Jaké za 200k?
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
amigo: podle me se to neda tahle zobecnovat, zalezi na veku, cim starsi auto, tim mensi sance, ze narazi clovek na dobry kus, to je jasne. Ja kupoval MX-5 1999 a jedine, co me cekalo (ale az po roce jezdeni, a to i zimnim), je koroze prahu a zadnich blatniku, coz je sice neprijemne, ale zase to neni kdo vi jak velka tragedie. Jinak jen spotrebni veci - spojka a prekousany zapalovaci kabel. Predchozi majitel vymenil tlumice, auto motorove v bezvadnem stavu, interier temer jako novy... A to se jednalo o v dane edici nejlevnejsi kousek na nemeckem trhu v puvodnim stavu. Chce to spis jen vic trpelivosti... 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
-
willy2.0
To co si mìl,asi bych to neprodal...Sem spokojenej s tìma pøedokolkama"..Ale,když sem vidìl v Berounì,tu Bílou Rezu",zahlodá to.Øejneš si,CTR je fajn,ale furt je to proti týhle zrùdì BabycarAmigo píše:po tom co jsme vcera byli omrknout jedno auto musim naprosto souhlasit s bleskem... za auto chtel 80k, ale jen tak namatkou jsem spocital veci ktere by byly vicemene nutne koupit behem chvilky:
kola + semislick, daily pneu obout na kola co na aute byly (poskozene alu, sjete zimni pneu, kde jedna byla jina, takze na vyhoz), oprava/zastaveni koroze lemu a spoje prahu atd atd atd
minimalne 50k by do toho napadalo hned. Vzhledem k tomu ze to melo byt jen prechodne auto, tak onicem, vyhozene penize
nutno ale podotknout ze motor/interier byly OK, udrzovane, pravidelny kvalitni servis atd
200sx s SR20DET bych se nebal, ale i tak mit 11k euro, tak si znova prestavim JDM imprezu a nikdo mi to nevymluvi
-
willy2.0
Právì,že jezdil...A to bych se radši pøedìlal na zadní náhon a nasál MX5,hodnì zábavný autíèko,alespon dle toho,jak mì s tím kamarád povodil rozevlátì:)!Nene,když,už 4kola,musí to mít rozdìlování výkonu na nápravy,poøádný diferáky...a 280ps minimálnì,aby to prostì za ty náklady,alespon,trošku...stálo.blesk666 píše:willy do istej miery suhlas, al elen preto ze by ma stale trapilo ako z toho urobit Sti - poznam sa, ale nie som si isty ci si jazdil GT, fakt to jazdi slusne, plus dobre sedacky, solidne radenie (no dobre nie tak exaktne ako CTR - ale zazivne) - nedotacave je to len zo zaciatku ked nevymaknes a pred vrcholom zatacky to zadupnes tak to zataca sakra rychle. ale ma to aj slabsie stranky (mne sa to zda hupave, ale som zvyknuty na dost tuhy podvozok lahkeho auta, brzdy asi navrhoval 120kilovy samuraj-bez poriadneho zaduopnutia to nebrzdi)
A stejnì,už je to hardcore víkendovka,ale vìøím,že STI Typer verze,nebo JDM prostì... bude masakr...a v tý bílý...ufffffffffff
-
willy2.0
Za 200tisíc zachovalý GT možná,možná...ale WRX asi urèitì ne,koukal sem to je minimálnì dát 250tis a všechny maj nalítáno...blesk666 píše:willy j eto o kompromisoch za +-200Kc to rozhodne budu kompromisy a cenovy rozdiel Sti a GT/WRX je dost velky, s tym rozdielom este ze GT a este viac WRX sa daju najst kusky ktore boli ako obyc daily auta, na rozdiel od Sti kde drviva vacisnaich ma za sebou dost tazky zivot.
Nevím,za ty peníze,nechci vylítaný auto,ale aspon,trochu zachovalý,tzn.CTR,ITR,Focus RS se dá,už koupit...atd.atd...
pìkná ètyøkola to je 300tis a vejš,jinak tam budeš v servisu za ranec.
Zachovalý WRX a mìnším poètem km,to je 280tis minimálnì...
