Newer - Nissan 350Z "tuleň"
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Newer - Nissan 350Z "tuleň"
to uz ma problem s olejem s tak malym najezdem? neni to jen bezna spotreba? treba u octavie novy 1.4 TSi ubylo po 8500km najezdu pul litru oleje asi nemoc novych aut
myslim ze to budou zapeceny pistni krouzky, je to na prd no, co nadelas..RPS13 píše:to uz ma problem s olejem s tak malym najezdem? neni to jen bezna spotreba? treba u octavie novy 1.4 TSi ubylo po 8500km najezdu pul litru oleje asi nemoc novych aut
jak šel čas: 350Z, Integra TypeR, Renault Clio
, Prelude 5g TypeS, C6G coupe Vti, C6G coupe, Prelude 4g 2.3, Mazda 626..
Můžeš sem napsat konkrétní čísla - a to jak tlaků, tak i té spotřeby oleje?
nechám změřit a napíšu, spotřebu taky napíšu až změřím:-)Trinom píše:Můžeš sem napsat konkrétní čísla - a to jak tlaků, tak i té spotřeby oleje?
za 3 tisíce KM mám měnit olej tak s výměnou to pořeším.
Změřit můžeš není problém krom přístup trochu. Ale jak bylo receno hlavni problém je na štíracích ty vaznou hned. Protože se v ztku olej pripejka a s 5w30 co tam cpou v autorizaku je problém hned nebo s Castrolem který nejčastěji použijí.
Po změření tam klidně nalej petrolej. Nech působit případně dolej když zmizne. Pak nedavej svíčky ale zatoc motorem at to vylita. Pak co pomůže ještě lip je možná ten uvolnovac do oleje . Nech ho tam klidně dyl než 5 minut klidně projet lehká zátěž. A vylejt olej a novy nalejt a po 2000km dat zase uvolnovac a vylejt olej a nova náplň. Když tohle nepomůže tak už leda rozborka a čištění.
Kde bejva problém je taky scv ventil na práve hlavě motoru (ventilek) . Ale to už jsem psal. Amici i předělávají při spotřebě oleje odvětrání motoru ,ale to neřeší příčinu problémů.
Po změření tam klidně nalej petrolej. Nech působit případně dolej když zmizne. Pak nedavej svíčky ale zatoc motorem at to vylita. Pak co pomůže ještě lip je možná ten uvolnovac do oleje . Nech ho tam klidně dyl než 5 minut klidně projet lehká zátěž. A vylejt olej a novy nalejt a po 2000km dat zase uvolnovac a vylejt olej a nova náplň. Když tohle nepomůže tak už leda rozborka a čištění.
Kde bejva problém je taky scv ventil na práve hlavě motoru (ventilek) . Ale to už jsem psal. Amici i předělávají při spotřebě oleje odvětrání motoru ,ale to neřeší příčinu problémů.
neni to ani pul roku co jsem auto koupil, mesic stalo v servisu kuli tom uvrzani viz první příspěvek. ted cca 3 mesice jezdim, ujel jsem dejmetomu 4,5 tisice km, a spotřeba oleje za tu dobu je extremni - cca 4 litry ... +- nemam zmereno presne takze spotřeba oleje je 0,75 - 1 litr na 1000 km. klidnou nohou, je zima, ... mam strach ze zadokolky tak jsem to nijak nerval... navíc po zkušenostech z Hond co mam tak tomu nikdy nedavam za studena.... vim jak to pak dopada...
takze jsem se rozhodl pristoupit k reseni s prodejcem, je to pravnicka osoba - podnikatel - bazarnik ... dle zákona jsem pul roku chranen jako spotrebitel... tzn podstoupim vozidlo reklamaci.
drzte palce, budu informovat o postupu...
takze jsem se rozhodl pristoupit k reseni s prodejcem, je to pravnicka osoba - podnikatel - bazarnik ... dle zákona jsem pul roku chranen jako spotrebitel... tzn podstoupim vozidlo reklamaci.
drzte palce, budu informovat o postupu...
