Palivový systém

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
malakai

Palivový systém

Příspěvek od malakai » 02 zář 2015, 09:53

Opět se na vás obracím s prosbou o radu. Vím, že je tady dost zkušenějších lidí, tak se ptám. Mám několik názorů na internetu je to taky téměř pokaždé jinak, tak by mě zajímal ještě váš.

Ve svém impreze dělám komplet palivové vedení v pancéřových hadicích. Zůstává sériová nádrž a otázky jsou následující:

- odstraním komplet odvětrávání jak je uděláno originál, tzn do uhlíkového filtru a celé to vedení a nechám odvětrávání do víčka nádrže, jiný nápad?

Proti odlévání a pěnění benzínu na okruhu, kterou z možnosti zvolit:
- nádrž - walbro 255 čerpadlo - vedení paliva do motoru a zpět, nic navíc
- nádrž - walbro 255 čerpadlo - catchtank - vedení do motoru a zpět
- nádrž - walbro 255 čerpadlo - catchtank - externí čerpadlo Bosch 044 - vedení do motoru a zpět s tím, že to zvládne originál sériový regulátor tlaku paliva
- nádrž - walbro 255 čerpadlo - catchtank - externí čerpadlo Bosch 044 - vedení do motoru a zpět s tím, že na palivové liště bude ještě regulátor tlaku paliva, který to bude omezovat

Pokud jde o výkon auta, nic závratného, momentálně 270koní, jde spíše o to odlévání.

raddy

Re: Palivový systém

Příspěvek od raddy » 02 zář 2015, 12:52

zvycajne, nadrz je odvetrana prave cez system k uhlikovemu filtru, ak to komplet vyhodis a toto odvetranie upchas, bude v nadrzi nadmerny pretlak a bude ti smrdiet benzin do kabiny cez tesnenie nadrze (vstup kablov pre cerpadlo a plavak). Vyhod carbon canister, zrus podltakove vedenie od klapky. Vedenie z nadrze do carbon canistra zachovaj a vyved niekde bezpecne daleko od zdroja tepla. odvetranie cez viecko (smerom von) je vyslovene nudzove pre velky pretlak, kdezto na odvetrani do carbon canistru je na ventile ovela slabsia pruzina a pasivne sa otvara pri podstatne mensom tlaku ako ventil vo viecku.

co sa tyka odlievania, tak v tvojom pripade asi walbro-catch tank-bosch-nastavitelny fpr namiesto serioveho-lista

LadaF

Příspěvek od LadaF » 02 zář 2015, 14:49

s odlejváním benzínu jsem měl taky problém, ale u mě ostatní vedení zůstávalo, tak jsem šel variantou Walbro + Anti Fuel Surge (z imprezy Spec C),
od instalace žádný problém, dá se jezdit i s prázdnou nádrží :D

Obrázek
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

malakai

Příspěvek od malakai » 02 zář 2015, 14:57

Děkuji moc za odpovědi, Raddy díky za popis s tím filtrem a udělám to asi s tím catch tankem.

Lada F - jo, tohle je dobrý, četl jsem, že to i funguje, nicméně je veeeelký problém to sehnat :) Tom Douda nemá a říkal mi, že se to platilo zlatem :) No tak mi nezbývá nic jiného než první varianta :)

LadaF

Příspěvek od LadaF » 02 zář 2015, 16:11

no cena lidová nebyla :( 315eček včetně walbra, bral jsem to od Marianá Sobola (sobolmarian@gmail.com) http://www.subaruparts.sk
zkus ho, třeba ještě nějakou bude mít, ta moje na sobě měla štítky z nějaký japan aukce :D
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07

malakai

Příspěvek od malakai » 02 zář 2015, 18:47

LadaF píše:no cena lidová nebyla :( 315eček včetně walbra, bral jsem to od Marianá Sobola (sobolmarian@gmail.com) http://www.subaruparts.sk
zkus ho, třeba ještě nějakou bude mít, ta moje na sobě měla štítky z nějaký japan aukce :D
Mariana samozřejmě znám, ve spoustě věci mi pomáhá. On právě navrhl ten systém. Jemu se to osvědčilo ve svém okruhovém subaru. Odlévalo se mu to a jak dal swirl pot, tak to přešlo. Tak jsem to dnes objednal u Jagyho (mimochodem velmi doporučuji kvůli vstřícnosti a cenám) a uvidím jak to bude fungovat.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 20 zář 2015, 19:59

