Wanix FD3S barn find saving project

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Re: Wanix FD3S barn find saving project

Příspěvek od LastV8 » 29 pro 2016, 13:23

tak zase Mazda a korózia, to su nevlastní súrodenci...čo ja som videl na Mazdách MX-5, keď som hladal...a žiaľ aj novšie ešte tým trpia....ale tak, dá sa všetko ošetriť
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 29 pro 2016, 18:43

lastV8: na tohle jsem ale strašně alergickej.. nereznou více než stejně starý jiný auta... ať už stará nebo nová.. všechno je dost podobný..
a jestli tohle stálo někde na trávě či tak, tak by takhle vypadalo každý auto
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Zemi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi » 29 pro 2016, 18:45

Presne... Rez neni zadna prekazka...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

tel. 608 372 848

Dj Tech

Příspěvek od Dj Tech » 29 pro 2016, 19:11

Velká gratulace k autu ;-) a snad bude brzo sloužit

Jinak rez, kde na tom autě je? :D (Wanix ví o čem mluvím) tohle nic není
Mazda 323f BA 1.5 Z5 DOHC 16V 1997
Mazda 323 BG 1.8 BPT DOHC 16V 4WD 1990
Mazda 323 BG 1.8 BPT DOHC 16V 4WD 1990
Mazda MX5 NBFL 1.8 BP DOHC 16V 2002
Mazda 3 BL 1.6 Z6 DOHC 16V 2013 Takumi
Mazda BT-50 2.5 WLAA DOHC 16V 2009

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 29 pro 2016, 19:20

speedy_s píše:lastV8: na tohle jsem ale strašně alergickej.. nereznou více než stejně starý jiný auta... ať už stará nebo nová.. všechno je dost podobný..
a jestli tohle stálo někde na trávě či tak, tak by takhle vypadalo každý auto
chapem, ze je to citlive pre majitelov, ale nemyslel som to ako hejt, mam sam Mazdu a to boli prve veci, ktore ma majitelia naucili, ze neries vybavu, pokial je Mazda bez korozie, tak si vyhral jackpot, takto doslova mi povedal dlhorocny majitel a distributor nahradnych dielov, teda nie Jozi z Bazin. 2001+ mali kludne aj nosniky na prach a 2004 Civic Coupe bol bez korozie...CX-3(a to je novinka) si majitelia davaju pouceni striekat gumoasfaltom a bol tam aj recall, ktori neriesil sice vsetko, iba jednui citlivu cast http://www.carsguide.com.au/car-news/ma ... risk-45587
Mazdy 3 a Mazdy 6 zial lemy dost nasrot, kupoval som totiz domov a prestalo ma to bavit po piatej obhliadke a kupil som Focusa - bez korozie a podvozok aj heatshieldy krasne...
RX-7 vzhladom na vek a fakt, ze to bolo v stodole, tak to moze byt prirodzeny pripad, to berem...ale ked sa uz pisalo o vseobecnej alergii, tak vseobecne Mazdy su nachylnejsie....pohybujem sa v brandzi, takze vidim co vidim....

exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 29 pro 2016, 19:53

Ja netvrdim ze to je neresitelne. Jen mi to prijde skoda u takovyho auta, kor kdyz vidim interier a exterier ktery neni vubec poniceny ale jakmile vidim spodek, takto dost koukam. Ale je pravdou ze japonci jsou na korozi snad nejvice haklive auta, ktere znam a ktere jsem i mel :wink: A osobne jsem mel taky nekolik zkusenosti s auty, ktere staly nekde na trave, napravy orezly jako svina ale podlaha skoro nedotcena, ale to byly nemecke auta. Takze ja to nepsal kvuli rozpoutani nejakyho flamu ale spis jako paradox

Kazdopadne drzim Wanixovi palce at to da do top stavu, sam vim, co takova "renovace" obnasi :D :smt003 :smt005

Wanix

Příspěvek od Wanix » 29 pro 2016, 20:33

kluci Mazd mám několik a jsem zcela v pohodě s názorem že jsou náchylnější ke korozi než jiné značky. Mazdy miluju a tohle je pro mě jejich jediná špatná vlastnost ta všeobecně odfláknutá antikorozní ochrana napříč všemi roky a modely. V tomto konkrétním případě FDčka bude na vině bídného stavu kastle hlavně nevhodné skladování že to došlo až tak daleko.

DJ Tech: vím moc dobře :smt003 počkej po novém roce, nafotím víc fotek, tahle jedna je ještě celkem vpohodě

Opravit se dá vše!
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

Tom_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ » 29 pro 2016, 20:39

Jasny ze se to da opravit :wink: Na jare prijedu na kontrolu :twisted: :smt002

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 29 pro 2016, 20:42

Wanix píše:kluci Mazd mám několik a jsem zcela v pohodě s názorem že jsou náchylnější ke korozi než jiné značky. Mazdy miluju a tohle je pro mě jejich jediná špatná vlastnost ta všeobecně odfláknutá antikorozní ochrana napříč všemi roky a modely. V tomto konkrétním případě FDčka bude na vině bídného stavu kastle hlavně nevhodné skladování že to došlo až tak daleko.

DJ Tech: vím moc dobře :smt003 počkej po novém roce, nafotím víc fotek, tahle jedna je ještě celkem vpohodě

Opravit se dá vše!
tiez si myslim, ze filozofia modelu a znacky je pre nas nad nejake male neprijemnosti...ja som presne vedel, ze po silnom turbo aute chcem malu a lahku a vyvazenu MX-5 a vedel som, ze budem hladat dlho a som bol trpezlivy...nelutujem ani minutu, vytahujem ju z garaze relativne casto, lebo sa jej neviem nabazit....Mal som Hondy, Subaru a teraz Mazdu...este pride casom Nissan :-) mozno aspon pickup Navara, muhaha

exfun:
07' Honda Civic Si
96' Subaru Impreza GT

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 29 pro 2016, 20:42

kdyby jsi potreboval neco nafotit, staci rici jen dodaci lhuty jsou trochu delsi
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 30 pro 2016, 08:12

no tohle je možná trochu zaujaté možná ne jelikož pracuju v Mazdě.. ale když v práci zvednem Mazdu a vedle stejně staré VW tak je to to samé.. Golf 5 a 6 generace je taky docela paráda, ale o tom se vlastně nesmí mluvit, to že na dvojkové octavii chybí skoro celá zadní nápravnice se taky mluvit nesmí.. jak říkám teď je jedno co, všechno rezne stejně.. ano mazdy v letech 2001-2005 na to nejsou nejlépe ale taky je to o tom jak se o ty auta lidi starají a kde nechávají opravit případně ťukance, ale to je stejný u všech aut opět. jezdí mi sem Mazdy který na sobě nemaj nic po 300tis km a 15letech stáří ale pak přijede novější a okyslé.. záleží jak se člověk stará, ale to je u všech aut stejné.. z tohodle důvodu jsem na to háklivej

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 02 led 2017, 23:04

jestli ti teklo do kufru tak to zakonite poznas kdyz sundas ten plast co je zevnitr kufru, presneji on upadne sam, ty drzacky co ho drzi zreznou a upadnou raz dva.. taky mi tak teklo do kufru skrz tesnici gumu u okna ve spod. voda se pak sbirala v dire na rezervu.
93´Rx-7 FD

Wanix

Příspěvek od Wanix » 02 led 2017, 23:09

Co jsem se díval na rezeru tak jsem si žádné vody nevšiml ale ještě to prověřím pořádně. Dneska jsem vyzvedl nový řemen, nabil doplna baterku, všechno zpátky namontoval a těšil se na první start. I přes velmi nepříznivou venkovní teplotu po chvilce zatočení chytla hned na první pokus, jenže po pár sekundách chcípla. Takto se to opakovalo několikrát po sobě. Auto navíc hned po navrácení nabité baterky dělalo psí kusy - blikaly všechny blinkry a nechtěly zhasnout (výstražné zapnuté nebyly) a imobilizér se vůbec nechoval jak by měl. Prostě nějaký fail v elektrice. Začli jsme to zkoumat a zjistili že je v autě dodělávaný imobilizér plus nějaký alarm či co. Jenže žádný další ovladač nebo čip k autu nebyl... Proto jsem se rozhodl samodomo krabicu eliminovat a zapojit kabely do ní vedoucí natvrdo zpátky jak byly původně podle barev. Auto přestalo dělat hovadiny a imobilizér začal alespoň dle indikace ledkou fungovat správně. Jenže nenastartuje, startér točí ale asi nejde jiskra a možná ani palivo. Zkoušel jsem točit motorem bez relátka palivový pumpy a pak ho vrátit, ale nepomohlo. Vypadá to že je to problém toho imobilizéru, je taky dodělávaný podle způsobu zapojení, takže jako jediné východisko vidím úplně ho vytahat se všemi kabely a zajistit původní zapojení jak tomu bylo z fabriky. Sakra mr*at se s ekeltrikou to fakt miluju... :roll:
98' E39 523i - daily