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
koukám tady se baví někdo úplně stejně jako já
mě jednání čeká zítra tak jsem zvědav jak ty dopadneš
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Alespoň už je mi jasné proč někdo dal pryč takovej peknej kousek s hromadou úprav za peknej balík za cenu obyc ztka možná i min.
no já se nedám:-) takže to pořeším... už jsem začal, držte palce.svobda píše:Alespoň už je mi jasné proč někdo dal pryč takovej peknej kousek s hromadou úprav za peknej balík za cenu obyc ztka možná i min.
Caues,
takze zetko pujde do sveta, respektive.. jsem se obratil na prodejce, odmitl opravu ale nabidl vraceni penez... tak jsem to prijal, nekdy pristi tejden mu auto vratim a vezmu si penize zpet..
no....
a dal nevim co poridit.. v hodnote cca 300 tkc, nejakej napad?
mam v merku CTR8g ale jeste zatim presne nevim jake...
takze zetko pujde do sveta, respektive.. jsem se obratil na prodejce, odmitl opravu ale nabidl vraceni penez... tak jsem to prijal, nekdy pristi tejden mu auto vratim a vezmu si penize zpet..
no....
mam v merku CTR8g ale jeste zatim presne nevim jake...
Jak se chová to HKS na ztku ? Třeba na evu je to hrůza tvrdý,nesedí .
Za ceny CTR 8g je mnohem lepsi Megane RS...
je to dost tvrdy jezdil jsem s tim i po praze po kostkach takze zlo, mel jsem nejakou starsi variantu, tusim III.... byl snad i tuhostne stelovatelnej ale s tim jsem si nehral, protoze to neuskakovalo ani na nasich silnicich... ale prvni predni horni ramena co na aute byly byly totalne vymlaceny ... tak jsem dal novy, origo ... a ted bych rekl ze se to zaclo ocbas lehce ozyvat zepredu z prava.. a to jsem najel asi 4 - 5 tisic... tak nevimsvobda píše:Kdyby to dal za min tak bych asi uvažoval ze bych si ho opravil protože jen ty komponenty co na tom jsou
.
Proc nezustanes u 350z? Do FWD bych se zpet nevracel.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Popravde, jizdni vlastnosti super... Ale alcelerace, tomu co v tom je za motor absolutne neodpovida. Podle me je to auto zabity vahou... - 3,5 litr s 221 kw tak zadny zazrak.... Zkusil jsem co jsem chtel... A zasperovane predokolky mi vyhovuji vicZXman píše:Proc nezustanes u 350z? Do FWD bych se zpet nevracel.
prave tieto komponenty na aute byvaju "problem" auto asi nejazdilo len na nakupy a zalezi ci dostavalo udrzbu ako malo kedze vieme ze Z-tko ked chce niekto jazdit na okruhu potrebuje par uprav aby motor vydrzal (prepazky vo vani a chladenie oleja)svobda píše:Kdyby to dal za min tak bych asi uvažoval ze bych si ho opravil protože jen ty komponenty co na tom jsou
.
Newer: Skoda auto vyzeralo pekne, ale ak bere tolko oleja je to urcite dobre rozhodnutie, ber peniaze a vyberaj opat - poslineny touto skusenostou. Drzim palce
Blesku to vim auta dělám . Dokonce 350 máme doma a ty věci už jsem na ni udělal než se prvně vyjelo.
Bohužel ty spotřeby oleje apod. Jsou celkem častý. A můžeš koupit seriovku a dopadnes úplně stejně Tak bych tam raději chtěl takové komponenty a zbytek te stejně ceka.
Newer: Jo nejede to nějak extra ,ale nějak si nevím představit jiný auto koncepčně jako sportak s tak tuhou karoserii za ty peníze . Ztko se melo narodit na twin turbu jako mel zxman
Bohužel ty spotřeby oleje apod. Jsou celkem častý. A můžeš koupit seriovku a dopadnes úplně stejně Tak bych tam raději chtěl takové komponenty a zbytek te stejně ceka.
