MAZDY MPS - general

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Miky

Re: MAZDY MPS - general

Příspěvek od Miky » 15 lis 2015, 10:59

Pěkný

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 25 lis 2015, 20:33

Dneska sem využil příležitost a poprvý jsem si vyzkoušel 4x4 na MPSce lehce bokem na zasněžený ploše :smt001

Jo je to trochu lame, ale nějak se začít musí :lol:

Je to parkoviště skiareálu Klínovec (asi 70x135m velký), ale je podle mě už jen pár dní možnost ho využít, protože jak nasněžej sjezdovky a spustěj sezonu, tak to pak bude od rána do večera plný aut

Jinak se mi nejspíš spad kus nabranýho sněhu někam na ABS čidla, protože se mi cestou z Klínovce domu do města rozsvítila po přejetí retarderu palubka jak vánoční stromeček a svítí mi snad všechny kontrolky brzd a stabilizace, co na to autě jsou. :smt003
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 25 lis 2015, 21:04

Dobrý...takhle volná plocha je na učení ideální ;)...btw jaké to má rozložení to 4x4? A pevné nebo proměnné?

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 25 lis 2015, 21:16

DjRaspby píše:Dobrý...takhle volná plocha je na učení ideální ;)...btw jaké to má rozložení to 4x4? A pevné nebo proměnné?
Podle technickýho popisu je to 4x4 proměnný od 100-0 do 50-50 pomocí elektronicky řízený elektromagnetický lamelový spojky, ale 100-0 to je prý jen ve chvíli, když se zatáhne za ručku nebo při hodně pomalý jízdě. Jinak to má nějakej poměr vzad pořád a na zadní nápravě je Tochigi-Fuji Limited Slip Differential.
awd.JPG
clutch.JPG
LSD.JPG

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 25 lis 2015, 21:24

Takže víc dozadu jak 50:50 tam nejde...na sníh asi ideální, ale na okruh by to asi chtělo trochu víc dozadu tipuji... ;)

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 25 lis 2015, 21:30

Jo přesně tak víc jak 50 dozadu to nedá.
Ono už konstrukčně to ani neni možný, protože je 4x4 rozovdovka napojená až na výstupu z převodovky za přední dif, takže na kardan jde to samý co jde na přední nápravu.
Jedinej rozdíl mezi předkem a zadkem je, že vepředu je open dif.

Oproti tomu Mazda3 MPS má vepředu svor, ale ten nevim jestli by do šestky pasoval, protože i když je převodovka konstrukčně dá se říct shodná, tak 3ka podle mě nemá na přednim difu právě ten tisícíhran pro výstup do transferu.

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 25 lis 2015, 21:33

Tak jedině dát tam nastavitelný mezinápravový diferenciál :twisted: 8)

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 25 lis 2015, 21:54

Schematicky je tam to 4x4 řešený dá se říct nějak takle:
M6 MPS 4x4.jpg

MartyMPS

Příspěvek od MartyMPS » 11 pro 2015, 22:13

Zdarec,tak po dlouhé odmlce jsem zpátky, nadělil jsem si opět Mazdu 3 MPS tentokrát 2.Gen a samozřejmě v červené.
Když to zítra vyjde nahodím nějaké foto. :smt002
Mitsubishi Lancer Evo IX
ex: Subaru Impreza WRX
ex: Mazda 3 MPS BL
ex: Mazda 3 MPS BK 239kW 460Nm

Miky

Příspěvek od Miky » 12 pro 2015, 09:16

Ahoj, super už se těším na foto a info o MPS

MartyMPS

Příspěvek od MartyMPS » 13 pro 2015, 16:36

Dnes jsem toho moc nestihl tak přikládám jednu fotku, jinak MPS pochází z Čech,vyrobené bylo v roce 2009, má najeto malinko přes 100000 km, plná servisní historie,
ale i tak pár mušek má, není to nic neřešitelného jako např. hlučné zadní tlumiče ale jinak nic zásadního. V týdnu mě čeká výměna oleje za 10W-60 a celková ko. podvozku brzd atd... Původně jsem sháněl MPS 1.Gen bo už jsem ho měl,ale nějak nic co bylo v nabídce se mi nelíbilo a pak jsem narazil na tohle MPS 2.Gen. které bylo celkem finančně zajímavé, a je to zase o něco novější a veselejší co se výbavy týče tak jsem do toho skočil.
Naposledy upravil(a) MartyMPS dne 20 pro 2015, 14:47, celkem upraveno 1 x.
Mitsubishi Lancer Evo IX

