LJay - Honda CRX ED9

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

LJay
Kontaktovat uživatele:

Re: LJay - Honda CRX ED9

Příspěvek od LJay » 17 kvě 2018, 09:00

Jen pro info o stavu dovozu a absurditě celýho toho systému. Auto stále není přihlášený a pořád ještě ani nemám hotovou dovozovou technickou. Podle STK nedokáže Dekra z nějakýho důvodu doplnit chybějící údaje. Takže mně odkázali na zastoupení Hondy. Ty mi odepsali, že mi za 4000Kč doplní všechny potřebný údaje kromě údajů o hluku. Ty si mám prý nemají k dispozici (nechápu proč, když jsou součástí stejnýho schválení ze kterýho použili zbytek údajů) a mám si je nechat změřit v certifikovaný zkušebně (Dekra).

Do nejbližší zkušebny to mám 130km, což dělá skoro 4000Kč jen za odvoz auta tam a zpátky + to co si zkušebna řekne za změření. Ve finále mi tam napíšou ty samý hodnoty co mám zapsaný v techničáku pro červený céro, ze kterýho se ale hodnoty opsat nedají a pojedu domů.

Celý je to až neuvěřitelný. Člověk koupí auto v zemi EU s veškerou dokumentací, která je pro ten stát potřebná, ale když ho chce přihlásit v jiným státě EU, tak to není možný. Hlavně že sou všude stejně zkroucený banány a máslo je stejně máslovitý.
www.jfperformance.cz

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 17 kvě 2018, 10:02

No náš úřední aparát v tomto naprosto exceluje. Tak hlavně ať ti to už brzy dopadne ;)

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 17 kvě 2018, 11:38

Systém je šílenej, ale tohle cérko za jeho zdolání bude stát. :wink:

ZXman

Příspěvek od ZXman » 17 kvě 2018, 15:05

to v jiném státě bych popravil na ČR
Protože mě to taky štve, přemýšlel jsem proč to tak je. Podle mě je to pozůstatek minulého režimu kde se všechno nadstandartního řešilo přes známosti nebo úplatkem.
A právě vytváření takových problémů obyčejným lidem dělá živnou půdu pro boční příjmy.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 17 kvě 2018, 15:34

Je to hnus, nejenom byrokracie co se tyce aut ale vseobecne, stavebni,atd. Clovek by rekl ze i kdyz ma oturbeny atmo motor, brzdy i podvozek naddimenzovany, ze to nebude vadit a opak je pravdou. Holt vybocovat ze stada ovci se neoplaci a clovek je po zasluze "potrestan" . Preji pevne nervy a ty penize bych az tak neresil, v konecnem dusledku clovek za xx roku utrati mnohem vice penez :smt003 :smt003

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 25 kvě 2018, 11:44

Konečně. Nakonec pomohl výpis technických údajů z Hondy a obrovská ochota a vstřícnost MikeT. Jemuž ještě jednou děkuju za pomoc.
spz.jpg
www.jfperformance.cz

Beny

Příspěvek od Beny » 25 kvě 2018, 19:32

Velká gratulace že jsi prošel sítem. Současně je mi z toho smutno, takovej oser s autem, který je tady "běžný". :-(
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 28 kvě 2018, 09:58

Beny píše:takovej oser s autem, který je tady "běžný". :-(
Přesně tak, je to holt o lidech a jejich vůli řešit drobný problémy. Hlavně že už je to za mnou a nemusím se tím dál zatěžovat.
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 29 kvě 2018, 13:33

Konečně sem to mohl po tom přihlašovacím maratonu taky trochu projet :)
crx_07.jpg
www.jfperformance.cz

ZXman

Příspěvek od ZXman » 29 kvě 2018, 22:08

gratulace

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 17 srp 2018, 07:24

Dneska sem vyzvednul spodní příčný ramena z lakovny a chtěl sem se zeptat, jestli někomu nezbylo doma pár pytlíků vazelíny od Energy Suspension silentů (viz foto), který by byl ochotný prodat. Potřeboval bych je pro reinstalaci PU silentů do ramen.
ramena_01.jpg
es_prelube.jpg
es_prelube.jpg (11.54 KiB) Zobrazeno 37308 x
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 12 zář 2018, 19:12

Stabiky už jsou taky doma z lakovny. Ještě k nim musím sehnat PU silenty a pak hned půjdou společně s ramenama na auto.

Mám toho teď hodně, takže sem s autem najezdil zatím jen pár set km, ale musím říct, že mně auto baví snad víc něž předchozí FI céro.

Nižší váha na předku je opravdu dost znát (hlavně kvůli krátkýmu rozvoru) a auto se v zatáčkách i s prakticky sériovým podvozkem chová o dost líp. Výkonostně je to samozřejmě o dost horší. Zhruba do 100km/h to není až tak znatelný (hlavně kvůli problému FI s přenosem výkonu na 1. a 2. stupeň), pak už je rozdíl ale opravdu markantní. Super je odezva motoru na plynový pedál (nečekaně :) ), kdy se dá s motorem v zatáčce daleko líp pracovat. Celkově to auto motivuje spíš k vyhledávání techničtějších useků silnice, kde se člověk v zatáčkách vyřádí daleko líp něž s FI.

Co mně opravdu potěšilo je spotřeba. Už si ani nepamatuju, kdy sem naposled po ujetí 300km nemusel okamžitě hledat benzínku :) Možnost tankovat 95 je taky docela bonus (FI na ní bylo taky odladěný, ale vzhledem k vysoký kompresi, starý ECU a absenci knocku sem radši furt jezdil na 100 oktan).
stabilizatory_01.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 11 říj 2018, 10:01

Včera sem dopřipravil věci na podvozek a pokud to o víkendu stihnu, tak je přeházím.

