Kde a co tankujete - vaše zkušenosti
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- RainbowSeven
riderhenry píše:presne jak rika Infinity, nejde o to, co motor zvladne, ale co je pro nej dobre a co spatne.
jde o zkušenosti, cit pro auto a ne o nìjaké pøíruèky...
kolik máš, mezi náma, najeto s velkými šestiválci od tøí litrù výš???
já asi 130 000 a troufám si øíct, že pokud bych tomu motoru škodil, tak by se to v tomhle probìhu urèitì projevilo. ale ani jeden mùj motor nežere ani zlba oleje, maxima jede i pøes nábìh 225 000 poøád jak èert a Z se poøád lepší a lepší.....
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
- RainbowSeven
- RainbowSeven
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
turbo a NA ma oboji sve vyhody a kazdemu vyhovuje neco jineho, to ze se turbo ted rozmaha mezi obyc. auty je spis zasluha dementni legislativi a laboratornich mereni spotreby nez cehokoliv jineho, alespon tak jsem to zatim pochopil. Ale srovnavat tyhle dve koncepce vazne nema smysl, po predchozich zkusenostech s timto tematem
RainbowSeven: Nejel jsem nikdy s zadnym sestivalcem (jestli si dobre vzpominam), kdyz nepocitam BMW 335d, ale nejak nechapu, jak to souvisi s touto diskuzi. Porad stojim za tim "nejde o to, co motor zvladne, ale co je pro nej dobre a co spatne"
Ano, verm, ze to vzdycky ty motory, s kterymi jsi jezdil, zvladly, verim ze i moje 1.8 chcplinka by dokazala jezdit na 1500 otacek. Ale nikdy bych snad nikomu netvrdil, ze tim bude motoru dlouhodobe prospivat. 
RainbowSeven: Nejel jsem nikdy s zadnym sestivalcem (jestli si dobre vzpominam), kdyz nepocitam BMW 335d, ale nejak nechapu, jak to souvisi s touto diskuzi. Porad stojim za tim "nejde o to, co motor zvladne, ale co je pro nej dobre a co spatne"
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- RainbowSeven
Re: Kde a co tankujete - vaše zkušenosti
zpet na tesco benzinu... na shell mam vetsi spotrebu
myslel jsem si prvne, ze to bylo v noze (jezdil jsem plynuleji) ale dalsi nadrz to zase potvrdila.
cca 13l/100 vs 15l/100 pro tesco. pritom chod motoru stejny, otacky i nastup vykonu. zadny rozdil.
vzdycky jsem si myslel, ze to bude naopak ale takhle to vidim jasne.
pritom si rad priplatim za kvalitu ale takhle
nejvyssi spotrebu jsem udelal na nejlevnejsi benzin z polska, pumpa Orlen a 16.65l/100
myslel jsem si prvne, ze to bylo v noze (jezdil jsem plynuleji) ale dalsi nadrz to zase potvrdila.
cca 13l/100 vs 15l/100 pro tesco. pritom chod motoru stejny, otacky i nastup vykonu. zadny rozdil.
vzdycky jsem si myslel, ze to bude naopak ale takhle to vidim jasne.
pritom si rad priplatim za kvalitu ale takhle
nejvyssi spotrebu jsem udelal na nejlevnejsi benzin z polska, pumpa Orlen a 16.65l/100
93´Rx-7 FD
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Nechci obhajovat ani jeden z tech benzinu, spis mi jen prijde divne delat zaver po dvou nadrzich 
Řekl bych že dvě nádrže je už slušná porce kilometrů aby se to dalo zprůměrovat a udělat závěr.
Jinak já tankuju Carreru na OMV a naprostá spokojenost...
Jinak já tankuju Carreru na OMV a naprostá spokojenost...
Mitsubishi Eclipse GSX - prodáno
Mazda RX8
Mazda RX8
ja uz to zpozoroval hned kdyz jsem dovezl auto z kladna, asi prvni 3nadrze jsem mel cca pul napul shell a tesco.. a uz tam se mi zdalo ze na shell ujedu mene ale nebral jsem vzdy plnou takze takove jako jako. navic jsem s autem lital dost nestandartne a hlavne porad jako prase takze by to nebylo moc objektivni. tyhle posledni nadrze jsem se snazil drzet a jezdit stejne nebo podobne a vysledek je vyse... mozna ze na jinem motoru by byl vysledek naopak.riderhenry píše:Nechci obhajovat ani jeden z tech benzinu, spis mi jen prijde divne delat zaver po dvou nadrzich
taky jsem si vyguglil nejaky clanek o "lepsich" palivech kde psal jakysi clovek, ze to je naprosta hloupost tankovat 100octanove paliva do motoru ktery je serizeny na 93-95.
dale se rozepsal hooodne dlouze (moc technicke) ale zaverem bylo ze aby motor jezdil lepe tak jak to vsichni popisuji musel by byt na 100octan serizeny.
takze kde je pravda??