Poøád si øíkám,když sem koupil za 130tis z Itálie onehdy Clio Sport 00 rok,70tis nalítáno...Jak moc mì pobavilo,za ty smìšný prachy..moc,je to snad jedinej pøípad auta,který ti opravdu za smìšnou poøizovaèku a náklady dá opravdu hodnì,když to srovnám s CTR tedka,který mì stálo pomalu dvakrát tolik,zjistil sem,že mám,akorát,možná pro nìkoho mnohem hezèí auto(ikdyž Clio se mi líbí moc) a jinak,jinak,není CTR ani v jednom ohledu lepší a rozhodnì není mnohem rychlejší!
Kdybych se rozhodoval znova,vìdìl tohle,koupil sem možná znovu Clio,asi 182jku..
Je to malej Lotus!rozhodnì bych na tohle auto nezapomìl.
Kupte si new Autocar,kde ho doporuèujou jako ojetinu,to auto má svý kouzlo.
Já to stejnì vidím tak,že mi hrábne a pojedu si znova pro nìj,182jku.
Nikdy navíc nezapomenu,když sem se byl na jednu 182jku na cup podvozku navíc podívat,na svezení v ní nikdy nezapomenu,vezl mì jeden z minulých mistrù v rally,zcela v sériovým autì,bože co si to auto nechalo líbit...pøedstav si,že jedeš vraceèku,kterou bys jel 80 s pøiposraným zadkem,okolo lítali auta,to tomu nepøidalo a on zatoèil skoro ve 120ti...!!Pøítelkynì sedìla vzadu,taky nechápala,na to konto sem pak koupil Sporta,vìdìl,že ho chci,byla to nezapomenutelná výuka..a to auto mi opravdu dalo hodnì a mnohem víc radosti ještì než sem èekal..
Na tom autì je pìkný,že to nikdo od nìj neèeká,i spolujezdci:))Má charakter i kouzlo moc:)
O to víc dá radosti z vlastnìní,poøízení a asi proto mi furt CTR nepøirostlo k srdci,pøijde mi v nìèem hroznì mrtví,vyžaduje zcela jinej styl,mnohem èiští stopu,mín agresivity,pomalejš mìní smìry...
Clio má neuvìøitelný kouzlo pro mì,tak moc mì nadchlo.Poøád si øíkám,že jediný co mi v CTR dìlá radost,je jen motor a pøevodovka,ale jízdnì....noo kéž by bylo zábavný a živelný aspon z 80procent jako Clio.
Zkrátka CTR je na závody,tam zajede o nìco víc,na okrsce je to min vyrovnaný a vìøím,že v nìkterým pasážíš jede Clio i víc,dík tomu,že umí bejt bájeènì pøedvídatelný,nedotáèivý a pøetáèivý zároven a vìøíš si v nom,furt tì popohání.
V CTR sem se do tempa"nikdy nedostal a tohle napsali i ve speedu,všude onehdy.
Auto za 200tis?staèí mu 150tis a bude se bavit opravdu jako král..
Zbynìk Passer,který založil Caterham academy,na jednom dvd zahlásil,že Caterham je jedno z aut,který ti pomùže,si udržet takovej jakoby závodní level,nasazení,udržuje tì fakt v pìkný kondici co se týèe ježdìní..
Vìøte mi,že Clio je rovnìž takové....že tohle sem cejtil i z nìj,tak moc je skvìlý.
-
willy2.0
-
willy2.0
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
ale ITR je okruhový, kdež to Sport spíš soutìžní autowilly2.0 píše:pìkná oda"na Clio,ale vše je pravda,do písmene.To auto si zaslouží,chválit moc...tohle v JP neumí.Jestli o ITR tehdy napsali,že je to nej pøedokolka do 2.0l všech dob,souhlasím,ale po roce 2000 je to pro mì Clio:)
blbì se to porovnává
øídil jsem Sporta a je to francouz no. øízení, pøevodovka, posaz ... nevim, to mi moc vadilo
motor celkem jede, ale citovka to neni
ano, auto je to rychlý, ale pro mì nudný, bez jiskry.
sednu do sporta a prostì je to clio. jak kdybych sed do soc. edition. prostì clio
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
mluvis o neolitanych autech a pak tu placnes v cenove relaci 250 tisic focus RS... kapku mimo misu, stejne jako Clio, jede, ale zbytek je onicem.
