Recenze: Megan racing silentbloky Honda S2000

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
sevca23

Recenze: Megan racing silentbloky Honda S2000

Příspěvek od sevca23 » 10 úno 2016, 11:12

Tak mi konecne prisly silenty z ebaye a myslel jsem, ze bych udelal nejakou mensi recenzi. Objednal jsem Megan racing silentbloky motoru a prevodovky na hondu s2000. Chtel jsem neco tvrdsiho, ale zas ne moc abych v aute nemel masazni sedacky, takze jsem polyurethan zamitnul a rozhodl se pro tvrdsi gumove od megan racing.
Kvalita zpracovani 7,5/10, minusove body za to, ze je nalakovali i se zavity, takze se matkam moc nechtelo. Instalace probehla celkem v klidu(par sprostych slov ale padlo), k silentbloku u spolujezdce se blbe dostava pres vyfukove svody. Pri vyndani starych silentbloku jsem zjistil, ze asi neni spravne, kdyz se rozpadnou na dve pulky a o to jsem byl radsi, ze i kdyz vymena neprinese citelne zmeny, tak jsem alespon nevyhodil penize zbytecne.
Po prvnim nastartovani jsem byl celkem zklaman, protoze se cele auto chvelo a vsechno vibrovalo. Behem par minut se ale vse uklidnilo a vibrace utlumily skoro na OEM level. Nasledovala kratka projizdka a musim tedy uznat, ze tohle byla jedna z nejlepsich investic, kterou jsem pro hondicku udelal. S S2K jezdim uz skoro rok a rikal jsem si, ze neznam presnejsi razeni, ale ted je to teprve narez. Odezva na plynu je genialni. Auto jako kdyby cele ztuhlo, mam v nem mnohem vetsi jistotu. Prenos sily je mnohem vice pod kontrolou. Zda se mi, ze motor i trochu jinak zni. Bohuzel nevim, jak moc spatne na tom byly stare silentbloky, ale v mem pripade je obrovsky rozdil. Tesim se na delsi projizdku na suchu. Celkove jsem maximalne spokojen.
To jsou prvotni zazitky a kdyz to bude nekoho zajimat, urcite napisu komentare i k jizde po par set kilometrech. Dnes dorazily Exedium Racing vystuhy silentbloku diferaku, na ktere jsem taky zvedavy a na ceste uz jsou polyurethany na cely podvozek.
“Please take good care of your S2000, keep it by your side for long and enjoy it from the bottom of your heart. And share the quality and legacy of the S2000 with many friends so that the legend of the S2000 will continue for long” – Shigeru Uehara

blesk666

Re: Recenze: Megan racing silentbloky Honda S2000

Příspěvek od blesk666 » 10 úno 2016, 12:19

mam presne ten isty kit a spokojnost. Vibracie kasne su citelnejsie ako so seriovymi ale ostatne len pozitiva

Design

Příspěvek od Design » 10 úno 2016, 16:54

Ja se teda přiznám že mam polyuretan na celem podvozku a jezdim s autem temer denne a jsem spokojenej.Je jasne ze auto je tuhe ale uplny kostitřas to neni a jak píšeš je to jedna z nej investic.

honzaS

Příspěvek od honzaS » 11 úno 2016, 08:49

Všechny silenty mám zatím origo, jedinou věc, kterou jsem dokoupil, byly velké podložky k diferáku.
Reakce na ubrání v zatáčce se snížila o polovinu. Ostatní změny chování jsou v rovině pocitů. Úpravu jsem dělal až po laborování s nastavením stabíků a geo.
Chci říct, že dojmy po projížďce na "svojí okresce" jsou jedna věc, ale reálné posunutí limitů ( a časů) zjistíš až na okruhu.

