozok aby sa auto spravalo tak neutralne ako sa len da.. sneh bol hlboky a sypky, a auto bez impuzlu tazko meni smer jazdy na takom podklade..
dovod preco su prejazdy ine je v tom, ze on siel do zakruty s rucnou.. ja mam radsej ked prdel vyhodim v asi polovici zatacky so zmacknutim plynoveho pedalu.. vizera to horsie ale potom auto zo zatacky vystreli ako z praku a tak mozem tahat "drift" aj do druhej zatacky a to aj s preradenim rychlostneho stupna bez prerusenia smyku.. na dvoch pokusoch na konci mojho videa to vyslo paradne
to bola riadna haluz... osmiali sme sa jak male deti.. a o to hlavne slo.. vlastne slo o to kto toho "kameramana" najviac ofrska snehom.. ale to nieje na videu vidiet
PS1: mam pirelli winter sport 205/55 R16.. nove.. myslim, ze dobre pneu.. na STi su BFgoodrich.. troska lepsie, ale velky rozdiel tam v tom nebol..
PS2: samozrejme to bolo tocene na uzavretej vojenskej lesnej ceste:) street racing je fuj!
PS3: a najazdy aj keby som chcel, tak rovnake nebudu.. ja mam 240hp, on ma 360hp a krutiaci moment niekde okolo 500Nm.. a taha od spodu.. mne ho v takych otackach dusilo.. ako vidno na jednej scene vo videu kde som siel do zakruty v dvojke a auto netahalo az na konci zakruty za rozbehol a siel ako z praku..
dovod preco su prejazdy ine je v tom, ze on siel do zakruty s rucnou.. ja mam radsej ked prdel vyhodim v asi polovici zatacky so zmacknutim plynoveho pedalu.. vizera to horsie ale potom auto zo zatacky vystreli ako z praku a tak mozem tahat "drift" aj do druhej zatacky a to aj s preradenim rychlostneho stupna bez prerusenia smyku.. na dvoch pokusoch na konci mojho videa to vyslo paradne
PS1: mam pirelli winter sport 205/55 R16.. nove.. myslim, ze dobre pneu.. na STi su BFgoodrich.. troska lepsie, ale velky rozdiel tam v tom nebol..
PS2: samozrejme to bolo tocene na uzavretej vojenskej lesnej ceste:) street racing je fuj!
PS3: a najazdy aj keby som chcel, tak rovnake nebudu.. ja mam 240hp, on ma 360hp a krutiaci moment niekde okolo 500Nm.. a taha od spodu.. mne ho v takych otackach dusilo.. ako vidno na jednej scene vo videu kde som siel do zakruty v dvojke a auto netahalo az na konci zakruty za rozbehol a siel ako z praku..
Jo, sak to je presne to, co jsem psal.Swejky píše:rozdíl nemusí bejt jenom v diffu..... stačí blbý zimáky, jinej nájezd do zatáčky, moc nebo málo plynu atd atd, dá se jet líp i s blou justynou......když to umíš....
na takom podklade by bolo kazde auto nedotacave pokial by nemalo ultra tenke pneu s hrotmi a pohonom 4x4.. kaze jedno.. pokial by si mu nedal nejaky impulz..ziadny iny pohon by sa tam ani len nedostal, nie to este by prechadzalo zakrutou takymto stylom a rychlostou
a na to, aby si auto rozhodil na zakrute v kopcoch a s niekolko metrovym zrazom ak ti to nevyjde, potrebujes k** gule a skusenosti ralley jazdca..a tie nemam.. a mi sme tam sli koly srande a nie aby sme si zrusili nervy
kamosovy to vychadzalo lepsie, lebo potiahol rucnou brzdou pred najazdom, tak to auto dostal skor do smyku.. ja som to nerobil. inac by bol prejazd rovnaky..
PS: pneu na GT bolo Pirelli WINTER SOTTOZERO 205/55 R16 a na STi BFGoodrich G-FORCE WINTER225/45 R17.. obe nove sady..
kamosovy to vychadzalo lepsie, lebo potiahol rucnou brzdou pred najazdom, tak to auto dostal skor do smyku.. ja som to nerobil. inac by bol prejazd rovnaky..
PS: pneu na GT bolo Pirelli WINTER SOTTOZERO 205/55 R16 a na STi BFGoodrich G-FORCE WINTER225/45 R17.. obe nove sady..
Samozrejme, ze kazde auto bude na takovem povrchu nedotacive, kdyz tam prijede jen tak.
Proto se tak nejezdi... presunem vahy (rozhozenim), plynem nebo ruckou auto dostanes do smyku uz na najezdu a neni na tom nic tezkeho. Kdyz budes mit auto ve smyku uz na najezdu, staci ti to ridit plynem, kdy te zadek vytahne kam chce, nez kdyz prijedes do zatacka "jen tak" a predek te tahne do prikopy. Vyzkousej si to na velke plose, pak na sirsi ceste, az ti to nakonec pujde i na takovych lesnich cestach, jak jste jezdili.
http://www.youtube.com/watch?v=4aVUvuwVslM
Takhle jezdime my (Mates z fora a ja) s nasimi slabyma 4x4.. jezdit s tim jinak, nez to rozhodit pred zatackou nejde.
Tohle bylo moje prvni jezdeni s timhle autem a obecne 4kolkou. Takze se toho neboj a trenuj.
http://www.youtube.com/watch?v=4aVUvuwVslM
Takhle jezdime my (Mates z fora a ja) s nasimi slabyma 4x4.. jezdit s tim jinak, nez to rozhodit pred zatackou nejde.
porovnavas moznosti prejazdu autom cez dvojprudovu siroku zatacku na rovnej ceste s uzkou horskou cestickou..
ak by som si pred zakrutou toto dovolil v lese ako na tvojom videu, tak neviem, neviem.. aj vdaka nedostatku "skillu" a hlavne skusenosti to takto rozbalovat na uzkej cesticke na zaciatku smyku este neviem.. to my chyba.. ale na tvojom videu to vacsinou na zaciatku vizeralo super ale potom bol problem ze si vyletel az prilis a musel si bud to koly zachrane brzdit alebo ti pomohol obrubnik alebo sa ti auto pretocilo.. ak by som to spravil v lese tak dnes vyklepavam plechy.. prinajlepsom
slo mi skor o vyjazd ako najazd do zakruty.. a tak som mohol kontrolovat aj prejazd dalsej zakruty.. (vacsinou. haha) a dal sa kontrolovat aj ten druhy smyk a prejst tak aj druhu zakrutu ktora bola tahsia bez vychadzky do botaniky.. a dikes za rady, ale bat sa musim.. ak sa clovek neboji, vyvadza soamriny na kt. raz moze doplatit.. a trenovat budem! to mi ver.. hlavne ked je to taka sranda
PS: v STi sedel vicemajster slovenska v 125cc motokarach.. hadam necakate ze na neho mam
PS: v STi sedel vicemajster slovenska v 125cc motokarach.. hadam necakate ze na neho mam
Precti si to poradne.. nesrovnavam to. V mojem videu jsem nebrzdil, nepretocil se, ani nebral obruniky. Chtel jsem jenom poradit.. ale radsi nic psat uz nebudu. 
mě teda přijde bezpečnější si to před zatáčkou rozhodit přes rukáv, než čekat kdy se mi to přestane hrnout ven ze zatáčky a chytí se zadek...
piss factory
asimo: pěkný videjka na krásnejch cestách, máš ji pěknou (rézinku) 
ryba: souhlasím s tebou - u awd jednoznačně před zatáčkou ťuknout do rukávu a pak už si to tahat plynem, jelikož pokud nemáš DCCD, tak je to prvotní hrnutí dost nepříjemná a nevyspitatelná věc
ryba: souhlasím s tebou - u awd jednoznačně před zatáčkou ťuknout do rukávu a pak už si to tahat plynem, jelikož pokud nemáš DCCD, tak je to prvotní hrnutí dost nepříjemná a nevyspitatelná věc
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999
Podpořím Asima, opravdu to nejde srovnávat s lehkou předokolkou, kde se smyk vyvolá ruční brzdou, navíc správný drift by měl být bez ručky. Se Subaru je třeba mít hodně najeto (a tím myslím na limitu) aby se dalo celkem bezpečně takhle jezdit.
Mě třeba hodně pomohla řídící jednotka středového dif. od ing. Skácela. Má v sobě nastavených 6map
1. paměťové místo – Suchý asfalt rychlý
2. paměťové místo – Suchý asfalt technický
3. paměťové místo – Mokrý asfalt
4. paměťové místo – Šotolina rychlá + moc mokro
5. paměťové místo – Šotolina technická + sníh
6. paměťové místo – Sníh – hřebíky
Při aktivaci se nastaví i takové věci, jako síla stlačení pedálu brzdy, kdy se má začít aktivovat ABS, aby do toho nekecalo v nevhodný okamžik.
Registruje polohu plynu, volantu, boční a příčné zrychlení a podle toho rozděluje svornost dif. Při nastavení na hřebíky (funguje dobře i s běžnými pneu) se dá brzděním rozhodit (dovolí lehké sklouznutí) a velice ochotně a čitelně se začíná přetáčet zadkem, pak už stačí jen kontrovat a šlapat na plyn.
V provozu si pro jistotu vypínám stabilizaci jen na zelený symbol, dovolí cca 45st vybočení zádě, takže drifty jsou i docela bezpečnou záležitostí.
Obecně platí, že při přesednutí z jakéhokoliv auta, se se Subaru musí člověk nejdříve sžít a pořádně se ho naučit, pak se zebe teprve vydá to nejlepší, je trochu jako vzpurná kobylka(manželka), je třeba vědět, jak na ni
Mě třeba hodně pomohla řídící jednotka středového dif. od ing. Skácela. Má v sobě nastavených 6map
1. paměťové místo – Suchý asfalt rychlý
2. paměťové místo – Suchý asfalt technický
3. paměťové místo – Mokrý asfalt
4. paměťové místo – Šotolina rychlá + moc mokro
5. paměťové místo – Šotolina technická + sníh
6. paměťové místo – Sníh – hřebíky
Při aktivaci se nastaví i takové věci, jako síla stlačení pedálu brzdy, kdy se má začít aktivovat ABS, aby do toho nekecalo v nevhodný okamžik.
Registruje polohu plynu, volantu, boční a příčné zrychlení a podle toho rozděluje svornost dif. Při nastavení na hřebíky (funguje dobře i s běžnými pneu) se dá brzděním rozhodit (dovolí lehké sklouznutí) a velice ochotně a čitelně se začíná přetáčet zadkem, pak už stačí jen kontrovat a šlapat na plyn.
V provozu si pro jistotu vypínám stabilizaci jen na zelený symbol, dovolí cca 45st vybočení zádě, takže drifty jsou i docela bezpečnou záležitostí.
Obecně platí, že při přesednutí z jakéhokoliv auta, se se Subaru musí člověk nejdříve sžít a pořádně se ho naučit, pak se zebe teprve vydá to nejlepší, je trochu jako vzpurná kobylka(manželka), je třeba vědět, jak na ni
257kw STI MY 2010
Ryba, GeorgePB: Tak pokud nema nekdo odpojovac stredove diffu, tak rukav mu moc nepomuze. 
MZ: Samozrejme, ze u predokolky to je jine, ale rec byla prave o 4kole. Jinak souhlas s Rybou a Georgem, kdyz prijedu zatacky nedotacivnym smykem, tak mam vetsi strach...
MZ: Samozrejme, ze u predokolky to je jine, ale rec byla prave o 4kole. Jinak souhlas s Rybou a Georgem, kdyz prijedu zatacky nedotacivnym smykem, tak mam vetsi strach...
u imprezy se mi nejvic na snehu osvedcilo trochu hodit zadkem pred zatackou. rucka - auau viskoza. ale impreza je stejne nedotaciva jen v malych rychlostech, pak prechazi pres neutralitu k pretacivosti
jagy: ťuknout si do ručky samozřejmě se spojkou, ale vzhledem k malé svornosti na středových diffech GT to občas není ani nutné 
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
presne jak pise GeorgePB uz sti je to stejny ... spojka , rukaav(na snehu funguje i seriovej) a krmit .))) 
Subaru Impreza WRX STi
ty blaaaho.. chalani.. a neje to nahodou jedno kto ako kua to spravi?
.. kazdy ma svoj vlastny styl.. a kakat na to co je a co nieje lepsie.. ide o to, co komu aky styl viac pasuje:).. amen! 
PS: M.Z. kua.. to co mas za masinu??? sem s info a fotto..
PS: M.Z. kua.. to co mas za masinu??? sem s info a fotto..
jasny ze je to jedno.)) ale viic bokem vetsi styll.. , na zkouseni bude letos snehu dostasimo píše:ty blaaaho.. chalani.. a neje to nahodou jedno kto ako k** to spravi?![]()
![]()
.. kazdy ma svoj vlastny styl..
Subaru Impreza WRX STi
svata pravda:).. podarilo sa raz na parkovisku sundat ticku od plynu.. bola zadrbana od snehu a nebolo ju vidiet.. stastie, ze nebola zabetonovana ale len v zemi zapichnuta, troska ohlo zadny blatnik, ale da sa to jednoducho opravit.. ale zatial neriesim.. chcel som, ale kamos povedal, ze nech to riesim na jar, ze satoho asi este nazbiera
dufam, ze nie.. davam si pozor a postupne to budem vyladovat..
To co mám v podpisu
p.Skácel tomu rozumí,jednotka nemá chybu.
257kw STI MY 2010
ty blaaho.. mas aj nejaky popis strucnejsi, alebo temu na fore? sa mi zda, ze som toho psika v avatare co mas uz videl.. nesi naaaahodou aj na subaru-clube???M.Z. píše:To co mám v podpisup.Skácel tomu rozumí,jednotka nemá chybu.