almeragt - Nissan Almera GTi

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Re: almeragt - Nissan Almera GTi

Příspěvek od JRD McLAREN » 21 lis 2017, 23:35

...toho smajlika si si dufam fsimol ... :)

ono len som chcel poukazat na to, ze je lepsie mat krutiaci moment v sirsom spektre otacok a povedzme o 10 koni menej
ako naopak, mat PEAK vykonu 245PS ale krutak bude pripominat skor hrb na ceste, nez nejaku rozumnu krivku ...
(som mal tu cest "ladit" par motorv tento rok, kde turbo zacinalo plnit v spektre otacok, v ktorom uz motor stracal volumetriku, takze vysledny efekt toho celeho "snazenia jednotlivca" stal naozaj zato -i)
...ze krutiaci moment este ziadne auto nepohol z miesta...
ono krutiaci moment je to co "clovek citi tlacenie do sedadla", nie vykon ...
(vykon je len nejaka prepocitavana hodnota na tej valcovej brzde)
ale ano, aj to odstupnovanie prevodovych stupnov je tiez velmi podstatne .. "pre radost a pocit z jazdy" ..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

jarka

Příspěvek od jarka » 22 lis 2017, 08:32

Pak ještě ale přichází do úvahy charakter a když je rozumný průběh dole zakončený jakýmsi hrbem nahoře tak to taky není špatný :) . Jsem koukal do svých záznamů a měl jsem na K20 podobný průběh jak tu almeragt a bylo to skvělý :x . A na tu hmotnost 1tuny a převody co má to bude luxusní svezení - pěkná práce.
Hairdresser car

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 22 lis 2017, 09:35

ono SR20 (N/A) motory maju obecne nizsi krutiaci moment ako konkurenti iných znaciek ako napr. Renault, VW, Opel a pod. Je to vidiet z viacero stavieb týchto motorov, co sledujem. Verim, ze PEAK HP by mohlo byt aj vyssie, ale vyzera ze sme limitovany predzápalom a palivom.
Pre mna je najdolezitejsie, ako auto funguje ako celok. V spojitosti s prevodovkou a faktu ze som dal z auta 100 kg dole, je z toho pocit, ako by malo o 50 PS viac... A ako celok to funguje moc pekne a presne na moj ucel = okresky, okruhy, kopce. Podvozok, brzdy a riadenie funguju presne tak, ako maju. Pride mi ze auto poslucha na povely vodica ovela presnejsie, a zaroven je to vyzva aj pre vodica. Vôbec sa s tym nejazdi lahko a na to, aby isiel rychlo sa poriadne narobi. Potrebujeme este zmenit predpatie diferaku, ale inak aj diferak v zabere funguje neskutocne. Tazko to aj opisovat, na technickej trati to je pecka... Vo vela veciach mi to pripomina stare zavodaky.
Cele to vnimam tak, ze je to velky posun vpred a uprimne, ani som neveril, ze sa to moze podarit, lebo problemy boli... Ako som hovoril - treba sa s tym poriadne naucit jazdit. Auto je teraz ovela rychlejsie, ako ja. Takze ciel do novej sezony bude jazdit, jazdit a jazdit :wink: ... A hadam bude technika drzat.
A inak pocit na nezaplatenie - staci mi len prist do garaze, pozriet na auto a hned mam vyssi tep a viac adrenalinu :) . To je asi to, preco to clovek robi...

raddy

Příspěvek od raddy » 22 lis 2017, 19:49

JRD McLAREN píše:...toho smajlika si si dufam fsimol ... :)

ono len som chcel poukazat na to, ze je lepsie mat krutiaci moment v sirsom spektre otacok a povedzme o 10 koni menej
ako naopak, mat PEAK vykonu 245PS ale krutak bude pripominat skor hrb na ceste, nez nejaku rozumnu krivku ...
(som mal tu cest "ladit" par motorv tento rok, kde turbo zacinalo plnit v spektre otacok, v ktorom uz motor stracal volumetriku, takze vysledny efekt toho celeho "snazenia jednotlivca" stal naozaj zato -i)

