S2000 vs. EVO VIII

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 22 kvě 2009, 12:29

riderhenry píše:O Evech a Imprezach se bezne rika ze kdyz uz je dostanes na limit, tak je to v takove rychlosti, ze uz je to fakt o hubu... Ale ja to vyzkousene nemam... :lol:

K tomu interieru S2000 - ja teda nevim, ale na to, jak je to auto stare, tak mi prijde dokonaly, ale to je mozna i tim, ze nesnasim moc talcitek a podobnych kravin v interieru...
starý dobrý 90léta

když vidim ty hrùzy co dnes jsou :shock:
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 kvě 2009, 12:35

presne tak, to rikam porad. Vsak s odchodem S2000 (pokud vim, tak uz se v tichosti prestala vyrabet) pro me v podstate odeslo posledni ciste sportovni auto, ktere bych si velice rad koupil i nove... Mozna jeste modely Type-R od Hondy, ale to je taky otazka, jestli jsou ty nove modely pro ridice lepsi nez jejich predchudci...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Vik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vik_ » 22 kvě 2009, 14:05

H-Honza píše: Mam ted chvili RHD EVO 6 a z nakladu na jeho provoz se mi obcas dela nevolno, at je rec o "spotrebnich" vecech, servisnich intervalech, nebo poruchovosti a neustavajicich opravach.
Je to relativne seriove auto, spotreba kolem 14l pri opatrne jizde, kolem 20+ pri ostrejsi jizde.
Mám taky E6 a dá se jezdit i za 10-12 pøi ježdìní dle pøedpisù v provozu.
Takže bych to tak èernì nevidìl a to mám trochu jiný motor management než série ;)
s horní hranicí jsi ještì nízko, mìl jsem v mostì 35l/100
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]

H-Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H-Honza » 22 kvě 2009, 16:21

Vik_ píše: Mám taky E6 a dá se jezdit i za 10-12 pøi ježdìní dle pøedpisù v provozu.
Takže bych to tak èernì nevidìl a to mám trochu jiný motor management než série ;)
s horní hranicí jsi ještì nízko, mìl jsem v mostì 35l/100
No ja mam prevodovku z RS takze treba jizda na dalnici je utrpeni zaplaceny opravdu nesmyslnou spotrebou, v podstate je jedno jestli pojedu na Prahu po dalnici 130km/h a nebo se trochu svezu pres Dubou a Melnik, pac ty vysledny hodnoty spotreby jsou dost podobny :D

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 22 kvě 2009, 20:07

dolek píše:myslim si ze jsi smichy rozbrecel mnohem vic lidi tady na foru, nez eso...CENSORED by Amigo... zbytecne OT a popichovani
dej si vdolek a nauè se øídit... :lol:

Vik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vik_ » 23 kvě 2009, 10:18

H-Honza píše: No ja mam prevodovku z RS takze treba jizda na dalnici je utrpeni zaplaceny opravdu nesmyslnou spotrebou, v podstate je jedno jestli pojedu na Prahu po dalnici 130km/h a nebo se trochu svezu pres Dubou a Melnik, pac ty vysledny hodnoty spotreby jsou dost podobny :D
taky mám RS pøevodovku ;)
[img]http://2.bp.blogspot.com/_4aDaqZjNolg/SX7H3FZ5RFI/AAAAAAAAADI/dPrigDL2h2A/s320/Boostftw1.jpg[/img]

Kubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubosh » 23 kvě 2009, 12:38

S2000 se nepøestala vyrábìt až tak v tichosti ale výrobu oficiálnì ukonèila limitovaná edice Ultimate Edition.
http://news.autoroad.cz/zajimavosti/300 ... nou-edici/

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 23 kvě 2009, 13:18

o te limitovane edici vim, myslel jsem to tak, ze uz prislo to datum definitivniho ukonceni vyroby (alespon Honda CR uz ji na strankach nema...).

jogurt

Příspěvek od jogurt » 31 kvě 2009, 23:05

mam podobnej problem zvazuji M3 e46 a Evo 9
jiz sem mel E36 M3 dalo se stim jet dopoledne pro rohliky do Tesca a
odpoledne na okruh. Fun stim byl uzasnej, ale po urcite dobe sem si rekl, ze to neni ono. Nedavno sem se projel v Evu 9 a nekolikrat v STI 2004. A je to o necem jinem. Po nasednuti sem postradal kvalitni interier ... proste JP to moc neresi. Ale vemi rychle se s tou 4 kolkou zzijes.
Ale kazde z techto aut ma neco do sebe.
M3 luxusni a sportovni. V zime sice nebudes nejrychlejsi, ale za to Te nebude prvnich par kilometru studet zadek v sedacce :)
STI boxer ma uzasnej zvuk takova bestie a do 4000 otacek je to celkem nuda pak auto vystreli jak raketa. Jel sem ve verzi bez stredove diffu takze auto bylo lehce nedotacive, ale stim se da zit. Ze zacatku sem trosku lovil kvalty. Razeni je trosku nepresne, ale po chvilce si na to clovek zvykne.
EVO 9 porad si rikam sakra proc todle auto nema lepsi interier, ale to je dan za uzasne jizdni vlastnosti. Auto bylo i lehce pretacive pri nastaveni pomeru na zadku. Rizeni a razeni presne. Zvuk motoru asi nejnudnejsi ze vsech trech aut, ale turbo efek neni tak etremne znatelny jak v STI.

Kazde auto je jine takze tezko radit.

Well

Příspěvek od Well » 01 čer 2009, 08:08

Jak to tady tak ètu, tak jsem moc rád, že jsem šel do Mazdy MX-5 :) . Nemusím øešit kousavost S2000 a mùžu dohnat auto na limit a vím, že když se poštìstí, tak ho i zvládnu.
K výbìru mezi Hondou a Evem. Já bych bral obì. Na zimu Evo, užíval bych si každou zasnìženou zatáèku, ale pøes léto bych se v plechovce paøit nechtìl. Nìkdo si tu stìžoval, že se dá v S2000 bez støechy jezdit jen v létì k veèeru. No nevím, já jezdím v Mazdì bez støechy od konce dubna do konce øíjna. Støechu nandavám jen v pøípadì deštì. Už mám vyzkoušeno, že do mé MX-5 (bez vìtrného štítku) fouká víc než do S2000. osobnì neznám lepší pocit než je jízda s vìtrem ve vlasech bez zatuchlého pøehøátého vzduchu v interiéru. Je pravda že obèas je utrpení jet za kouøícím dieslem nebo hladový vjet do vesnice, kde polovina vesnièanù griluje, ale o tom pøesnì auto bez støechy je :wink: .
Jestli bych mìl zhodnotit praktiènost S2000, tak kufr má celkem velký. Na osobu má 80 litrù. Což je stejné jako 400 litrù v autì pro pìt lidí. Støecha je v celku rychlá, tak co si pøát ještì víc.

eso-sannycars

Příspěvek od eso-sannycars » 01 čer 2009, 09:58

rychlejsi strecha nez ma esko neni :wink: -6sekund
sannycars-motorsport

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 01 čer 2009, 10:22

strechu v MX-5 a podobnych autech stejne zatahnes rychleji, s trochou cviku, jeste to min vazi a nema se co rozbit... :)

Well

Příspěvek od Well » 01 čer 2009, 12:02

eso-sannycars píše:rychlejsi strecha nez ma esko neni :wink: -6sekund
V Mazdì to zvládám do tøí vteøin a když prší, tak klidnì i za pomalé jízdy.
S2000 má støechu hodnì rychlou. Jednou jsem s ní závodil a bylo to o fous :-) .

MilanEvo

Příspěvek od MilanEvo » 04 čer 2009, 07:06

Vik_ píše: taky mám RS pøevodovku ;)

Já nemám ale chtìl bych :cry:
2005 Mitsubishi Lancer Evolution VIII 360PS 490Nm - R.I.P. :-(
2002 Mitsubishi Lancer Evolution VII RS Sprint - SOLD
2011 Renault Mégane RS 250 - SOLD
2011 Nissan 370Z GT Edition - SOLD
1998 Mitsubishi Lancer Evolution V GSR

Vik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vik_ » 04 čer 2009, 08:44

co Evo VI?
tak to není zas takový problém
kdyžtak napiš (ale svoji neprodám) ;)

jančo

Re: S2000 vs. EVO VIII

Příspěvek od jančo » 23 pro 2010, 11:01

Nooo takže čo zvolit, samozrejme si myslím, že porovnávame hrušky z jablkami, to mám jak porovnávat superšport a motokáru.

Dajme tomu, že chcem auto zábavné, chcem mať zážitok z jazdy, to podla mna nie je priamo úmerné rýchlosti, akou je auto schopné ist cez zákruty.
V prvom rade ma musí zaujat dizajn, venkajší aj vnútorný a teda jednoznačne Sko.
Dalej ma zaujíma motor, charakter, zvuk, rev-brutal prejav a aj malý objem a bezkonkurenčný výkon na liter objemu ( atmosféra samozrejme )
Potom zážitok dopĺňa jazda bez strechy, ono ist nad 170 je slušná sranda, maximálne sa ale dá len 230, ponevač potom už lait fúka a ked scem ist 250, musim zavret krám.

Riešit prakticku stránku veci je obmedzujúce, žiadne kompromisy. Ale zaznelo tu, že do Ska nič nedám, no jak je 60-pív, z toho 40 v preprávkách málo, podotýkam, že v kufri, tak neviem. Kufríček je dokonca väčší jak v 350Z.
A čo sa týka vnútorného priestoru, mne stačí či sa tam vejdem s vystretími nohami a predstavte si, že áno, a to mám 180cm.