Každá investice do svojí srdcovky přináší dobrý pocit :D nic ve zlým, ale pokud jsi měl silenty po smrti, tak to musí být znát hodně ...
Honda S2000

hlada

Příspěvek od hlada » 11 úno 2016, 10:38

zdarec, já měl na zkoušku na Integře hliníkový silenty na motoru a to byl masakr... pocity stejný, jak píšeš, ale asi ještě víc, protože jsem měl masážní snad všechno v tom autě. nakonec jsem vrátil origo... ale furt mě to vrtá hlavou tam dát něco tvrdšího, bylo to fakt super

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 11 úno 2016, 18:00

HonzaS: Sevca nepise nic o tom ze je presvedceny o tom ako auto zrychlilo ale prave len o pocitoch: "...presnejsi razeni, ale ted je to teprve narez. Odezva na plynu je genialni. Auto jako kdyby cele ztuhlo, mam v nem mnohem vetsi jistotu. Prenos sily je mnohem vice pod kontrolou. Zda se mi, ze motor i trochu jinak zni..."
Je ale pravda ze tvrde silenty znekulturnuju chovanie auta (vibracie) ale pocit vacsej bezprostrednosti a linearity tam aj pre mna je. Jasne ze ak su stare vyzuvane a utrhane tak by podobne a mozno este v urcitom smere lepsie priniesli nove OEM. Urcity pohyb motora a prevodovky na viac ci menej vzyuvanych seriovych silentoch a zanasa urcitu nelinearitu do chovania auta pocitovo urcite, na casoch by sa to ukazalo asi len ak by bol schopny jazdec jazdit absolutne konzistentne casy a na trati by bolo uplne prazdno. Na napravach je to zas nieco ine

honzaS

Příspěvek od honzaS » 11 úno 2016, 22:34

Jediný moment pohybu bloku motoru, který se může přenést na zadní kola, je ve směru rotace kardanu. A když porovnám otáčky kardanu a setrvačnost úhlového pohybu bloku motoru, který dovolí silenty, tak si nemyslím, že to může být pozorovatelné.
Řekněmě, že při 100 km/h se kardan točí 60 ot/sec. Pootočení kardanu o 10 stupňů v této rychlosti trvá 0,5 ms.
Aby pohyb bloku motoru nějak významněji inteferoval s rotací kardanu, tak by musel plnou výchylku oněch 10 stupnů ( to už skoro odpovídá mrtvým silentům)
zvládnout za 5 ms. Odhaduju tedy desetinásobek času pro pohyb bloku motoru, aby vůbec pozorovatelněji "zbrzdil" nebo "zrychlil" pohyb kardanu.

Nejoptimističtější odhad pro pozorování je tedy 5 ms a 2 stupně ...
A to si ani neumím představit, jak by 120 kg bloku motoru a převodovky takto kmitalo.
To je moje úvaha k silentům motoru. Pokud má někdo jiné zkušenosti, rád se poučím.

Pohyb diferáku v loži je něco jiného. Otáčky jsou dělené FG tedy nějakých 14 ot /sec a hmotnost diferáku cca 15 kg má podstatně nižší setrvačnost.
Tady se pevnější uchycení již projeví, vlastní zkušenost... a taky z vlastní zkušenosti vím, že rozhození geo na zadku P/L o 1 stupeň, je již pozorovatelné :wink:
Honda S2000

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 11 úno 2016, 22:47

zabudol si ze na motor posobia zrychlenia a spomalenia hlavne pri prejazde nerovnosti a v zakrutach no a na vyzuvanych silentoch sa ti na nerovnostiach moze auto odlahcovat a zas zabarat podla dokmitu motora v kasni ma to v interakcii s pruzenim citelne ucinky aj ked hlavne sa to tyka trakcie na nerovnostiach u predokoliek

honzaS

Příspěvek od honzaS » 12 úno 2016, 09:01

blesk666 píše:zabudol si ze na motor posobia zrychlenia a spomalenia hlavne pri prejazde nerovnosti a v zakrutach no a na vyzuvanych silentoch sa ti na nerovnostiach moze auto odlahcovat a zas zabarat podla dokmitu motora v kasni ma to v interakcii s pruzenim citelne ucinky aj ked hlavne sa to tyka trakcie na nerovnostiach u predokoliek
ano blesku, to máš pravdu včetně toho, že změny těžiště motoru se projeví více u předokolek.
Já jsem psal svůj názor k přenosu momentu na hnaná zadní kola, tedy k pocitům "jak jde za plynem" či "odezvě na změny otáček motoru"
včetně toho, že zadní kola u RWD jsou hodně citlivá na jakoukoliv změnu.
Prostě tu nervozitu na zadku citlivěji vnímáš celým tělem a jseš schopný tedy rozpoznat i kdyby ta změna po úpravách byla nepatrná.
:D A to jsem stále elev, s autem sice již nějakou dobu srůstám, ale ještě dlouho srůstat budu ...
Honda S2000