...ze krutiaci moment este ziadne auto nepohol z miesta...
ono krutiaci moment je to co "clovek citi tlacenie do sedadla", nie vykon ...
(vykon je len nejaka prepocitavana hodnota na tej valcovej brzde)
ale ano, aj to odstupnovanie prevodovych stupnov je tiez velmi podstatne .. "pre radost a pocit z jazdy" ..[/quote]

vyuzitelnost vykonu je dana odstupnovanim prevodov, kludne to moze byt spic v rozsahu 1000ot, ak sa donho trafi prevod,ako to v zavodnych aplikaciach. Sorry, ale tvoja definicia vykonu je hlupost, to co ta tlaci do sedacky je vzdy a jedine aktualny vykon a v ziadnom pripade nie krutiaci moment. Krutiaci moment je staticka sila a nijako autom nehybe. Ked sa krutiaci moment skombinuje s otackami, ziskas pracu,cize vykon a to je jedine co hybe autom, je to fyzika zakladnej skoly. Ak sa opres vystretou rukou o zavrete dvere a potlacis,vyprodukujes krutiaci moment rovny sila x paka,avsak nevykonas ziadnu pracu, cize vykon. Ak to iste urobis s otvorenymi dverami a pohnes nimi, vykonas pracu,cize vykon rovny krutiacemu momentu a drahe pohybu dveri. Krutiaci moment sam o sebe je staticka fyzikalna velicina a nehovori nic o praci. Preto ta nemoze potlacit do sedacky.

RSteam

Příspěvek od RSteam » 22 lis 2017, 21:51

Možno blbá otázka, neviem nepoznám sr20-ky ale zo zvedavosti keď spomínaš peak výkon...nie si limitovaný aj danými vačkami? asi možno to je skôr na raddy-ho alebo jagy-ho otázka
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

raddy

Příspěvek od raddy » 22 lis 2017, 21:59

jedna sa o sr20ve, myslim ze mato si vacky vopred overil, ale tazko len tak povedat,mato vychadzal myslim z existujucich projektov. Urcite by bolo mozne pouzit extremnejsie vacky, ale nemyslim zeby to bolo vobec potrebne, ak je mato spokojny, nie je nutne to riesit.

RSteam

Příspěvek od RSteam » 22 lis 2017, 22:43

to bola otázka zo zvedavosti:) že Maťo písal že je limitovaný palivom a predzápalom...a samozrejme že to je nadštandard :D

raddy

Příspěvek od raddy » 22 lis 2017, 23:27

tazko povedat, je mozne ze ista rezerva by tam kvoli predzapalu,resp. oktanovemu cislu paliva je, ale takisto je mozne ze je naladenie predzapalu optimalne, Mato ti napise viac. Urcite je rezerva vo vackach a v sani v zmysle ITB, ale to by urcite zextremnilo charakteristiku motora za hranicu beznej pouzitelnosti.

jagy

Příspěvek od jagy » 23 lis 2017, 09:21

Vacky jsou tovarni SR16VE N1, na atmo motorech maji i o 40hp vic, limitem nejsou. Predpokladam, ze ventilove vule jsou nastaveny dobre. Palivo problem neni - tyto vysokokompresni motory funguji dobre i na 95okt. benzin. Dle toho co Mato psal vidim jeste moznou rezervu v predstihu, kde by slo jit dale. Meli jsme dve podobne stavby, starsi SR20VE, oba stejne N1 vacky, svody, vyfuk, sani, atd. Jen jeden motor mel SR16VE pisty (kompres cca 13:1) a mel okolo 245hp/245Nm a druhy mel seriovou kompres (10.3:1) a mel okolo 230hp/220Nm. Obecne jsou ty hodnoty kroutaku jak u serioveho swapu, coz se mi po uprave hlavy, vysokompresnich pistu, sani, atd. nezda. Ale je mozne, ze jen tato brzda dava jine hodnoty nebo je velky odpor v prevodovce...

Kazdopadne dulezite je, ze to funguje na ceste a to rozhoduje. Cisla z brzdy jeste nic nevyhraly. :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

RSteam

Příspěvek od RSteam » 23 lis 2017, 10:23

čísla neriešim :) len informácie čerpám a diiik za info páni :wink:

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 23 lis 2017, 10:39

vacky su ako pise Jagy SR16VE N1... Urcite by bola moznost vymeny za Kelford cams, ale prinos je vo vseobecnosti velmi maly a investicia do vymeny velmi velka, takze nad tym vôbec neuvazujem /cena vaciek vysoka + kupit nastavitelne kolecka, ktore na 20V neexistuju, takze vymenit rozvod z klasického VE, co podla mna nema zmysel/. Co sa tyka merania ako takého - tazko nad tym polemizovat /napr. prve meranie ukazovalo uplne hlupy priebeh a myslim 236 NM, bolo vela merani, ktore ukazovali uplne bludy - ako napr. max RPM 4000 a max rychlost 110 km/h.../. Dalsie dve, ktore vysli, boli identicke tak, ako som zverejnil.
Mozem porovnavat s meranim predosleho setupu na rovnakej brzde. V porovnani s tymto poslednym meranim podla mna narast vykonu a krutaku viac/menej koreluje. Neratal som, ze so zvysenim kompresie auto dosiahne viac ako +10PS a povedzme + 10NM... A tak to aj +- vyslo.Videl som vela merani VE-ciek s obdobnym setupom a krutak bol vzdy +- na mojej urovni. Ale faktorov ktore vplyvaju na vysledne cisla je vela - ako uz Jagy spomenul = samotna brzda, odpor v prevodovke atd.
Co sa tyka predzapalu ako takého - rozoberali sme interne s Radom. Vyzera, ze sme skutocne na hrane s predzápalom pri tomto palive. Sam motorar odporucil max predzapal pri doskladani motora presne taky, aky sa nam podarilo dosiahnut. Po zime urcite este raz preverime, ale nemyslim, ze sa nieco zmeni...
Nejde mi o nahananie peknych cisiel - dolezite je, ze to fuguje.
20V engine bay.jpg

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 23 lis 2017, 15:02

Jestli přes zimu vydržím u Almery, mám aspoň z čeho čerpat :-) O N1 vačkách a pístech + udělaná hlava sním už druhý rok :-D Stejná čísla nepotřebuji, stačilo by mi jen se lehce přiblížit a něco málo odlehčit :-)

jagy

Příspěvek od jagy » 23 lis 2017, 18:46

Libas: VE v tvem setupu jen s N1 vackama mame zmereno 230+hp a 220+Nm. Pisty udelaji dalsich cca 10-15hp/Nm v celem spektru. Taky zmereno.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

dvoricp

Příspěvek od dvoricp » 04 pro 2017, 14:08

Fíha! teda Maťo vždy když si myslím, že už mě nemůžeš ničím překvapit, tak se ti to vždy podaří... :D vypadá to parádně.
Hodláš jezdit nějaké pretěky, když jsi vsadil rám, nebo jen z důvodu většího zpěvnění kastle?
Nissan Sunny SR20VE inside

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 05 pro 2017, 09:51

dvoricp píše:Fíha! teda Maťo vždy když si myslím, že už mě nemůžeš ničím překvapit, tak se ti to vždy podaří... :D vypadá to parádně.
Hodláš jezdit nějaké pretěky, když jsi vsadil rám, nebo jen z důvodu většího zpěvnění kastle?
Diky Petre... Rozmyslal som chvilu nad kopcami, ale uvidíme, ci na to bude cas. Ram som vsadil z dovodu spevnenia, ako hovoris...
Teraz vyberieme prevodovku - prenastavime predpatie diferaku a prebehne kontrola, aby sme boli na sezonu pripraveni
side view.jpg

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 06 pro 2017, 13:58

ak by bol niekto zvedavy, takto sme finalne vyriesili zadnu napravnicu. Na jar este zamyslame vyrobit na mieru CRMO stabik...
/Sorry za kvalitu foto, ale nemam cas chodit s fotakom. Foto sa podarilo nahodou dnes rano, ked bolo auto na zdvihaku /
rear adjustable susp..jpg
rear left.jpg
rear right.jpg
dodatocne sme este v lete vyrabali zadne naboje - zhotovene na CNC-cku / kopia OEM nabojov, ale su odnimatelne, v serii je sucastou zadnej napravy/. Zadne brzdy sme museli posunut smerom dole - kvôli uchytom na naprave...

titsexplorer

Příspěvek od titsexplorer » 06 pro 2017, 16:47

Tie hadicky vyrovavacich nadobiek tlmicov maju dostatocnu volu na chod napravy hore a dole? a este som sa chcel opytat ako ste odvzdusnovali zadne brzdy ked odvzdusnovacie ventily su dole? .. inak super vyzera ta naprava :) mozno este nejake kryty vyrobit alebo zohnat k unibalom, alebo puncochy aby sa to rychlo nevydrelo :) a na jar dufam ze sa stretneme na okruhoch. :)