93´Rx-7 FD
No ja si taky myslim ze pokud mas motor na 95 octan tak na 100 ti to lip nepojede. Octanovy cislo ti udava jak je palivo odolny vuci detonacim zpusobenym vysokou kompresi. S vykonem to nema asi moc spolecnyho. Upraveny auta jezdi na palivo s vyssim octanovym cislem, protoze u motoru kterej ma kompresi napr 11:1 uz by ti normalni benzin detonoval.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
presne jak pise Gregy, pak je tu jeste ta diskutabilni funkce cisteni. Vetsina lidi, kdyz uz, rika, ze ti to motor sice necisti, ale dal ho to nespini, jako "obycejne" benziny. Ale o tomhle ja moc rict nemuzu.
Jestli to dobre chapu, tak asi naprosta vetsina motoru uz nedokaze poznat rozdil mezi napr. 98 (nebo i nizsimi nekde mezi 95-98, kdyby se delaly) a 100 oktanovymi benziny, protoze nema takove "serizovaci" schopnosti, takze to palivo nevyuzije. Tohle ale nedokazu nijak technicky podlozit, jen jsem si to z nejakeho clanku odvodil
Jinak ja mam spotrebu vicemene stejnou, jen se lisi podle pneumatik, teploty, tlaku v pneumatikach atd. Ale - i kdyz mozna nekdo bude tvrdit, ze to neni mozne - kdyz po nekolika letech jezdeni na 100oktan natankuju 95, docela rychle to poznam, a to prave diky klepani. Idaho mi onehda rikal, ze Mazdacke BP motory maji 100oktan docela rady, tak nevim co je na tom pravdy.
Jestli to dobre chapu, tak asi naprosta vetsina motoru uz nedokaze poznat rozdil mezi napr. 98 (nebo i nizsimi nekde mezi 95-98, kdyby se delaly) a 100 oktanovymi benziny, protoze nema takove "serizovaci" schopnosti, takze to palivo nevyuzije. Tohle ale nedokazu nijak technicky podlozit, jen jsem si to z nejakeho clanku odvodil
Jinak ja mam spotrebu vicemene stejnou, jen se lisi podle pneumatik, teploty, tlaku v pneumatikach atd. Ale - i kdyz mozna nekdo bude tvrdit, ze to neni mozne - kdyz po nekolika letech jezdeni na 100oktan natankuju 95, docela rychle to poznam, a to prave diky klepani. Idaho mi onehda rikal, ze Mazdacke BP motory maji 100oktan docela rady, tak nevim co je na tom pravdy.
Myslim ze motory i-VTEC umi nastavit predstih podle cidla klepani, tam by to mozna melo nejaky vliv, nicmene spis to asi bude fungovat obracene - pokud nalijes misto 98 doporucene obyc benzin 95, tak se ti seridi predstih aby to nedetonovalo. Takhle to je treba u K20A2, kam muzes lit i obyc 95 misto 98. Komprese je 11:1 a funguje to, u ITR je komprese 11,1:1 a musim lit 98 a vic protoze beckovy motor nema cidlo klepani a neumi seridit predstih.riderhenry píše:presne jak pise Gregy, pak je tu jeste ta diskutabilni funkce cisteni. Vetsina lidi, kdyz uz, rika, ze ti to motor sice necisti, ale dal ho to nespini, jako "obycejne" benziny. Ale o tomhle ja moc rict nemuzu.
Jestli to dobre chapu, tak asi naprosta vetsina motoru uz nedokaze poznat rozdil mezi napr. 98 (nebo i nizsimi nekde mezi 95-98, kdyby se delaly) a 100 oktanovymi benziny, protoze nema takove "serizovaci" schopnosti, takze to palivo nevyuzije. Tohle ale nedokazu nijak technicky podlozit, jen jsem si to z nejakeho clanku odvodil![]()
U Nissanu to treba funguje bez problemu... na 100okt. a nastaveni predstihu 5+whp... zadarmo.
Lepsi prubeh, reakce na plyn.. docela me prekvapilo, ze Bckove motory nemaji senzor klepani..