za neco malo pres 200 mas GT, slusny stav, atd. pokud mam 300 a chci auto pro zabavu, tak si rozhodne nekoupim WRX, je to vymekle STi, pojede ho kazde GT... ze mely STi tezsi zivot se tak trochu ceka, ale auto je to na to stavene, takze pokud dostane odpovidajici peci a servis, tak no problem. Bud prihodim a koupim EU sti, nebo seru na roky a koupim jdm STi, super stav za 200 tacu neni problem, s prestavbou se do 300 vlezes kralovsky
za cenu 200k je tedka k mani Westfield s levostranym rizenim, 2.0 zetec, ostre vacky, 5spd LSD skrin, stavitelny podvozek, kotouce... bomba auto, jen je to zavodak bez prednich svetel a dalsich zbytecnosti, takze na papirech by stalo kolem 300, tak jsem to zavrhl
nekompromisni auto, ktere si jako jedine poridi snad jen uchyl 
za neco malo pres 200 mas GT, slusny stav, atd. pokud mam 300 a chci auto pro zabavu, tak si rozhodne nekoupim WRX, je to vymekle STi, pojede ho kazde GT... ze mely STi tezsi zivot se tak trochu ceka, ale auto je to na to stavene, takze pokud dostane odpovidajici peci a servis, tak no problem. Bud prihodim a koupim EU sti, nebo seru na roky a koupim jdm STi, super stav za 200 tacu neni problem, s prestavbou se do 300 vlezes kralovsky
za cenu 200k je tedka k mani Westfield s levostranym rizenim, 2.0 zetec, ostre vacky, 5spd LSD skrin, stavitelny podvozek, kotouce... bomba auto, jen je to zavodak bez prednich svetel a dalsich zbytecnosti, takze na papirech by stalo kolem 300, tak jsem to zavrhl
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
Amigo píše:mluvis o neolitanych autech a pak tu placnes v cenove relaci 250 tisic focus RS... kapku mimo misu, stejne jako Clio, jede, ale zbytek je onicem.
za cenu 200k je tedka k mani Westfield s levostranym rizenim, 2.0 zetec, ostre vacky, 5spd LSD skrin, stavitelny podvozek, kotouce... bomba auto, jen je to zavodak bez prednich svetel a dalsich zbytecnosti, takze na papirech by stalo kolem 300, tak jsem to zavrhlnekompromisni auto, ktere si jako jedine poridi snad jen uchyl
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz
http://www.westfield-sportscars.co.uk/default.htmlDejf píše:odkaz ?
Amigo: Westfield so Zetecom moze bzt jedine Aero Race - teda cistokrvna okruhova motokara, to sa fakt da kupit za tie prachy lavostranne? ak bz to slo prihlasit (na legalne prihlasenie ale treba mat patrne licenciu zavodneho jazdca?) tak tomu hovorim auto na zabavu
Willy: Clio je za tie prachy super (no tiez mam par vyhrad ale skusol by som ich) osobne ak by moje auto nemuselo byt druhym dolezitym autom v rodine (moje je na denne jazdenie a obcasne odvezenie deti z/do skolky) tak by Clio bolo asi doma, ale uz to co mam teraz manzelka nadava ze je to strasne male (306 gti6) ked si obcas vymenime auta (ma C-Max-a).
Focus RS a Sti-cka stoja od 13tis EUR vyssie, myslim "kapku" ina cena ako 200tis Kc (a to tiez samozrejme treba ratat s niecim navyse hned po kupe). Ako spominam kamarat kupil naprosto perfektnu WRX 2001 za 219tis Kc (116tis km, serviska, prvy majitel, vsetko original, interier nic neosuchane, fakt auto ktoremu sa hovori "bez investicii" (Amigo OK je to tazke a ten ksicht 2001 modelu sa malokomu paci ale za tie prachy tolko kvalitnej "muziky" na kazdy den najdes malokde, hlavne to neni orezle a vylietane ako vacsina GT co som videl a RA je super ale vo velkom meste mat pololegalne auto neni optimalne)
Willy: Clio je za tie prachy super (no tiez mam par vyhrad ale skusol by som ich) osobne ak by moje auto nemuselo byt druhym dolezitym autom v rodine (moje je na denne jazdenie a obcasne odvezenie deti z/do skolky) tak by Clio bolo asi doma, ale uz to co mam teraz manzelka nadava ze je to strasne male (306 gti6) ked si obcas vymenime auta (ma C-Max-a).