Jazdné vlastnosti: Sko lahko ovládatelné, Išiel som aj s 350Z, to by som nadsadene prirovnal k tanku a Zko má zvuk a prejav motoru povedal bych no nuda. A problém so zadokolkou, áno, pokial nemá VSA, potom možte mat do hocijakej zákruty do rýchlosti 100km/hod plný plyn a zalomený volant, na mokru treba počitat s predlženým šmykom a nie že to obmedzuje športovú jazdu, je to nastavené, že to až dost púšča do šmyku, takže jak bych išél s kvalititatívne podobným súperom na Eve s napr.280 hp a ja na Sku Ultimejtku, nevidím problém v tom, či bych mu stačil. Ono tie staršie Ská dost zaostávaju v podvozku a v brzdách. A že nestačí 241 hp? na 1300 kg určite áno, pokojne si to možte rozdat aj s 3litrovou Z4. Jak je to málo, tak poznám jedného, čo jak ja poviem umelo zvýšil objem motoru alebo dal umelé dýchanie a okolo 400hp je na svete.
A zimná prevádzka samozrejme nepripadá do úvahy, podla mna je to škoda auta, takže jak bolo spomenuté, najlepšie mat obidvoje.

petan_250

Re:

Příspěvek od petan_250 » 23 pro 2010, 17:18

riderhenry píše:presne tak, to rikam porad. Vsak s odchodem S2000 (pokud vim, tak uz se v tichosti prestala vyrabet) pro me v podstate odeslo posledni ciste sportovni auto, ktere bych si velice rad koupil i nove... Mozna jeste modely Type-R od Hondy, ale to je taky otazka, jestli jsou ty nove modely pro ridice lepsi nez jejich predchudci...
Type-R uz take nekoupis, EURO 5 je dostala .... leda ile-dovoz pac se stale vyrabeji a prodavaji jen ne v evrope :(
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 23 pro 2010, 18:53

no jo ale v pát kvě 22, 2009 12:35 pm se jeste prodavaly :mrgreen:

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 23 pro 2010, 19:01

riderhenry píše:no jo ale v pát kvě 22, 2009 12:35 pm se jeste prodavaly :mrgreen:
To byly casy .... :mrgreen:
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 23 pro 2010, 21:30

jo tak to souhlasim :smt003

Hayabusa

Příspěvek od Hayabusa » 23 pro 2010, 23:20

jančo píše:Nooo takže čo zvolit, samozrejme si myslím, že porovnávame hrušky z jablkami, to mám jak porovnávat superšport a motokáru.

Dajme tomu, že chcem auto zábavné, chcem mať zážitok z jazdy, to podla mna nie je priamo úmerné rýchlosti, akou je auto schopné ist cez zákruty.
V prvom rade ma musí zaujat dizajn, venkajší aj vnútorný a teda jednoznačne Sko.
Dalej ma zaujíma motor, charakter, zvuk, rev-brutal prejav a aj malý objem a bezkonkurenčný výkon na liter objemu ( atmosféra samozrejme )
Potom zážitok dopĺňa jazda bez strechy, ono ist nad 170 je slušná sranda, maximálne sa ale dá len 230, ponevač potom už lait fúka a ked scem ist 250, musim zavret krám.

Riešit prakticku stránku veci je obmedzujúce, žiadne kompromisy. Ale zaznelo tu, že do Ska nič nedám, no jak je 60-pív, z toho 40 v preprávkách málo, podotýkam, že v kufri, tak neviem. Kufríček je dokonca väčší jak v 350Z.
A čo sa týka vnútorného priestoru, mne stačí či sa tam vejdem s vystretími nohami a predstavte si, že áno, a to mám 180cm.

Jazdné vlastnosti: Sko lahko ovládatelné, Išiel som aj s 350Z, to by som nadsadene prirovnal k tanku a Zko má zvuk a prejav motoru povedal bych no nuda. A problém so zadokolkou, áno, pokial nemá VSA, potom možte mat do hocijakej zákruty do rýchlosti 100km/hod plný plyn a zalomený volant, na mokru treba počitat s predlženým šmykom a nie že to obmedzuje športovú jazdu, je to nastavené, že to až dost púšča do šmyku, takže jak bych išél s kvalititatívne podobným súperom na Eve s napr.280 hp a ja na Sku Ultimejtku, nevidím problém v tom, či bych mu stačil. Ono tie staršie Ská dost zaostávaju v podvozku a v brzdách. A že nestačí 241 hp? na 1300 kg určite áno, pokojne si to možte rozdat aj s 3litrovou Z4. Jak je to málo, tak poznám jedného, čo jak ja poviem umelo zvýšil objem motoru alebo dal umelé dýchanie a okolo 400hp je na svete.
A zimná prevádzka samozrejme nepripadá do úvahy, podla mna je to škoda auta, takže jak bolo spomenuté, najlepšie mat obidvoje.

Moc hezky napsaný :wink:
rad pozuju na pumpe :smt003

Odpovědět