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 12 úno 2016, 10:49

s2k si rozhodne zasluzi pristupovat k nemu s primeranym respektom. moja ex M3 E36 ma uz raz kedysi vyskolila takze tiez si len tak skoro nepoviem ze to mam uz zmaknute na 100%

sevca23

Příspěvek od sevca23 » 15 úno 2016, 11:57

Blesku jak tu pises u me je opravdu nejvetsi rozdil v tom ze se auto chova mnohem lepe na nerovnych cestach a hlavne v zatackach... drive tak zvlastne uskakovalo ze strany na stranu, ale myslel jsem si ze je to spise geometrii, pri vyssich rychtostech jsem musel pevne drzet volant, aby auto jelo rovne. Nove silentbloky tento problem vyresily. Po par dalsich najetych kilometrech jsem zjistil, ze volant je mnohem tuzsi, v delsich tahlych zatackach ho musim drzet mnohem vetsi silou nezli drive. Kazdopadne mam v aute mnohem vetsi jistotu a duveru.

honzaS : podlozky k diferaku myslis na silenty? jako napr. tyhle? http://www.ebay.com/itm/EXEDIUM-RACING- ... tE&vxp=mtr
“Please take good care of your S2000, keep it by your side for long and enjoy it from the bottom of your heart. And share the quality and legacy of the S2000 with many friends so that the legend of the S2000 will continue for long” – Shigeru Uehara

honzaS

Příspěvek od honzaS » 15 úno 2016, 14:34

sevca23 píše:Blesku jak tu pises u me je opravdu nejvetsi rozdil v tom ze se auto chova mnohem lepe na nerovnych cestach a hlavne v zatackach... drive tak zvlastne uskakovalo ze strany na stranu, ale myslel jsem si ze je to spise geometrii, pri vyssich rychtostech jsem musel pevne drzet volant, aby auto jelo rovne. Nove silentbloky tento problem vyresily. Po par dalsich najetych kilometrech jsem zjistil, ze volant je mnohem tuzsi, v delsich tahlych zatackach ho musim drzet mnohem vetsi silou nezli drive. Kazdopadne mam v aute mnohem vetsi jistotu a duveru.

honzaS : podlozky k diferaku myslis na silenty? jako napr. tyhle? http://www.ebay.com/itm/EXEDIUM-RACING- ... tE&vxp=mtr
Jo, je to "podložka", takže je jedno, kterýho výrobce zvolíš... Připadá mi to jako lepší řešení pro ne-race použití, guma stále tlumí vibrace, ale rozsah je silně omezený. Pokud nemáš tvrdý podvozek, tak ti pur víc nedá.

Nevím s čím porovnáváš, že musíš držet volant větší silou ( držel-li si předokolku s diferákem ?), ale řízení je v s2k lehké, jednou rukou ...
Honda S2000

sevca23

Příspěvek od sevca23 » 16 úno 2016, 20:10

tak ja jsem ty podlozky nandaval minuly tyden a asi je budu zase davat pryc protoze auto zacalo delat pazvuky, ktere uz presahuji muj limit snasenlivosti :) s origo silentama je to asi pohoda ale v kombinaci s temi tvrdsimi uz mi to nevyhovuje, takze vratim do me puvodni "bezpazvukove" :D kombinace megan racing silenty motoru a prevodovky + oem diffu

Tuzsi rizeni porovnavam ve svym aute pred a po vymenene silentu. Samozrejme ze je stale lehke ale ne tolik jako pred tim, jen popisuju zmeny, kterych si vsimam po vymene.

Odpovědět