Focus RS a Sti-cka stoja od 13tis EUR vyssie, myslim "kapku" ina cena ako 200tis Kc (a to tiez samozrejme treba ratat s niecim navyse hned po kupe). Ako spominam kamarat kupil naprosto perfektnu WRX 2001 za 219tis Kc (116tis km, serviska, prvy majitel, vsetko original, interier nic neosuchane, fakt auto ktoremu sa hovori "bez investicii" (Amigo OK je to tazke a ten ksicht 2001 modelu sa malokomu paci ale za tie prachy tolko kvalitnej "muziky" na kazdy den najdes malokde, hlavne to neni orezle a vylietane ako vacsina GT co som videl a RA je super ale vo velkom meste mat pololegalne auto neni optimalne)
westfield SE1 a je to zavodak, tzn chybi mu predni svetla, blinkry, nema rucni brzdu, jen jeden sterac, musel by se dodat tlumic vyfuku, zmerit dB a CO2 a jeste asi nejake dalsi drobnosti. vykon 180-190 koni (KENT vacky, laditelna ECU, TVR/Cosworth skrin, A.V.O kotoucovky, LSD Cosworth Diff, AVO coilovers atd atd) jeden z nekolika malo kusu vyrobenych original ve fabrice jako LHD kit (overeno vuci kodu motoru a ramu)blesk666 píše:Amigo: Westfield so Zetecom moze bzt jedine Aero Race - teda cistokrvna okruhova motokara, to sa fakt da kupit za tie prachy lavostranne? ak bz to slo prihlasit (na legalne prihlasenie ale treba mat patrne licenciu zavodneho jazdca?) tak tomu hovorim auto na zabavu
Psal jsem primo do Westfieldu a odpovedeli mi ze by to stalo cca 4 tisice liber dat do stavu aby se to dalo prihlasit, proslo MOT a dalo bezproblemu provozovat na cestach v UK... nebyli schopni rict co by bylo u nas, nicmene podminku LHD by to splnovalo a papiry by to taky melo, samotne auto je k mani z 6 tisic liber, ale dal jsem to uz moc neresil, prave kvuli dalsich 4 tisicum liber (chci se vejit do 200, takhle by to bylo 320, vim ze za takove auto je to sakra malo, ale nemel bych k tomu jine auto, takze fakt ne)
O nutnosti vlastnit nejakou licenci z westfieldu nepsali nic a nikdy jsem o tom ani neslysel, pokud budes mit papiry (klidne i UK) a bude to LHD, tak to prihlasit pujde.
Hledal jsem tak pul roku zpatky ktery z vyrobcu kopii lotus 7 dodava stavebni i jako LHD a nejake jsem nasel, takze jen o utopii, kaipanu a caterhamu to fakt neni
co se tyce pololegalnosti RHD prestaveb, tak souhlasim... nicmene tedka je k mani bile GT za 230 s malo KM a vypada fakt luxusne, najete nema ani 100tkm. Na denni zivot mozna nebude tak pohodlne jako WRX, ale pokud pridas plyn, tak GT jednoznacne bude mit navrch
Naposledy upravil(a) Amigo dne 20 črc 2009, 13:32, celkem upraveno 1 x.
-
willy2.0
Dejfe Clio je vše jen ne nudný..Nudí mì CTR obèas:(Dejf píše: ale ITR je okruhový, kdež to Sport spíš soutìžní auto
blbì se to porovnává
øídil jsem Sporta a je to francouz no. øízení, pøevodovka, posaz ... nevim, to mi moc vadilo
motor celkem jede, ale citovka to neni
ano, auto je to rychlý, ale pro mì nudný, bez jiskry.
sednu do sporta a prostì je to clio. jak kdybych sed do soc. edition. prostì clio
Tøeba ho nasaju zas a svezu tì,uvidíš sám...Každopádnì jestli si vìtšího vzrùstu jak tady píšeš,budeš mát problém se nasoukat,to je fakt,já mám 183cm a je to tak akorát...
