Avenger - Nissan 350Z

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Avenger

Re: Avenger - Nissan 350Z

Příspěvek od Avenger » 04 led 2016, 14:50

To teda! :-) děkuji... taky jsem se cítil jako malý kluk když jsem rozbaloval...

Grumble

Příspěvek od Grumble » 04 led 2016, 14:54

To věřím....já mám radost i z blbiny kolikrát :D Hlavně když je to na auto :D
Jinak na chladič oleje se zeptej Jagyho i na tu vanu s tím zkušenost nemám.
Čidlo na teplotu oleje(i na tlak) se dává na přírubu, kterou koupíš kdekoliv a ta se šroubuje pod olejovej filtr.
Nissan 350z - White FAIRLADY Z

jagy

Příspěvek od jagy » 05 led 2016, 23:25

Skrz chlazeni (chladic i vana) napis zpravu. Mam skladem.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Avenger

Příspěvek od Avenger » 08 led 2016, 10:24

jagy píše:Skrz chlazeni (chladic i vana) napis zpravu. Mam skladem.

Ahoj, díky za reakci, takže jak jsem psal v klubu

Chci se zeptat je tady někdo kdo měnil na Zetku vanu, přidával chladič a budík na teplotu oleje?Mám DE motor a měl bych pár dotazů-

1)jaký kit chladiče včetně termostatu - ideálně něco co je jednoduchý na montáž bez složitých úprav okolo koukal jsem na Z klubu že kit nabízíš a vypadá parádně - byl by k tomu nějaký návod nebo fotodokumentace? jsem z daleka a na montáž dojet je pro mě problém
2)kam by bylo nejlepší umístit to čidlo pro teplotu oleje podle tvých zkušeností? Budíky předpokládám k dispozici nemáš.
3)olejovou vanu máš tedy také - ta by mě také zajímala - chci se zeptat v čem je jiná oproti sérii - je zvětšená do šíře nebo i do hloubky? bojím se aby to nebylo pak blíže zemi - budu dávat štelovák tak kdyby byla k tomu ještě o x CM vyšší vana budu se bát abych jí neurval..

k té vaně je možnost i tesnění/šroubů nebo co vše k tomu je

děkuji mockrát za odpovědi!

každopádně stopro vezmu vanu jako první - chci si to z monitorovat kolik bude teplota bez chladiče.. Nejezdím okruhy ani drifty.. je to auto vyloženě na zábavu s tim že se jedem občas někam projet, sem tam po městě ale žádná dlouhodobá kudla takže si chci změřit kolik mi to při tomhle stylu jízdy naměří... pokud to bude pořád hodně i s větší vanou (předpokoládám že to teplo se ve větším prostoru trochu ztratí o pár stupňů) tak bych šel ještě do chladiče.. nechci aby ten olej byl zase pod provozní teplotou ale vzhledem k tomu že všude čtu jaký jsou VQ pece tak to asi nehrozí :))

Marbo

Příspěvek od Marbo » 08 led 2016, 11:09

budu delat chladic oleje + teplota oleje (od jagyho), pak dam vedet. je tam termostat, jit pod porovzni teplotu v pripade chladice oleje nejde. vem set chladice urcite s termostatem.

montaz nebude slozita, ale sundat naraznik... necham si to namontovat v praze.

mel jsem na zetku podvozek D2 po puvodnim majiteli, byl to krok zpet v porovnani s origo na ceskych (rozbitych) okreskach. snizene to byla tak o 25mm (odhad) a skrtal jsem katama o zem kazdou chvilku na zlomech (vyjezd z garaze, retardery...), auto bylo docela tvrdy i na nejmekci nastaveni, hlavne na pricnych nerovnostech to bylo neprijemny...sel pryc.
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

Avenger

Příspěvek od Avenger » 12 led 2016, 13:57

jsem to idiot pres mobil poslal sem misto jagymu do zpravy :D kazdopadne s nim uz to resim, tak mi snad poradi co a jak :-)

S tim podvozkem jsem zvedav. Myslim ze Oliv ho tu ma a necetl jsem ze by si nejak stezoval, na forech za tu cenu taky celkem spokojenost tak uvidime. Tak jako tak serie ma uz 140tis za sebou takze tak jako tak musim menit a chci uz neco stelovatelneho, prijde mi to jako desna koza... tvrdost mi nevadí nemám to jako daily..no zkusím a uvidím :-)

chci se zeptat, kdo měnil na zetku spojku se setrvákem, předpokládám že všichni šli do jednohmoty... stojí to za to? jediné negativum zvuk/vibrace? oproti pozitivům je to asi zanedbatelné co jsem četl ale zajímali by mě vaše zkušenosti..

Díky moc :smt001

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 12 led 2016, 14:29

D2 jsem měl taky a šla dost rychle z auta dolů :lol: nestabilní, uskakující, dost nebezpečnej podvozek, na totálně hladkém asfaltu ok jinak naprd.. když low cost tak "BC" nebo co tady prodává Svobda "DGR" případně za hodně slušný peníze se dá koupit Tein Flex Z :)
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

ZXman

Příspěvek od ZXman » 12 led 2016, 15:56

Nejlpsi vyzkousena volba na okresky a 350z je Bilstein B8 a Whiteline stabilizatory. Stavitelne by daval jen na okruhove jezdeni.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

PeeT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeeT » 12 led 2016, 16:00

ZXman píše:Nejlpsi vyzkousena volba na okresky a 350z je Bilstein B8 a Whiteline stabilizatory. Stavitelne by daval jen na okruhove jezdeni.
Souhlas..Nemá cenu nic vymýšlet..kup Bilstein B8..Eibach pro kit pružiny což doporučuji jsem maximalně spokojen a stabíky Whiteline a máš vystaráno :smt006
Já osobně to na své 350Z budu dávat..
Nissan Almera N15 GTI SR20VE - SOLD
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
https://www.facebook.com/Teamrule32

Avenger

Příspěvek od Avenger » 12 led 2016, 17:44

Nekoupim kdyz uz mam doma D2 tak ho tam proste dam :) . Nemam dalsich 40tis na jinej.. Kdyztak tam pujdou zpet serie kdyz se to nepovede odladit.. Nekdo si ho na my350 pochvaluje nekdo min.. Nekomu se ho tam povedlo odladit aby fungoval tak uvidime...

navíc co jsem četl hodit tam jen pružiny tak kvůli geometrii je potřeba koupit ještě štelovatelný zadní ramena jinak se to nedostane na tovární hodnoty.. ale to teď není podstatný, číslo jedna je teď vyřešit vanu a chladič :-)

tohle je vcelku užitečný a zajímavý topic

http://my350z.com/forum/brakes-and-susp ... 101-a.html

jagy

Příspěvek od jagy » 12 led 2016, 18:26

D2 opravdu neni dobra volba... nebude to fungovat na nase cesty. Ale uvidis sam az na tom neco odjezdis.

Bilstein (+ pripadne Eibach, kdo chce niz) a Whiteline stabiky je nejlepsi volba a neni to drahe. Tlumice cca 11k, pruziny cca 5k, stabiky cca 13k.
GR Yaris

Avenger

Příspěvek od Avenger » 12 led 2016, 18:35

+ ty ramena..

uvidime - kamarad ho mel na CTR i s brzdama a fungoval dobre na nejmekci nastaveni to neodskakovalo vubec.. bud se to povede naladit nebo ne :-)

ZXman

Příspěvek od ZXman » 14 led 2016, 20:54

D2 na 350z uz tu nekdo ma a je to tvrde jako prase, charakteristiku pruzin nenastavis musis je vymenit. K tem Bislsteinu ani pruziny nepotrebujes 350 nema meke pruziny, pokud teda nechces pure race. Ty stabiky ti podvozek utuzi tam kde to potrebujes (v zatackach), D2 budou tuhe porad. Nezapomen ze D2 je low end podvozek na drifty a okruhy, mozna pekne cesty bez nerovnosti.

