GT86 / BRZ Vs. MX5 2.0 NC Vs. 370Z

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

zitnyp
Kontaktovat uživatele:

Re: GT86 / BRZ Vs. MX5 2.0 NC Vs. 370Z

Příspěvek od zitnyp » 12 lis 2016, 12:40

jarka: je potreba brat v potaz, ze NCcko je podvozkove prakticky totozne (ne li totozne) s RX8, ktera je na tom podvozkove velmi dobre. Ma to hlinikovy predni ramena jako RX8 (stejny mimojine) a zadni zaveseni je tusim taktez stejna splet ramen.
Mazda RX8 170kW MY2004 6MT Lightning Yellow (trackday tool)
Honda Civic 8G 1.8iVTEC 103kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Honda Civic 8G 2.0TypeR 147kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Nissan Pathfinder R51 4.0V6 201kW MY2005 5AT Storm Grey (daily)
Ford Galaxy 1.5G 2.8VR6 150kW MY2001 6MT State Blue (daily) - SOLD
Nissan Micra K11 SR20DE 110kW MY199X 5MT Montana White (cheap trackday tool) - CRASHED

r4ms3s

Příspěvek od r4ms3s » 12 lis 2016, 12:42

hele já to ještě pořádně ani netočil, štve mě že auto nejde slyšet, takže vůbec nejde naposlouchat ani rozjezd do kopce nebo na rovince, takže se rozjíždím jako blb... zatím :smt003

řazení oproti CTRu (jde lehce ztuha) mě trošku štve, ale prej to je o zvyku. Jinak je to 6kvalt se svorem a gumy budu jezdit Federaly 215/40 na (pokud to klapne) 17x7 Buddy Club P1 racing SF, hlavně skrz jejich váhu se na ně těším.

Lip dopředu jsem objednal (předek předFL je tragickej), vyfuk, stabíky a podvozek řeším, zadní odtrh / křídlo už mám namyšlený taky, výstup na AUX jsem si objednal už taky s bluetooth handsfree, abych mohl vůbec něco poslouchat a řeším nějaký drobnosti jako menší anténu, přední tow-hook... žádný složitosti nebo blbosti, tak aby to bylo co nejvíc nenápadný :D
Jediné co zatím nevím, jak jak pořešit ty tragický zadní světla, protože z folie mám strach ale ty chromy mě serou hodně

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 12 lis 2016, 13:43

jarka píše: Jinak ad. okruhy: reálně to zas takový pokles rychlosti oproti ctr není. Rozhodně ne u nc, ta už i na velkých okruzích (dle časů) funguje i v sérii velmi obstojně (viz Oliffův čas v time-table se sériovou nc v mostě - 2:06).
Ano i na velkých okruzích to funguje skvěle... V září jsem se svezl se "Šíleným Joskou" :lol: - bývalým majitelem na NS na místě spolujezdce a přestože to na rovince nekope do zad, zatáčkami to prolítává naprosto parádně! Ta hravost vynahradí rychlost na rovice... A časy? na sériovou atmo 160 koňku bez přeplňovaného krouťáku na běžných klouzavých pneu tam Šílený Joe slidoval zatáčku za zatáčkou s čásy pod 9 BTG za celkem provozu, - doslova heroicky agresivně (a zároveň zábavně) :lol: Auto se tedy hodně houpe a naklání, ale to není nic co by se nedařilo poladit. Viz. kolega z výletu co měl tudle kadeřnickou hračku na Bilstein B16 a MIchelin PSS... Sekal ještě rychleji a auto fungovalo skvěle. (tedy do doby než z toho udělal ve Wipermannu totální šrot :cry: ) Jestli se to auto nehodí na velké okruhy, tak záleží na otázku, zda tam chci vyhrát závod či se parádně bavit, pokud je odpověď b), tak se tam nejen neztratí, ale suprově pobaví a nechá padnout bradu spoustě okolo (je-li řidič dobrý).
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES

jarka

Příspěvek od jarka » 12 lis 2016, 13:58

Tak to si natrefil na super kus, když já hledal nic takovýho nebylo. Já myslel, že lepší řazení než v ctr není, ale to kvedlání přímo na převodovce bez lanovodů má prostě svoje kouzlo - člověk úplně cejtí to mechanický přesouvání koleček. Z toho jsem furt urvanej :) - snad jen S2K co jsem zkoušel u jagyho to měla ještě o level lepší (přesnější). A zvuk je prostě v sérii mizérie - to je jasný. S tím vším co jsi uvedl to pak už umí být hodně rychlý - a k tomu ještě ten pocit rychlosti se střechou dole (drtit to liščí dírou v 200kmh+ bez střechy :twisted: - neskutečný zážitek). Jen ty 215 federaly mi přijdou moc široký, ale zas to bude jak píší novináři jako po kolejích :) .

Imola: jo s Markem jsem to už řešil (a viděl i video :( ) - z toho mě bylo hodně smutno. Ale do tý doby tam jezdil naprosto suprově (8:40 btg!!!).
Hairdresser car

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2017, 08:19

Oprasim tuto temu kedze MY 2017 BRZ aj GT86 presiel vcelku rozsiahlimi modifikaciami. US trh dostal aj zvysenie vykonu na 205koni a 212Nm a taktiez moznost doobjednat Performance package s vacsimi brzdami Brembo (predok zvacseney z 11,6 na 12,8" a zadok z 11,4 na 12,4") plus sirsie a krajsie 7,5" disky. Na autach bolo toho pozmeneneho celkom dost zvonku a este viac pod povrchom. Jedna z pozitivnych zmien je skratenie staleho prevodu z 4,1:1 na 4,3:1, ale aj vystuzenie karoserie a tuhssie pruzenie a stabilizatory.
Bol by som rad aby ti co maju skusenost alebo len ovladaju - popisali rozdiely medzi BRZ a GT86 a ktorej/ktoremu by dali prednost a preco? Zacina ma to auto zaujimat (jedno z nich)

jarka

Příspěvek od jarka » 31 črc 2017, 10:57

Tady by tě možná zajímalo - J. Červenka s BRZ v Mostě: http://auto.tn.nova.cz/clanek/novinky/n ... moste.html. Pěkný test a potenciál auta v dobrých rukách je hodně slušný (2:04 na normálních gumách).
Hairdresser car

RSteam

Příspěvek od RSteam » 31 črc 2017, 15:44

blesk poslal som ti sz porovnávacieho testu ale sú to prvé verzie z roku 2012, tak s aktuálnymi modelmi to už nemá nič spoločné ale krátke, stručné a výstižné. Možno ti to pomôže.
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

Marbo

Příspěvek od Marbo » 31 črc 2017, 16:18

co ze optat u mistniho clena GT86, ma moc pekne upravenou gt86. kdyby te zajimalo, jak se chova takova upravena gt86... nevim,k jakym to chces ucelum, v serii bych to mu autu uplne nefandil, chtelo by to to mu trosku pomoc. samozrejme, je to vec nazoru.

viewtopic.php?f=6&t=5338&hilit=gt86

ps
co sem cetl, gt86 by mela mit o neco hravejsi podvozek.jinak dle sympatii :D
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 31 črc 2017, 18:50

Marbo: majitel už sem nechodí, fóra se mu zprotivila. Celou bandu GT86/BRZ majitelů najdeš na FB, většina jsou normální a je s nimi prima pokec :wink:

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2017, 19:22

RSteam: dakujem za SZ
Dovody uvah su dva az tri:
-M3 milujem a stale s tym bojujem ale tolko ludi sa nam zacina obracat chrbtom... (zaviiiist aj tam kde sme to absolutne necakali)
-nedokazem sa uz tak z nej tesit, ked viem ze ma kvoli nej zacali ludia vnimat negativne. Nielen obchodni partneri ale vidim to aj u kamaratov:-((
-je to snad v najlepsom slova zmske to najuniverzalnejsie auto na svete ktore je dost ostre a odolne pre jazdu na okruhu ale aj denne pouzitelne. Tak ci tak je to dost penazi v aute ktore zacina mat negativny dopad na moje pracovne a teda aj prijmove stranky a zaroven aj na priatelske.