-
willy2.0
Co je o nièem,jakej zbytek,nepochopil sem to??Amigo píše:mluvis o neolitanych autech a pak tu placnes v cenove relaci 250 tisic focus RS... kapku mimo misu, stejne jako Clio, jede, ale zbytek je onicem.
za cenu 200k je tedka k mani Westfield s levostranym rizenim, 2.0 zetec, ostre vacky, 5spd LSD skrin, stavitelny podvozek, kotouce... bomba auto, jen je to zavodak bez prednich svetel a dalsich zbytecnosti, takze na papirech by stalo kolem 300, tak jsem to zavrhlnekompromisni auto, ktere si jako jedine poridi snad jen uchyl
za 250tis mimo mísu?dej si Sauto,tipcars,sou u nás ted 3 FRS na prodej okolo 250tis...a myslím,že nejsou úplnì špatný,rouhodnì lepší kup jak WRX...Limitovaná edice-skvìlej rodokmen,Ford tohle umí,,bomba pøedokola...live vypadá pìknì,ikdyž Focuse nemusím,na živo je tenhle hardcore:)Až mì drtí,že šli s cenou takhle dolù,tìch aut udìlali okolo 4500tis,prodávat to za 250tis,je hovadina,kdo to koupí neprohloupí
Pøestavovat WRX na STI...Asi se dá,ale tomuhle nefandím.A že by si mìl do 300tis opravdové STI..Poøádná WRX je prostì 280 a vejš a k tomu pøestavba na STI a mùžeš si to STI koupit rovnou.To,už radši pøestavbu,cos mìl ty...
-
willy2.0
K tomu Westfieldu"já bych si ho zrovna poøídilAmigo píše:mluvis o neolitanych autech a pak tu placnes v cenove relaci 250 tisic focus RS... kapku mimo misu, stejne jako Clio, jede, ale zbytek je onicem.
V Berounì ted,byli s Radical SR"...Masakr placka do provozu,už v roce 02"o tìhlech dvou autech psali v Autocaru,øíkal sem si,mít miloše,koupím si ho,budu první:)Pøekvapuje mì,že se tady první kousek objevil,až v roce 2009!Pøedstava,že s tím Radicalem jezdím v normál provozu,je hustá a moc bych se bavil tím,že Policajti nebudou chápat
vsak to je jedina prestavba ktera ma smysl, nemluvim o prestavbe newage WRX na STi, to jsou vyhozene $willy2.0 píše:Co je o nièem,jakej zbytek,nepochopil sem to??
za 250tis mimo mísu?dej si Sauto,tipcars,sou u nás ted 3 FRS na prodej okolo 250tis...a myslím,že nejsou úplnì špatný,rouhodnì lepší kup jak WRX...Limitovaná edice-skvìlej rodokmen,Ford tohle umí,,bomba pøedokola...live vypadá pìknì,ikdyž Focuse nemusím,na živo je tenhle hardcore:)Až mì drtí,že šli s cenou takhle dolù,tìch aut udìlali okolo 4500tis,prodávat to za 250tis,je hovadina,kdo to koupí neprohloupí![]()
!
Pøestavovat WRX na STI...Asi se dá,ale tomuhle nefandím.A že by si mìl do 300tis opravdové STI..Poøádná WRX je prostì 280 a vejš a k tomu pøestavba na STI a mùžeš si to STI koupit rovnou.To,už radši pøestavbu,cos mìl ty...
clio: ksicht se mi nelibi, interier je hnus, je to proste rencek...