jindrej

Příspěvek od jindrej » 04 led 2017, 06:39

V UK mají tyhle dodělávaný alarmy snad všechny auta, mají to kvůli pojistkám. Dostat je z toho ven je strašná práce. Já na svém STi musel rozebrat v podstatě celej introš. Palubka musela ven kvůli jednotce a kabelům, v B sloupku byla schovaná nějaká jednotka od motoroly a všude po autě od motoru až po kufr nějaký zajebaný senzory. Někde jsi něco správně nezapojil, musíš hledat.

Wanix

Příspěvek od Wanix » 04 led 2017, 08:19

O tom už jsem taky někdy slyšel, to by dávalo smysl. Včera jsem vystříhával ten imobilezér, teď už vím že palivo jde ale jiskra ani prd a výstražné+klakson taky furt nefungují. Muselo ještě někde zůstat něco skryté přesně jak píšeš, protože okolo jednotky immo už jsem vystříhal všechno...
98' E39 523i - daily

Janec

Příspěvek od Janec » 04 led 2017, 16:23

taky jsem si prosel vystrikavanim alarmu. Pokud to delal nekdo poctive a zamotaval draty pekne k origo kabelum bude se to dlouho hledat ale jde to

Woyta

Příspěvek od Woyta » 05 led 2017, 15:02

Najdi si k tomu imo manuál. Asi měl někde schovaná related a jestli jsi jen stříhat a spojoval, tak tam mohla zůstat. Taky jsem už jeden s externími řezačky demontovat. Vtipná sranda jsou tajné vypínače. U S13 jsem si do něj náhodou tuk ul a pak si hledej proč to nejde.

BTW. Trinomova kastle Fd už je v Brně. Když ho zpracuje tak máš zdravou podlahu a prahy. :)
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Streetkid

Příspěvek od Streetkid » 05 led 2017, 15:24

Blahopřeju k původnímu kusu, myslím si, že odstranit hnědý mor bude méně práce než sundávat bodykity, boenig křídla a shánět pak původní zdravé díly :)

Jak to pak bude s přihlášením pravostranného auta? Sice to má UK doklady, tedy EU, ale nebývají na STK problémy, např. Dekra atd?
'92 Civic 1.6+garrett T28: 270k/385 Nm @ 1,1 bar
'01 Clio Sport ph2 172

Wanix

Příspěvek od Wanix » 05 led 2017, 19:32

Na přihlašování prozatím nespěchám. Auto v Anglii na sebe napsal český kamarád, takže o to bude řešení papírů snazší. Časem půjdu oficiální cestou, už tady minimálně dvě pravostranný FD na českých značkách jsou o kterých vím. To s tím dohledáním schématu k alarmu je dobrý nápad, a jeden tajný přepínač už jsem odstranil, druhý na to ještě čeká.

Přidávám ještě video z prvních pokusů o startování, než jsem vystříhal ten alarm a immo:

https://www.youtube.com/watch?v=VGgXCr1 ... e=youtu.be

Pro rýpaly: vystříhal jsem to proto, protože mám jen čip k imobilizéru, ale nic k alarmu a čip ani přepínání tajných přepínačů nepomohlo. A pak taky protože chci auto v origo stavu bez nějakých dobastlených nesmyslů
98' E39 523i - daily

pexo

Příspěvek od pexo » 06 led 2017, 14:35

Nemyslim ze je dobry napad startovat to na ten stary benzin. A ani kapnut do spalovacieho priestoru olej by nebolo na skodu. Urcite lepsie ako tocit to takto na sucho.
Inak samozrejme projektu fandim a budem sledovat :)
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex

Wanix

Příspěvek od Wanix » 27 led 2017, 23:46

Auto žije!!!