VLAN

Příspěvek od VLAN » 14 led 2016, 21:06

jagy píše:D2 opravdu neni dobra volba... nebude to fungovat na nase cesty. Ale uvidis sam az na tom neco odjezdis.

Bilstein (+ pripadne Eibach, kdo chce niz) a Whiteline stabiky je nejlepsi volba a neni to drahe. Tlumice cca 11k, pruziny cca 5k, stabiky cca 13k.
+ uložení, prachovky, gumy do misek ať je to všechno nové a jsi na stejných penězích jako za stavitelný podvozek :)

ZXman

Příspěvek od ZXman » 14 led 2016, 21:19

Jenze to origo ulozeni vydrzi 150.000km kdezto D2 bude po 40.000 v beznem provozu vypadat strasne. Navic moje auto zazilo 12 majitelu melo 120.000km a ulozeni se menit nemuselo, prachovky ma Bilstein nasobe. Mam konkretni zkusenosti s 350z ..... proto to pisi nejsou to moje domenky a teorie: na nasich cestach bude lepe fungovat B8 za 11000 Kč se seriovymi pruzinami nez podvozek D2. Na okruhu muze byt situace jina.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 21 led 2016, 10:31

speedy_s píše:D2 jsem měl taky a šla dost rychle z auta dolů :lol: nestabilní, uskakující, dost nebezpečnej podvozek, na totálně hladkém asfaltu ok jinak naprd.. když low cost tak "BC" nebo co tady prodává Svobda "DGR" případně za hodně slušný peníze se dá koupit Tein Flex Z :)
Teď sme dovezli pro jednoho zákazníka několik podvozků od D2 a musim říct, že ta nová generace je už někde jinde, než to co bylo vidět dřív. Teď už je asi jedno jestli BC, D2, HSD ... Naopak potom co sem ty podvozky viděl tak bych možná i radši D2 jak HSD, lepší kvalita zpracování, všechno asi tak 2x masivnější než bylo, ke každému tlumiči certifikát testu, ještě je akorát vyzkoušet.

Ono u těhle levnějších podvozků to je od sebe jenom malá odchylka, na okreskách to bude stejně všechno uskákaný, podvozek co funguje i na okreskách stojí trochu něco jinýho.

Ten Bilstein B8 možná na okreskách funguje slušně, ale je to strašně měkký, to vyjde nastejno jako origo nový Nissan (to taky vydrží spoustu km a na okresce to bude fungovat).
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Avenger

Příspěvek od Avenger » 21 led 2016, 10:49

jsem podobného názoru.. hlavně jsem chtěl dostat zetko o pár čísel dolů takže sériové pružiny nic neřeší a s eibachama bych musel koupit camber kit..uvidíme vyměnit se to dá vždycky...

jagy

Příspěvek od jagy » 21 led 2016, 11:52

To je uplne jedno, jestli podvozek snizis na pruzinach nebo na podvozku. Takze ten argument je trosku mimo. :) Pak zalezi i jak rapidne se odklon zmeni, protoze do urcite miry to muze byt naopak prospesne oproti serii.

Awatar: Bilstein tlumice mi prochazi rukama velmi casto a vubec bych nerekl, ze jsou mekke. :wink:
GR Yaris

Avenger

Příspěvek od Avenger » 21 led 2016, 12:27

neni to jedno kdyz jsem chtel stelovak abych mohl s vyskou pripadne hybat ;)

nahoře eibach prokit, dole s camber kitem...
Přílohy
alignment-sheet-12.jpg

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 21 led 2016, 13:39

jagy píše:To je uplne jedno, jestli podvozek snizis na pruzinach nebo na podvozku. Takze ten argument je trosku mimo. :) Pak zalezi i jak rapidne se odklon zmeni, protoze do urcite miry to muze byt naopak prospesne oproti serii.