Takze hladam lacnejsie, menej okazale denne pouzitelne auto schopne pobavit hlavne na okreske a obcas aj na okruhu (tak 2x do roka) alebo druha alternativa je standardny managersky SuperB a dat si do doby nez to pojde pokoj od zabavnych aut. (za poslednych 12rokov som to zvadol max na 1 rok). Sz oride vhodna doba doma a v podnikani kupit zas nieco cisto na fun. Len toho sa bojim he to nevydrzim a budem zas v tej spirale vlastnictva, nadsenia, sklamania z nejazdenia...

Musim pripomenut ze tolko ako s cisto seriovymi Meganom RS 265 cup a M3 F80 som sa nepovozil za poslednych 12rokov z nicim. Hlvne nie tym vi malo byt ako vikendovka. Preto uvaha nad Toyobaru (jazdene na daily uz nechcem, podmienka je nove so zarukou- ci to bude Toyobaru alebo SuperB)

Keby ste vedeli o niekom kto by uvazoval nad M3 F80 (cista seria, manual 17tis km, pry majitel, neburane rok 2016) tak napiste do SZ. Cenovo to myslim bude pre potencialneho zaujemcu velmi zaujimave.

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 31 črc 2017, 19:32

blesk666 píše: -M3 milujem a stale s tym bojujem ale tolko ludi sa nam zacina obracat chrbtom... (zaviiiist aj tam kde sme to absolutne necakali)
-nedokazem sa uz tak z nej tesit, ked viem ze ma kvoli nej zacali ludia vnimat negativne. Nielen obchodni partneri ale vidim to aj u kamaratov:-((
Opravdu?? Tak to jsem nečekal. Společnost je fakt rok od roku horší a horší.....hlavně závist a peníze jsou svině. Neuvěřitelné jak to dokáže člověka změnit k horšímu. O to smutnější to je, když to zasahuje i do našich koníčků. :?

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 31 črc 2017, 20:01

To, že se okázalý auta mezi obchodními partnery a klienty nenosí, to je v těch našich asociálních zemičkách normální (minimálně od umělé pseudo "krize" deset let zpět). Ok, ono je to možná lepší, běžné auto zachovává neutrální předsudky a šlupka i někdy soucit :lol: muhehe... Okázalý jen závist... Ve kšeftě nic potřebného.

Ale mezi kamarády a autokomunitou? Auto jako M3 F80? Tak to už jsme hodně nízko :lol: (né v ohledu skvělého auta samozřejmě).

Tenhle ukazatel bych vzal naopak jako plus a vymazal verbeš co se tvářila jako přátelé, kamarádi, známí, atp ze svého okolí... Auto bych neměnil - vyměnil (nebo vyškrtal) bych lidi kolem :smt002 Několik pravých přátel vždy zůstane... :wink:

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 31 črc 2017, 20:01

Vilo, to je fakt skoda ak by si to tak skoro predal... Uprimne ma to mrzi, ak by si kvôli tomuto "musel" to auto predavat.
Tieto zalezitosti sme naposledy rozoberali - co sa tyka pohladu obch. partnerov, to poznam a viem ako to chodi - zo strany kamaratov to velmi nechapem, ale verim, zial taka je doba. Ale tym sa mnoho ludi "ukaze" a otazka je, ci su skutocne kamarati...
Podobne dovody ma davnejsie odradovali aj od prezentovania Almery verejne a "znamym". Lebo takmer kazdeho iba zaujimalo, kolko je v tom penazi a ako si to mozem dovolit,a nie ako to jazdi, alebo ake mam na to dovody... Nakoniec som si povedal ze na to se...m a je vzdy par ludi, ktorých to potesi alebo inspiruje...

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 31 črc 2017, 20:34

..mmm.m.m... Vilo vidim dobre co ciatam ..??

...
(a vlastne comu sa cudujem, ked mi Tunerko cital nejake tie komenty "mojho funclubu z xichtoknihy" .. ked sa objavilo moje auto na inzerate) ..
:roll:
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 črc 2017, 20:55

1.obchodni partneri az skoro priatelia (si myslis) su najvacsi pruser ako na take auto zareagovali a nepochopi to nikto kto to nezazil na vlastnej kozi. Neni to o "reciach ci pohladoch alebo otazkach, vychadza to z vacsej hlbky ludi a mnohi si to ani neuvedomuju, "len" zacnu menit postoje a nozory voci tebe. Zacnu byt podozrievavy, zacnu ta ohovarat az to vyusti do nepriatelskeho boja, zrusenia dohod, nerespektovsnie dohod...
2.bol som na stretnuti so starymi priatelmi namiesto prijemneho posedenie sa vypytovali na auto pritom viem ze o auta sa zaujimaju len povrchne a odisiel som odtial s neprijemnym pocitom

Souča

Příspěvek od Souča » 31 črc 2017, 21:01

Já musel vyfiltrovat lidi i po koupi 328i, přitom to stojí úplný nic... jestli se mezi obchodními partnery hejtuje stejně jako mezi námi ~22 letými mlaďasi, tak se mam teda na co těšit v budoucnu...
Nissan Primera GT P11 - studentský sleeper
E36 328i coupe - studentova zadokolka
RX-8 141kW RHD - impulsivní rozhodnutí
E46 328i daily
E34 535i drift

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 31 črc 2017, 21:05

no ..
mali sme stare sedmickove BMW.. 740i

stalo to asi tak 5000euro ..
a za ten cas sme asi rovnake mnozstvo penazi prejazdili ...

..ale tie pohlady zavistlivcov ...
vyslovene "drze a neslusne spravanie na cestach od ostatnych vodicov" ..
(najublizenejsi sa necitili ani ty majitelia fabii, ci niecoho podobneho)
(ale paradoxne "stredna trieda", oktavie, golfy, civici, fokusy, a pod.)

najviac ludia "kukali" ,ked sme z kufra zacali vytahovat rebrik, priklepku, sadru, kable, listy a pod. ...

takze "nieco podobne" poznam aj ja ...

ale to uz sme uuuplne OT ..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Marbo

Příspěvek od Marbo » 31 črc 2017, 21:30

tady test facelift vs predface BRZ. ve zkratce: zapracování na tuhosti a přeladění podvozku se projevilo citelně větší stabilitou. Tam, kde předfacelift už klouzal do driftu, se teď BRZ zuby nehty drží neutrality. To přináší více klidu na mokré dálnici a rychlejší časy na okruhu, ale trochu kazí bokování. Tedy o smyky samozřejmě nepřijdete, jen to teď chce víc provokace. Rozdíly mezi novým a starým autem jsou tedy minimální a jinak než přesednutím z auta do auta je neodhalíte.

http://www.driversweb.cz/clanky/Testy/S ... va-honicka
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

RSteam

Příspěvek od RSteam » 31 črc 2017, 22:15

blesk nepredávaj to hneď, nechaj si to zatiaľ ako víkendovku aj keď to bude drahá víkendovka. Kúp niečo na denné jazdenie a uvidíš po čase a potom sa rozhodni......možno si myslia, že keď to máš ako daily M-ko tak na víkendy máš ukryté doma pod plachtou 458 speciale aperta :D ľudom dnešnej dobe začína akosi ...........
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 01 srp 2017, 07:26

Přesně.. eMko bych neprodával, pořídit běžný sedan střední třídy na daily fuck a eMko jen na zábavu... :wink:

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 01 srp 2017, 08:39

RSteam píše:blesk nepredávaj to hneď, nechaj si to zatiaľ ako víkendovku aj keď to bude drahá víkendovka. Kúp niečo na denné jazdenie a uvidíš po čase a potom sa rozhodni......možno si myslia, že keď to máš ako daily M-ko tak na víkendy máš ukryté doma pod plachtou 458 speciale aperta :D ľudom dnešnej dobe začína akosi ...........
presne tak Vilo, ak to pre teba nebude znamenat vyslovene financnu samovrazdu - kupit dalsie auto ako daily, velka skoda predavat. Ak to budes mat ako vikendovku, nikoho to stvat nebude.