Zároveň mám po včerejšku 3 důležité poznatky:
1. to že nesvítí kontrolka rezervy ještě neznamená že je benzínu dostatek
2. Murphyho zákony fungují - svíčka kterou jsme vytáhli jestli jde jiskra jako jediná nepálí
3. mám asi první auto na světě které běží bez relátka palivové pumpy :lol:

Takže po dvou večerech strávených rozebíráním interiéru a vystříháváním všeho co není origo kabeláž v autě jsem už nedokázal najít nic dalšího dodělávaného a přizval na pomoc Trinoma k hledání problémů v elektrice. Kontrola interiéru naznačila že už nejspíš nic nežádoucího nezůstalo, cemuž přispívalo i následné proměření konektoru igniteru multimetrem. Následně se začaly hledat problémy okolo svíček, skočili jsme pro stroboskop a zkoušeli - tak se ukázalo že svíce pálí kromě jediné, jak na sviňu zrovna té kterou jsme posledně kontrolovali. Ještě jsme různě laborovali se svíčkovými kabely a během toho zkusili stříknout do sání improvizovaný startovací sprej...a ejhle, motoru se chtělo naskočit! Přestože palivo při pokusech o startování vždy zasmrdělo, asi už ho nebylo dostatek (kontrolka rezervy rozsvícená nebyla). Valili jsme pro benzín, nalili to tam a startovali. Motor si párkrát škytnul, pak méně intenzivně a pak vůbec, jen naprázdno točil. Přisoudil jsem to uchlastání, u rotary tak obvyklému, a protočil to bez relátka palivové pumpy...a motor začal chytat! Držel jsem to dál, přestože jsem čekal že to každou chvíli přestane, ale opak byl pravdou, motor naskočil a držel!! Čuměli jsme nechápavě na sebe jak je to sakra možné, z výfuku a okolo něj se linula oblaka dýmu a tak jsem to asi po minutě chcípnul. Rychlá kontrola že nikde nic nehoří ani se netaví a rozhodlo se vyjet s autem ven a nechat ho zahřát na provozní teplotu. Nastartoval jsem ho už bez obtíží, opět bez relátka(!) a vyjel ven. Motor s v poklidu držel otáčky, kouře ubývalo a bez problému se zahřál na provozní teplotu. Popojel jsem pár metrů tam a zpět abych ověřil že spojka funguje a převodovka řadí a zaparkoval auto zpět do garáže. Pak jsem ho chcípnul a zkusil ještě start za tepla - opět bez problémů!

Nad těmito výsledky zůstává rozum stát, ale musí to znamenat že je ještě nějak překopaný řízení palivové pumpy, nejspíš nějak natvrdo bypassnuté mimo relátko, tak mám zas co zkoumat a hledat. Plus zjistit jestli jsou špatné svíčkové kabely nebo cívka. Každopádně motor startuje za studena i za tepla a to je hlavní! Škarohlídi budou lamentovat nad tím dýmem, ale je třeba si uvědomit že auto několik měsíců stálo bez hnutí a kdo ví kolik let před tím, takže muselo hodně vody zkondenzovat ve výfukovém potrubí. Navíc bylo venku -2stupně, což je velmi dobrá zpráva že motor v těchto podmínkách naskočil. A pokud by to skutečně byla voda vnikající do spalovací komory tak rebuildu se nebojím :wink:

Přikládám video z celé operace:

https://www.youtube.com/watch?v=7OLlGF-b1Po

rotary zdar!
98' E39 523i - daily

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 28 led 2017, 00:09

Gratulace...skvěle se to čte jak to píšeš tak doufám že budou takové ,,reportáže" pokračovat ;) :smt006

PS: Ten čoud je fakt masakr :smt005

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 28 led 2017, 09:03

Gratulace! :)

Wanix

Příspěvek od Wanix » 28 led 2017, 09:59

Dík, reportáže budou určitě pokračovat :wink:

Tady ještě foto toho immo co dělal bordel
Přílohy
DSC04483.JPG
DSC04498.JPG
98' E39 523i - daily

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 28 led 2017, 10:51

by šlo :smt026

Odpovědět