Awatar: Bilstein tlumice mi prochazi rukama velmi casto a vubec bych nerekl, ze jsou mekke. :wink:
Hodně záleží jaká řada a na jakém autě. B8 na Zetku si myslim, že měkká bude. Na okreskách bude fungovat fajn (záleží jak moc od toho člověk očekává a jaký typ okresek se bere v potaz), ale na okruhu dost ztrácí. S tužšíma stabíkama, nebo vyšší řada je něco jinýho.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

jagy

Příspěvek od jagy » 21 led 2016, 14:20

Avenger: Hybat s tim muzes, ale pak nedosahnes toho pozadovaneho snizeni, resp. se ti bude hadat predek/zadek... proste to neni reseni a idealni budou ty ramena u obou pripadu. :)

Awatar: To je mozne, B8 na Zetko jsem v ruce nemel, ale jinak bylo vse vyrazne tuhsi, nez serie. Kazdopadne bych nevidel az takovy problem v tuhosti tlumice jako spis pruzin. A tu moznost se stabikama jsem bral jako automatickou, ty udelaji hodne na Z33.
GR Yaris

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 22 led 2016, 13:11

už jsem to měl jednou rozepsané, ale smazal.....teď už nicméně myšlenku dokončím.
mám na autě relativně čerstvě (5000 km) Bilstein B6 (nezkrácená varianta pístnice proti B8) na sériových pružinách a stabíkách.
Srovnávat budu pouze mezi sérií s najetými 140 000 km a novými Bilsteiny.

Bezprostředně po montáži jsem téměř neregistroval rozdíl. Ale po, řekněme, 500 km už jsem dokázal rozdíly popsat.
Auto je méně prkenné, řekl bych tak o 30%, ale tak o 15-20% tužší, než vyběhlá série. Auto se přestalo při prudké akceleraci vlnit a mám pocit že diving efekt skoto není. Auto se výrazně méně potápí na brzdách i při akceleraci.

Překvapilo mě, že je teď třeba vyvinout více síly na volantu, než předtím. Cit ve volantu je citelně lepší. Auto je více senzitivní směrem k vozovce a tipl bych že mám tak o lepší přehled, co se s autem děje.
Na okresce je o veliký kus...klidně bych napsal 30-40%...stabilnější, než na sériových tlumičích. Auto jsem měl od 18 000 km, takže jsem sérii zažil i jako relativně novou. Pořád ale mělo auto tendence občas na některých nerovnostech poslat člověka do zeleně. To se teď opravdu neděje.
Auto je teď víc neutrální. Předtím, v kombinaci s Pirelli P Zero, mělo spíš tendence k nedotáčivosti na nájezdu do zatáčky a kousavé a těžko ödhadnutelné přetáčivosti na výjezdu. Zera mimochodem moc nedoporučuju. Daleko lépe jsem se cítil s Vredestein Sessanta.

no....a to je tak všechno :D :D díky za pozornost.

Dovolím si jen podotknout, že za nějakých 12 000,- jsem naprosto spokojen, ba až vysmátý :P :twisted: 8)
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 27 bře 2016, 09:05

No nic, tak ja zase taky par svesticek... :D
Toci se tady ruzne znacky za ruzne penize, ale dost nepravem se stale zapomina na MeisterR :smt002 Kazdy, kdo je koupil si PRAVE na ceskych silnicich chrochta a spontanne chvali, je to vsechno stejna cenova, MeisterR jsou navic super chlapici a vam staci poslat 1 mail/SZ a zaridime vam je az pod nos...
Navic dokonce u Z33 jsou na vyber 2 varianty.

Skoda, ze jsi se neozval Avengere :smt001
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

Zamčeno