westfield: bral bych vsemi 10, ale ne jako jedine auto, tech 300k je porad malo kdyz to tak vezmes, ale pro me mimo misu momentalne
btw. ve vysokem myte tedka o vikendu prohaneli oranzovy a bily KTM X-Bow, skoda ze jim do toho zaclo chcat a my jen projizdeli, cestou zpatky uz to tam balili, tak jsme ani nestaveli
-
Johnie_Walker
- Kontaktovat uživatele:
-
willy2.0
KTM X-Bow mìl možnost testovat kamarád...A vyjádøil se k tomu tak,že pìkný,obrovskej pøítlak,ale díky tomu turbomotoru,se nedá poøádnì øídit plynem a je tak trochu,hlavnì,když to neèekáš moc pøetáèivý..Ale ono asi,už každé takové auto se špatnì øídí,takový formule sou toAmigo píše:vsak to je jedina prestavba ktera ma smysl, nemluvim o prestavbe newage WRX na STi, to jsou vyhozene $
clio: ksicht se mi nelibi, interier je hnus, je to proste rencek...
westfield: bral bych vsemi 10, ale ne jako jedine auto, tech 300k je porad malo kdyz to tak vezmes, ale pro me mimo misu momentalne
btw. ve vysokem myte tedka o vikendu prohaneli oranzovy a bily KTM X-Bow, skoda ze jim do toho zaclo chcat a my jen projizdeli, cestou zpatky uz to tam balili, tak jsme ani nestaveli
Myslím,že Caterham musí bejt skvìlý,ale,to,už se fakt bavíme úplnì o jinejch autech..
Clio je pìkné!!!
Amigo pøál bych ti,tì v tom svézt,úplnì vidím jak bys vylezl a nevìøil bys co to auto dokáže.Onehdy za mnou pøijel kluk z fora nìjakýko fakt nadšenec moc to auto chtìl,pøijel z Hradce Králové(dnes,už je taky majitel Clia)a ten byl naprosto hotovej..a když sem s ním pak skoèil ve 150ti pøes horizontík a po dopadu se jen pìknì zadek zavrtìl,chtìl vylejzat,jeho pøítelkyni se to,ale líbilo moc
To auto jede moc,moc jede do zatáèek,na rovinì si rychle zvykneš na výkon,ale pomalé není a na mokru,na mokru se nechá skvìle øídit plynem a bude rychlejší jak CTR...opravdu skvìlé auto,myslím,že málokdo u nás,ale kdo ho má nevyužije jeho potenciálu,to auto si totiž nechá líbit hodnì...hodnì moc.
Taky mi jeden kamarid,kterej vylezl z M3E46 a chvíly pøedtím ho vezl kamarád v Sti øekl,že to vùbec nepochopil,že na jízdu v Cliu nikdy nezapomene a že to øadí na zážitek èíslo jedna,to,už nìco znamená,když to pøebije u nìkoho pocit z STI...To auto,je živelný moc,kdo ho nikdy nezkusí pøijde o jedno z nej aut,který kdy byli pro normál lidi vyrobený...
Zapomente na francouzký auta,na tenhle pojem,zapomente na nákupní tašky...tohle je fakt drsnák a masakr na oksky:)!!!!!To jak budete udivený,v kolika se to dá strkat do zatáèky taky...s takovýmhle malým autem...to jak jde øídit plynem,umí bejt pøetáèivej,to se musí zažít.Psát o tom mùžu jak chci.
Naposledy upravil(a) willy2.0 dne 20 črc 2009, 19:07, celkem upraveno 2 x.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Mno nektery prispevky jsem nedocetl do konce, to priznavam
co se radicalu tyce, tak je to neskutecna hracka, hlavne to ma presne takovy motor, jaky si u takoveho typu auta predstavuju, a je to dost mozna nejrychlejsi auto na znackach (myslim na okruhu) - teda me alespon nic rychlejsiho nenapada!
K tomu Xbow - co jsem cetl (asi 3 clanky + 1 cesky) tak je to docela propadak, kdyz se postavi vedle Arielu Atom apod. Ten motor to hodne zabiji a celkove je to auto az podivne mrtve, na svoji vahu a vubec zamereni, taky dost kousave, udajne... Do nej bych urcite nesel, navic je nechutne drahy. Ale zpatky k tematu - nejak mi chybi vyjadreni toho, kdo tema zalozil, aby se diskuze nekam pohla...
Mne prijdou Imprezy (minimalne STi) porad jako desne draha auta, ja si nedovedu predstavit, ze bych mel zivit neco, co zere 30 litru, kdyz se chci bavit... Samozrejme za par let, az budu treba lip zabezpeceny, by to mozna slo, ale ted... 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele: