Háša - GT4 ST205/MX-5/EVO6
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Hášova Toyota Celica GT4 ST205/Mazda MX-5 1.8 NBFL/EVO6 RHD/EVO 6 LHD
No a Miata - Miata je prostě Miata - absolvoval jsem několik track days, zimu pokusem o jizdu dverma napred a to auto porad funguje, nic po mě nechce a nic nestojí. Neuvěřitelný. Mám ho rád. Zítra opět Most s Corners, minulý týden koučink v Mostě s Petrem ze Special Drive.
Naposledy upravil(a) hasa dne 17 pro 2019, 11:08, celkem upraveno 1 x.
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Toyota Celica GT4 ST205 - SOLD
Mazda MX-5 1.8 NBFL - SOLD
Mitsubishi Evo 6 RHD - SOLD
Re: Hášova Toyota Celica GT4 ST205 + Mazda MX-5 1.8 NBFL + EVO6
Celica připravená k prodeji: https://www.sportovnivozy.cz/122389-toy ... hd-praha-4
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Re: Hášova Toyota Celica GT4 ST205 + Mazda MX-5 1.8 NBFL + EVO6
Dlouho jsem neaktualizoval tak trocha změn
- udělal jsem trochu proplach garáže/garáží a prodal F(c)ouru, Miatu a Šmoulu a čekám na předání černé Evo 6 LHD. Auto je do šroubku celé zrenovované (Tomáš Hrazdíra Ralliart.cz + Kalda Sportgarage), aktuálně se finišuje motor, na konci ledna naladit a předání. Moc fotek zatím nemám, nicméně něco málo co jsem našel přikládám. Základní spec zatím:
- kované písty a ojnice
- HKS vačky
- turbo Evo IX
- vstřiky, pumpa
- HKS vačková kola
- milion blbinek okolo
- komplet podvozek sundán, opískován, nalakován
- zadní RS diff po repasi
- RS převodovka po repasi
- přední malá špéra ralliart
- tlumiče OEM RS po repasi
- celolak
- nezničený RS interiér (švihadla, bez klimy...)
- doma volant OMP a whiteline slabiky předek zadek + bílé Enkeie na Yokohama ADO8R
Ladit bude po Dakaru Lukasz z 4turbo.pl
Těším se jak malej jarda!
- kované písty a ojnice
- HKS vačky
- turbo Evo IX
- vstřiky, pumpa
- HKS vačková kola
- milion blbinek okolo
- komplet podvozek sundán, opískován, nalakován
- zadní RS diff po repasi
- RS převodovka po repasi
- přední malá špéra ralliart
- tlumiče OEM RS po repasi
- celolak
- nezničený RS interiér (švihadla, bez klimy...)
- doma volant OMP a whiteline slabiky předek zadek + bílé Enkeie na Yokohama ADO8R
Ladit bude po Dakaru Lukasz z 4turbo.pl
Těším se jak malej jarda!
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Re: Háša - GT4 ST205/MX-5/EVO6
To bude asi fajn Evo
jaky to bude mit vykonovy potencial, resp.na kolik budes cilit?
Co sem slysel od Manola ze subarusti.cz, tak je ten Lukas celkem carodej. Tam si lepe vybrat neslo
Co sem slysel od Manola ze subarusti.cz, tak je ten Lukas celkem carodej. Tam si lepe vybrat neslo
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
DaveMax - neplánuju nic extrémního, spíše chci spolehlivost a výdrž. Tenhle setup se většinou ladí kolem 380ps/500nm, což vzhledem k váze auta a mejm nešikovnejm rukám je až až
Co se týče ladění, v CZ co tak pozoruju jsou dva tábory - jedni laděj u Komárka, druhý u Lukasze a každá skupina má svojí pravdu. Já bych se nebál ani kluků z Hajsel motorsport, který mi dělali modrou šestku, ale tuhle stavbu kupuju jako hotovej celek takže do dodavatelů nekecám. Lukasz má určitě renomé, i když taky najdeš pár lidí který spokojený nebyli.. je to prostě alchymie.. uvidíme
Co se týče ladění, v CZ co tak pozoruju jsou dva tábory - jedni laděj u Komárka, druhý u Lukasze a každá skupina má svojí pravdu. Já bych se nebál ani kluků z Hajsel motorsport, který mi dělali modrou šestku, ale tuhle stavbu kupuju jako hotovej celek takže do dodavatelů nekecám. Lukasz má určitě renomé, i když taky najdeš pár lidí který spokojený nebyli.. je to prostě alchymie.. uvidíme
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Udělal jsi dobré rozhodnutí že jsi vše prodal a jdeš do nejlepšího v LHD.