MildaMPS

Příspěvek od MildaMPS » 13 pro 2015, 20:56

Další pěkná červená MPSka :twisted: :D

MartyMPS

Příspěvek od MartyMPS » 20 pro 2015, 14:54

Tady slíbené fotky. Letos už asi lepší nebudou, včera bylo krásně ale nebyl jsem schopen po Vánočním večírku :D
Přílohy
IMAG1437.jpg
IMAG1428.jpg
IMAG1436.jpg
Mitsubishi Lancer Evo IX

el-pedro

Příspěvek od el-pedro » 05 led 2016, 21:39

MartyMPS: Ahoj, taky jsem zde dlouho nebyl a jsem mimo dění. Co se stalo s BK? Snad ne nehoda... :shock:

Hurikanus

Příspěvek od Hurikanus » 12 led 2016, 13:40

Ahojte!

Dlho som tu nebol, tak by som sa s Vami rád podelil o môj príbeh s mojím autom Mazda 3 MPS r. 2011.

V júli sa mi stala na aute porucha pri 70000 km. Auto zrazu kompletne stratilo výkon. V autorizovanom servise zistili, že v turbe sa zahryzli lopatky do housingu. Výmenu mi ponúkli za 2600 eur aj s prácou. To som odmietol, nakoľko som našiel na internete turbo od firmy Corksport za 1100 dolárov. Pri tejto príležitosti som sa rozhodol zainvestovať do kompletného tuningu motora. Kúpil som priame sanie, komplet výfuk od zvodov (downpipe+catback), upgrade palivovej pumpy a blow off ventil.

Všetko som to dal namontovať do servisu JDM garage v Bratislave a následne som išiel na chiptuning do firmy Profituning. Na valcoch sme namerali 300 koní a 420 Nm. To je nárast 50 koní a 50 Nm. Turbo bolo chipnuté na 1,2 bar. Čakal som väčšie čísla, ale bol som spokojný.

Po jazde domov asi 50 km sa však začal prejavovať problém. Keď sa natlačil plný tlak turba, tak autom prudko trhlo. Potom chvílu ďalej zrýchluje, ale stane sa to znova, prípadne trhá menej silno ale často po sebe.

Skúsili sme znížiť tlak na 1 bar, ale nepomohlo to. Odporučili mi o stupeň chladnejšie sviečky. Kúpil som nakoniec Denso ITV22. Musel som ich zohnať sám lebo servis mi ich sluboval mesiac a stále nič.

Auto som previezol do Japgarage v Bratislave. Namontovali mi sviečky,no nič to nepomohlo. Znova som čakal na reklamáciu chiptuningu, mysleli sme si že dokáže odstrániť ten fuel cut, ale nič nevyriešili.

Povedali mi že by to mal byť chybný actuator na turbe, súčiastka ktorá ovláda otváranie wastegate-u pri plnom tlaku turba. Overoval som si to aj v Amerike v Corksporte a potvrdili mi, že to môže byť problém. Profituning tvrdil že na actuátore je prisilná pružina, takže ani tlak turba 1,3 bar nedokáže ešte otvoriť wastegate, riadiaca jednotka zaznamená pretlak v motore a strihne prívod paliva.

V Corksporte mi vylúčili že by som mal meniť pružinku - dodávajú to iba s jednou a všetkým to ide. Odporučili mi použiť nastaviteľnosť ich actuatora - tyčka ktorá otvára wastegate je dĺžkovo nastaviteľná. Tak sme skúsili vymeniť actuator zo starého turba. Samozrejme že to vôbec nepomohlo.

Japgarage skúsili zmerať tlak vzduchu na prívode k actuatoru a zistili že je nulový. Podozrenie teda padlo na elektromagnetický kontroler tlaku turba, corksport ho nazýva Electronic Boost Control Solenoid (EBCS). Keď to zapojili na priamo, auto išlo. mysleli sme si že je chybný, ale Japgarage ho skontrolovali a skonštatovali že je v poriadku ale nekomunikuje s riadiacou jednotkou kvôli chiptuningu.

To sa aj včera potvrdilo, auto išlo do profituningu, seriovy EBCS, sériovy actuator, nahodili sériovú mapu a všetko fungovalo ako má.

Takže dnes je to znovu na reklamácii v Profituningu, práve čakám na výsledky. Potrebujem aby to naladili tak, aby sa aj wastegate otváral pri plnom tlaku. Pretože doteraz sa vlastne vôbec neotváral, auto jazdilo iba ak som išiel zľahka na plyn a nenechal natlakovať turbo, lebo by hrozilo aj zničenie motora. Zachránila ma iba nejaká elektronika ktorá v kritickej chvíli stopla palivo a to spôsobovalo to trhanie.