Re:
Mesto = 50km/h a jedine trojka s otackami nad 2t rpm, ten nizky tlak oleje pri nizsich otackach motoru me desiMeTaN píše:ja jezdim mesto na trojku.. ctverka se taky da, vyjmecne ale petka vubec to mi to zdechne
Zkousel jsem jezdit na 100 oktanu (4x nadrz Carrera 100, pak 3x Shell V-power Racing) oproti 95 oktanum (Cepro, OMW) ktere mam predepsane a rozdil ve vykonu, klepani a ujete vzdalenoti jsem nepocitil. A vzhledem k memu nizkemu kompresnimu pomeru ta nema cenu .... takze nelit sragory z JZD za 28 CZK/l a usetrene penizky vrazit do motoroveho oleje
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

Re: Re:
nelit levne sragory a usetrene penize? nechapuZkousel jsem jezdit na 100 oktanu (4x nadrz Carrera 100, pak 3x Shell V-power Racing) oproti 95 oktanum (Cepro, OMW) ktere mam predepsane a rozdil ve vykonu, klepani a ujete vzdalenoti jsem nepocitil. A vzhledem k memu nizkemu kompresnimu pomeru ta nema cenu .... takze nelit sragory z JZD za 28 CZK/l a usetrene penizky vrazit do motoroveho oleje
olej je jasny, valvoline VR1 20W50 racing.
a sragory z JZD..., pokud ma pumpa nalepku pecet kvality tak nemam problem tam vzit. Od toho se ty testy snad delaji
93´Rx-7 FD
Re: Re:
S usetrenymi penizky to bylo jen recnicke zvolani
Zas takova garda to neni 
Testum neverim, pokud se provedou kontroly (at uz kalibrace resp nastaveni samotnych stojanu a nebo kvalita paliva) a zjisti se ze x pump neproslo ALE vysledky se nezverejnuji tak je to uplne k nicemu ne?
Nevim jake mate zkusenosti vy ale na toto tema se nad pivem stravilo hodne casu. Par kamaradu kteri jezdi krizem krazem po republice se shodlo, ze po natankovani u nekterych pump a je jedno zda JZD ci premiova, se vuz zacal chovat jinak. Resp zvysila se spotreba. Jde o subjektivni zaver nepodlozeny fakty. Pokud ale clovek jezdi denne stejne trasy a podobnym jizdnim stylem a po natankovani u techto pump ujede o 80-100km mene ....
Jak ale rikam jde jen o subjektivni pocit a mereni takze zavery si kazdy musi udelat sam s vlastnimi zkusenostmi
EDIT: jsem zvedavy na vase zkusenosti
Testum neverim, pokud se provedou kontroly (at uz kalibrace resp nastaveni samotnych stojanu a nebo kvalita paliva) a zjisti se ze x pump neproslo ALE vysledky se nezverejnuji tak je to uplne k nicemu ne?
Nevim jake mate zkusenosti vy ale na toto tema se nad pivem stravilo hodne casu. Par kamaradu kteri jezdi krizem krazem po republice se shodlo, ze po natankovani u nekterych pump a je jedno zda JZD ci premiova, se vuz zacal chovat jinak. Resp zvysila se spotreba. Jde o subjektivni zaver nepodlozeny fakty. Pokud ale clovek jezdi denne stejne trasy a podobnym jizdnim stylem a po natankovani u techto pump ujede o 80-100km mene ....
Jak ale rikam jde jen o subjektivni pocit a mereni takze zavery si kazdy musi udelat sam s vlastnimi zkusenostmi
EDIT: jsem zvedavy na vase zkusenosti
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

mozna ze to neni ani tak o samotne kvalite jako o tom, ze kdyz budes stridat kazdou nadrz jinym benzinem tak se to na chodu taky projevi.
idealni je asi jezdit na jednu znacku a stale.
Ale spis mi nazory nekterych lidi pripominaji situaci kterou ted ma kolega na svem eshopu s opaskama, ma dva eshopy, rozdilne ale se stejnym zbozim, na jednom jsou ale pasky drazsi jeste z doby kdy je pak na druhem shopu zlevnil.. oba ty shopy jsou spojene odkazama a pristupne pres google a ruzne odkazy ale nakupuje se vyhradne na tom drazsim
asi lidi veri ze budou ty opasky kvalitnejsi 
idealni je asi jezdit na jednu znacku a stale.
Ale spis mi nazory nekterych lidi pripominaji situaci kterou ted ma kolega na svem eshopu s opaskama, ma dva eshopy, rozdilne ale se stejnym zbozim, na jednom jsou ale pasky drazsi jeste z doby kdy je pak na druhem shopu zlevnil.. oba ty shopy jsou spojene odkazama a pristupne pres google a ruzne odkazy ale nakupuje se vyhradne na tom drazsim
93´Rx-7 FD