jagy

Příspěvek od jagy » 01 srp 2017, 09:52

Ze to dela neplechu v obchodnim sektoru bych jeste pochopil (uspech se neodpousti), ale u kamaradu a rodiny? Nejspis nejaky dozvuk z minuleho rezimu - kdyz nemam ja, tak nikdo. :?

Kvuli tomuto duvodu bych auto neprodaval, predsudky zustanou a mozna je lepsi sve okoli od techto lidi "vycistit". Preju, at to dobre dopadne a mas z toho radost a ne starosti. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Design

Příspěvek od Design » 01 srp 2017, 11:42

:D :D Presne vim očem mluviš když jsem si tehdy koupil RS6 tak auto byvalo kolikrat před domem poplivané a podobně mluvili omně i lidi ktere jsem vubec neznal a mluvili jako bychom se znali roky :D Je to úsměvné ale přesně tak to je i ten úspěch si musíš zasloužit. Výhoda je že dělám takový bussines kde to problém nebyl ba naopak. Když auto mělo najeto 150 tis tak jsem ho prodával a najednou lidi o kterých jsem zjistil že kamarádi opravdu nejsou tak zase chtěli být. Na lidi se vyser opravdový kamarádi existuji tak max 1-2. Jestli to dělá potíže v bussinesu což chapu a znam takové lidi kteří taky auta museli prodat tak si to nech opravdu jako výkendovku. Neměn svoje cíle a pocity podle toho jak se tváří ostatní oni se budou vždy na něco tvářit.

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 01 srp 2017, 17:08

Přesně tak. Jsou životní události, díky kterým odhalíš co se v lidech skrývá a pak s tím můžeš nakládat po svým, což je vlastně skvělý. Ideální je nedělat s tím nic, čímž se ti vytříbí opravdová přátelství a život je pak zase o něco kvalitnější. Navíc to ze členů diskusních fór učiní filozofické odborníky na populační choroby, takže svým BMW děláš svět lepším. Nechej si ho prosím. :lol:

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 01 srp 2017, 17:44

nie financne to nie je pre mna schodne zavret rocnu M3 v listprice 85tis Eur do garaze. Jej cena bude este dost dlho len klesat aj keby som na nej vobec nejazdil a prednosti toho auta su prave v jeho univerzalnosti.
Bud ustojim stratu niektorych obchodnych partnerov (plus jedneho zakaznika a zaroven spolocnika v jednej firme kde mame podiel) a M3 by mozno bolo pre tych co zostanu skusnutelne, alebo proste nebude ina cesta ako jej predaj. (neni to len o zazerani, ohovarani...) ale o realnych financnych stratach.
Konecne rozhodnutie este nepadlo kandidati su v podstate 4ja. 1.Mini JCW, 2.GT86/BRZ, 3. Abarth 500 595 Competizione alebo 4.. SuperB 1,8tsi kombi.
Cize co najlahsie co najviac zabavne auto v cene 30-35tis Eur (po zlave) s aspon trochu pouzitelnymi zadnymi sedackami (kratke jazdy po meste na prevoz deti). Zadokolka je na trhu v tej cene a so zadnymi sedackami jedina a to BRZ/GT86
Podmienka je nove auto so zarukou. GT86 som mal moznost soferovat cca v roku 2012 a bol som z neho vtedy celkom nadseny. JCW by dostalo JCW Pro podvozok (je to podvozok od KW v specifikacii pre JCW a vyskovym nastavenim) a JCW Pro exhaust s klapkou.
SuperB-u sa najviac branim lebo by pre mna znamenal len kazdodennu nudnu uzitocnost bez vyhliadky (nechcem uz kupovat auto "na zabavu" co bude len v garazi)
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 01 srp 2017, 23:18, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět