po prodeji mé ITR (ex malakajova) jsem hledal, co bych pořídil jako nástupce.
Požadavky byly:
- více prostoru pro řidiče (měřím cca 196 a vážím cca 120) - v ITR byly skořepiny bimarco, na denní ježdění do práce a tak nic moc...
- slušný výkon, benzínový atmosferický motor, ideálně japonské vozidlo, novější, něco co bude trošku víc civilní, než Integra...
- novější - rok výroby alespoň 2005, málo najetých KM,
- automatická klima - měl jsem již 7 aut a žádné jí nemělo, trošku jsem přítelkyni záviděl, že jí má v každém autě...
- sporťák, rozpočet 300 tKč
S2000 byla zamítnuta z důvodu hadrové střechy, auto potřebuju na denní ježdění ... a taky je tam prý méně místa, což nemám vyzkoušeno.
po několika týdnech hledání a objíždění různých zetek na prodej, jsem našel jedno, lehce upravené, co splňovalo moje požadavky..
Zlato oranžové 350Z - foto vložím dodatečně.
EU verze, první majitel, r.v. 2006, 78 000km najeto, 1. facelift (led diodová zadní světla, bixenony, fl interiéru), plná výbava až na navigaci, sériová kola, a nějaké lehké performance úpravy:
- AP racing brzdy, předek i zadek.
- Borla výfuk - dvojité potrubí
- HKS podvozek, HKS stabilizátory - větší, komplet odklony.
- Spacer v sání, Spacer ve vaně
- velká rozpěra mezi všemi 4 koly
a pár drobností, jako jiný znak na předním nárazníku ve tvaru Z, koberec v kufru v barvě vozu, nějaká taška Nissan 350z atp. Auto po velkém fandovi...
předváděcí jízda proběhla, vše bylo v pořádku. Pár dní na to jsem jel auto koupit, vše proběhlo bez problému ale cestou domů se od zadní nápravy rozezněl nějaký šrumec. (v malé rychlosti to dělalo " uaaa uaaa uaaa" (od té doby mu říkám tuleň) s frekvencí měnící se podle rychlosti vozidla. Nezávisle na tom zda je zařazený kvalt či ne, zda brzdím či nebrzdím.... Ihned jsem volal prodejci a po krátké domluvě bylo sjednáno, že závadu nechám opravit a on to zafinancuje...
Pojezdil jsem s tím pár km - 600-700 a auto šlo do TypeR servisu, kde jsem ho nechal překontrolovat.
Bylo zjištěno, že kolem spaceru vany rosí olej.
Na podvozku bylo vše pevné - ramena, silentbloky, tlumiče, kotoučové brzdy taky ok... Zbývá tedy prozkoumat, diferenciál, poloosy, klouby poloos, buben ruční brzdy a ložiska. Věřím, že si stím borci z TypeR poradí...
Jinak je vozidlo prý v dobrém stavu.
Plány do budoucna:
1) odstranit vrzání zadní nápravy
2) přetěsnit vanu vyměnit veškeré provozní kapaliny
3) tlačítko, které vypne stabilizaci i protiprokluz.
4) nějaké fólie na okna s rozumnou tmavostí
5) v nárazníku je "carbonový" nádech - koupit nový do barvy vozu.
6) lak na kola - do brnozové
7) podložky pod kola - sériová jsou děsně zapadlá
9) sjednotit barvy na autě do oranžovo černé -> lakování klik, a dalších stříbrných maličkostí...
10) možná nějaké svody a katalyzátory s větší průchodností ale aby nesvítila kontrolka motoru.
11) letní pneu - vyzkoušené Federal RSR.
kdyby měl někdo nějaké rady na co mrknout u závady, nebo co ještě upravit na autě určitě pište, budu moc rád
a to je zatím asi vše.
čau šílenci.