S tím laděním je to v ČR velká bída, každý chce rychlé prachy a pak to tak vypadá. Komvet to zalije benzínem ať nemusí řešit reklamace na motor, jiní zase udělají max. výkon a částečnou zatěž neřeší. Naladit auto na všechny režimy trvá 10 - 20 hodin, ale někdo dakáže naladit i 6 aut za odpoledne a ještě si u toho vykládat.
Taky bych volil polsko kdybych si to nedělal sám.
S tím laděním je to v ČR velká bída, každý chce rychlé prachy a pak to tak vypadá. Komvet to zalije benzínem ať nemusí řešit reklamace na motor, jiní zase udělají max. výkon a částečnou zatěž neřeší. Naladit auto na všechny režimy trvá 10 - 20 hodin, ale někdo dakáže naladit i 6 aut za odpoledne a ještě si u toho vykládat.
Taky bych volil polsko kdybych si to nedělal sám.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
ZXman - je to jak rikas, i Hajsel ladi dost bohate, ale zase si s tim fakt hrajou a s autem jezdej na betonu dokud to neni ve vsech rezimech top. Tohle se bojim ze bude s Lukaszem problem, dle me s tim bude za chvili hotovej, v CR taky ladi 4 auta za den a toho taky nejsem fanda. Komar to ale dela uplne stejne ... 
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Tak auto hotové, čekáme jen na čas Lukasze z 4turbo kvůli nalazení, jinak jsme ready vyjet

Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Pěkné, rychle to zfoukli.
Tak tolik ke snažení Lukasze z 4turbo - nepoměr mezi ps a nm se mi zdá nepřirozeně velkej vzhledem k setupu, nicméně čísla nejsou zásadní, uvidíme jak se bude chovat v praxi. S vyhlazením křivek se zase tolik nepáře 
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
dolezita cast grafu je zakryta logom... je (ne)vidiet velmi uzku spicku krut. momentu okolo 3500ot a nasledne jeho trvaly pokles s otackami. Ak bol tlak turba stabilny tak to poukazuje na problem s prietokom vzduchu motorom (volumetricka efektivita)...nastavenie vaciek je najcastejsia pricina, ale moze to byt kombinacia viacerych faktorov.
U EVA tlak turba není stabilní. Určitě klesá. Turbo foukne třeba 2 bary a pak klesá na 1,6 bar.
V Polsku nemají čas dělat průběhy, Protože ve frontě za tebou čeká dalších 20 aut. Nemám to ověřené ale někdo kdo tam jezdí tvrdil že udělají 300 aut ročně. Když jde všechno dobře tak na kompletní naladění trvá 8-12 hodin.
V Polsku nemají čas dělat průběhy, Protože ve frontě za tebou čeká dalších 20 aut. Nemám to ověřené ale někdo kdo tam jezdí tvrdil že udělají 300 aut ročně. Když jde všechno dobře tak na kompletní naladění trvá 8-12 hodin.
Navíc volumterickou nemá Evo dobrý do Miveca prostě starý železo.
Jakej je v autě boost controller? To vypadá, že nedokáže včas reagovat na náběh turba a proto dojde k overboostu, kdy krouťák letí na 640Nm a pak hned padá na 550Nm. Na grafu to vypadalo blbě, tak je tam logo, docela vtipný. Tohle způsobuje buď pomalu reagující boost controller nebo boost controller nestíhající upouštět vzduch, nebo boost controller nastavenej na neaktivitu do příliš vysokýho tlaku turba. Takhle, když se motor roztáčel z nízkejch otáček, to tak velkej problém není, ale blbý by bylo, kdyby to přefukovalo po každým přeřazení. Každopádně 400 koní v šetce je fakt pěkný 
i30N FL daily
Evolution 8 víkendovka
e46 winter svárosvor
Evolution 8 víkendovka
e46 winter svárosvor
Jo ty koně jsou pěkné. Ten krouťák je optimistický. Kolik tam foukáš 2,4bar? 620Nm nemají ani šestiválce 3.0
Já foukám na EVO X 2,2 bar a mám 520Nm a 400hp kde je ten motor díky MIVEC efektivnější v nízkých otáčkách.
Já foukám na EVO X 2,2 bar a mám 520Nm a 400hp kde je ten motor díky MIVEC efektivnější v nízkých otáčkách.
Gratuluji k výsledku samozřejmě, ale tak jak vypadá tvůj graf vypadal tehdy i na mým kdy tam byl ten Gizzmo BC. Nestíhal to uregulovat prakticky.
Pak to vzali hajzlove a je to nádherný...
Viz. graf
https://www.sportovnivozy.cz/123870-mit ... is-designs
Pak to vzali hajzlove a je to nádherný...
Viz. graf
https://www.sportovnivozy.cz/123870-mit ... is-designs
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Tak Jerry samozrejme vzdy pripraven
Cekam az se s tim svezu, nechci to hodnotit podle papiru.
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Hele... Nafoukne se to pořádně to je jasný.

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848