Newer: Jo nejede to nějak extra ,ale nějak si nevím představit jiný auto koncepčně jako sportak s tak tuhou karoserii za ty peníze . Ztko se melo narodit na twin turbu jako mel zxman
asi udelam krok teosku zpet a zlisom ctr8g se samosvorem... Rad litam po okreskach... Tak smad to nebude spatna volba
CTR8G je OK ale oproti ITR a Zku je to opravdu krok zpět, tedy záleží co koupíš pokud bude už upravené tak OK ale serie je opradu nic moc a jen špéra nestačí.Newer píše:asi udelam krok teosku zpet a zlisom ctr8g se samosvorem... Rad litam po okreskach... Tak smad to nebude spatna volba
vyzkousis uvidis, u RWD je vyhoda teziste, v pomeru vykon/hmotnost budou FWD vzdy levnejsi, jsou to prestavene nakupni tašky, RWD vetsinou se odzacatku stavi jako sportovni auto
minuly tyden jsem jel poprve v atmo 350z a bavilo me to, to mam velký krouťákový apetítek. Otazka jestli uz to tvoje Z nebylo nacate i vykonove
minuly tyden jsem jel poprve v atmo 350z a bavilo me to, to mam velký krouťákový apetítek. Otazka jestli uz to tvoje Z nebylo nacate i vykonove
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
me zetko prijde pomaly pouze na dalnici, na okresce ani to moc netocim a leti to slusne a jet na plny plyn, nerad jezdim jako "hovado"
velka vyhoda je v objemu a kroutaku, sily mas dost, neni potreba motor zdimat. jasne, kazdy to vnimame jinak.
jestli chces tip na predokolku, jako univerzal se mi libil ford focust st (petivalec ma supr zvuk), a kdyz neco ostrejsiho tak opel astra opc ańebo Renault Megane 230 F1 Team R26. prvotni rs se mi moc nelibilo ale jeho dalsi verze R26 bylo uzasny. hlavne skvely podvozek i na rozbity okresky, spera... jenom se blbe shani ve verzi r26 , ale zkus popremyslet.
jestli chces tip na predokolku, jako univerzal se mi libil ford focust st (petivalec ma supr zvuk), a kdyz neco ostrejsiho tak opel astra opc ańebo Renault Megane 230 F1 Team R26. prvotni rs se mi moc nelibilo ale jeho dalsi verze R26 bylo uzasny. hlavne skvely podvozek i na rozbity okresky, spera... jenom se blbe shani ve verzi r26 , ale zkus popremyslet.
Diky za tipy, projdu si ty auta :)0Marbo píše:me zetko prijde pomaly pouze na dalnici, na okresce ani to moc netocim a leti to slusne a jet na plny plyn, nerad jezdim jako "hovado"velka vyhoda je v objemu a kroutaku, sily mas dost, neni potreba motor zdimat. jasne, kazdy to vnimame jinak.
gt86 od toyoty je asi o cosik drahsi ale je to hrave az az i kdyz vykonu by to mohlo mit o neco malo vice
ked uz sme odbocili k dalsiemu autu tak ja mozem odporucit urcite Megan RS 265 Cup. (Urcite s Recarami). V serii je to podla mna najokruhovejsie auto uz tak ako vyslo z tovarne. Ak sa vymenia platnicky a kvapalina tak rano ides do prace, poobede na okresku a cez weekend cely den na okruh a v pondelok sa nemusis bat ze by si nedosiel opat do prace. Ako bonus je ze to neni pomale:-)
Bezpochyby nejlepší sériová ostrá FWDblesk666 píše:V serii je to podla mna najokruhovejsie auto uz tak ako vyslo z tovarne.
Někdy závidím těm co jim nevadí FWD, že to maj tak celý ""lehký""
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES