speedy_s - Mazda RX-8 6sp 231 hp - PRODÁNO

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

speedy_s - Mazda RX-8 6sp 231 hp - PRODÁNO

Příspěvek od speedy_s » 28 lis 2015, 18:12

Je mi ctí Vám všem představit nový projekt co mi přistál pod mýma rukama :D

Jak jsem se dostal k osmě? no.. RX-8 už mi absolutně učarovala když přišla jako nová na trh a od tý doby jsem nějak věděl, že ji jednou prostě budu muset mít už jen kvůli určitým technickým řešením, které mají základ u závodních aut, tak i kvůli vzhledu jako takovému, který podtrhuje systém otevírání dvěří :o

A teď k mé konkrétní, jedná se o kousek vyrobený v roce 2005 ve výkonnější verzi 231ps se 6°manualní převodovkou a podstatnou záležitostí samosvorným diferenciálem. Původ je německo, 2008 import do rakouska a konečně 2012 se objevila u nás v České republice, takže holka docela putovní :lol:
Já jsem k ní přišel náhodou docela.. byl jsem se podívat na jednu předtim ale ta nesplnila úplně co jsem očekával.. takže k téhle, při dovolené na jihu moravy jsem dostal nápad se na ni zajet podívat.. no byla tam ale tak nějak divně nakoplá.. byla bez motoru.. :lol: to mě neodradilo možná naopak.. zkontroloval jsem si kastli, interie hezky zachovalý, vnějšek solidní, sem tam škrábanec a nějaké puchýřky se objevují :? ale za to je komplet rovná bez dolíků a nebouraná a motor byl už na dílně a dostal jsem ho kompletně přetěsněný nové Apex seal, side seals, oil control rings, water seals atd.. takže si rovnou zajíždim nový motor 8) Nicméně zálohu jsem složil na auto který jsem si ani neprojel a bylo rezebraný... no zatim to vypadá že se vyplatilo :D ale bude potřeba udělat pár věcí, kat vyhazuje check engine a výfuk neni nej to samé platí pro cívky.. ale s těmahle věcma jsem počítal že si budu do jara měnit, takže pro mě bezproblémů :D
Výbava je taková social edition with extras :lol: semišové sedačky (pro mě lepší jak kůže), střední audiosystém BOSE bez subwooferu, xenony a interovaný měnič na CD, automatická klima, a to je asi tak vše, více netřeba :D

Auto je momentálně v kompletně seriovém stavu, což nehodlám nijak moc závratně měnit jen trocha té vlastní individualizace :)
Plány jsou jednoduché a krátké (stejně se to zvrtne více než bych chtěl :lol: )
Sada coiloverů (ještě musim vymyslet)
kola v rozměrech dle mých představ
hlučnější catback (ještě nevim) a racing beat resonated cat delete pipe
BHR ignition kit
malé drobnosti v interieru
a nějaká sada spoilerů (sakra těžký vybrat asi podle toho jaké budou kola :lol: )
folie na okna

možná časem, uretanové silentbloky, tužší stabilizátory, a kdo ví co dále, chci si ji hlavně užívat a jezdit :D

momentálně jsem zatim zvládl rozleštění světel a vypulírování abych udělal fotky.. no ale to by nesmělo začít sněžit a mokro všude.. tak někdy příště :lol:
zatim snad postačí mobilovky :smt003

no a tady je :smt006

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

a závěr světla před a po :D
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) speedy_s dne 17 dub 2016, 18:56, celkem upraveno 1 x.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

dreamtalks
Kontaktovat uživatele:

Re: speedy_s - Mazda RX-8 6sp 231 hp

Příspěvek od dreamtalks » 28 lis 2015, 18:23

Teda to jsi prekvapil. Po tom co jsi mel za problemy s FC jsem necekal ze pujdes zas do rotarky.

Zima bude dlouha tak se tesim jak ji poladis
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 28 lis 2015, 18:42

:smt023 Dark Side se nám rozrůstá :smt001
Auto je momentálně v kompletně seriovém stavu, což nehodlám nijak moc závratně měnit jen trocha té vlastní individualizace :)
Znáš to, jak začne člověk jednou upravovat, těžko se přestává :smt003
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)

Žolíček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žolíček » 28 lis 2015, 21:12

Ty Mazdy sou teď nějak v módě :-)

A já doufal ze uvidím spíš nějakého trackday skye O:)

Každopádně ať slouží jako vždy
Honda Legend 3.2 V6 Daily ECO
Lexus IS200 - lamač krků zastávkových čumilů
Lexus LS400 - japonskej mercedes
Mazda RX-7 FC turbo - downsizing kompromis
.... co dál?

Wanix

Příspěvek od Wanix » 28 lis 2015, 21:55

Vždycky jsi psal, že jsi zastánce spíš atmosféry, takže RX-8 byla určitě jasná volba a jsem rád žes nezanevřel na rotary :smt023
Černá je vždy dobrá barva, přinejmenším už tě nečeká "fifty shades of red" :lol: a jsem fakt zvědavý na ty peklo ůpravy co na tom určitě časem přistanou :)

A vona stejně nejlepší věc na osmě je tohle:

:smt049
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 28 lis 2015, 23:16

no tak tiez som necakal dalsi Wankel ale v podstate ma to tesi lebo uz som zacinal mat pocit ze snad bude tych rotaciek len ubudat. Kazdopadne toto je vlastne trosku prerastena MX5 v praktickejsej kroserii a s vacsim vykonom - co je len a len dobre. auto vyzera pekne, tak nech drzi technika a budem zvedavy ako budes pokracovat.

zitnyp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zitnyp » 29 lis 2015, 00:21

Hmm, good luck :) Ono s tema upravama, ja puvodne si taky rikal ze budu se drzet pri zemi. Nicmene uz jsem zacal resit jak moc me vadi kdyby to bylo pouze dvoumistny, kvuli trubkovejm sedackam / skorepinam + 4/6body a tak. Zjistil jsem, ze asi nevadi, takze mozna bude odtucnovaci kura a rovnou z ostra :) Uvidime.
Mazda RX8 170kW MY2004 6MT Lightning Yellow (trackday tool)
Honda Civic 8G 1.8iVTEC 103kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Honda Civic 8G 2.0TypeR 147kW MY2007 6MT Milano Red (daily)
Nissan Pathfinder R51 4.0V6 201kW MY2005 5AT Storm Grey (daily)
Ford Galaxy 1.5G 2.8VR6 150kW MY2001 6MT State Blue (daily) - SOLD
Nissan Micra K11 SR20DE 110kW MY199X 5MT Montana White (cheap trackday tool) - CRASHED

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 29 lis 2015, 09:42

no původně jsem si chtěl koupit R33, ale nikde nebyl ten správný kus a když tak za nesmysl v cenové kategorii kterou jsem byl ochoten dát, byl vždy nějak znehodnocen od mých požadavků.. vyhozená klima nebo už moc velký úpravy... ale něco má zůstat prostě ve snech :D jenom můžu říct, naštěstí jsem řídil EVO na pár dní až potom co jsem složil zálohu, jinak bych tady asi představoval LanEVO :smt003
Ale zase když člověk okusí wankel tak už ho nechce opustit :lol:
a co se týče úprav, interier se kuchat určitě nebude, max přibudou recara z R3 :D auto bude primárně streetcar s tim že musí zafungovat i na okruhu :D

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 29 lis 2015, 10:32

street car - za mna ano, nielen ze sa s autom da viac odjazdit bez toho aby to za chvilu nezacalo vyslovene liezt na nervy, ale zostane v aute aj najviac toho ako ho povodne vyrobca postavil. Znakom spickovo postaveneho sportoveho auta z vyroby je ze na nom treba menej prerabat ako na ostatnych aby fungovalo ako sportove nacinie.

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 30 lis 2015, 13:29

je to atmosfera a cetl jsem nahore racing beat čiže na nervy to pujde :D

ale DO TOHO! beztak ti ta atmo sedi vice ;) semiš sedacky urcite +.
Kuze je dobra akorat tak kdyz jedes v mokrych plavkach z koupaliste + teda udržba.,

až budou kola, bude to vypadat ;)
93´Rx-7 FD

Koudy

Příspěvek od Koudy » 30 lis 2015, 14:51

Hej, tak to sem nečekal :D .

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 30 lis 2015, 17:46

Přiznám se, taky jsem čekal nějakou okruhovou zběsilost. Překvapil si :smt003
A těm plánum nevěřím, nebo si zapoměl tak 90% představ :lol:
nebo stárneš? :)
Toyota MR2 SW20

theodorik

Příspěvek od theodorik » 30 lis 2015, 19:21

hledím že jdeš zase do rotary :lol: ale hodně se těším jak bude vypadat po individualizaci ve tvém podání 8)
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 30 lis 2015, 20:06

baví mě jak jsem docela překvapil, to jste všichni čeklali nějakou okruhovku? :lol: okruhovka pro mě nemá smysl když jsem na okruhu 2x-3x za rok.. a většina času je na normal silnicích, proto jsou požadavky co nejvíc serie a klima :) a RX8 je v serii hodně povedené auto tak netřeba toho moc měnit :)
bubáku, asi bych to viděl na tu malým písmem variantu :smt003 chci se zaměřit více na drobnosti a detaily :)

TRD

Příspěvek od TRD » 30 lis 2015, 23:34

Je to v sérii opravdu moc povedené, jede to, zatáčí...na sérii až moc. I kdyby to zůstalo ve stock, tak je to dost dobrý. Moc se mi u rx8 líbí ty budíky..moc moderní (v dobrém slova smyslu). Je to hodně povedený. Celkově interiér. A nejvíc se mi líbí ten centrální tunel který vede až mezi zadní sedačky. Je to celkově luxusní interiér. To je rozdíl co, sedět za volantem v tomhle? ;)
Jinak klimu já nezapnul snad nikdy, tak se válí už někde v mindže :)))
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i

Woyta

Příspěvek od Woyta » 01 pro 2015, 00:09

No daily to zrovna neni. Co s osmou kolega chvili dojizdel do prace 25km, tak spotreba pri 90km/h byla 13l/100km. Pri 120km/h klesla na 12l/100km. :mrgreen:

Pokud to nemas jako sluzebni auto a naklady jdou na firmu tak je to porad spise vykendovka.

Pokud pominu, jak ho vyskolila na mokru, tak si libuje kolik lidi a s jakym nakladem v kufru to odveze.

To se u sportaku moc nevidi.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 01 pro 2015, 08:11

woyto a to jsou přesně věci na které jsem u tohoto auta nekoukal... je to auto pro zábavu a relaxaci žádnej econobox kde se kouká na spotřebu.. když bude třeba natankovat tak se natankuje :)

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 01 pro 2015, 08:43

Woyta píše:No daily to zrovna neni. Co s osmou kolega chvili dojizdel do prace 25km
Zrovna takovehle kratke trasy rotary moc nemusi, snad mu to motor neodnesl.
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 01 pro 2015, 09:14

25km su predsa neni nejake kratke trasy, motor uz je davno na prevadzkovej teplote. Ak by tomu skodili 25km trasy tak poviem ze to je nahovno motor

ZXman

Příspěvek od ZXman » 01 pro 2015, 09:46

Jo na 13 litru benzinu se blbe zvyka kdyz je clovek zvykli na 6 litru nafty.

Jsem rad ze jsi speedy zustal u rotary, k tobe proste patri :) Nebude ti chybet kroutak turba?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 01 pro 2015, 10:26

Gratulace, popravdě asi rozumnější volba než R33. Sem zvědavej jak dlouho ti bude těch 231koní stačit. :-D

Edit:
nějaký laminátový díly (kdyby se s nima pohrálo, mohlo by to hezky vypadat i na street):
http://abmax.eu/kategoria-produktu/mazd ... y-kit-rx8/
https://www.facebook.com/Abmax.EU/posts ... %22R%22%7D
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 01 pro 2015, 13:54

No teda to cumim! To je super, ja na DaveMaxovo casy v Moste nestacim, tak aspon bude mit dustojneho "soupere". Jsem zvedav, jak dlouho vydrzis do toho moc nestourat :-) Prestoze mam auto porad streetable, rikat o nem, ze je "skoro stock" uz se da jen pro velmi okrajove definice slova "skoro"...

Jen tak mimochodem... Pokud uvazujes o BHR ignition, je potreba poladit dwell u civek a k tomu je potreba mit moznost preflashovat ECU. Alternativne zkusit relativne novou vec pro RX-8 (ale uz starsi zalezitost pro FD), cimz je kit od SakeBomb Garage, ktery ma v sobe civky IGN-1A (misto LS2 Yukon/D585), ktere jsou pro stock nastaveni dwellu vhodnejsi.

K decatu -- mozna by nebylo od veci popremyslet o BHR midpipe, ma celkem unikatni rezonator ktery se "nevypali" a i jeden staci na rozumne utlumeni. Obcas uvazuju o tom, ze bych jim zkusil nahratit ten od Pettitu, kdybych treba znova vyndal cat.

Kazdopadne jsem rad, ze jsi zustal u rotary a preju at slouzi jak ma! Rikam si, ze by te mozna EVO stejne za chvili prestalo bavit a navic... Good guys jezdej v rotaries a Hachinach (to vi prece kazdej a musi to bejt pravda, protoze to ukazovali v Initial D) :-D

PS: Ne, ze bych te chtel pokouset, ale jeste porad tu mam tu Bride Gias II polohovatelnou skorepinu. A taky uvazuju o MazdaEditu, takze by mi potencialne mohl prebyvat AccessPort. :twisted:
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 01 pro 2015, 14:57

zxman: těžko říct, možná ano možná ne, líbí se mi projet atmo rotary a tak nějak mi to i nejvíce sedí :D

awatar: něco podobnýho bylo i v hledáčku, díky za tip ale je to jen další do seznamu :lol: výkonově nějak mě to neláká do toho sypat nesmysly... turbo určitě nechci a něco jiného nemá smysl stavět

Pallas: ignition kit to je docela zajímavé, ale nějak pujdu ověřenou cestou yukon/D585 a co jsem pozoroval tak moc lidí neupravuje jednotku na to, tak to fungovat bude muset.. :D
a midpipe racing beat má právě taky takové protivypalovací vnitřnosti.. a zvuk.. to byly hodiny ztrávené na youtube a porovnávání a vyšlo mi kombinace racing beat resonated midpipe a jeden catback - zveřejnění až bude, ale rotary guys ocení :smt003
sedačky zní zajímavě ale tam rozpočet nesahá, kor když u mě by musely být obě stejné, nemám rád různé sedačky.. zůstane nejspíš na 99% origo :D

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 01 pro 2015, 18:34

speedy_s píše:Pallas: ignition kit to je docela zajímavé, ale nějak pujdu ověřenou cestou yukon/D585 a co jsem pozoroval tak moc lidí neupravuje jednotku na to, tak to fungovat bude muset.. :D
No ono to funguje, ale ukazuje se, ze bez upravy dwellu to zapalovani moc nezlepsi, jen budes mit civky co vic vydrzej.
D585 je "pomalejsi" civka, takze potrebuje delsi dwell na dodani stejne energie a ma takovou neprijemnou vlastnost, ze pri prekroceni urciteho proudu civkou sama spusti, coz muze byt dost neprijemne. Dokonce dwell mapa od MazdaManiaca neni moc dobra, protoze v dobe kdy ji delal, nebyl uplne jasnej vyznam hodnot v te mape.
Ty IGN civky tenhle problem nemaj a na dodani stejne energie jako stock civky nepotrebuji upravu dwellu.
speedy_s píše:a midpipe racing beat má právě taky takové protivypalovací vnitřnosti.. a zvuk.. to byly hodiny ztrávené na youtube a porovnávání a vyšlo mi kombinace racing beat resonated midpipe a jeden catback - zveřejnění až bude, ale rotary guys ocení :smt003
Tak je to samozrejme tvoje volba, ten BHR rezonator je zajimavej tim, ze je ciste metalicke konstrukce, neni v nem vubec zadna vata nebo neco, co se vypaluje. Spis se da predstavit jako soustava odraznych ploch, na kterych se zvuk po odrazech vyrusi. Kazdopadne jsem zvedavej, s cim prijdes :-)
speedy_s píše:sedačky zní zajímavě ale tam rozpočet nesahá, kor když u mě by musely být obě stejné, nemám rád různé sedačky.. zůstane nejspíš na 99% origo :D
Spolujezdci je fajn i v origo, jde o ridice :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Woyta

Příspěvek od Woyta » 01 pro 2015, 18:38

petan_250 píše: Zrovna takovehle kratke trasy rotary moc nemusi, snad mu to motor neodnesl.
Neboj. Jezdil tak kratkou dobu, nez se opravila nabourana Xantie. A motor samozrejme vzdy byl protahnut aby se neusazovaly necistoty.

Motor se tam daval zcela novej asi tak 2 roky nazpatek.

Speedy: Ja se pod 10l/100 nedostanu ani s Protonem. :twisted:
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Zamčeno