FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
Vím jak to myslíš...sám podnikám a i já kdybych pracoval například o víkendech tak si na ty kapoty a na všechno co mám vydělám...ale upřímně, byl by to pro mě osobně koníček uplně k ničemu. A moct si večer po schuzkách nebo o víkendu zalést do garáže, je proste pro mě relax a načerpání síly. Proto se možná dost lidi diví, že jim odříkám výroby různých věcí, protože u cizích zakázkových kusů už ten čas fkt budu radši věnovat schuzkám a vydělávat než dávat čas do cizích věcí a výrobků, když toto prostě není moje obživa a je to prostě jen koníček a i proto většině lidem píšu hele možná někdy v budoucnu 
Ahoj kluci, nejak jsem narazil na tento topic, a koukam ze hodne lidi by neco chtelo, ja to mam jak Fabi ale snazim se tim zacit zivit (prizivovat) takze kdybyste nekdo chtel neco vyrobit tak je tady moznost taky, nekterym vecem se vyhybam protoze to uz se opravdu nevyplati a nikdo to nezaplati, ale da se rict ze to jsou vyjimky:) Kdyby byl prispevek nevhodny, coz samozrejme i chapu, muzete ho smazat
Tak picc a zpetne vse nej do noveho roku!!
Hoď náký fotky tvé práce..klidně mě do SZ...když to bude k tomu rád na tebe budu lidi směřovat, protože mě oslovuje docela dost lidi s prosbou o nějakou výrobu a vážně na většinu nemám čas. 
Mas odkaz na me stranky v SZ;), Dekuju!
proc stranky nehodis sem at se podivaji i ostatni? 
abych nemel problem s komercnim inzeratem
ale tak tady no https://www.facebook.com/TommsGarage/
Já za sebe můžu jedině doporučit, mám na autě splitter od Tomma a super. A nezůstanu jenom u něj 
Jak tam visí holka...vypadá krásně. Dobrá práce. Hele to s tim popíchnutim, koukal jsem na net a ty jo, asi bych také něco zkusil vytvořit:) Ten kompresor na to vakuum k tomu musím mít co? Není nějakej ruční, nějaká páka a válec...? https://www.youtube.com/watch?v=IAdVO8Rkv6c Kouká se na to pěkně. Ale je třeba nebát se toho a zkoušet
Tak asi něco zkusím, modelář jsem, precizní a detailista taky, tak snad to nebude hrůza.
Ale je jasné, že napoprvé se to povede takhle.
Nevíš na kolik třeba vyjde ta karbonová tkanina...třeba 1m x 1m?
Naposledy upravil(a) TRD dne 07 led 2016, 00:35, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
Stojí kolem 300-500,-/m2 záleží na gramáži a dodavateliTRD píše:Jak tam visí holka...vypadá krásně. Dobrá práce. Hele to s tim popíchnutim, koukal jsem na net a ty jo, asi bych také něco zkusil vytvořit:) Ten kompresor na to vakuum k tomu musím mít co? Není nějakej ruční, nějaká páka a válec...? https://www.youtube.com/watch?v=IAdVO8Rkv6c Kouká se na to pěkně. Ale je třeba nebát se toho a zkoušetTak asi něco zkusím, modelář jsem, precizní a detailysta taky, tak snad to nebude hrůza.
Ale je jasné, že napoprvé se to povede takhle.
Vakuovej kompresor můžeš nahradit obyč kompresorem z ledničky, akorát připojíš hadičku, na sací stranu, má nízkou hlučnost a funguje spolehlivě. Hadičku doporučuju kvalitní s opletenim aby se nebortila při podtlaku, a pokud by jsi to chtěl používat častěji, přidělej si tam podtlakovej ventil. Ten se dá jednoduše vyrobit z kuličky a pružiny, defakto jako manual boost controler, ale vzduch tam bude proudit opačně, tím ulevíš kompresoru aby ti vydržel dýl.
Tak dneska sem vyloupnul kapotu z formy....výsledek technologicky povrchově maximální spokojenost. Ovšem jak to tak bývá je to první kus takže přeci jen se nedostanek najde a to sice ve špatně odhadnutém nutném počtu vrstev. Do kapoty sem dal tři vrstvy a je to zbytečně moc pevné a bohužel těžké. Odhadovaná váha kapoty je v tomto případě cca 9,5kg. Odebráním jedné vrtvy t mohlo být o 2 kg mín a pevnost sem si jist by byla dostačující. Ale je to jak to je 

Pěkný zrcadlo . Asi mě donutíš udělat si na Daihatsu tich 800 kg je moc 
svobda píše:Pěkný zrcadlo . Asi mě donutíš udělat si na Daihatsu tich 800 kg je moc
OK s tím návodem máknu, ať to máš připravené
- sr20detn14
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,musím se přidat,i mě velmi pobuřuje Tvoje příkladná práce a smysl pro detail,fandím a přeju ještě víc osobních úspěchů.. 
2xtrabant 601 limo/combi
fiat uno turbo
pug 106 sport
popelka ubaru justy
5xnisssunny Gti n14
vw G IV V6 2.8 4 motion
niss primera 2.0 NEOVVL
impreza wagon JDM STi bugeye 300ps
niss silvia 200 sx s 14 a forever love
fiat uno turbo
pug 106 sport
popelka ubaru justy
5xnisssunny Gti n14
vw G IV V6 2.8 4 motion
niss primera 2.0 NEOVVL
impreza wagon JDM STi bugeye 300ps
niss silvia 200 sx s 14 a forever love
Díky chlapy, jsem rád že se líbí. Každopádně dospěl jsem k závěru, že nejsem spokojen s váhou proto nejspíše tento kus bude na prodej a zkusíme výrobu ve vákuu. Zkusíme udělat tu kapotu né ze tří ale ze dvou vrstev (-2kg) a zkusíme to udělat bez gelcoatu (-2kg) + jestli ještě něco na váze ubere fakt, že to bude vakuované..uvidíme. Cíl bylo dostat se na 6-7kg takže se toto očekává pokusím naplnit 
Bez gelcoatu bych nedělal, zkusil jsme to a nevypadalo to pěkně 
A vakuoval jsi to?....Když sit o vezmu tak jako výrobky se standardně nemusí asi gelovat když jsou vakuovány. Když si vybavím jak easy composites dělali tu kapotu tak taky jeli bez gelu. Gel použili jen na formu
Co koukam na ruzna vakuovaci videa tak taky vidim, jen ze odsajou vzduch a pusti do toho pryskyrici
https://youtu.be/fgQNZiXt_6A
Ale jak koukam tak ani gelcoat neni problem.
https://youtu.be/dn_xmEIiGQU
https://youtu.be/fgQNZiXt_6A
Ale jak koukam tak ani gelcoat neni problem.
https://youtu.be/dn_xmEIiGQU
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
EC u kapoty davali gelcoat i pri vyrobe samotnyho dilu (0:50)200sxfabi píše:A vakuoval jsi to?....Když sit o vezmu tak jako výrobky se standardně nemusí asi gelovat když jsou vakuovány. Když si vybavím jak easy composites dělali tu kapotu tak taky jeli bez gelu. Gel použili jen na formu
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
A jo tvl...tak bylo mi to taky razeno dát tenkou vrstvičku gelu ale stříkat ho...protože ručo se nedá nanést v tenké vrstvě.
Pěkný to máš, to s tím gelem je škoda. Když vidím jak jsi řešil výztuhy,tak jsem si jen pro zajímavost vzpoměl na oblíbenou metodu u ultralightů, jako výstuhy tam zalaminujou polystirenový pásky a po laminaci se otvory navrtaj a propláchnou acetonem. Většina polystyrenu se vyleptá, takže zase o něco ušetříš na váze, ale zůstane ti tam zkrutná komora o vysoký pevnosti.