...v nadrzi je pretlak .... :shock:
..
bych nepovedal....
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 20 zář 2015, 21:04

za mě bych řešil a pro tvůj setup by stačilo, nemuset mít walbrou v nádrži ale.. seriové čerpadlo v nádrži do surgetank a z ní nějaké externí čerpadlo a kontrolovat to aftermarket FPR
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

raddy

Příspěvek od raddy » 21 zář 2015, 11:49

JRD McLAREN píše:...v nadrzi je pretlak .... :shock:
..
bych nepovedal....
samozrejme, kazda palivova nadrz je stavana na prevadzku pod tlakom, nanajvys pri atmosferickom tlaku, nikdy vsak nie pre podtlak. tlak je tvoreny evaporaciou benzinu a je nutne ho udrziavat, prave kvoli kontrole evaporacie, ktora klesa s narastajucim tlakom v nadrzi az po vyrovnanie tlaku a evaporacnej schopnosti (zjednodusene). Preto ma viecko nadrze pretlakovy ventil smerom von (smerom dnu pusta samozrejme), ktory tlak drzi, preto je dalsi pretlakovy ventil na odvetrani do carbon canistru a preto pocujes sycanie ked otvoris viecko nadrze.
Ak by v palivovej nadrzi vznikol z nejakeho dovodu podtlak (napr. upchatim ventilu na viecku nadrze co pusta smerom do nadrze), implodovala by, presne ako tato:

http://www.ducati.ms/forums/attachments ... d-tank.jpg

nadrz vydrzi vysoky pretlak, avsak imploduje uz pri relativne malom podtlaku, jednoducho je tak skonstruovana. Pokial by bol odber bezninu vacsi ako narast tlaku jeho evaporaciou, nadrz bude pracovat pri atmosferickom tlaku (viecko nadrze pusta smerom do nadrze).

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 21 zář 2015, 19:37

ako sa dokaze "scucnut" nardz poznam..
a aj to, ked neni po ruke ziadny silak, co by dokazal otvorit (dvihnut) viecko od nadrze .. (lebo je pricucnute)
(scucnut sa dokaze aj vagon :mrgreen:)

..ale ze by bol v nadrzi pretlak, o tom pocujem prvy raz ...
(za chodu motoru a pri cirkulacii a odcerpavani paliva o tom silne pochybujem)
(naco by sme potom asi potrebovali palivove cerpadla .. . ze ano)

Dokazem si predstavit - a je to aj fakt, ze odparovanim paliva vznika v nadrzi urcity narast tlaku (par/vzduchu) - oproti atmosferickemu tlaku
ale to len pocas doby, kedy palivo stoji uskladnene v nadrzi a nieje odcerpavane.
Silne pochybujem, ze by odparovanie paliva a nasledny narast tlaku (nad atmosfericky) bolo nieco co by dosiahlo tlaku do/nad 0.2BARu ...
(pokial sa tak stane, tak je niekde chyba).

System odvetrania nadrze, cez nadobku s aktivnym uhlim, a system dodavky paliva "vstrekovaciemu zariadeniu" su dve uplne odlisne veci.
Tvoj prispevok z 2.9. povazujem za uplny blbabol ... nezmysel, pomiesane hrusky z jablkami .. a pod.

Pokial prides na pumpu, a ides tankovat, tak pri spravne fungujucom systeme odvetrania nadrze, by nemalo nic sycat.
(ci uz z dovodu vzniku podtlaku, ci pretlaku).
Chcem vydiet tu nadrz na vozidle, ktora by vydrzala ten "vysoky pretlak" ako tvrdis,
ked viem ze v dnesnej dobe je vacsina nadrzi plastovych, a v minulosti to boli "vane" z cca 1mm hrubeho plechu.
O ostatnom prislusenstve na nadrziach ani nehovorim.

(takze asi tolko ....)
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

raddy

Příspěvek od raddy » 21 zář 2015, 20:42

moj prispevok z 2.9. je v uplnom poriadku a nie je v nom jediny blabol, to ze nevies pochopit co som napis,espte neznamena ze je to hlupost. upozornujem, ze som reagoval na 2 nesuvisiace veci, a to odvetranie cez cc a dodavku paliva bez prerusenia. dohromady si si to spojil len ty .. co sa zvysku tyka,ok ,vyraz vysoky tlak doplnam o slovo relativne,hlavne vzhladom k podtlaku, ktory vydrzi nadrz. co sa zvysku tyka ,auta, ktore maju efi a nemaju cc,maju pri jazde v nadrzi pretlak. auta s aktivnym cc mozu mat v urcitych jazdnych rezimoch v nadrzi atmo tlak, pri plnom plyne a neaktivnom odsavani cez cc je v nadrzi pretlak. som nazoru ze evaporacia je pri efi vyssia ako spotreba paliva,takisto si myslim ze odsavanie cez cc je dimenzovane tak aby bol v nadrzi pretlak. v benzinovej nadrzi je vyhodne udrzovat pretlak, z viacerych dovodov. Podtlak je vzdy neziaduci.
Naposledy upravil(a) raddy dne 21 zář 2015, 21:57, celkem upraveno 1 x.

Woyta

Příspěvek od Woyta » 21 zář 2015, 21:51

JRD McLAREN píše: ..ale ze by bol v nadrzi pretlak, o tom pocujem prvy raz ...
Tak se koukni na vicko nadrze. Tam mas nalepku ktera na to dokonce upozornuje.
Ze mas otevirat pomalu aby mohli plyny utect a vicko te neprastilo mezi oci.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Odpovědět