Po neskutočne dlhom čakaní, stratených peniazoch, zúfalstve a sklamaniach so servismi aj tunermi sa mi to snáď už podarí spojazdniť. JDM garage aj Profituning bola chyba. Viete mi poradiť akých tunerov používate vy? Poučil som sa že sa asi oplatí chodiť radšej k odborníkom na konkrétne auto, aj keď budú v zahraničí. Keď to spojazdnia budem rád, ale v budúcnosti by som už radšej zvolil asi iný tuning. Plánujem ešte kúpiť väčší intercooler, lepšie brzdy, nastaviteľný podvozok a karbónovú kapotu, kde by som chcel extra otvor na sanie a prípadne chladiace otvory.

Teším sa na Vaše odpovede a možno sa z niečoho poučíte, aby ste si tým neprechádzali aj vy. Kľudne ma kontaktuje aj na facebooku - Ján Hurek.

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 12 led 2016, 14:30

Vyměnil jsi při tom tunění taky HPFP internals?
To je poměrně důležitý upgrade při zvyšování tlaku turba nebo výkonu dalšími periferiemi.
Seriová pumpa nezvládá ve středních otáčkách při zvýšeném výkonu držet tlak paliva v palivové liště.
Problém začíná být znatelný při tlaku turba nad 15PSI

Změny tlaku v palivové liště se seriovou pumpou při vzrůstajícím tlaku turba:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

PS: Teď čtu, že upgrade pumpy tam máš taky sem to nějak přehlíd, takže předchozí text je bezpředmětnej, ale nechám ho pro ostatní kdo by chtěl nějak upgradovat stock MPS :)

Každopádně co se týče ladění, tak asi bych volil cestu Cobb Access Portu.

KubajszMPS

Příspěvek od KubajszMPS » 12 led 2016, 15:01

Ahoj, zajímavý problém, zkus napsat do http://www.ssgarage.pl, ladili jsme s Mirkem obě dvě MPS u nich a ja za sebe jsem nadmíru spokojen. Ladil to kluk, který děla pouze MPS. Každopádně ten výkon se mi zda s CS turbínou celkem nízký.

Jako příklad, co dovedou, lze vidět tady: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 667&type=3
Naposledy upravil(a) KubajszMPS dne 12 led 2016, 20:56, celkem upraveno 1 x.

MartyMPS

Příspěvek od MartyMPS » 12 led 2016, 17:22

El-pedro: Ahoj BK pouze změnilo majitele a jezdí stále bez chyby. Já byl asi rok mimo a pořídil jsem BL teprve nedávno.
Mitsubishi Lancer Evo IX

Hurikanus

Příspěvek od Hurikanus » 13 led 2016, 12:44

Vdaka za odpovede. Teraz by som uz nevahal a isiel do tej Warsawy aj keby som tam mal spat tyzden. Profituning ma teraz zase odsuva, najnovsie zajtra o deviatej. Kazdopadne tam pojdem a ked to nespravia tak sa s nimi kludne zacnem aj sudit a preveziem to k tym Poliakom, lebo uz vobec nemam sajnu kto by mi to nacipoval. A do toho Cobbu uz teraz nepojdem asi radsej, este by som sa s tym jebal dalsie 3 mesiace.

Miky

Příspěvek od Miky » 13 led 2016, 14:50

Ahoj,já bych už na ten chip u vás ani nejel, u nás ani u vás po takových úpravách co jsi udělal si stim nevědí rady. Jediný co by si stim poradil je Kehl a ten je tak zasekany, že to nehrozí. Jak píše Kuba ssgarage si stim poradi a věřím, že ti ještě minimálně 20ps přidají. můj graf
Přílohy
_20160113_144808.JPG

Hurikanus

Příspěvek od Hurikanus » 14 led 2016, 12:23

Pripájam obrázok môjho priebehu motora po prvom nachipovaní - tom chybnom, ktoré som mal až doteraz.

Zase ma odkladajú, uvidím ako dnes pochodím na chiptuningu. Ako by ste to riešili? Vrátenie peňazí v rámci reklamácie?

Koľko znesie ešte pôvodný motor výkonu? Nechcem ísť do kovaných dielov.

Ako sú na tom tí Poliaci - dá sa s nimi komunikovať anglicky? Treba sa objednať? Kedy by mi to asi najskôr spravili? A ako by to bolo asi cenovo?

Vďaka.
mazda krivky.JPG

Miky

Příspěvek od Miky » 14 led 2016, 15:07

Tak já bych si nechal nahrát zpět oem mapu a nechal si vrátit peníze. Anglický se s nimi domluvíš úplně v pohodě i písemně. Cenu toho chipovani možná bude vědět Kuba.
Napiš jim a na všem se domluvíš. Ještě by mě zajímalo jak dlouho ti ladíli mapu na brzdě?

el-pedro

Příspěvek od el-pedro » 24 led 2016, 21:47

MartyMPS: Já jsem si už myslel, žes to někam napasoval. A co BL? Spokojenost? Já nikdy neměl možnost tyto verze srovnat. Říká se, že už to není taková surová bestie a celkem i poslouchá.. :)
Já se musím taky zeptat Dannyho, jak se má moje ex BK... Je tam nostalgie, ne že ne. :)

KubajszMPS

Příspěvek od KubajszMPS » 24 led 2016, 22:29

Hurikanus: s Polákama se domluvíš anglicky naprosto v pohodě,odkaž se kdyžtak na nás a 2 červené MPS z Ostravy. Dělají pouze přes týden. U nás zvládli instalaci HPFP, downpipe a lazení na brzdě za 1 den. Ale je to naknap. Vyjedeš ve 4 ráno a dojedeš ve 12 v noci.

K tomu lazení - hodně věcí si už nastaví při cestě na brzdu (mají ji na jiném místě než garáže), načtou si hodnoty a nahrajou základní mapu, kterou pak na brzdě doladí. Po cestě zpět přes Varšavu dolazuje vše na ostro a kontroluje zda je vše za jízdy tak, jak má.

Naposledy jsem se ptal, kolik vydrží sériový blok motoru. Říkali, že hranice je cca 400 koní, jednu takovou tam postavili, měla turbo Garrett 3071 pokud se nepletu... takový akorát výkon je prý 360.

Staví dokonce FMIC kity (precision), ten bych chtěl do budoucna s větším sáním a možná větším turbem taky nainstalovat.

Jinak ceny jsou s lazením naprosto přijatelné, kdyby si chtěl vědět více, napiš klidně SZ.

Hurikanus

Příspěvek od Hurikanus » 26 led 2016, 16:28

Ahojte, tak prinášam ďalší update. V profituningu mi povedali že ten stock EBCS - elektronický ventril na kontrolu plniaceho tlaku, sa pokazil. Zrejme tým nárastom tlaku. Ponúkol mi nejaký ventil čo tam mal za 100 eur a za 50 eur ma uprednostnil a znovu to naladil. Nahodili mi tam naspäť Corksport actuator. Pripájam do prílohy mapu motora po tomto naladení. Je to super, ide to ako raketa a spotreba je taká istá, alebo dokonca menšia keď príliš nepoužívam vysoké otáčky.

Bohužial v piatok som zistil že auto ešte stále šklbe. Vyskytuje sa to už relatívne zriedkavo. Zdá sa že to začne robiť ked ide na plný tlak po dlhšiu dobu, povedzme celé spektrum otáčok trojky na plný boost, preradenie na štvorku a keď otáčky dosahujú vrchol, tak ustrihne nachvilu palivo ako predtým.

Takže teraz to riešim znova. Písal som znovu do Corksportu. Podľa všetkého ten nový EBCS funguje, takže ostávajú iba dve možnosti.

Prvá je, že actuator z nejakého dôvodu neotvára naplno wastegate, takže aj keď sa obtok otvorí, neuvoľní sa dostatočne tlak a časom narastie až na kritickú hodnotu, takže sa ustrihne palivo. To by sa dalo ešte doriešiť už dlhšie spomínanou slabšou pružinou actuatora.

Druhá možnosť je, že by otvor vo wastegate nebol dostatočne veľký, takže aj keď ho actuator otvorí naplno, nedokáže ísť dostatok tlaku obtokom. Toto práve začali riešiť v Corksporte, už na to zostavili aj tím inžinierov a zisťujú chybu.

Zajtra idem do servisu Autopia Vráble, a chcel by som aby mi zapojili actuator napriamo od kompresora, teda obídeme EBCS a uvidíme či to bude ešte stále robiť.

Ďalšie info prinesiem keď sa niekam posunieme. Zatial ahojte! :wink:
Přílohy
mazda priebeh 326 jpeg.JPG

Odpovědět