Taky sem si nechal vypálit nerez příruby výfuku. Navrhnul sem je rozměrově kompatibilní s tesněním a kloubouvou přírubou od Tegiwa a jak bude čas, tak se pustím do výroby středovýho dílu výfukovýho potrubí (včetně katu). Průměr potrubí bude 2". Podle výpočtů by to mělo mít dostatečný průtok pro cca. 160hp, což bude pro moje potřeby tak akorát.
podvozek_01.jpg
priruby_01.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 23 říj 2018, 07:23

Tak ramena a stabíky jsou konečně na autě. Vzal sem to jako komplet údržbu podvozku a brzd, takže to trochu trvalo.
podvozek_01.jpg
podvozek_02.jpg
podvozek_03.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 23 říj 2018, 07:25

Zbytek fotek podvozku + jedna z projížďky.
podvozek_04.jpg
podvozek_05.jpg
crx_02.jpg
www.jfperformance.cz

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 16 led 2019, 08:18

Neměli byste někdo tip, kde v rámci EU by se dal sehnat tenhle catback od HKS: https://www.hptautosport.com/products/h ... 91-les-h05 , nebo případně jak ho dostat z US za nějakou rozumnou cenu. Zkoušel sem psát prodejci v odkazu, ale doprava samotná vyšla skoro na 400 USD a to už je fakt dost.

Snažím se sehnat 2" catback na CRX, ale je to docela problém, protože Supersprint už je nevyrábí a jediný další 2" dělá právě HKS, zbytek výrobců dělá 2,25" a víc, což je pro street NA D16 docela overkill.

Ještě je tu možnost koupě axlebacku od www.fox-sportauspuff.de a výroby vlastního středu. Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou výfuků od tohohle výrobce?
www.jfperformance.cz

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 16 led 2019, 10:22

zkus www.part-box.com jsou ofiko distributor v evropě, tak zkusit napsat jim
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 16 led 2019, 11:26

speedy_s: díky za tip. Už mi psal Jagy, že by to mohl zkusit poptat, tak uvidím jak to dopadne a kdyby to náhodou nevyšlo, tak zkusím part-box.
www.jfperformance.cz

ZXman

Příspěvek od ZXman » 16 led 2019, 12:57

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 16 led 2019, 15:48

LJay píše:Neměli byste někdo tip, kde v rámci EU by se dal sehnat tenhle catback od HKS: https://www.hptautosport.com/products/h ... 91-les-h05 , nebo případně jak ho dostat z US za nějakou rozumnou cenu. Zkoušel sem psát prodejci v odkazu, ale doprava samotná vyšla skoro na 400 USD a to už je fakt dost.

Snažím se sehnat 2" catback na CRX, ale je to docela problém, protože Supersprint už je nevyrábí a jediný další 2" dělá právě HKS, zbytek výrobců dělá 2,25" a víc, což je pro street NA D16 docela overkill.

Ještě je tu možnost koupě axlebacku od http://www.fox-sportauspuff.de a výroby vlastního středu. Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou výfuků od tohohle výrobce?
S dopravou z US jsem schopen pomoci, kdyžtak cinkni..

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 17 led 2019, 09:47

ZXman: jj nad touhle možností sem taky přemýšlel, ale nemám s touhle společností žádný zkušenosti a na netu sem našel pár negativních recenzí (jejich validitu nedokážu posoudit), tak sem nechtěl riskovat a zkoušet jejich spolehlivost hned na takhle drahý zásilce.

Idaho von Věšín: díky za nabídku. Uvidím jak dopadne Jagy a podle toho se případně ozvu.
www.jfperformance.cz

ZXman

Příspěvek od ZXman » 17 led 2019, 11:16

Už jsem přes ně protáhl zboží za 500.000, problém nebyl, vše doručeno. Jen je někdy problém informovanost z jejich strany. PJ ze Sokolova to taky tahá přes ně. Kontejner trvá dlouho ale je levný. Já posílám letecky, protože se mi nechce 3 měsíce čekat. Tyto služby nabízí i různí jednotlivci ale to se mi nechtělo riskovat.
Vím, že Higgi to ještě tahal přes leteckou základnu v DE, ale nevím jestli to ještě dělá.

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 18 led 2019, 07:38

ZXman: díky za referenci. Je dobrý znát zkušenosti jiných lidí.
www.jfperformance.cz

ZXman

Příspěvek od ZXman » 18 led 2019, 10:44

jo jsme v česku, lidi jen stěžují, pozitivum se nenosí, pak jedině chlubení

každopádně je levnější pořídit výfuk v eu když to jde
ještě zjišťuji že na ranné 90. už se díly pomalu přestávájí vyrábět

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 18 led 2019, 11:53

ZXman: teď sem si v rychlosti spočítal kompletní náklady na výfuk při využití usa-balík.cz (doprava lodí) a se clem, DPH, poplatky za proclení sem bez pár stovek na 20t czk, což je už dost. Navíc mi psal Jagy, že podle jeho dodavatele se už výfuk nevyrábí, tak bych se nerad dostal do situace, kdy to zaplatím prodejci v US on pak zjistí, že to není schopný dodat a budeme se dohadovat o vrácení peněz.

Možná ještě zkusím napsat do Supersprintu, jestli by náhodou ten výfuk nebyl ještě dostupný. Jinak si ho buď vyrobím celý sám, pokud seženu vhodný příčný tlumič, nebo koupím koncový díl od FOX a vyrobím jen střed.

S horší dostupností dílů na 90. auta máš pravdu. Taky sem si toho už všimnul.
www.jfperformance.cz

Odpovědět