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 06 pro 2017, 17:10

titsexplorer píše:Tie hadicky vyrovavacich nadobiek tlmicov maju dostatocnu volu na chod napravy hore a dole? a este som sa chcel opytat ako ste odvzdusnovali zadne brzdy ked odvzdusnovacie ventily su dole? .. inak super vyzera ta naprava :) mozno este nejake kryty vyrobit alebo zohnat k unibalom, alebo puncochy aby sa to rychlo nevydrelo :) a na jar dufam ze sa stretneme na okruhoch. :)
Jasne, chod maju dostatocny... brzdy museli byt "vyvesene", inak sa to neda.
Na kryty a puncochy vzadu prdim - kryt pride len dopredu... uvidime co okruhy, viac ma bavi jazdit po kopcoch. Auto tiez nie je okruhovka a citi sa lepsie na okreske. Samozrejme nejake okruhy budu, ale nie je to priorita

titsexplorer

Příspěvek od titsexplorer » 07 pro 2017, 20:32

samozrejme, minule som si to uvedomil ked sme boli jazdit po zahori napiosledy spolu.. okruh mi nedava tolko radosti ani z casti .

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 19 bře 2018, 11:09

tak prevodovka opat nahodena, diferak prenastaveny. Spravili sme este par malych "kozmetických" uprav... Nakolko mi nefungoval tachometer /nahon tachometra sa nezmestil do prevodovky kvôli obrovskemu samosvoru/, rozhodol som sa z viacerých dovodov po zrelej uvahe pouzit telemetriu AIM Mychron 5, s teplotnym cidlom, GPS. Primarne urcena pre motokary, ale chalani s tym maju skusenosti z MX5 cup-u a funguje velmi dobre aj v aute. Ma to vela uzitocnych "blbosti" ako nastavitelny shiftlight, ukazovatel zaradenej rychlosti, GPS rychlomer, nacitava okruhy podla GPS atd. Roman sa s tym troska pohral a takto je osadene /na obrazku ma display este ochrannu foliu/. Uz sa tesim, ked to vyskusam... Taktiez Roman pracoval na kureni - potrebovali sme to troska "skulturnit" = aby nam fungoval potenciometer, aby stale nekurilo tak ventil, nejake adaptery a hadice - a tak som objednal dalsie veci potrebne od T7design.
Dalej odsadenie volantu od NRG a taktiez sme dali samozrejme novy olej do prevodovky - stavil som na zmenu a v motore aj v prevodovke bude pouzity olej od DRIVEN - uvazoval som nad tym dlho a nakoniec som sa rozhodol. Tento olej bude v aute pouzivany
AIM MyChron 5.jpg
aimmychron5-117-screen-print.jpg
DRIVEN Racing Oil.jpg

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 19 bře 2018, 12:47

tak Mato telemetria od AIM - je vynikajuca volba - ako inak vsetky veci co Almera dostava. Odsadenie mas vacsie ako si mal ked som u teba sedel naposledy? Nepamatam ci tam nejaka naba bola. Odopinacia je samozrejme pri sedeni na kratke ruky vyborna vec

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 19 bře 2018, 18:35

Diky Vilo. Ano, odsadenie je teraz o 6cm vacsie ako bolo predtym. Pozicia za volantom je takto ovela lepsia...

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 20 bře 2018, 08:02

to odsadenie sa mi tam tiez pytalo, teraz to bude super

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 20 bře 2018, 10:33

Tenhle projekt nepřestává být inspirující. O těchto olejích jsem ještě neslyšel a vcelku mě to zajímá. Co tě k nim dovedlo?

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 20 bře 2018, 11:42

dakujem. Na tento olej som dostal viacere odporucania z USA - hlavne z Mazworx, s ktorými som komunikoval, ked som bral nejake veci ako piesty atd. Nakoniec som sa rozhodol oproti Millers kvôli tomuto - test si robil jeden dodavatel z UK + vacsi obsah zinku /ZDDP/ ako ochrana proti opotrebeniu:
We have tested the Millers oils ourselves, but you might want to consider the following. NT means nano technology so the oil has microscopic small particles
in it that are designed to work like tiny ball bearings helping to reduce drag. Problems can occur if these get caught in ht eengine and begin to build up, as they can then cause
premature wear.
Driven have looked at this technology, but decided against it. Hope this makes sense.

Odpovědět